Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa Ale blbost, matčino prso není pro dítě jenom na jídlo. Kojila jsem do tří (resp. čtyř) roků a i tihle větší děti to měly jako jídlo (říkali tomu "kojíček" - jako čajíček) + intimní mazlivou chvilku s maminkou. Nějak mě tím nezotročovali, dali si dvakrát nebo třikrát za den, když se to nehodilo řekla jsem jim "teď ne, tady se to nehodí" a v pohodě, ale rozhodně to ani pro ně nebylo čistě jídlo jako jiné.
@jednaholkaa Jen ji dej, vždyť je to krásné, jak je to kojení multifunkční. Kromě toho nikdy nevíš, jestli nepotřebuješ tu laktaci stimulovat. Jen dej pozor na bradavky, tohle časté sání je velká zátěž (takže hlídej správné přisátí a mazej nějakou mastičkou).
Apropó - potkala jsem v čekárně u dětského jednu stařenku, doprovázela do poradny vnučku s pravnučkou. Povídala jsem si s ní a ona mi říkala, jak kojila děti podle potřeby na požádání, když brečely tak na uklidnění... to bylo než se do toho začali soudruzi komunisti s prominutím srát (viz např. kniha Dr. Švejcara, ve které se píše, že dáš-li dítěti kdy chce, vychováš z něj alkoholika - viděla jsem na vlastní oči). Věřím, že do té doby se to dělalo takto kontinuálně vždycky. Dneska je to to samé jak za těch komunistů, chci říci - nežijeme v době nezatížené ideologiemi a prosté předávání zkušeností z generace na generaci už bohužel nefunguje.
Myslím, že na tyhle věci je potřeba používat selský rozum. Ta paní byla taková prostá, lidová, žádná intelektuálka, tu by Švejcar nezblbnul ani kdyby byla mladší...
@jednaholkaa ja se ho treba snazim uklidnit nejak jinak,ale kdyz to nezabira,tak mu to taky dam 😉 a v noci je kolikrat pricucnutej i hodinu,mozna jsem zivej dudlik,ale asi to potrebuje,vecne kojit nebudem,tak at si to ti ted uzijou ❤️
@jednaholkaa a dudlík nedáváš?
@jednaholkaa A pošli nějakou fotku tvé maličké... Štěpánek už bude novorozenec jen do této neděle, už má pět kilo, letí to jak blázen... 😞
Ja bych to tu nerusila, vsak se nemusi vsichni stěhovat, kdo nebude chtit na MS tu zůstane a příspěvky tu budou ridnout. A kdo vyloženě nechce sledovat 2 diskuse, může si u tehle vypnout upozornění.
Taky se mi moc nechce přesouvat 😀 už jsem si tu na to zvyklá, navíc funguju pouze na mobilu a zde je to teda přehlednější 🙂
Já funguji jen přes mobil ... to tam nejde ?
@dominika963852 člověk si uvědomí jaké nároky na sebe má. Pořad si musím říkat ze jsem TEPRVE 3 týdny po porodu . Chtěla bych zvládat vše a vypadat už jinak . Mít všude uklizeno a věnovat se všem dětem stejně . Stíhat dost veci atd . Mám pocit ze občas neumim zpomalit . Ale to je i teď tím co vše musí člověk zarizovat .
@ajdamajda Přesně, mám to úplně stejně !! cca 14dní po porodu a už bych chtěla fungovat v domácnosti na 100pro. Ale to je taky tím, že už doma starší dítě/děti máme, tak nás to ,,žene,, 😉 .
@dominika963852 ja taky jak mam doma starsi dite a domacnost stoji na me,tak funguju od zacatku normalne,musim,nastesti zadny poporodni blues nezazivam.
@skretik Poporodní blues jsem měla u prvního syna, sice jen chvíli, ale ten rozdíl je fakt znát, jak mám teď to druhé.
Funguju...musím, ale pořád mám v hlavě to, že bych mohla trochu zpomalit, když jsem tak krátce po porodu.
Já pociťuju rozdíl i v tom, že u prvního syna jsem byla šitá a to byl zásah... nemohla jsem si 14dní pořádně sednou a vše bylo takové nové.... teď u druhýho prcka jsem bez poranění, cítím se celkově fit.
@dominika963852 jo o tom tl asi taky bude, kdyz je telo v poradku,je to hned snadnejsi,ja mela 1steh,ktery ale vubec nebole
@skretik Ono si to časem všechno sedne 🙂 .
Jo holky, nastrih, to bylo to jedine, co jsem nechtela, pac by me to opět odrovnalo na hodne dlouho... My s malym litame po venku od druheho dne doma. Zaridit toho bylo treba hodne... Ted jsem tu mela aspon mamku 14 dni, tak jsem udelala generalni uklid, protoze jak jsem mela pred porodem 2x zapal plic, tak jsem byla absolutne nepouzitelna a domacnost stla ladem. Se starsima detma je to jine ale za me lepsi 🙂 sice mam pocit, ze nic nestiham a ze se porad valim (kojim), ale vlastne toho stiham o dost vic nez jen s dcerou a vcera uz jsem i sila pro kamaradku pexeso 😂 jen bych teda mela zaradit vic spanku nebo se odrovnam
@dominika963852 @ajdamajda Přesně, pořád si musím připomínat, že jsem teprve tolik a tolik dnů (týdnů) po porodu.
Po porodu jsem se cítila úplně fit, žádné poraněním, bříško hned maličké, zatažené, už 30 hodin po porodu, v době, kdy mi začínala tvorba mléka, jsem tu dost uklízela, kromě prvního dne jsem ležela už jen jedno odpoledne druhého dne. Jenže tělo neošidíš... Pak přišlo první městnání mléka, co jsem kdy zažila, včetně horečky 39, únava, návaly lítosti. A teď, čtvrtý týden po porodu ještě krvácím, což jsem dřív nikdy neměla - přitom PA mi už předem říkala, že je ta rekonstrukce dělohy po pátém porodu už těžší.
Je to těžké se ovládnout a po dobu šestinedělí se šetřit, když je člověk zdánlivě úplně v pořádku.
Přišlo mi mimi nosítko od Storchenwiege. A vypadá skvěle, už se těším, až ho vyzkouším.
@ajdamajda já si nechám dupačky ušít. Velmi málo jich máme komfortních. Má 9 cm v necelých 6 týdnech a běžné šlapky jsou 8 cm a ještě do špičky.
@bombat já jsem krvácela ještě před pár dny. Doufám teda že už je konec. Čeká nás víkend,kdy jsme doma jen s miminkem. Na kontrole jsem ještě nebyla,jdu až 19.3., ale myslím že spodek je v cajku.
Teda musim vam rict, ze posledni dny bojuji s oblikanim,kdyz jdem ven 😏, vubec nevim jak to odhadnout.uz ma chudik potnicky 😏
Holky, prosím prosím, jak je ta stránka s novou diskuzí? 🙈 Ráda bych se tam taky zaregistrovala 😊

@jednaholkaa Přesně, to je názor správné maminky. Musis to tak prece citit i ty. Ty znáš nejlépe sve miminko a vis co je pro nej nejlepší. Co nejlíp zabírá na pláč. Nekdo dává prso, nekdo dudlík, nekdo chova a nosí.