icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
7. bře 2019

@skretik Taky má malá potničky 😏 To počasí je teď šílený 😀 I když to sluníčko beru všema deseti 😊

ajdamajda
7. bře 2019

@skretik já mám malou v body, polodupacky, lehká teplakova kombinezka (overal). Šátek a na sobě mám triko s dl rukavem a nosici svetr Angel wings , bundu se vsadkou

michaelarei
7. bře 2019

@renulkka modrastrecha.cz a napis nick jess ona te pridá ..

jednaholkaa
7. bře 2019

@bombat Vybrala jsem ti schvalne tu “napapanou” fotku 🙂)

renulkka
7. bře 2019

@michaelarei Super, děkuju moc 😍

jednaholkaa
7. bře 2019

Holky, dekuju vsem za komentare! Dneska je Natalka zase uz v pohode, koji se jako predtim. Byli jsme u pediatra, tak ji rikam co se vcera delo a ze jsem kojila porad do kola a ona ze dite se nakoji za 10, 15 minut a vic nepotrebuje a jenom si ze me dela zivy dudlik. A ze ji mam zacit davat dudlik. Me se obecne dudliky moc nelibi, myslela jsem ze to zvladnem bez. Co si o tom myslite? Val, ty ho Jonaskovi davas vid? A kojeni ok.. Me rikala kamaradka, ze pak mela s kojenim problem.. Doktorka rikala, ze timhle stylem me rozkousa bradavky, ale jsou i po ve finale 8 hodinovem kojicim maratonu ok. Navic, ze kdyz si zacne davat do pusinky rucicku, tak tu ji narozdil od dudliku nevezmu nikdy. Jake mate zkusenosti?
Jo a za ani 2 dny od posledniho vazeni v porodnici pribrala 100 gr 🙂) Takze jsme paty den po porodu na porodni vaze ..tak asi mela vcera fakt hlad.

renulkka
7. bře 2019

@jessulka Ahojky, můžu poprosit o přidání do té nové diskuze? Mám tam stejnou přezdívku jako tady renulkka 🙂

skretik
7. bře 2019

@renulkka no my dnes vyrazili za krasnyho slunicka a vratili se za deste a vetru

renulkka
7. bře 2019

@jednaholkaa Já taky dudlík dávám, pokud chce jen dudlat 🙂 Hlavně teda přes den, v noci se mnou spí a je mi to jedno, ať si dudlá kozu 😂 Ale přes den, potřebuju fungovat i pro starší dcery a domácnost, tak to ji občas dudlík dám, když vím, že už nesaje a jen cumlá... Bradavky zatím ok, ani ničím nemažu... Prostřední dcera taky měla dudlík a kojila se až do 14-15m úplně bez problémů, pak kojení začala sabotovat (já už byla cca v 5m těhotenství teď s Jindřiškou), tak jsem to několik dnů ještě zkoušela, ale radši si místo prsa dala čaj a plátek chleba 🙂 Tak jsem to nehrotila a nechala jí odstavit, mě se ulevilo, byla jsem strašně unavená 🙂 Ale problémy s technikou u kojení nebyly 😉 Tak doufám, že ani teď nebudou 🙂 Kdyby jo, tak prostě od dudlíku ji odnaučím 🙂

renulkka
7. bře 2019

@skretik Já chtěla jít před chvílí, ale taky sem něco jde, začalo foukat, je zataženo, že doma musím svítit... Tak jsem od vycházky radši odpustila... Manžel je v práci a než bych děcka nahnala domů třeba před deštěm, tak bychom se nemusely večer koupat 😂

ajdamajda
7. bře 2019

My chodíme více dopoledne . Ráno vstavacka brzy , uklidim , prádlo udělám ... pak okolo 9 se chystáme ven a okolo 12 jdeme domu, oběd , odpočinek , hraní , koupacka, pohádky a spát

basice
7. bře 2019

@jednaholkaa starší dcera měla dudlík a kojení úplně v pohodě. Syn dudlíka nikdy nechtěl a pokud byl protivný, unavený atd. tak jsme většinou kojila a byla jsem za dudlík já 😁. Teď ta malička má také dudlík, ale většinou jen když je neklidna a nemůže zabrat, tak si ho vezme. Kojí se v pohodě.

ajdamajda
7. bře 2019

Myslela jsem ze se mi úplně zavinula deloha ale mám dost silné křeče uprostřed břicha v podbrisku . Jako u MS . Tak asi ještě ne nebo nevím . Asi ještě bude probíhat nějaké čištění . Jsem si říkala ze 3 týdny jsou málo . Ale nekrvacim . Spis mám takove vodnate spineni ale ne krvavé .. přemýšlím udá se neobjednat dříve jak na konci sestinedeli na Ko

renulkka
7. bře 2019

@ajdamajda My chodíme zase spíš odpoledne, výjimečně dooledne, okud mám vařeno na dva dny 😊 Jinak já chodím spát kolem 23hodiny, kdy kojím, pak kojím kolem 2-3 hodiny, pak kolem 5-6 hodiny a vstávám se staršími dcerami kolem půl7-8 hodiny 🙂 Kdy většinou zas kojím, snídáme, vařím, uklízím, mezitím kojím a ve 12 máme oběd a uklizený skoro celý barák 😂 Pak prostřední tak hodinku spinká a pak je čas na hraní, vycházku, blbiny, pak koupačky kolem 18 večer a do 20 hodin jsou všechny v pelechu 😊😀 Malá usíná jak kdy, podle ja vychází kojení, někdy už v 8 spinká, jindy až v 9 🙂

jenssy
7. bře 2019

Ahoj holky, stiham Vas akorat cist, ale psat vubec, ten nas malej raubir me dost zamestnava 😀 ale mam otazku, loupe se vasim miminkam taky kuze na hlavicce pod vlaskama? Co s tim delate, ma se to mazat nebo jen vycesavat ☹?

Jinak mi pripada, ze ty dny s miminkem strasne rychle utikaji...chodime ven dopo i odpo vzdy tak na 2 hodinky a najednou je vecer, koupeme a malej jde spinkat. Na kojeni se budi bud 1x nebo 2x za noc, takze se zatim i v ramci moznosti vyspime 😉 i kdyz manzel uz se na noc odstehoval do obyvaku, aby se vyspal do prace, mate to taky tak doma 😀?

jessulka
7. bře 2019

@renulkka Renčo, už jsem tě tam přidala. Přihlaš se na Modrou střechu. Napsala jsem ti z té diskuze. Jinak se jmenuje Únorovky 2019.

skretik
7. bře 2019

@jessulka Jess a tobe funguje aplikace v mobilu u te modre strechy? Me se pres ni nedari prihlasit 😏

jessulka
7. bře 2019

@jenssy Na to je úžasný olejíček Aviril s azulenem. To měla Verunka, když byla miminko a doktorka mi doporučila koupit velmi jemný kartáček např. na nehty, na ruce a když jí tu hlavičku namastím, tak jí tím kartáčkem jakoby učešu. Zbavili jsme se toho docela rychle.

Nám den také hrozně rychle uteče. Ráno vstáváme v 6:15 - 6:30, nakojím Terezku, mezitím vstane Verunka, pustím jí pohádku a dám jí něco rychlého a malého k snídani (Brumíka, Kinder Pinguí nebo Mléčný řez). V koupelně si namaluju rychle nějaký obličej 😃, oblíknu Terezku, pomůžu s oblíáním Verunce, obléknu sebe a v 7:30 odcházíme pěšky s kočárkem do školky. Cestou ze školky jdu na hodinovou procházku, aby se Terezka prospala. domu přicházím v 9 hodin, Terezka většinou dospává v kočárku a já stihnu ustlat, poklidit v kuchyni, zamést nebo vytřít. Předevčírem jsem si domluvila občasné vození Terezky s Michalovými rodiči od 10:00 hod. A budu pracovat do práce. Dnes mi volal šéf, jak se cítím a jestli bych mu už mohla pomoct s obvoláváním zákazníků. Tak zítra začnu. Jen ještě musíme doladit nějakou písemnou dohodu. Nemáte s tím někdo prosím zkušenost? Já jen vím, že musím nastoupit na uplně jinou práci, než jsem dělala před odchodem na MD. Takže asi tu činnost nazveme telefonický konzultant, když jsem jinak obchodní manažerka. A když tohodínějakou kačku navíc, tak budu moc ráda. Dobré je, že si to telefonování můžu naplánovat kdykoliv během dne. Hovor zabere několik málo minut a když šéfovi domluvím nějakou schůzku, tak to pak sepíšu emailem.
Ve 11:30 hod. mám oběd a ve 12:00 jedu pro Verunku s kočárkem do školky. Cestou ze školky jdeme domu, Pustím Verunce v pokojíčku pohádku na disku a chci aby si odpočinula. Spinkat dám i Terezku do ložnice. Ven chodíme kolem třetí hodiny a vracíme se kolem šesté hodiny. V půl sedmé koupu Terezku, pak jí namasíruju, pase koníčky které se jí moc nelíbí a po sedmé hodině kojím v ložnici ve tmě a jde spinkat. V půl osmé je většinou tuhá. Koupu každý den, máme to jako večerní rituál. Malá se budí po 2 někdy po 3 hodinách. Přebaluji před každým kojením.

@skretik Mne ta aplikace v mobilu funguje, dokonce mi to ukáže i novou zprávu, nebo upozornění, ale když na to kliknu, tam mne to dál už nikam nepustí a nevidím žádnou zprávu. Tak si to otvírám v internetovém prohlížeči, tam to funguje dobře.

jessulka
7. bře 2019

@skretik A co nosítko, zkoušíte? My zatím šátkujeme a moc se nám to líbí. Asi možná vydržím do těch 4 měsíců a pak poříím nějaké pěkné Kibi.

smigli
autor
7. bře 2019

@jenssy U nas spim v obyvaku na gauci ja, vedle sebe mam postylku s prckem. Manzel spi normalne v loznici, aby se vyspal do prace. Posledni dobou mam dojem, ze jen prijde, nazere se, jde si odpocinout, opet se nazere a jde jde spat. Pokud teda mezitim nejde na tenis, na zkousku nebo do hospody..

Jinak vas vsechny obdivuju, co vsechno stihate. Ja teda vubec nestiham chodit s kocarem ven. Jestli to zvladnu tak jednou tydne, tak si gratuluji. To je porad samy prevlikani, do skolky, ze skolky, cviceni, plavani se starsim synem, kojeni, prebalovani, prani pobliteho, suseni, skladani pradla, vareni.. Jsem rada, kdyz stihnu umyt nadobi a to je tak vsechno. Kdyz mam chvilku volnou, tak si sednu a nedelam fakt nic.. Dneska jsem treba v pet zjistila, ze jsem jeste neobedvala. Tak jsem si dala rohlik a bylo hned i po veceri. A to se fyzicky jakoze po porodu citim uz fit, ale udelat neco nebo jit ven, to fakt nestiham..

bombat
7. bře 2019

To nosítko je skvělé! Měla jsem v něm malého asi hodinu a půl na psím cvičáku během lekce agility a malý jenom tak spokojeně vrněl.
Pocitově je to hodně jako šátek ale uvázané to je za pár vteřin a sundané zrovna tak. Místa to zabírá málo... po všech stránkách velká spokojenost.

jessulka
7. bře 2019

@bombat Tak se nam zítra s nositkem vyfoť 😊

smigli
autor
8. bře 2019

Vy snad vazne vsichni spite?!?

renulkka
8. bře 2019

@smigli nespíme 😀 Ale jdu pokračovat 😂🙈

basice
8. bře 2019

@smigli také jsme momentálně vzhůru, ale ještě půjdeme spát😉

ajdamajda
8. bře 2019

@jenssy seborea asi . Měl první syn než jsem přešla na přírodní non toxic kosmetiku. Dělaly se mu takové žluté stroupky ve vlasech a dost se loupal - supinky.

Jinak se ale miminka loupou normálně po porodu - pokud to je klasicky jen kuzicka .

Já promazavam purity vision bambuckym máslem a používám weledu . Vlasky ma malá ciste , kůži také .

bombat
8. bře 2019

@smigli Ty jsi nespala? Blbá noc?

ajdamajda
8. bře 2019

Já měla bajecnou noc. Jsem strasne rada ze prcek je diametrálně odlišný od předchozích a v noci spí .

val333
8. bře 2019

@jednaholkaa jj, já dávám a kojení zatím vpohode 🙂 jen ho oooobcas musím opravit, když mi špatně vezme prso (jako ten dudlík) ale nakonec se vždycky přisaje dobře.... A dudlík mám skoro při každém spinkání... On je prostě šílený cucavec... Když je mrsky, tak mu dám dudlík a jako mávnutím kouzelného proutku stuhne,zavře oči a spí 😀...

val333
8. bře 2019

Tak my máme za sebou první šílenou noc 😵😵😵 Malý ječel do 11 hodin... Přitom od porodnice chodí spinkat každý den tak, že je max v 8 hodin v postýlce a spí...

Strana