icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

smigli
autor
8. bře 2019

@bombat Ale, klasika, kojeni po trech hodinach a ted se od peti do semi mrcasil, ze spat neslo. Krom toho ja nesmim usnout tvrde, protoze musim poslouchat, jestli nebleje. Ta kvalita spanku je proste jinde..

skretik
8. bře 2019

@smigli nespime, dneska byla zas nespaci noc, jestli jsem spala hodinu tak je to moc 😴,mame to fakt na stridacku,jedna noc super,druha blba... a takhle pravidelne,nejexj,ale porad sebou sije a poknourava a ja u toho nemuzu spat 😏.
Vypravim syna a jdu to zalomit.

@jessulka nositko jsme zatim znova nezkouseli,nejak nebyla prilezitost. Pres den se dost zklidnil - tuk tuk tuk, takze ho muzu polozit do lehatka nebo na zem a je v klidu a ja i neco udelam, ale dnes zas zkusim 😉

skretik
8. bře 2019

@jednaholkaa taky davame dudlik a kojeni je v pohode, taky je to savec jako ma Val 😄, ale chce ho jen obcas a na chvilicku

skretik
8. bře 2019

@smigli proc to musis hlidat? Kdyz je na boku tak je to v pohode,ne? Nebo staci hlavu smerem ke stropu? Ja to nehlidam,spi vzdycky hlavou ke strane. Ale mas pravdu kvalita spanku je silena,kazdy pretoceni cloveka vzbudi 😏

seveneye
8. bře 2019

@skretik asi mame dost podobny deti,dnes kojim 21.40,1.00,3.00,5.00 mezitim nez zabere-pokud zabere tak pochoduju po byte treba i 3/4hodiny a kdyz ho polozim je nekdy do pul hodiny vzhuru a zacinam uspavat nanovo....odrihniti nam taky stale nejde takze kontroluju co z nej jde...joo a nekdy je to ocistrc i pres den,nejlip spi v tom kocare,ale to znamena pochodovat 2-3hod.po venku a doma nic udelano a ja porad na nohach.mit tech deti vic,jdu si to asi hodit....nevim co delam spatne nebo co by slo zlepsit,zkusenejsi - ajdamajda,bombat,jess atd. mate nejaky napad.

plamenak11
8. bře 2019

@jessulka Ahoj, poslala jsem ti zpravu, taky jsem registrovana na modry strese, nick jako zde 🙂

jinak holky ja vas moc nestiham cist, sem tam neco prectu, pak pribudou dalsi stranky a zas nestiham :D a psat moc taky ne :( snad to bude ted lepsi

andelka
8. bře 2019

@seveneye neděláš špatně nic,co si pamatuju, měla jsem to podobné u obou dětí. Fanda si teda už odrihnout umí,ale dost blije i tak. Spí jak kdy. V noci běžně kojim večer nonstop snad,dvě hodiny,mezi 22 a 23 h usne a do rána kojime 2x. Dopoledne někdy spí víc někdy míň,většinou míň. Odpoledne jak kdy.

smigli
autor
8. bře 2019

@skretik On uz mi na boku nevydrzi. Vzdycky, kdyz ho dam na bok, tak se otoci na zada. Hlavu pak ma tak ruzne, takze nikdy nevim, jak se vybleje. Je pravda, ze obcas ho nachazim poblityho, ze jsem to ani nezaregistrovala. Jsem rada, ze to jeste nevdechl..

michaelarei
8. bře 2019

ahoj holky tak my jsme vstaly v pul 7 ..prevlíkly se,napapali, a prcek spinká ..ja si dávam v klidu snídane.. my takovej rád každý den nemáme ,protože deti jsou samostantné a nemusíme do školy ..školy ...ale malá je moc hodna vetšinou spinká a papá ... kouka tak 2,5 hodiny s celého dne... večer pred 7 se okoupeme ,papa a pak spinká ...nekdy se vzbudí v 9 na mlíčko někdy až medzi 1-2 hodinou a pak medzi 4-5 a to ji prebalím napapá se a spí dál...dudlík taky používame nekdy chce někdy ne...včera jseme byli na 14 denni kontrole ...malá má o 520g navíc a 3 cm takže super

skretik
8. bře 2019

@seveneye vcera jsem usinala se stejnym pocitem co sakra delam spatne. Davca ne a ne zabrat vecer a kdyz se konecne zadarilo a ja si lehla ke starsimu,tak se z loznice ozval plac a takhle 5xza sebou 😏. Vecer a v noci ho nechci uspavat v naruci, to bych se brzy zhroutila z toho. Tak je prisatej temer nonstop a z toho mu je mozna pak taky spatne,nevim. Zkusim zavest to koupani kazdy den a uvidime. V kocare spi taky skvele a to i ve stojicim a pres den se taky dost zklidnil-tuk tuk tuk...Starsi byl taky nespavec,do ted je... byly i noci kdy jsem s nim jezdila v noci v kocare venku, aby usnul

andelka
8. bře 2019

Dneska jsem kojila o půlnoci,pak mám okno a najednou byly 3h, asi jsem pak kojila,potom v 6h a pak prebalila a teď spí. Tak se jdu nasnídat a obléct. Od včerejška od rána do pondělí odpoledne jsou kluci u táty,tak mám jen prcka. Ale manžel je v práci a zítra půjde taky. Kéž by bylo aspoň hezky ať můžu s kočárkem ven. Včera jsme byli 2,5 h, stihla jsem i stříhání,ale hodně foukalo.

skretik
8. bře 2019

@smigli to chapu clovek ma strach vid 😏

jenssy
8. bře 2019

@seveneye zkušenější nejsem, ale docela se mi osvědčilo v noci nepřebalovat, pokud samozřejmě necítím, že je pokakaný nebo že mu někde něco prosáklo - tím se malej tolik neprobudí. Zároveň v noci při kojení svítím jen bludičkou (malou bodovkou), takže je pořád hodně šero v místnosti. A po kojení ho odkládám rovnou do postýlky s dudlíkem a cca 15 minut hladím po hlavičce přes nosánek dolů, aby zavřel oči, potom většinou už usne, i když trochu pokňourává a tlačí. Nebo když mu upadne dudlík. Přes den mi taky moc nespí, hodně pozoruje dění okolo sebe, ale i tak ho nechávám v postýlce, pokud nepláče a kouká 🙂 jinak ale taky chodím 2x denně na 2 hodiny ven a malej se vyspí v kočárku...ale taky si nedovedu předtsvait, že bych těch dětí měla teď víc 😀 holky s více dětmi - fakt Vás obdivuju!!!

beruska125
8. bře 2019

U nás spaní probíhá tak ze je to jasná sova: před půlnoci většinou neusne (což je při mě smrt, já jsem skrivan😂). Takže večer pořad pije, pak ji nosime, houpame, premlouvame dudlikem (ale ten moc nechce😉) než konečně usne. Ale když usne tak fakt krásné spí až třeba do 9. V noci neprebaluji a kojim tak 2x ale spí s námi takže mě to vůbec nebudí😉

jenssy
8. bře 2019

Naše newborn 🙂

bombat
8. bře 2019

@jednaholkaa Já tomu popravdě moc nevěřím, že dudlíky kazí techniku kojení a to přestože dudlíky nemám moc ráda a nikdy jsem je žádnému z mých dětí nedávala. Vidím to opět na ideologický boj mezi zástánci kojení a zastánci dudlíků 😁.
Spíš už věřím tomu, že matka ne vždy pozná, kdy chce miminko jenom dudlat a kdy je potřeba stimulovat tvorbu mléka. Teď jsem měla dva dny Štěpánka neustále na prsu, někdy se kojil třeba 40 minut, pak 10-15 minut dřímal a pak si dal zase 40 minut z druhého. Od včerejšího večera se to více méně vrátilo do normálu (pije zhruba 10 minut a dá si nejdřív za hodinu, obvykle za dvě). Měla jsem zjevně méně mlíka, ale tím, že mu dávám kdykoli chce, to nemusím moc řešit a mám jistotu, že se to zas díky zvýšené poptávce srovná.
Pediatru bych brala s rezervou. Všechny čtyři děti si cucaly palec (resp. prsty) a nebyl s tím žádný problém, já jsem si ho jako malá cucaly taky. Žádné křivé zuby, těžké odnaučování (prostě jsem jim to ve vhodné chvíli rozmluvila), nic z toho co se říká. Že si malé děti cucají ručičky je přirozené, dělají to už v bříšku. S druhou dcerou jsem byla na jediném ultrazvuku a přesto jsme ji zrovna načapali, jak si tam cucá prostředník a prsteník - a přesně tyhle prsty si po narození cucala taky ☺.
Co mi přišlo na cucání prstů dobré: Malá miminka byla samostatná a méně frustrovaná (obsloužila se sama), čím víc dělali zvuky a používali ruce, tím méně si cucali prsty, takže se to z většiny odnaučili sami až na cucání před spaním, odnaučení toho také probíhalo nenásilně (domluva + nějaká hodně lákavá hračka na usínání do inkriminované ruky), u tří dětí ze čtyř jsme to odbourali zhruba do týdne (jen s tou druhou dcerou to trvalo trochu déle), nemusela jsem jim brát dudlík nebo jim dokonce lhát, nesnáším, když se dětem lže.
Š. zatím prstíky necucá, dudlík moc nechce (asi třikrát ho v kritické chvíli vzal a cucal, ale zpravidla ho plive), tak teprve uvidím. Nejsem zásadně ani proti jednomu, oboje (ručičky i dudlík) mají svá pro a proti. Co mi připadá hrozné jsou děti, které třeba už i běhají a cucají dudlík během dne, vyndavají dudlík na mluvení (to mluvení podle toho taky vypadá) apod. To je děs.

skretik
8. bře 2019

@jessulka ja pracuju dal na Dohodu , na matersky muzes odpracovat tusim 300hod rocne, abys mela narok i na materskou

bombat
8. bře 2019

@smigli Tak to máš asi jako já - kojení v noci po třech hodinách (v 22 když jdeme spát, v 1 a ve 4), po ránu (po páté) vrtění v postýlce, při kterém už spát nedokážu.
Akorát já to mám s dvěma zásadními rozdíly - jednak mi nezvrací, takže spím úplně klidně (mám ho v posteli v hnízdečku vedle sebe) a hlavně k němu v noci nevstávám - já jenom nakojím, to trvá tak deset minut, zbytek obstarává pravidelně manžel. Prý mu to trvá tak čtvrt hodiny - nechá ho říhnout, vysadí ho a přebalí do suché plenky (v jedné by určitě v noci nevydržel, jinak by bylo fajn nepřebalovat).
Já mám problémy s usínáním, takže bych i s takhle hodným dítětem asi skoro vůbec nespala. Jsem za to manželovi hrozně vděčná.

skretik
8. bře 2019

@jessulka prosim ted o pridani skretik99

jenssy
8. bře 2019

@jessulka ahoj Jess, prosím také o přidání 🙂 jsem na modré střeše stejně jako tady, děkuju 🙂

val333
8. bře 2019

@jessulka tak jsem zjistila, že už tam registraci mám 😀 ono je to nějak spojeno s forem bereme se 😀 můj login je valinka5817

smigli
autor
8. bře 2019

@val333 haha, to me nenapadlo. Tak ted tam mam loginy dva. :D

val333
8. bře 2019

@smigli no já to taky nevěděla, ale když jsem se chtěla registrovat, tak na mě vyskočilo, že tento e-mail už je zaregistrován 😀 tak jsem se pak k tomu dopidila...

dominika963852
8. bře 2019

@val333 Děkujuuuuu,já si od včera lámu hlavu nad tím, proč mi to nejde 😀 👏👍🌹

@jessulka dominika8855 prosííím a děkuji ❤

spid
8. bře 2019

ahoj holky...dlouho jsem nepsala, rozbil se mi pred porodem mobil a chvili mi po porodu trvalo se srovnat..mam sestinedeli jako s prvni dcerou - uplne na prd, uzkosti, breceni...ale kazdym dnem se to lepsi, je to i jine v tom, ze musim fungovat kvuli starsi dcerce.Narodila se nam holčička, Viktorka - 19.02.2019 - asi zafungoval superuplnek 🙂 porodila jsem za 14 minut od prijezdu do porodnice....pry takovy ficak jeste nezazili, a ja taky ne 🙂

skretik
8. bře 2019

@spid krasna je,moc gratuluju 😍😍😍! 14 minut to nestihnout ani vyplnit primovy papiry ne 😄, to je nadhera!!! Drzte se a snad s jarem bude lip

bombat
8. bře 2019

@spid Tyjo! Tak to je rekordní rychlost tedy. Kolik vážila? Je moc hezká...

skretik
8. bře 2019

My jdem akorat z kontroly,zloutenka stáe stejna,dava mu jeste 2tydny,pak asi krev. Otesanek pribral pul kg od minuleho utery 😅🙈,takze dneska 5tydnu o 8cm vyrostl a 1,2kg pribral, to tak desne leti 😏. Na spalnicky ma imunitu ode me

arielka222
8. bře 2019

Holky když Vás tak čtu tak já mám fakt asi štěsi na hodne a spave mimino. Spi mi cca od 20-21 do 1-2 do rána v kuse, pak nakojím a spí cca do 5, opět kojeni a pak vyspava většinou do 8, ale to přitom mrci a chrochta takže to už moc nespím. Na bříško zatím taky vůbec netrpí, dávám Biogaiu a každý večer po koupání masíruju Pupikem preventivně.
Jen přes den ho nebaví ležet a koukat, ale chce nosit a být u mě když je vzhůru.
No doufám ze to tak zůstane, hlavně ty noci 😀 a teď sem to zakrikla a dnes večer určitě bude vzhůru co 2 hodiny 😀

spid
8. bře 2019

@skretik
@bombat
ja tam byla ten den potreti 🙂 takze papiry byly vyplneny z predtim 🙂 nejdříve jsme tam dojeli ve 14h pro pravidelný kontrakce po 5 min, ale byly jeste slabe, ja otevrena na prst..tak nas poslali domu...mame to do porodnice pul hodiny cesty, tak jsme se rozhodli, ze nepojedem domu a pockame ve meste, zda se to rozjede...rozjelo..ale vyckavala jsem..nechtela jsem jezdit zbytecne - tak abysme to netravili v aute, vzali jsme si nejlevnejsi penzion v okoli porodnice...tam jsem si tak ruzne pohekavala, pohupovala, polehavala...dosla si na wc, sprsku..a kdyz to zaclo byt nesnesitelny, jeli jsme znovu do porodnice - tam mi rekli, ze zase nic, ze stale zavreno...rikam, ze to neni mozne, ze citim, ze už to bude...nabidli mi, ze si me tam nechaji, ale manzela poslou domu, protoze to urcite nebude....to jsme odmitli, vedela jsem, ze by to manzel prosvihnul..to bylo ve 20h...odjeli jsme zpet na penzion, ale tam to nabralo rychly spad, kotrakce jsem doslova prorvala bolesti, neslo jinak, u dveri jsem manželovi řekla, že musime jet zpet...manzel meril kontrakce na mobilu a posledni zmerena byla ve 21:11 - to jsme zvonili dole v porodnici...po chodbe jsem se plouzila a vedela, ze tam musim dojit, jinak porodim na chodbe...v ordinaci jsem se jen svlikla a byla na ctyrech na zemi, neslo jinak, uz mi to slo na tlaceni...tak na me hodili kosili a na sal... manzel se sotva prevleknul, pribehl, chytnul me za ruku a na paty zatlaceni byla mala venku...byla tam lehce zaseknuta zadeckem, nestihla dorotovat..a to bylo ve 21:25.... 🙂 mala mela 3.270 g a 50 cm...na to, ze me strasili placentou a 4kg ditetem, to nakonec bylo vse uuplne jinak 🙂

Strana