Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahoj,nestíhám psát užívám si to štěstí 🙂 ve středu nás pustili,včera jsme byly u mudry a za den měla 100g navíc,jsme se s doktorkou smály že prostě dojim smetanu i ostatní holky mi rychle pribíraly 🙂 při propouštění mi doporučili,kdybych chtěla další dítko tak ať se kvůli překotnému porodu držím ke konci v blizkosti porodnice.🙂 No rozhodovat o tom jen srdcem,tak jdu klidně do dalšího 🙂 je úžasná,ale těhotenství mě nebaví,tak už fakt asi konečná 🙂. A holky jsou z ní taky poprdeny...
Holky, mate nekdo zkusenost s moucnivkou v pusince? Jak pecujete o bradavky? Myjete a mazete po kazdem kojeni? Malej ma trochu bily jazyk a ja mam strach, jestli to neni moucnivka ☹ a pak jsem se chtela jeste zeptat, nevite, zda muzu zavadet neco na svedeni pri ocistkach a v sestinedeli? Nemate nektera take problem se svedenim
@jessulka tak já se taky registrovala. Tak prosím o přidání. Nick mám stejný jako tady 🙂
@skretik ja jsem ale po sekci, takze stehy nemam a presto citim svedeni ☹
@ajdamajda jj, tusim, ze to bude nejaka mykoza, ale nevim, zda jit k doktorce v sestinedeli i kdyz se jeste cistim nebo zkusit zavadet treba boraxove globule...ocistky jsou obcas citit, ale to je asi normalni nebo ne? A lichorerisnici mam davat malymu nebo sobe?
@smigli ma bily jazyk i pred kojenim, ale prijde mi to jen trochu a az zhruba od stredu jazyka dozadu, spicka je uplne cista, tak nevim...vsechno nejak moc resim u toho miminka ☹
Holky, mne pripada, ze se malymu ta hlavicka jen olupuje stejne jako cele telicko, ze to snad neni seborea, ale nevim, jestli je to v poradku, ze se loupe i hlavicka...jsou to jen jemnounke supinky, zadne stroupky...
@seveneye Mam skvělý nápad. Poridte mu hačku. Je to uzasny uspávač, opravdu. Terezka kdyz ma taky obcas zachvat breku, tak ji dam do houpacky a houpu. Pomaha to i na prdiky. Je vzdy do peti minut tuha. Poslu ti fotku, jak dnes spinkala odpoledne 2,5 hodiny. Napadá mně, jestli kdyz tvuj maličký takto place, jestoi si treba nepotřebuje krknout. Verunka také driv nekrkala a po nakojeni plakala hodně, nez jsem prisla na spravnou polohu na krkani. Zkoušela jsi polohu tygrik? Mne tak kolikrát i usnula jak ji to bylo příjemné. A i se vyprdela 😂
@skretik Určitě doporučuji delat vecer to same co předchozí večer. Udelat z toho rituál a maly si na to brzy zvykne. Terezka se na koupání vzdy moc tesi. Jak slysi napoustet vodu, zacne kopat nozickama a machat rucickama a šklebí se na mne. Koupu kazdy den a to ve stejny cas a ve stejny cas ji ukladam do postýlky. Pred ulozenim do postýlky ji kojim v ložnici, kde je uz tma. Většinou se u kojení unavi a usne u nej. a kdyz ne, pokladam do postýlky, dam ji dudu a simram ji u korene nosanku, prejizdim po obočí, nuti ji to zsvrit oci. Z mobilu ji pustim zvuky z pralesa a je do peti minut tuhá.
@jenssy no spis bych zasla k lekari ohledně zánětu a aby jsi neměla pak problémy .
Hlavička miminek se loupe taky prave když jim nevyhovuje na kůži kosmetika - aspoň u mého prvního syna . U dalších dvou děti už mám jen přírodní a nemají nic v hlavickach. Co používáš ?
V te puse - my máme bile i tvaricky zevnitř - taková ložiska
@ajdamajda Nam pomohl řepík. Ale vůbec nevím, čím ji mám mazat obličej. Co používáš na obličej? A od Weledy používáš co? Jako že bych si z te kosmetiky sedla na zadek, to fakt ne. Je hrozně drahá a neprijde mi vůbec, ze by měla Terezka lepsi pokožku. Po koupeli je flekata, obličej měla samy pupínek, flek.
@jessulka ta Terezka je ale kocka! Taky prejem k Mdz ;)
Mala tygrika uplne milovala,ale Filipek ho nesnasi, vzdy rve jak tur :D uplne nejlip si krkne, kdyz si ho opru o rameno a ze sedu se svihem zhoupnu do stoje... To jsou zvuky panejo 😀😀
Jinak koupu obden, ale jen proto, ze se uzvnevejde do male vanicky a s velkou musim byt ohnuta do vany nebo ji tahat s vodou do loznice a na to uz vecer nekam silu :D Fifik ale koupani miluje a tak premyslim jestli koupit koupaci kyblik a nebo podstavec mq vanicku. I kvuli prdikum bych rada koupala denne. Ten den, co se koupe se taky v noci vykadi-jinak ne.
Jinak ted mame za sebou dva priserne dny, kdy temer nonstop place... Jakkile seberu prso (vidim ze spi), tak je do minuty vzhuru... Dala jsem poprve dudel a na chvilku zabbralo, ale paknhned plival. No hruza... Doufam, ze se to brzy zlepsi. Davam espumizan a Biopron, cvicime nozkama, nosi se v satku, ale nic nepomaha. Mel uplne rude ocicka z nevysoani chudak. Baby D vitamin jsem vysadila a ode dneska davam Vitashine a jesze zkusim koupit tu biogaju. Jinak porad cura a musímnprebalovat hned jinak taky rev... Kolikrat ani nestihne prouzek zmodrat :D ale jinaknje to zlate a trpelive miminko, jen ted nejake nestastne no..; hrozne vyrostl, pleny 1 uz jsou total male a zacinam davatt obleceni 62. Ve stredu jdeme k doktorce, tak jsem zvedava na miru a vahu 🙂
A na koupani pouzivam jen olej do vody Linoa, delal dobre uz dceri a nemusim potom uz ani mazat. Mel hodne suchou pokozku a loupal se a dost mu to pomohlo.
@raliska Dekuju a Terezce vyridim, ze je kočka 😍
Uz ma pres den takove zachvaty smíchu, chce si povídat, hejbe celym tělíčkem, mele ručičkami a nožičkami. Je to sranda.
Tu Linolu asi koupím a vyzkouším. A kdyz bude vyhovovat, tak Weledu dam Verunce na koupání.
Co mate dnes holky v plánu? U nas je na náměstí Masopust, tak se asi půjdeme odpoledne podívat. A navecer prijde kamaradka s půlroční holčičkou.
@jessulka spis nemazu.
Ale na zadeček mám weledu na opruzeniny krém (protože má malá kvasinkuna zadečku )
Jinak od purity vision bambucke maslo , na myti weledu vanilku. Ale teda malá má teď novorozenecké akné a tu kvasinku takže pupinky má taky . Kvasinku nevím jak je možný ze má a akné prý doznivaji hormony po porodu
@ajdamajda s kvasinkou jsme si užili se synem 😒. Snad do roku měl moučnivku v pusince a na tvářích ekzém, coz bylo také způsobeno kvasinkou. U nás pak pomohl čas a dieta. Teď doufám že se nám to vyhne. Sladké jsem hodně omezila a bílou mouku také nejím. Občas jim mléčné výrobky, ale mléko jen rostlinné.
@ajdamajda používám Weledu - kojeneckou koupel, a to jen ob den, ty zbylé dny koupeme jen v čisté vodě, tak nevím...malý má také pupínky, ale většinou do druhého dne zmiz a udělá se jich pár zase někde jinde na obličeji...Já si s tou moučnivkou nejsem jistá, protože malej nechce otevřít pusinku tak, abych do ní pořádně viděla ☹ jakou kosmetiku na mytí hlavičky tedy používáš ty?
Me rikala dr. na to akne a potnicky pouzivat cisty lih,taky to mame.
@raliska taky myslim,ze mu voda pomaha na prdiky,takze zacinat koupat kazdy den. Dneska mi spal od 9 do pul2, nadhera, pak uz to teda stalo za prd,ale mam nadeji,ze az prestanou trapit prdiky,tak treba bude spat lip. Daval jsem mu vecer prevarene materke mleko kvuli zloutence a uz to delat nebudu,protoze se nalokal jeste vic vzduchu 😏.
@jessulka ritual se mu snazim nastavit,ale s polozenim do postylky je to marny 😏,jakmile nespi tvrde nasleduje okamzite rev. Vcera jsem ho uspavala pres hodinu 😏. Porad si kontroloval jestli jsem u nej az jsem to vzdala a uspala ho u prsa,coz nechci delat 😏,ale potrebovala jsem jit ulozit druheho
Jinak jsem 5tydnu od porodu, uz jsem mela tyden jen slaby nazloutly spineni a od vcera zas lehce krvacim 😏,staci mi slipovka tak nic velkyho,mela jste to taky nektera?
@jessulka já koupu v mesickovy Wellede ob den a jinak umývam cistou vodou. Mazala jsem olejem Welledou jako syna, ale vyskakaly mu pupínky. Tak sem pak mazala jen Slunečnicovým olejem z lékárny, ale to mi smrdí. A nakonec sem koupila olej od Biodermy ABCderm Baby a pak super, krásne se roztírá, malému už hezký mizí suché ložiska na tváři a krásne voní. Ze stejné řady mám i litrovy sprchac pro děti a fakt jsem spokojena. Je to vhodné i pro atopiky. Ale cena už tak super není 😀
@skretik hele já už sem z toho čištění pěkně nasrana. Minulý týden už nic a teď už 4 dny lehce krvácím a neustává to, mě přijde že to je normálně slaba MS. Už mě to nebaví, chci si dat konečně horkou vanu 😭
@skretik no mě se ty očistky taky hrozné táhnou. Vlastně jsem moc nemela silné krvácení max ještě v porodnici ale zato se to hrozne táhne. Dnes 5 tydnu od porodu a pořad lehce spinim. Už mě to taky noc nebaví no🙄

@spid Teeeda, tak to je megarychly porod!! Hezky jste to zvladli! Mala je rozkosna. A nalada bude cim dal lepsi, ono se to srovna. Ja jsem ted v pohode, ale s prvnim jsem mela taky problemy. Spatne jsem nesla tu zmenu z partygirl na kouli u nohy..