Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Hmm takze nositko u nas bez uspechu stale,ale kdyz uvazu satek na stejny zpusob jako nositko,tak pohodicka a je spokojenej 🙈
@raliska to já jsem vždycky hned na příjmu hlásila, že nechci nástřih ať mě klidně natrhne dítě,ale ať na nůžky nesahají 🙂, ale měla jsem naštěstí vždycky štěstí, že se nic nestalo...v hlavě si furt porovnávám svoje porody a tento byl prostě nejlepší, hlavně protože jsem rodila podle sebe, nestihli mě vlastně do ničeho natlačit...první jsem chtěla strašně přirozeně dokonce jsem jela 80 km do porodnice,abych to měla baby friendly a byl to nejhorší porod, prvorodička vyjukaná tou intenzitou, jsem jim na vše kývla i když to bylo přesně proti mému porodnímu plánu co jsme jim dávala, takže hned po příjmu klystýr píchnutí vody (byla jsem teprve 4cm otevřená) a pak teprve začaly tlaky... no pak mi dali ještě něco na bolest, pak oxytocin aby to urychlili a v zavěru když jsem prostě nemohla mi dali epidural a to jsem byla už na 8 cm a díky tomu jsem se uvolnila a porodila ještě "přirozeně" takže ten první byl nic moc i když jsem v porodnici byla cca 6 hodin. druhej byl mnohem lepší protože PA,byla moje kamarádka, a byla to děsná rychlovka,ale taky mě nutila ke konci na lehátko na záda, i když jak jsem tam vlezla, tak byla malá za 5 minut venku. třetí mi zas vadilo, že jsem musela ležet na zádech s pásama na břiše, to fakt nechápu proč. no a 4. byl prostě podle mně 🙂
Ja ted mela uzasnyho porodnika i PA, ac to strasne bolelo na porod vzpominam s laskou a mrzi me, ze uz to asi nezaziju. Jedinou vec co jsem jim rekla, ze nechci nic na bolest a ani jinou chemii . Nemusela jsem vubec nic rikat, oba to vsechno nechali na me a na miminku 😍 , kdyz teda opomenu pichnuti vody, ktery ale bylo na rozjeti porodu a s cim jsem souhlasila. byla jsem natrzena, ale jen malinko na jeden steh. vubec jsem to necitila. U obou deti, ale prvni porod byl hroznej, prave kvuli dr. , i kdyz taky bez chemie. Normalne jsem mela pocit, ze jsem se do meho porodnika zamilovala :D :D :D, nekolik dnu, mozna tydnu jsem ho mela porad pred ocima, jak na me kouka tema milyma ocima, ktery rikaji "delas to dobre, zvladnes to sama" a mel pravdu 🙂.
@ajdamajda Na kranialku chodim pravidelne, bez ty uz ani ranu, byla jsem i dvakrat pred porodem 🙂 Jako ja z toho porodu trauma nemam, jsem bez nastrihu a bez poraneni, takze ted tyden po uz vicemene uplne v cajku. Ale ta bolest behem prvni doby porodni byla fakt silena. Uz vidim jak na to devet mesicu cekam :/ Ale jinak uz na to nemyslim.
@jessulka Hele, muselo to byt asi tou navstevou. On totiz z toho byl chlap desne nervozni, ja pak taky a tchyne je taky nervozni, takze to dite to nejak citilo. Dneska prisla moje mama, vsichni jsme byli v pohode a mala taky uplne v cajku cely odpoledne nebrecela.
@jednaholkaa Určitě, ty děti vycítí, když jsi nervózní, nebo ti jde něco proti srsti. Treba u mých rodičů mám hrozny strach z jejich psa. Tak jsem nervózní, aby na Terezku neskocil a nejak ji neublizil. Pořád ho musíme okrikovat, protože je nevychovanej a mysli si, ze muze uplne všechno. Ale ze mne ma resoekt, zarvu na nej, nebo mu jednu svihnu přes zadek a má po ptakach.
@skretik jojo, taky. V nosítku vydrží chvilku třeba když jdeme přes zahradu k babičce, jinak moc ne. Ale jsem si stoprocentně jistá, že je to nohama a že se to časem spraví. Ono prý totiž při vázání do šátku se novorozencům mají nechat nožky jak chtějí a roztahovat je od sebe až starším dětem. Adrianka je v tom týdnu, kdy jsem ji začla vázat měla skrčené úplně pod sebou. Postupem času si je sama dobrovolně dává dál a dál od sebe, ale pořád ještě míň, než je potřeba do toho nosítka. Dávám tomu ještě tak 14 dní a pak si myslím, že už budou tak roztažené, že bude i nosítko OK.
@val333
@misak48 tak mozna je to tim,ale me v tom satku ma nohy taky hodne od sebe,zitra vyfotim.Snad si na to zvyknou nebo to proste poputuje dal no 🙈.
@raliska ty hysteracky mi jsou lito 😏,my je mame nastesti jen chvilkove-tuk tuk tuk, treba 5minut jeci a po chvilce chozeni a povidani je klid. Bohuzel asi nic jineho nez vydrzet nepomuze 😏.
Holky, tady tak desne fici vitr, ze mam strach, aby to nevyrazilo okno. Nemluve o tom, jaky to dela priserny zvuky kolem oken, jsem zvedava, jestli vubec usnu..

@skretik 💋 To jsem rada, že funguje