Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Přesně stejné činnosti děláme taky, většina z nich spočívá v prohlížení okolí, prohlížení hraček, mluvení na dítě, slovní reakce na jeho "mluvení", pak mazlení, nošení, pasení koníčků (na podložce moc nechce, zato na mých prsou...!), občas nějaké procházky. Štěpánek objevuje svoje ručičky, občas je trefí do pusinky, občas s nimi úspěšně máchne do zavěšené cinkací hračky. Hračkami se ale většinou hrozně brzy unaví a chce pochovat a případně uspat, pouhé prohlížení okolí je pro něj snadnější, úplně nejlépe ho stimuluje povídání: Když je unavený, tak z něj usne, když je odpočatý, poslouchá a odpovídá takovým houkáním. Jsou mu čtyři týdny.
Holky, tak my už týden bojujeme s kašlem a rýmou ☹ a pořád se to nelepší, hlavně ten kašel. Dostali jsme Prospan sirup a Nasivin do nosu. Rýma je lepší, ale kašel stále nic moc a hlavně několikrát denně má úplné záchvaty kašle až se mě z toho dusí 😢 a já jí nedokážu nijak pomoc. Už jsme byli 2x u doktora, aby si ji poslechl a dnes jedeme znovu a udělá crp test. Tak jsem na to zvědavá.
Holky tak já teda s miminem nic moc nedělám. S prvním synem jsem dělala to co vy , ale prostě když mám doma 17 měsíčního raracha tak se věnuju radši jemu. Mimi většinou leží v ohradce a má kolem sebe hračky a hrazdicku a pozoruje svět . Dávám past koníky přes den, a někdy je v lehátku na zemi a pozoruje nás jak stavíme kostky. Jinak ho občas nosím na rukou a tančíme na dětské písničky se starsim 😀 ale vesměs většinu času leží a spí zatím.
@jessulka Akorát se ještě v bdělém stavu moc neusmívá a nesměje, jenom když spí, jinak jsem ho přistihla se smát asi třikrát a když jsem na něj promluvila, tak se zarazil 🙂. A takovéto máchání ručičkama a nožičkama "jako když chce něco říct", jak jsi to popsala, ještě taky nedělá (pamatuji si to od starších dětí). Tak na to asi teprve dojde.
@arielka222 Měla jsem první dva rok po sobě a bylo to ze začátku hodně vyčerpávající, takže Tě chápu. Když jsou potom ale ve věku starších batolat nebo předškoláků, tak jde hodně činností dělat s oběma, tak se to pak člověku vrátí. A taky to má to druhorozené dítě zase mnohem zajímavější samo o sobě tím, že je kolem něj to starší (ale ne zas moc staré) dítě, má díky tomu spoustu unikátních podnětů. Prvorozené dítě je vlastně o tohle ochuzené, to člověku naplno dojde až s tím druhým.
Já teď hodně přemýšlím, zda ještě jít do šestého a pokud ano, tak bych chtěla brzy, do roka, do dvou. No a právě vzpomínám, jaké to bylo tehdy s těma dvěma a odhaduji své síly. Teď jsem výrazně zkušenější a zralejší, ale zároveň unavenější a vytíženější. A představa, jak pak budu mít doma puberťáky s šedesátkou na krku taky nic moc 😀. Na druhou stranu, jak píše Sigrid Undsetová v Kristýně Vavřincové, žena je tak dlouho mladá, dokud kolem sebe má své malé děti. Tak si vlastně prodlužuji mládí 😀.
@jednaholkaa Nám pomáhá změnit polohu, pokud nekrkne 🙂 Mívám ji zdvihlou a popocházím a klepu prcku, když nic tak zkoušíme rameno...a i kdyby to nezabralo, tak mám v záloze tygříka, ale do toho ji moc nedávám, často blindí.... 🙈 Ale většinou stačí změnit polohu nebo ji na chvilku položit a zas zdvihnout... 🙂 ale taky někdy nekrká 😉
@seveneye dneska na Tebe myslim zas,Davidek ma dneska cely den problem usnout a jak je hnusne nemuzeme ani ven. Spinkal vzdycky jen po chvilich pak se vzbudil a knoural/poplakaval. Dala jsem ho teda do satku a uz mi krasne pres hodinu spinka, nositko jsem teda ani nezkousela. Ale vazne doporucuju zkusit,treba vam to zlepsi vsem naladu 🙂, odkud vlastne jsi?
Malej se dneska po vcerejsi atace koliky tvari lepe ale taky zadna slava,usina cca po hodine a naspi max dve v kuse.na to nositko uz se fakt musim hecnout,nevim proc se porad tak branim.tak snad nakonec budu prijemne prekvapena.kazdopadne diky za podporu.jinak bydlime cca 30km od brna,celkem zmena byt na md na vesnici mimo centrum deni...
Holky, Tecko ma horecku 38,5, cely den spinka, na kojeni ho musim budit a ma takovou kropenatou/mramorovou kuzi. Mam plasit nebo staci az zitra k pediatrovi?
@smigli a nic jiného ho netrápí? Já bych asi raději jela na pohotovost s takovým malým miminkem. Se starším bych asi neplašila, ale u těch malých dětí mám strach. Naše malička už týden kašle 😣, tak jsme už byly 3x u doktora, vždy ji poslechne a zkontroluje a dnes dostala antibiotika, protože se to nelepší 😣 a pokud ani ty nepomůžou, tak hospitalizace v nemocnici.
@ajdamajda Tak jsem dnes Terezce koukala pořádně do pusinky. Tu moučnivku má asi určitě. Má kropenatý jazyk a trošku to má i na vnitřku tvářiček. Nebolí jí to? Co bys doporučila? Občas má dudlík, to asi není zrovna to pravé ořechové, že? Takže vyvařit? Co třeba moje bradavky? Nemůže se to na ně přenést? Ve středu jdeme k doktorce, tak se zeptám. Všude na internetu píší o nějakých homeopatikách Borax. Jenže jaké je ředění u takového maličkého miminka? A ještě jsi psala o něčem, co pomáhá. Jak je na tom tvoje malá? Už jste se toho zbavily?
Z čeho vzniká ta moučnivka? Mám nějak omezit něco v jídle?
Holky, jak to uděláte, když půjdete na kontrolu na gyndu a nebudete mít třeba dopoledne hlídání?... Myslíte, že bude hodně blby, když prostě dorazím s malým? 🤔 Nemá mi ho v ten den kdo pohlídat...

@misak48 Úplně bez problému začni teď. Já původně chtěla začít až koncem šestinedělí, ale manžel začal vysazovat hned, tak jsem se k němu přidala. Myslím, že je ideální začít v průběhu prvních tří měsíců, čím víc se pak blíží věk šesti měsíců (mě v tom věku děti samostatně sedali, stavěli se v postýlce atd.), tak už je to passé s tím začínat.