icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
13. bře 2019

@andelka Nestraš, že to může přijít i po šestinedělí. Já se utěšovala, že už je ta laktace ustálená a že už to nehrozí 😒 . I to městnání bylo hodně nepříjemné...

bombat
13. bře 2019

@jjituli Kristiánek je teda hrozně roztomilý, zvlášť na té první fotce ❤ .

skretik
13. bře 2019

@bombat ja mela atb na zanet v prsu, kdyz byly synovi skoro 2roky, uplne mi bylo hloupy to tomu dr.rikat 🙈 😂

bombat
13. bře 2019

@skretik Neéé. Pomóc... Jakto...? To už je podle mě fakt neobvyklé. A taky takový rychlý nečekaný nástup nebo jsi něco podcenila?
Já se toho nikdy nebála, ale teď, když jsem zažila ten problém s tím městnáním, tak už se asi bát budu...

jednaholkaa
13. bře 2019

@bombat Vanickovy ti fungoval? Tak to teda nebylo tim.. Ty jo, ale ja zadnou zmenu na tech prsou nevidela po tom tvarohu a to mam ted od nej zamatlany cely byt 🙂 A presne horecka 39, zimnice a fakt mi bylo zle..

smigli
autor
13. bře 2019

@elu001 Jseš tam. 🙂

bombat
13. bře 2019

@jednaholkaa Manžel nandal ten tvaroh na obyčejnou plenu a pak mi tím obložil prso, pak jsme přes to přetáhli noční košili a normálně jsem s tím na dvě hodiny usnula. Dávali jsme takhle ten zábal dvakrát. (Nejvíc mi ale popravdě řečeno pomohlo, že mi to z těch prsou odsál. Skoro okamžitě se mi ulevilo, ačkoli to při tom odsávání docela dost bolelo.) Ale byla jsem pak několik dnů dost vyčerpaná i když se z toho ten zánět nevyvinul.
Moc Tě s tím lituju. Doufám, že Ti je už líp.

jjituli
13. bře 2019

@bombat to teda ano, umí i pěkně řvát 😁

val333
13. bře 2019

@zuzekk děkuji 😀😀

jednaholkaa
13. bře 2019

@bombat Dekuju! Zatim srazim teplotu paralenem, mam porad 39.. Ty blaho manzel teda sikula! Ja ten obklad dala snad petkrat. Ale ted kdyz koukam na to druhy, tak to mozna pomohlo..to puvodni alespon neni tvrdy.. Takze ted davam obklady na to druhy 🙂

smigli
autor
14. bře 2019

@jednaholkaa Ja ty obklady davala tvaroh-plena-igelit. Pred kojenim teplou sprchu s masazi, po kojeni studenou a pak ten obklad - do doby, nez nevyschne, a paralen. Abych mohla nejak fungovat, tak jsem ty obklady mela pod potravinarskou folii, kterou jsem mela obalenou kolem hrudniku. At je brzy lepe!

bombat
14. bře 2019

@smigli Potravinářská fólie - skvělej typ. Upřímně doufám, že ho teda už nebudu potřebovat... (Taky si neumím představit, jak by to drželo na mých mega prsech 🙂.)

bombat
14. bře 2019

@jednaholkaa Nemůžu o tom ani číst. A dneska mám taky jedno prso takové trochu méně vypité a lehce zatvrdlé (a je to zas to levé, co hůř teče), tak jsem poněkud v pohotovosti. Fakt se toho bojím.
Zítra mám jet docela daleko (dvě hodiny tam a dvě zpátky) na pohřeb, tak nepotřebuji žádné komplikace. Bohatě mi stačí, že jsem už od konce těhotenství za volantem dost roztržitá. Achjó.
Jsi při té léčbě normálně schopná fungovat, nebo musel chlap zůstat doma, aby Ti pomohl? Co malá - hodná? Náš mrňous mi po kojení někdy výrazem vaši malou z fotky, cos poslala, připomene - a je to vždycky, když už mu mlíko teče horem. Ještě pořád je takový otesánek 🙂 ?

bombat
14. bře 2019

@jjituli To věřím, že ač roztomilý, umí i řvát. Předevčírem a včera jsem si pochválila dvě věci - že mi ještě malej nikdy nepročůral plenu a že je hodný, že nikdy neřve. Obě byly okamžitě v tahu... Včera dopoledne poprvé řval (zřejmě trochu těžší trávení a hlavně mu nešlo usnout) a přes den se několikrát pročůral. Já bych neměla nikdy nic chválit, manžel mi to říká pořád, jak něco pochválím, tak je tomu konec. Tak jsem zvědavá, co bude dneska, snad se to nebude opakovat.
Pravda je, že jsem si občas říkala, jestli je vůbec zdravý, že je za všech okolností tak hodný - tak zřejmě je zdravý a umí se i ozvat, když mu není dobře. Musím to brát z té lepší stránky.

dominika963852
14. bře 2019

@jjituli Ahoojky, máš kásný kluky 😍 . Ta první fotka je boží 😂 .
U nás dobrý,kluci jsou oba moc hodný . Jen ten starší už byl 2x nemocný, tak teď má rýmu i ten malej. Ale jinak vše fajn...vždy by mohlo být hůř :D
A co vy doma? 😉 . Už měsíc, letí to rychlostí světla.

skretik
14. bře 2019

@bombat tusim, ze byl tenkrat nemocny a nechtel nic jist jen se kojil a pak kdyz mu bylo lip tak se kojil min, ale rozjel mi to no 😏. Ted me ty prsa boli taky dost,ale zatim se nic nerozjizdi tuk tuk,vzdycky mi to nastesti vysaje, ale boli me nonstop. Jsem chtela chodit behat,ale s tema prsama to jeste asi nepujde 😏

elu001
14. bře 2019

@smigli nemůžu to najít. Kde se mi to ukáže?

smigli
autor
14. bře 2019

@elu001 zkus na ty strese upozorneni. 😉

jednaholkaa
14. bře 2019

@bombat Noo, prave ze chlap doma nebyl, a vcera ani vecer, on prespava jeste nekdy ve meste kde precuje aby nemusel dojizdet kazdy den, takze jsem si to bohuzel vyzrala cely sama. Dneska uz dobry, ale vcera jsem tu litala cely vecer se zimnici a snazila se utesovat malou, ktera poslednich par dnu dost breci odpoledne a vecer. Malo jsem jedla, nebyl cas a chut, no a dneska u pediatra se zjistilo, ze za posledni tyden mala nic nepribrala :( Asi mam ted malo mlika :( z toho zanetu..atd.. Chudak, takze rve asi i hladem. Tak ted se budu snazit porad dokola kojit a lezet a hlavne jist a pit. Mela jsem si nechat vic pomoct, ale zas muj chlap proste nechape, ze by mel treba zustat doma.
Tak drzim palce, at te si ti nic podobneho taky nerozjede necekane 🙂

jednaholkaa
14. bře 2019

Holky a uz se diskutuje na ty modry strese? 🙂 Jeste jsem tam nebyla..

bombat
14. bře 2019

@jednaholkaa Jo, už to tam funguje. Myslela jsem, že tam nejsi ☺.
Prý je typické, že to přijde když manžel po dovolené nastoupí do práce, četla jsem to v článku a smála jsem se tomu, že jsou ženské po porodu psycho. Já to tak měla, i moje švagrová - hned první den, co jsme byly samy 😏.
Si vzpomínám, jak jsi psala, jak chceš držet šestinedělí (byla jsi to Ty, viď?), tak máš příležitost. Jenom to nejnutnější a jinak kojit, jíst, mazlit a přebalovat... Malá zas začne nabírat.

jednaholkaa
14. bře 2019

@bombat Haha, jo mas pravdu! To jsem byla ja 🙂 Akorat ty doktori a navstevy a jidlo.. chci zpatky do porodnice. Tam jsem mela od vseho klid..
Na tu strechu se musim jeste teprve zaregistrovat.

smigli
autor
14. bře 2019

@jednaholkaa Tak se zaregistruj, tam je soukromí. 😉 Já už to tu sleduju jen proto, aby se dal případně takhle další člověk přidat..

jednaholkaa
14. bře 2019

@smigli Diky. Tak uz tam jsem, stejne jmeno 🙂

jessulka
14. bře 2019

@jednaholkaa Ahojky tak jsem tě přidala na Střechu Můžeš mezi nás 🙂

jednaholkaa
14. bře 2019

@jessulka Diky!

buchosab
16. bře 2019

Ahoj holky, jsem jen tichý pozorovatel, ale mohla bych na střechu mezi vas? Profil buchosab 🙂

emilek12
16. bře 2019

Ahoj holky,mohla bych se k vam pridat taky na modre strese?Mam teda miminko narozene v lednu,ale tam se moc nediskutuje a moc rada jsem vas cetla,hodne mi to pomahalo..

koalka11
16. bře 2019

Ahoj, taky jsem byla pouze pozorovatelem, objevila jsem vás pár měsíců před porodem a nějak jsem se už nezvládla zapojit do konverzace. Nicméně jsem četla pravidelně, tak kdyby vám to nevadilo, tak bych taky byla ráda za přidání. Přezdívka stejná jako tady 🙂

tynazezu
16. bře 2019

@jessulka Ahojda, přidáte měl take na střechu? přezdívka tynazezu

Strana