icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
3. srp 2018

@vilmic moje mamka dostala fajne jméno. Babička rodila doma ( i starší dceru,ta byla automaticky Marie po prababičce), a neměli jméno,a prababička říká : a co je dneska v kalendáři? VRSR. No,tak to ne,a co zítra? Bohumír. Tak to bude Bohumíra. A fertig. Děda měl taky jméno podle toho co bylo v den narození v kalendáři,Augustin.

vilmic
3. srp 2018

@andelka 😂 Taky možnost. Vidiš, dneska kde kdo hrotí, aby nebyl svátek blízko narozenin.

jessulka
3. srp 2018

@andelka Dřív to tak asi bylo. Můj děda se taky pojmenoval zrovna co bylo v kalendáři. Byl Bohumil. Maminka měla být po něm Bohunka, ale naštěstí se dřív narodil její brácha a tak on je tedy po dědovi Bohumil. A maminka dostala krásné jméno Drahuška. Strašně se mi to jméno líbí, když je napsané "Drahomíra". Ale jako dítě bych se tak podepisovat nechtěla.

smigli
autor
3. srp 2018

@vilmic Muj syn ma svatek a narozeniny tyden od sebe. Kdysi jsem si rikala, ze bych to diteti nikdy neudelala. No, a nakonec je to tady. :D

vilmic
3. srp 2018

@smigli Já s tímhle nemám sebemenší problém. Jméno pro holku mám opravdu vybraný dlouho. Teď mám TP dva dny od svátku a je mi to fuk. Teda já teď určitě budu rodit dřív, ale i kdyby to tak nebylo.

jessulka
3. srp 2018

@andelka Nad tím jsem taky přemýšlela, počkat až do porodu a pojmenovat až podle toho, co se mi k němu/ní bude líbit. To jako teď všichni plaší, jestli už vím, co to bude a já říkám, že nevím, že jsem se Dr. ani nezeptala. Ale ono to stejně včera ani nebylo vidět. Až bude ta správná chvíle na to, že to budu chtít vědět, tak to přijde. Teď mne to nějak nechává zatím klidnou. Vymodlenou Verunku už doma mám a teď to může být třeba i překvápko 🙂 Ale to by Michal se mnou doma nevydržel. On to prostě musí vědět a všude rozkecat. Je to hrozná "Kelišová". A já mu furt cpu do hlavy, že by si to mohl nechat jen pro sebe a řekneme to jen rodině. Ostatní ať mají překvápko.

andelka
3. srp 2018

@vilmic no,já taky. I když jeden syn má svátek pár dní před Vánocemi. Narozeniny ale v květnu. A druhý narozeniny v březnu a svátek v srpnu. Teď bude mimco tipuju koncem ledna. Jako moc měsíců mi nezbývá,kdy nikdo nic nemá.

andelka
3. srp 2018

@jessulka a to je zajímavé,že když má takové poměrně klasické české jméno,že dala tobě americké. Moje kamarádka je Vladimíra,po tátovi tuším. Ony jsou to zajímavá a dneska výjimečná jména.

andelka
3. srp 2018

@vilmic můj muž neměl být Ladislav,protože se měl narodit na konci června. Jenže nakonec se narodil na konci dubna,takže Ladislavem je.

andelka
3. srp 2018

@jessulka jestli to je fakt kluk,tak jméno říkat nebudeme,protože budeme beztak bojovat až do porodu.

jessulka
3. srp 2018

@andelka Já bych to taky nechtěla říkat. Nejradši bych říkala okolí jen takové ty pracovní jména a ve finále pak po porodu rozešleme sms s tím spráným jménem. Prostě překvápko se vším všudy 🙂

misak48
3. srp 2018

@jessulka tak na úžasnou otázku "jé a už víte co to bude?" Poslední týden zásadně odpovídám, že podle toho jak mi roste břicho tak asi slon. Každej se zasměje a mám pokoj 😀 samotnou by mě totiž strašně zajímalo co vlastně čekáme i bez toho, aby o tom každý mluvil 🙂

jessulka
3. srp 2018

@misak48 Ukaž bříško, ty slone 😀

vilmic
3. srp 2018

@misak48 Zajímavý, jak si lidi zvykli, že se to dá zjistit relativně brzy. Mě se tedy nikdo neptá, ale já už bych to vědět docela chtěla. Ikdyž mám trošku “hrůzu” ze dvou ponďourů.

misak48
3. srp 2018

@jessulka večer se doma vyfotim 🙂 v práci nemáme žádné velké zrcadlo 🙂

andelka
3. srp 2018

@vilmic fakt? Já možná čekám třetího syna. Holčičku jsem vždycky chtěla,ale teď už je mi to jedno.

vilmic
3. srp 2018

@misak48 Ikdyž vlastně mám asi větší stach ze dvou holčiček. 😂😂 Moje sestřenka (5 let) je úplná kopie mě když jsem byla malá, taková bláznivá ukecaná Kelišová. A když si to představim ve dvojitým provedení, tak raději ty tři kluky. 😂

vilmic
3. srp 2018

@andelka Mě to je taky jedno. Hlavně po ty ztrátě, kterou jsme prošla. Pohlaví je opravdu to poslední, spíš si z toho dělám takovou legraci. Hlavně ať je donosim a jsou v pořádku.

smigli
autor
3. srp 2018

@misak48 Me kdyz se zeptaji, jestli vim, co to bude, tak odpovidam, ze doufam, ze dite. :D

jessulka
3. srp 2018

Tak holky, za chvíli vyrážím do města na nákup. Musím tomu prďolkovi koupit něco za včerejší úspěšnou kontrolu. Tak pak pošlu foto, co jsem pořídila. No a ještě musím něco té mamce k dnešním narozeninám.

andelka
3. srp 2018

@jessulka všechno nej mamince 🌹
Já počkam až co to bude,a co od koho dostanu nebo si půjčím. A koupím až něco spesl, určitě šátek a manducu. Zatím mám jen pár věcí z minula a nějakou trošku po klucích.

jessulka
3. srp 2018

@andelka Manducu mám schovanou po Verunce a byla super. S šátkem to neumím a nevím, jestli bych se to dokázala naučit vázat. Ale dokáží to jiné, tak já určitě také. Jen jsem si nikdy nepřipouštěla, že je těm miminkám v tom šátku pohodlnně. Myslela jsem,že v kočárku, či v postýlce je jim líp. Ale protože si chci tohle miminko užít, tak se s ním chci hodně ňuchat.
Děkuji za gratulaci mamince, vyřídím 🙂

basice
3. srp 2018

Holky, když jsem čekala první a druhé dítko, tak klučičí jméno byl boj. Holčičích jsme měli vybráno spoustu. A teď to máme naopak. Kluk je víceméně jasný - Tobiáš nebo Tobias. Dříve se mě líbila Ema, Tereza, ale teď už bych je taky nedala. Mě se líbí Linda, ta se zase nelíbí manželovi. Nechceme takovou úplnou klasiku. Doma máme Natálii a Samuela.

andelka
3. srp 2018

@jessulka já jsem manducu prodala když měl mladší 2 roky. Dárek jsem nikdy neměla,ale kamarádky jo,tak si od nich buď půjčím nebo koupím. Od 4 měsíců bude manduca. Do té doby asi lepší šátek. Budu chodit pro děti do školy,a je to lepší než kočárek někdy.

vilmic
3. srp 2018

Holky, existují i lepší nosítka než Manduca. Neříkám, že je špatná, ale rozhodně jsou lepší a nemusí být dražší. Manduca je jen nejvíc zpropagovaná. Hodně jsem se o nošení zajímala se synem, tak kdyby vás to pak časem zajímalo, tak bych vám třeba nějaký základní věci mohla říct. Samozřejmě nejhorší je nevyžádaná rada, takže vám nic nechci vnucovat.

andelka
3. srp 2018

@vilmic klidně si nechám poradit jiné nosítko. Já jen že manducu jsem měla na obě děti a vyhovovala nám.

andelka
3. srp 2018

@vilmic je fakt že nosítko jsem hledala před 8 lety a zkoušela jsem tehdy manducu,beco,bondolino a ergo.

vilmic
3. srp 2018

@andelka Ona je to s nosítky celkem věda. Zatim máme čas, ale určitě se k to u ještě dostanem, tak se pak rozepíšu.

misak48
3. srp 2018

@vilmic já budu určitě ráda za jakýkoliv postřeh 🙂 ještě jsem neměla čas to řešit, ale mám předběžně v plánu malé miminko nosit v šátku a pak taky pořídit nosítko.

vilmic
3. srp 2018

@misak48 to je úplně ideální. Dají se pořídit i nositka pro miminka, ale ty vydrží, tak do půl roku a pak je třeba vyměnit. Já syna nosila v šátku do cca 5 měsíců a pak jsme přešli na nosítko.

Strana