Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Dřív to tak asi bylo. Můj děda se taky pojmenoval zrovna co bylo v kalendáři. Byl Bohumil. Maminka měla být po něm Bohunka, ale naštěstí se dřív narodil její brácha a tak on je tedy po dědovi Bohumil. A maminka dostala krásné jméno Drahuška. Strašně se mi to jméno líbí, když je napsané "Drahomíra". Ale jako dítě bych se tak podepisovat nechtěla.
@andelka Nad tím jsem taky přemýšlela, počkat až do porodu a pojmenovat až podle toho, co se mi k němu/ní bude líbit. To jako teď všichni plaší, jestli už vím, co to bude a já říkám, že nevím, že jsem se Dr. ani nezeptala. Ale ono to stejně včera ani nebylo vidět. Až bude ta správná chvíle na to, že to budu chtít vědět, tak to přijde. Teď mne to nějak nechává zatím klidnou. Vymodlenou Verunku už doma mám a teď to může být třeba i překvápko 🙂 Ale to by Michal se mnou doma nevydržel. On to prostě musí vědět a všude rozkecat. Je to hrozná "Kelišová". A já mu furt cpu do hlavy, že by si to mohl nechat jen pro sebe a řekneme to jen rodině. Ostatní ať mají překvápko.
Tak holky, za chvíli vyrážím do města na nákup. Musím tomu prďolkovi koupit něco za včerejší úspěšnou kontrolu. Tak pak pošlu foto, co jsem pořídila. No a ještě musím něco té mamce k dnešním narozeninám.
@andelka Manducu mám schovanou po Verunce a byla super. S šátkem to neumím a nevím, jestli bych se to dokázala naučit vázat. Ale dokáží to jiné, tak já určitě také. Jen jsem si nikdy nepřipouštěla, že je těm miminkám v tom šátku pohodlnně. Myslela jsem,že v kočárku, či v postýlce je jim líp. Ale protože si chci tohle miminko užít, tak se s ním chci hodně ňuchat.
Děkuji za gratulaci mamince, vyřídím 🙂
Holky, když jsem čekala první a druhé dítko, tak klučičí jméno byl boj. Holčičích jsme měli vybráno spoustu. A teď to máme naopak. Kluk je víceméně jasný - Tobiáš nebo Tobias. Dříve se mě líbila Ema, Tereza, ale teď už bych je taky nedala. Mě se líbí Linda, ta se zase nelíbí manželovi. Nechceme takovou úplnou klasiku. Doma máme Natálii a Samuela.
Holky, existují i lepší nosítka než Manduca. Neříkám, že je špatná, ale rozhodně jsou lepší a nemusí být dražší. Manduca je jen nejvíc zpropagovaná. Hodně jsem se o nošení zajímala se synem, tak kdyby vás to pak časem zajímalo, tak bych vám třeba nějaký základní věci mohla říct. Samozřejmě nejhorší je nevyžádaná rada, takže vám nic nechci vnucovat.

@vilmic moje mamka dostala fajne jméno. Babička rodila doma ( i starší dceru,ta byla automaticky Marie po prababičce), a neměli jméno,a prababička říká : a co je dneska v kalendáři? VRSR. No,tak to ne,a co zítra? Bohumír. Tak to bude Bohumíra. A fertig. Děda měl taky jméno podle toho co bylo v den narození v kalendáři,Augustin.