icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
3. srp 2018

Docela se mi líbí Radim.
Synovi kamarádi ze školky jsou Adrian,Albert,Oliver. A Marek a Matyáš.

dominika963852
3. srp 2018

@andelka To chápu :D

@frndafrrr Tyjo dobrý nápady,Berenika je hezoučký teda 🙂 Achjo,já to u tebe na blogu četla a pěkně jsem si poplakala je mi to moc líto,doufá,že vám to tento prcek vynahradí i když vzpomínky zůstanou. <3

@misak48 Pročpak bojíš? Můj první syn je taky po tatínkovi a jmenuje se tak i děda,praděda i prapraděda, na tom přeci není nic špatného,ale od začátku jsme to zavrhovali, ale pak to prostě přišlo :D

dominika963852
3. srp 2018

Co jsem si u nás v okolí všimla,tak hodně frčí Filip,ten je snad na každým rohu,ale ten se mi moc nelíbí. Nevlastní ségra teď porodila Natálku a Viktorii.
Jinak bratránek ze Slovenska je Adrian (Aďo) a je to taky hezký.
Vlastně se mi i šíleně líbí Patricie (můj brácha je Patrik), ale manželovi se to nelíbí.

jjituli
3. srp 2018

Jak čtu ty jmena,tak na kluka vůbec nevíme, máme doma Eliáška, teď už se to taky rozmohlo,neco k němu, holka se nám líbí Linda,Nela,Adriana...

vilmic
3. srp 2018

@frndafrrr Já vim, ale ani to se mi nelíbí.

smigli
autor
3. srp 2018

Ja jsem od mala chtela mit deti se jmeny Petr a Tereza. Pak jsem chtela, aby kluk byl Allan a holka Evelina, neproslo mi ani jedno. Mame Frantiska, ted to bude nejspis Antonin a pro holku nevime. Manzel chce Veroniku a to ja opravdu nechci. Libila by se mi treba Zoe nebo Nina a Zofie, ale neproslo ani jedno..

jessulka
3. srp 2018

@smigli Veronika je krásné jméno. Je jich opravdu málo. U nás ve školce je jen moje Verunka a ve městě neznám v jejím věku ani jednu. Teď jsem zvažovala Bereniku, ale Verunka chce prostě Julinku. Jenže oni všichni kolem říkají, že to stejně bude kluk. Už i prý podle toho ultrazvuku to na holčičku nevypadá. Ta by prý byla drobnější a měla by menší hlavičku.

jessulka
3. srp 2018

Tak jsme tu probraly hezká jména. Až jsem koukala, jaká další jste tu napsaly. Jmen je opravdu hodně. Krásné jméno pro holčičku je ještě Markéta.

michaelarei
3. srp 2018

No holky my taky meno nevíme když se libí mne tak se nelibí dcery nebo manželovi na kluka se mi líbilo Oliver, a holka Stella alebo Jasmina ale bohužel jsme se ještě na žádném neshodli a to jsme probrali hufy .. snad časem ...

andelka
3. srp 2018

Oba moji kluci měli být Anežka.

misak48
3. srp 2018

@dominika963852 protože když jsem to napsala v lednovkach, ze se bude kluk kdyžtak jmenovat po tátovi, tak se tam strhla bouřlivá diskuze o tom, že oni by to teda nedovolili, ať si manžel/přítel mysli co chce a že každé dítě má právo na vlastní jmeno, aby mohlo začít s čistým štítem...
@frndafrrr já bych Michaelu jako jsem já taky nikdy nedovolila... Už proto, že jsem to jméno už od malička noc nemusela... Ale u toho kluka je to takové jiné...

dominika963852
3. srp 2018

@misak48 Jo táák, to nechápu proč 😃 Je to úplně normální. Já nemusím jmena typu Mia, Ronaldo atd. a taky bych za to nikoho nehanila 😃 .
Mě se moje jméno líbí ( Dominika) a pohrávali jsme si s myšlenou, že bychom i holku dali stejně,ale aby se obě děti jmenovaly po nás je asi divné 😃 ale byla by to sranda, třeba to nakonec bude jen Dominik 😉

vilmic
3. srp 2018

@misak48 O bože, o bože.. já tedy taky nejsem zastáncem dědění jmen, ale myslim, že to je každýho věc. Úplně mě vytáčí, jak musí na internetu mít každý na všechno názor a jěstě ho samozřejmě všem vnucovat. Nicméně u mě je to prostě averze, protože já sama jsem třetí Vilma v pořadí a ještě mám narozeniny ve stejný den jako ty předešlé Vilmy (babička a máma), tak mě to prostě nikdy nebavilo.

andelka
3. srp 2018

@misak48 kdyby to bylo jiné jméno,tak bych ho asi dala. Nevadí mi když jsou děti po rodičích,zvlášť u kluků. Ale zrovna tohle se mi holt nelíbí a držím stejný názor už přes 15 let co se známe a přišlo na přetřes že bysme spolu mohli mít děti.

jessulka
3. srp 2018

@misak48 Fakt? Tak to bys ale pak nemohla dávat jméno vůbec žádné a čekat, až si dítě vybere samo. Bohužel za svá jména nemůžeme, nemůžeme si je zvolit, to chtěli tak naši rodičové, ale určitě to jméno vybírali s láskou. Přece jen my to jméno tak často nevyslovujeme, jako okolí. Je sice naše, ale jen na něj slyšíme, nebo ho píšeme. Já jsem třeba Jessica. Moje maminka chtěla něco extra na tu dobu v roce 1982. A taky že to bylo a je stále. Jsem na to jméno hrdá a hrdá na svou maminku, že mi takové jméno vymyslela.

dominika963852
3. srp 2018

@jessulka A já jsem přemýšlela, jak se asi jmenuješ, dle tvé přezdívky :D Ale ted čučím, tohle mě vůbec nenapadlo . V tu dobu na ni ostatní maminky museli zírat, jak na blázna,ale je to fajn se takhle odlišit.
A vlastně jessica je mamky pes :D

alishaa
3. srp 2018

@misak48 u nas, pokud to bude kluk, tak chceme taky jméno po manželovi😀 Na miminko jsme se hodně nečekali a prošli si velkým trapenim.. Tak nejak to vyplynulo a nepřijde mi na tom vůbec nic špatného.. pro holčičku by se mi moc líbila Nina😀 hlavně ale aby bylo miminko v poradku

andelka
3. srp 2018

@jessulka v té době to musela být pecka. U nás nikdo cizí jméno neměl,a když tak romské etnikum,u nich právě pak frcely Jessiky,Vanessy,Kevinove,Nicolasove.. Vím že jednu dobu se hodně dávala Aneta,pak zase Adéla, Natálie,pak Nela .. To jsou takové vlnky.

jessulka
3. srp 2018

@michaelarei Jasmínka je moc krásná, líbí se mi jako zdrobnělina pro malou holčičku. Ale pak ty zkrácené verze jako Jasmí, se mi už moc nelíbí. Vždycky si řeknu, jak by to dítě pak oslovovali děti a učitelky ve školce/škole. A tam se právě hodně používají ty zkrácené verze.

jessulka
3. srp 2018

@andelka Čéče Jessicu žádnou romku naštěstí neznám. To bych asi nerozdýchala 😂😂😂

vilmic
3. srp 2018

@jessulka Jasmína - Mína.. Mně tak řikal brácha.. Vilma - Vilemína - Mína s musim říct, že to se mi líbilo. Když jsme byli puberťáci, tak mi tak řikali i společní kamarádi a fakt jsem s tím byla spokojená.

A cikánku Jessicu znám 😂, teda vim o jedný.. Ale to vim i jedný takový Vilmě.

frndafrrr
3. srp 2018

@dominika963852 Děkuju, holt nám byla víc souzená ta naše zlobilka ❤️ co se do roka narodila. Viktorie je boží ale u nas neteř, smolík.

Adriana je moc pěkné, Evelínka taky... Já bych holek pojmenovala snad 20😂

dominika963852
3. srp 2018

Tak to jsem zvědavá,jak nakonec všechny dopadneme se jmény :D

andelka
3. srp 2018

@jessulka no u nás to tak je,jiný kraj jiný mrav. Máme tu velkou čtvrť, romské děti chodí do klasických školek a škol,u Dana mají z 20 4 ve třídě, možná víc. Asi proto ostatní dávají spíš staročeská jména nebo jiná zvláštní ( Theodor,Oliver, Otakar, Tobiáš, Amélie,Sofie,Ella..) ale ta s americkou výslovností moc ne. Když se narodil mladší tak jsem zrovna měla na pokoji Romku a měla holčičku Jessiku,no neuměla to pořádně vyslovit ona,a prznil to i doktor.

andelka
3. srp 2018

@vilmic Vilemína se mi moc líbí. Hodně se mi líbí ty jména z 19 století..

frndafrrr
3. srp 2018

@jessulka My jich tu máme požehnaně a Jessiky jsou u nich v kurzu, ale aby ti to nebylo líto, tak i obyč Klára u nich frčí.
Nedávno jsem četla starší článek jak jedna pojmenovala děcka Onur a Šeherezáda podle té telenovely a říká jim Oňune a Šerezo, to byl zatím top zápich. 😂

jessulka
3. srp 2018

@frndafrrr 😂😂😂😂😂brečím smíchy. Tak to je pecka !!!! Oni jak to ještě neumějí pořádně vyslovit, jak mají tu jejich řeč takovou zpatlanou.

andelka
3. srp 2018

@dominika963852 já jsem schopná pojmenovat dítě až se narodí a uvidím co se mi k němu bude hodit.

vilmic
3. srp 2018

@andelka to byla moje praprababička. Když pak po válce prababička porodila babičku, tak už to v kalendáři byla Vilma.

jednaholkaa
3. srp 2018

@misak48 My taky bysme dali klukovi jmeno po tatovi, nastesti se pritel jmenuje Vaclav, takze v pohode. On to tak chce, je to rodina tradice, tak mu udelam radost, me je to fuk. On je Vasek, kluk by byl Venda a hotovo. Holka asi Natalka..ta se neda zkratit na "ča", to byl asi jediny muj pozadavek.. A vubec, ty zkraceniny jsou celkem pekny a variabilni.. Vybirala jsem spis podle toho, jak se to da potencialne zkomolit 🙂

Strana