icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
8. srp 2018

@jednaholkaa Chodim POŘÁD!!! Už mě to hrozně štve. Naštěstí v noci jednou, ale přes den? omg.. nejhorší je, že už teď to mám tak, že u toho čůrání div nedělám tělocvik, aby to šlo všechno. Asi si Áčko hoví na močáku a mě to pak pořádně nejde.

elinka555
8. srp 2018

Moc děkuji za slova útěchy a srdíčka. Přeji vám všem bezproblémové těhu a zdravá miminka 😘

jessulka
8. srp 2018

Holky, já jsem tuhle zavinovačku také měla a mne nevyhovovala. Celkem brzy jsem jí pak prodala. Mne u toho vadily ty nohavice. Byly moc dlouhé, čouhalo to, v tom vajíčku to bylo takové naňahňané (máme Maxi Cosi Pebble). Tak jsem ještě koukala na jiné a třeba jestli nemají něco přímo na to naše vajíčko. No mají, ale je to jednou tak dražší ☹ https://www.slune-cz.cz/maxi-cosi-fusak-pro-peb...

1nelinka
8. srp 2018

@enja921 no tak to jsme sousedky🙂)a kde budes rodit v jicine nebo jilemnici? Ja asi dam ten jicin kdyz jdu na cisare a kdyz teda vydrzime 2v1aspon do 36tt jinak hradec:/

jessulka
8. srp 2018

@jednaholkaa No to mi povídej. Přes den chodím každou hodinu, někdy i dvakrát. Na záchodě takový proud vždycky 😂 V noci většinou jen jednou.

1nelinka
8. srp 2018

@andelka presne tyhle zavinovacky mame i jarni a i zimni..mala se narodila 3.2 a davala jsem jen kombinezu a tyhle zavinky jsou super👍

1nelinka
8. srp 2018

@jednaholkaa jo ja byla jak somalec s pupikem..nakonec jsem rodila s 50kg pri 167cm..po porodu jsem vypadala jak nemocna jen kost a kuze..me ty tehotenstvi nejak nedelaj dobre no:/

jessulka
8. srp 2018

@andelka Nedávala jsi nic? A nebylo to mimiko takové jako nahaté? Nebylo mu zima? Já třeba v zimě nosím košilku a to jsem dospělá. Verunce také dávám košilku. Vždyť se přeci říká, že miminko má mít o vrstvu víc, než dospělý člověk. Když vezmu, že malá měla na sobě body s dlouhým rukávem a přes to ještě dupačky, tak to jsou dvě vrstvy na tělíčko. Já jsem tedy na spinkání dávala pod ten overálek ještě bodýčko s krátkým rukávem. Ale ptám se, jak to mají i ostatní maminky, třeba to opravdu stačí.

jessulka
8. srp 2018

@elinka555 Srdíčka jsou pro štěstí 🍀🍀🍀 Moc vám držím palce, aby si k vám to vytoužené miminko brzy našlo tu správnou cestu.

elinka555
8. srp 2018

@jessulka moc děkuji a přeji hodně štěstí a zdraví💗

andelka
8. srp 2018

@jessulka u nás to stačilo. Ono já jsem měla mimco skoro pořád v zavinovačce. Já jsem nerada dávala něco přes hlavu.

enja921
8. srp 2018

@1nelinka to jooo, přes kopec 😉 první jsem rodila v Jičíně, takže teď taky.. já byla spokojená 🙂 a jak jsi psala ikdyby že vezla rychlá, tak do JC. budu držet palce ať vydržíš 🙂

andelka
8. srp 2018

@jessulka teď jsem koukala na fotky,a pod overalkem fakt nic neměl. A jinak jsem hodně dávala body a dupačky. Vím že staršímu jsem první 4 týdny nedala nic přes hlavu, mladšímu už asi jo,ale hodně bodyček jsem měla zavinovacich.

vilmic
8. srp 2018

@jessulka Já mám Pebble plus a teda vůbec mi to nevadilo. Jasně, když byl miminečko, tak ty nohavičky byly trošku navíc, ale pak v těch pěti měsícich úplně super. Ale proto je skvělý, kolik toho dneksa je, každá si může vybrat co ji vyhovuje.

veronika_2019
8. srp 2018

@jednaholkaa já přes noc moc nechodím , ale ráno se sotva zvednou z postele jak mě to břicho bolí k prasknutí .. jinak přes den klidně i každou půl hodinu, podle Toho jak často piju 😀

misak48
8. srp 2018

Holky já se dneska pobavila na kontrole na diabetologii 🙂 posledních cca 14 dní mi lítá cukr, bez viditelné logické příčiny. Prý zřejmě "hormonální kopce". Ale normálně mi řekla, že by mi na to napsali i neschopenku kdybych chtěla. To jsem teda nečekala 😀

jednaholkaa
8. srp 2018

@vilmic Tak o proudu si taky muzu nechat zdat, vubec me to netece, taky delam telocvik ;) Ale v noci kazdy dve hodiny na malou je mazec. Vubec se nevyspim..asi trening na novorozene nebo nevim.

dominika963852
Autor odpověď smazal
dominika963852
8. srp 2018

@jessulka Zkus mrknout na pinkie.cz Tam mají moc pěkný fusaky a blbůstky :D

jessulka
8. srp 2018

@dominika963852 Tééééda, to je nádhera: https://www.pinkie.cz/fusak-nanoznik-rukavnik/l... Děkuju moc. Něco podobného jsem měla na mysli, že bych teď chtěla pořídit. Tak tady asi určitě vyberu 😉

jessulka
8. srp 2018

@andelka Já mám na ty začátky také nejradši zavinovací body. Nerada přes tu hlavičku ten první měsíc cokoliv přetahuju. Krásné fotečky mimíska 🙂

dominika963852
8. srp 2018

@jessulka Tak to jsem ráda. Já byla vždy spokojená ;)

dmiska
8. srp 2018

K oblékání miminka - u nás se osvědčilo moc nenabalovat - Aničce vadilo, když jí bylo horko. Vždy jsem oblékala spíš méně (občas jsem litovala nabalených miminek, když jsem je viděla, jak jim třeba ani v obchodě nerozepnou kombinézu/fusak apod.) a Anička nikdy studená nebývala. I dnes, když si umí říct, chce obvykle spíš méně než více.
Říká se dávat miminku vrstvu navíc, ale nedržela bych se toho doslova... např. když budu mít doma krátký rukáv, miminku dám dlouhý, ale další vrstvu už ne. V kočárku je zase navíc deka/fusak, takže třeba teplou kombinézu nebudu kupovat vůbec, bohatě stačí chlupatkový overálek. Když je fusak hoodně teplý, kolikrát stačí jen bodyčko s dlouhym a punčošky...

andelka
8. srp 2018

Pamatuji když přišel podzim,děti bylo cca půl roku,tak jsem dítko tak jak bylo,obvykle body a polo/ dupky dala do plyšového overalu a takhle do kočárku. Na to buď deku nebo do fusaku. Ono dítě většinou tu vrstvu navíc má,buď kočárek s dekou,nebo zavinovačku. Buď je u někoho v náručí,nebo v postýlce,v kočárku..

jessulka
8. srp 2018

@dmiska Děkuji. Já jsem malou nikdy nenabalovala. Ale ta se narodila v říjnu a to bylo docela teplo. Do porodnice jsem nastupovala jenom v mikině. A teď mám rodit v únoru a když si vezmu, jaká byla v únoru u nás letos zima, tak raději žádám o rady zkušených maminek.

jessulka
8. srp 2018

@dominika963852 No líbí se mi to hrozně moc. Mají moc hezké barvičky a vzory.

dominika963852
8. srp 2018

@jessulka To ano. Mě se na tom líbí i to,že se to dá hezky skombinovat (nánožník,rukávník atd.) 🙂

andelka
8. srp 2018

Rukávník budu určitě kupovat též. Kdysi před 8 lety to zavalit,koupila jsem ho hned v říjnu když se ochladilo,ladil mi ke kočárku i fusaku. A to byl tehdy snad jen Emitex. Dneska je toho mnohem víc. Byla to paráda. Malej mi spal i na podzim jen za jízdy v kočárku.

ajdamajda
8. srp 2018

Doporucuji holky jeste zavesnou cervenou hacku na pruzine. Je jako deloha. Mimco je klidne

ajdamajda
8. srp 2018

Jinak mam jednoho syna zimniho a druheho letniho. Milovala jsem zavinovaci body z Hm a kosilky na noc na BKM metodu (jsou bez spodku a nemusim rozepinat overaly jako dement)

Strana