Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Rukávník jsem si nechávala šít od paní přímo v barvě kočárku i s kožíškem na boudu, na zimu se mi to moc líbí. Tentokrát si nechám určitě ušít zase, až vybereme finální barvu kočárku.
Jinak já v noci čůrat nechodím, ale ráno mám co dělat abych doletěla. 😂
@dominika963852 Ty fusaky do sedačky vypadají dobře. 👍
@jessulka nase mala je unorova a doma byla jen v pizamkovem overalku a kdyz jsme sli ven tak pizamkovy oberal a na nej kombinezu a zabalit do zavinovacky emitex..a nikdy ji zima nebyla a ani nebyla nemocna..pak kdyz bylo tepleji davala jsem pizamkovy overal a na nej teplakovy overal z HaM..ja si overalky hrozne oblibila prislo mi to ze zacatku hrozne prakticke..i u doktora to bylo frk frk a byla svlecena..nez ji sundavat body,teplacky,mikcu,kombinezu,ponozky😂😂to bych umrela😂😂
Holky je tu taky někdo ve 14 tt ? Mate bolesti břicha ? Já nevím jestli mám jet zítra k DR nebo jestli zbytečně plasim :(( mám takovém pichani co jde až dolu , občas bolest jako MS :(
@frndafrrr Božee ten je boží,už pár dní po něm pokukuju a asi u toho i zůstanu :D
@veronika_2019 Ja jsem ve 13 tt a bricho me obcas boli ale nic jako MS, kolem pupiku nebo z boku skoro v pase takovy tlaceni a napinani zevnitr..prijde mi to normalni.
@veronika_2019 Já jsem stejně. Poslední dva dny docela i pobolívá a dnes mi je i šíleně zle.
@dominika963852 wanderer? 😀 Mě se moc líbí hluboké, ale ty sporťák už tolik né, celkově fusion se mi zdál lepší, ikdyž pořád doma máme červený, béžový jsem dala pryč a šla do něj. 😀
@frndafrrr Zatím jsem koukala na fusion. Sakra,ale vypadá fakt božsky asi se tomu neubráním :D
@vilmic Tak jako u nás když se očekávala nějaká návštěva, nebo se někam razilo, tak se taky velmi čančalo, ikdyž holce pak roluješ tutu z podpaží a ani ty čelenečky ji na pleši pořádně nesedí...🙈 Z praktického hlediska se ten kluk čančal líp.
@1nelinka Ale jooo, já ti věřím, jen sem potřebovala ty extra kousky někam vynosit, ty nej kousky jsme měli párkrát, protože doma vyhrála ta praktická stránka.
@dominika963852 Jen si dopřej 😃 Já koukám, koukám a nic moc se mi nelíbí, joo joolz, ale co jsem se přidala do skupinky, pořád tam řeší reklamace a to mě hodně odrazuje.
@frndafrrr Manželovi se taky líbí a to je hlavní :D . Joolz no joo, taky jsem na něj házela očkem,ale ten concord mě učaroval víc :D
@veronika_2019 Ahojky,já jsem taky ve 14tt,a bolesti břicha mám skoro každý den.Ale musím říct,že jsou to spíš bolesti způsobené strevama,páč jsem poslední týdny nafoukla,mám problém jít na WC,a dokonce už se přihlásily aj hemeroidy po prvním porodu.No ale nedalo mi to a objednala jsem se na gastroenterologii aby to nebylo něco horšího než jen plyny.
Já jsem v 15 tt a břicho mě bolí jen když mě zlobí zažívání,ale to potom fest.
Kočárek neřeším,ty moderny nemusím,na kluky jsem měla klasický s 4 nafukovacími koly,ještě zavěšený na řemínkach,takže perfektně houpací,byl z druhé ruky za 2,5 tis. Měl vložnou tašku,chtěla jsem ji,protože jsme bydleli v 5 patře s výtahem a kočárek jsem nechávala dole v kočárkarne. Teď bydlíme ve 3 a kočárkarna tu není,tak budu jezdit s kočárkem až domů do bytu. Asi budu mít klasický hluboký,bilomodrou košatinu,od manželovy ex. Má ročního kluka tak budu mít dost věcí od ní.
@dominika963852 Neber to zle, naopak ať se nespálíš- Concord je fajn, krásně se řídí i dvěma prsty dokola, u wandráka je super, že jde i po směru, ani jsem ho neměla proti.. Ale... Vrže... Hůř než kočár za pár tisíc a mazání nepomůžey až jsem se styděla co to mám za vrak (nový!) řešeno ve skupince u každého a u kočáru za 20t je to mazec... +nejde pořádně vyprat, je z části nýtovaný v tom byl předchůdce 100 a 1, tak ať jen víš.
Ja nedam dopustit na stare peraky. Treba Inglesina retro. Jinak jsem mela Adamex s obr koly na prvniho syna (pravda, ja vic nosila nez vozila ale houpal hezky a korba obr)
@frndafrrr Je fajn,že máš zkušenosti a podělíš se o ně 🙂 . Do ledna je času dost,tak uvidím jestli se nezamiluju ještě do jiného,ale zatím vede :D
@veronika_2019 zrovna to googlim 🙂 . Vratila jsem se z dovolene a mam taky takove bolesti spodku, takovy zvlastni, sem tam pnuti, to je asi deloha, ale spodek taky jak pred MS. Si rikam, jeslit nemam nejaky zanet (koupala jsem se v bazenu). Ale dle vygooglenych informaci je to asi ok. Na kontrolu jdu 15.8, tak asi zatim pockam
holky netusite nekdo jestli je bran na materskou dovolenou termin porodu podle MS nebo podle UTZ? Vychazi mi to tyden rozdilne a ja bych potrebovala brat termin porodu podle MS, aby mi zamestnavatel musel proplatit dovolenou pristi rok 🙂

@dmiska Presne. Nepotrebuje o vrstvu navic. Ja kdyz vidim ty nabalene, cervene nerudne rvouci deticky (zvlast v mhd kde se pak topi a maminy je ani nevybali) ci v obchodaku..je mi jich lito. Ja davala synovi kombinezu s perim. Pod ni jen dlouhe body a teplacky, ponozky. Mel cepicku a pres sebe deku nebo lehci fusak (LEHCI!) a to uplne stacilo kdyz bylo -15 st.
Jak bylo kolem nuly, byl v overalu z lidlu (chlupatina) a pod tim body a teplaky.
Je fakt ze kluci jsou zdravi jako ripy. Nemaji rymu, kasel...proste neznam nemoce. Zadne - mam dojem ze cim vice dite jako v bavlnce - prehrate v zime (nabalene) tim horsi imunita (jak ofoukne, hned je chciple)