Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Jo a pani ma stranky i na Fb. Dela z biobavlny kosilky.
Na zimu je ale merino fajn. Mela jsem soupravicky a maly byl v teple.
Jinak ja syna po porodu uplne odmitala a byla jsem tak zdrcena, ze jsem uvazovala ze ho dam do babyboxu. Ten pocit znasilneni, ublizeni..a nelasky byl silny. Urovnalo se to a trvalo to rok. Snazim se vse vytesnit z hlavy, zablokovat. Dle kineziolozky to zapricinil nejen umely oxytocin ktery na me pusobil jako kdyz zvireci matce nekdo saha na mlade a pak ho odmitne, ale taky to kdyz jsem prosila at me necha a nepolohuje se mnou jako s kusem masa kdyz jsem v kreci. Takove to jako kdyz na tebe saha chlap kdyz jsi bezmocna a rikas mu NE! Ja nechci, boli to, nedelej to... A on si najust vrzne. Tak z krasneho bezbolestneho porodu byl nejhorsi zazitek a lituju ze jsem nerodila sama doma ve vane. A jelikoz bych to tam psychicky nedala, tak jsem byla rada ze jdu ambulantne domu. Zustat tam a videt jeste tu lekarku, skocila bych z okna. Kazdopadne asi rok po porodu jsem dozrala k sepsani dopisu Petre Langa (dela zastupce pro stiznosti porodu ci pece o deti v nemocnicich) .
@ajdamajda Asi sis hodně vytrpěla. Já pořád zvažuju, jestli si zase domluvím porod s primářkou, která mi odrodila dceru. Chtěla za to sice 6tis. ale byla jsem v nejlepších rukách a chovala se ke mne hrozně mile. Chodila za mnou pak každý den na pokoj, dívat se na malou, chovala si jí a mne utěšovala od bolestí po císaři. Bez její péče bych určitě trpěla jak pes.
@jessulka no ja mela minule taky domluveny porod se znamou, ale maly se rozhodl, ze pujde ven, kdyz mela zrovna dovolenou :( a bylo to hrozny :(, myslim, ze kdybych ji nemela domluvenou, malej se mohl narodit o chvili driv a nebyl by pridusenej. I kdyz i ted me bude rodit priteluv kamarad, tak doufam, ze zase nebudu litovat :D . Ale tentokrat si me bere do pece uz od 19-20tt , tak snad si dovolenou naplanuje jinak :D nebo pripadne koncert, je to hudebnik :D
@skretik U porodu nebyl. My se moc nevidame, on je neustale na pracovnich cestach - misich. Tak ze jednou za 3 mesice. My spolu ani sex.nezijeme, mame to hozene jinak. Deti mame po inseminaci na klinice, ja sexu nejsem schopna (chce se mi zvracet)
Mela jsem ve 12 neprijemny zazitek s nasilim a vratilo se to porodem. Na chlapa se nemuzu " ani podivat" a uz vubec ne videt penis. Nadavuje se mi a jsem schopna hodit savli.
Za tohle vracene trauma muze porod. Porodnicke znasilneni. To je na dlouhe vypraveni. A bolestne. I kdyz z velke vetsiny jsem se z toho dostala a syna miluji bezvyhradne.
Ovsem klasicke partnerstvi mit nemuzu, jsme jako pratele. Obema to vyhovuje. To co potrebuje, ma jinde. Je velmi pozorny co se me i deti tyce. Hodne si povidame. Telefonujeme.
@ajdamajda
@jessulka Holky asi blbá otázka, ale vás rodil lékař? U nás v porodnici teda rodí porodní asistentka, max s druhou porodní asistentkou...Doktor přijde buď až po nebo u první dcery přišel zrovna vteřinku před, než se narodila... A teda dětská sestra taky přichází před koncem 🙂 A ani na jeden porod si nemůžu stěžovat... I když u prvního byla porodní asistentka na přesdržku, na vše mi řekla je to porod, co jste si myslela, místo aby mě třeba pochválila, poradila... Ale vždycky jsem mohla dělat, co jsem chtěla, po celou dobu porodu(od válení na matraci na zemi, přes vanu, sprchu, míč), vím že i polohu pro samotný porod si můžu zvolit v naší nemocnici (i do vody je možný rodit, akorát prý teď nemají nikoho na to školenýho)... Mě teda vyhovuje poloha v polosedě, i když vím že není moc vhodná skrz porodní cesty, jenže mě ke konci jdou nohy do křečí a třeba klečet bych nezvládla (u první mě musel muž nést ze sprchy na postel)... Takhle se mi můžou kroutit jak chcou, muž i sestra mi je masírují, jinak bych si je radši ukousala 😂 Nohy nikam nevážou, prostě si je sama přidržuju... Porodní asistentka během porodu na pokoj chodí co nejmíň, pásy teď u druhého porodu mi dělali jen jednou, jinak ne... Do samotnýho porodu zasahují minimálně, na vše se ptají jestli můžou, jestli souhlasím... Ale je to strašný, jak někde dokáží tak krásnou věc jako je porod zhnusit.... :( Je mi z toho pak strašně smutno :(
@renulkka Ja chytla podle me blbou sluzbu. Mozna toho personal mel uz plny brejle a nejak si to zkratit musel pred stridanim sluzby. Me stacilo jen kdyz jsem slysela ze si mam pohnout (porod trval od prijezdu jen 2.5h) ze ma moc prace a radeji to urychli(maminko, budete to mit rychle za sebou) . Jak jsem videla ze ke mne miri s nuzkama, okamzite jsem ji varovala at to da pryc ze je dite male a neni to treba. Jak jsem v kontrakci zavrela oci, sup a byl tam, smik uzasny ktery se rozjel a moje vagina byla jak zubata pirana. Hnisani, vypadani stehu 3.den po porodu, znova siti..pnuti..hnus dole na plastiku. Protoze si jeste musela "pridrzet fundus" cili KE. Maly mel do 3 Kg a malou hlavicku. Apgar 10-10-10 takze zadne ohrozenu zivota. Byla u porodu moje sestra (mladsi) a i kdyz ona rikala at prestanou delat veci proti me vuli, usadili ji. Po porodu brecela ze byla jak v tranzu a omlouvala se ze me nedokazala branit.
Jooo...proste i takove porody jsou. Pak zeny prechazeji na to lesanstvi a radeji vrhnou doma. Protoze je to pro ne mensi riziko nez to co zazili.
Jak rikam - me do porodnice jen na smrtelny posteli.
@ajdamajda To je vážně hnus toto :( Teda nástřih mi taky udělaly, ale nebylo to nijak zlé, "jen" 3 stehy (u prvního teda šití i zevnitř), hned jsem mohla sedět, fungovat normálně... Do 14dnů stehy vypadaly a nikdy mě to nějak nebolelo, jizvička není skoro vidět ani jedna naštěstí... Ale věřím, že bych to zvládla i bez toho, tak se tomu chci zkusit teď vyvarovat 🙂 Ale to jak píšeš, tak to vážně je neskutečný, že se tak někde dokáží chovat... Jak ke kusu, ještě k tomu jak kdybys byla na obtíž, že něco mají dělat :( Tak snad teď ten porod ti to vynahradí a budeš aspoň na jeden vzpomínat krásně 😍
@zuzekk nekoukala bych 😂
@renulkka mě to teda přišlo docela nechutný no. Ale já nejsem zastánce točení se a nebo focení při tak intimní chvilce jako je porod a aby na mě ještě čumět celý národ 😂 a možná sem viděla blbý díl, ale moc to tam teda nezvladaly a to jeceni bylo snad nejhorší. Já u porodu ani nepipla. Ale jasný, že někoho ho to uklidňuje se na to podívat. Já sem teda pravý opak 🙂
@renulkka u mě byla většinou jen porodní asistentka a někdo z dětského,asi dětská Dr. Doktorku a doktora z porodního jsem viděla až na konec,první když mě šila,a druhého jen že se kouknul,sit nemusel nic. Doufám že i teď to zvládnu s minimem personálu. Pouze když jsem rodila vyvolavane po zamlklém tak se mnou byla průběžně doktorka, dělala pak revizi.
Já když jsem rodila, tak mi na pokoj chodila jen porodní asistentka a říkala, co a jak, a kdyby byly nějaké komplikace tak byla hned vedle Dr.která by zasáhla.No ale na konci porodu,když už jsem nemohla / rodila jsem 24 hodin, šprajcl se a malému padaly ozvy tak tam v momentě bylo plno..dvě porodní asistentky, dětská dr.dětská sestra a pak došel i primář.Ale ten už jen viděl jak se malý narodil.Jinak šitá jsem byla celkem fest ( 13 stehů i vnitřních)
@ajdamajda Je mi hrozně líto, čím sis v životě prošla. A člověk bohužel nikdy nezapomene. Je skvělé, že jsi našla partnera, který se rozhodl, ze s tebou bude mít dítě, ale presto kazdy žijete svůj život. A jak to zvládá syn? Nechybí mu doma parťák? Ten porod musel být strašný. Podala bych na ne oznámení a stížnost. Zacházeli s tebou jak se zviretem na jatkách. Držím ti palce, aby druhý porod proběhl podle tvých představ.
@renulkka Ano. U nás na Mělníku je 1 porodni asistentka, detska doktorka a gynekolog/gynekoložka. Porodní asistentka připravuje rodičku, udělá treba klistyr, vycevkuje, kontroluje na kolik se otvírá, dělá monitor. Až když uz se porod blíží, prijde Dr. a vše dokončí. Porodní asistentka stoji u rodicky, otírá ji čelo, rty, prip. ji tlačí na břicho. Já měla císaře, tak se kolem mne točilo plno lidí, primarka, kterou jsem si zaplatila, gynekolozka, porodni asistentka, anestezioložka, dětská doktorka. Všichni byly moc hodní, na sále jsme si furt povídaly. Bylo to prima.
@jessulka Kluci jsou v pohode. Tak oni nic jineho neznaji - ze by meli chlapa v byte. Tata je navstevuje (prvorozeneho ne, o toho nema "otec" -jiny - zajem a neni ani v RL a neplati) Tata druhorozeneho bere oba. Kinez terapie nam pomohla urovnat vztahy. Navic byl zjisten Kiss syndrom (tahani ditete za hlavu u porodu - hnuti s pateri - problemy ditete po porodu - strasne rval)
@jessulka A to se vam zda normalni? Tlacit na bricho... :/ . Neustale vysetrovani akoraat prispiva vzniku infekce.
Jinak ja klystyr odmitla a cevku taky. Prirozene jsem byla sama takze tohle by bylo nahovno doslova pac by se clovek po klystyru ze zachoda nedostal. Kamaradka na nem porodila protoze mela neustale problem s unikem tekutiny po klystyru a nutkani jit na velkou.
Me hlavne ale celkove zarazi (protoze to dlouhodobe studuji a o to je to horsi) ze zeny rikaji "porodi me, porodil me"..Jediny kdo zenu porodil je jeji matka. Jediny kdo sve dite porodi je matka ditete.
Pokud nejsou komplikace, fusovani do prirozeneho prubehu porodu jen spusti HALO efekt a lekari to pak zachranuji - casto jim rodicky dekuji za zachranu a neuvedomuji si cim to zacalo.
Klesani ozev..typicke kdyz se utlacuje dolni duta zila v poloze na zadech v leze.
Tim klesaji..taky tim ze se tep miminka hur u porodu hleda a hned se z toho vysiluje. Nerikam ve vsech pripadech.
Ale u nas v rodine mame i takovy dalsi chutny pripad. Nakonec tedy chlapec byl postizen (ackoli uplne zdrave miminko) - poskozeny porodem, zemrel v pozdejsim veku, ale on jen prezival. Nezil proste
@ajdamajda no to je hnus teda čím sis prošla. To byl opravdu hororovy porod. V jake porodnici to bylo? Jak můžou dítě tahat za hlavu, kterou pořádně nedrží? Bych tu doktorku nechala vyhodit!!! To se nedivim, ze mas trauma, taky bych mela. Tak přeju ať máš tento porod pohodovejsi.
Holky, já to dneska ani nemůžu číst o těch porodech... ne, že by mě to nezajímalo- naopak, ale dneska v knihkupectví mě tak vytočili :/ :/ chtěla jsem si koupit knížku Hypnoporod- neříkám,že do toho jdu, ale prostě me to zajímá a hodně se doporučuje přečíst knížku a pak člověk uvidí jestli jít na kurz nebo to není pro něj, Ale v tom knihkupectví na mě hleděli jak na exota.... už když mi ji objednávali tak se mě vyptávali jako co to má byt a dneska když jsem si to šla vyzvednout tak se zas debilně usmívali... A dokonce i šéf si tu knížku vzal že se chce podívat o čem to asi je a pak se mi to snažil vysvětlit.... no nebylo mi to vůbec příjemný.... přítel mi pak řekl, že se nemám čemu divit, že normálně objednávám z netu a takovou knížku, kterou všichni neuznávají si objednám v knihkupectví... no jo má pravdu, ale aspon jsem jim trochu udělala vzrůšo a měli o čem drbat 🙂

@renulkka Jeste ze nemam televizi. Na Male lasky komplet HPNP porody bych cucet nemohla, nervy v kybli z porodnic a rozeni na koze s nohama ke stropu. Ale ja nemam zpracovany svuj porod kdy se dopustila lekarka fakt hnusnych veci a zachazeni. Musim se distancovat takovych veci protoze se pak klepu jak kosa