Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Já teda od příjmu do samotného porodu si ani nelehla ani nesedla :D Neuměla jsem tak ty kontrakce prodýchat... U prvního porodu jsem je celkově snášela hůř, chlapa poslali domů, že to bude trvat a já byla taková že všeho nervózní, nejvíc jsem trávila ve sprše 🙂 Druhý porod byl super, u kontrakcí jsem si "uměla pomoct", nejlíp mi bylo v předklonu s roztaženýma nohama nebo na všech 4, kontrakce boleli, ale já se u nich smála, prostě jsem je přijala, užívala si je, že ke mě vlastně přivedou to štěstí a hned ten porod jsem snášela skvěle 🙂 A to jsem skoro celý porod ztrávila na chodbě, rodila jsem loni v červenci, zrovna to byl strašný babyboom, úplně narváno, předemnou právě porodila paní na příjmu, tak jsem musela počkat než mě přijmou a umístí na pokoj, když me dali na pokoj, po chvilce přišel chlap, že půjdu do sprchy a ani jsem nepustila vodu a už se malá drala ven 😂 Ale právě při samotném porodu mi jdou kontrakce do stehen a lýtek... Nemůžu nohy pokrčit, natáhnout... Neskutečná bolest :( Tak mě to pak vyhovuje v polosedě 🙂 I když třeba se u nás dost rodí na 4 nebo na porodnické židli 🙂
@jessulka Tý jo, u nás se klystýr nedělá, neholí se, necévkuje (u normálního porodu), monitory mi dělali jen u příjmu a u prvního porodu pak ještě jednou, to byl porod 12h 🙂 A to že by mi někdo z personálu otíral čelo je scifi, možná kdybych tam neměla chlapa, tak by mi namočila žínku, na břicho mi teda taky netlačily :D Je zajímavý, jak se to jinde dělá jinak 🙂
@ajdamajda já říkám ze srandy že rodím zásadně v noci. To je všude klid a mír. První porod začal v 19 h, do 1h jsem byla doma a malý se narodil ve 4h nad ránem. Druhý též v 19 h,doma jsem byla do 23h a malý se narodil 15 minut po půlnoci. A ten třetí vyvolávali od 9 h,a na sál jsem šla 18:30. Též byla tma,letos v lednu.
@ajdamajda
@andelka Holky, taky jsem měla oba porody v noci :D První praskla voda o půl 4 večer, malá se narodila ve 2:51 🙂 A druhý porod začal v 1 ráno kontrakcemi, do nemocnice jsme přijeli po 4 a malá se narodila v 6:30 (to už se teda rozednívalo) 🙂 Je to pěkný, všude v celý nemocnici klid 🙂 Žádný šourání nikde :D
Skákání a tlačení na břicho bylo snad jediný co jsem zásadně nechtěla a taky jsem to naštěstí neměla.
@ajdamajda o jemném zrození vím, proto si chci první přečíst knížku a potom bych šla tam na kurz, ale pořádně o tom ještě nic nevím, tak aspon at trochu vim 🙂 já doma určitě ne.e, ale ten hypno se mi zatím zdá jako dobrá varianta, tak uvidíme 🙂
@jessulka hele me teda zatlacila na bricho a vylitlo mimi i placenta :D , ja uz byla vycerpana a nemela silu poradne zatlacit a maly prestaval dychat, proste musela. Ja teda uprimne vubec netusim kdo tam vsechno byl, jen vim, ze mi ta znama rikala, hlavne at tam nemas pana doktora Malinu a sup, prvni se predstavil pan doktro Malina :D a jeste nejaka mlada doktorka, ta to vedla+ nejaci dalsi lidi tam byli
@jessulka mně u staršího taky zatlačili na břicho,aby se malý nevracel. I proto udělali nástřih,aby j ho dostali rychleji ven. Byl pak trochu fialový. Ani na břicho jsem ho nedostala,vzali si ho hned. Rozdíl oproti mladšímu,u kterého stihla pa jen chytat,tam na mě nesahali skoro vůbec. Ale jako prvorodička i když s kurzem a nactenym kdečím jsem si s pa moc nerozuměla. Nevěděla jsem jak pořádně tlačit,nebylo to efektivní jak by mělo.
Děkuji ❤ ;) 🍀
Ja v minule tehu jela do porodnice celkem 4x kuli krvaceni a kontrakcim a vzdycky to bylo v noci..
Holky jelikoz jsem hrozna poctivka tak uz mam zasebou obvodaka a zubare hlavne abych to mela zapsane v tehu prukazce ze jo😂😂 ale ze zubaka jsem mela docela hruzu protoze jsem to ted flakala a nebyla tak 2roky..:/ale jelikoz jsem podle mudr trapne poctiva v cisteni zubu tak bylo vse v poradku😂😂 tak mam radost🙂 u nas uz prsi tak je to uzasna zmena a vecer mi manzel doveze k narozeninam roboticky vysavac tak jsem natesena😂😂rucicky neboj te se vymakat nebudete😂😂😂😂 dalsi kontrolu mam za 11dnu tak odpocitavam a tesim se..🙂 dneska 15+5😍😍 krasny den 😙😙
@1nelinka tak to jo. Já když byly děti kojené,tak nešlo chodit k Dr. Ale když jsem dokojila druhého,tak jsem šla na preventivku,abych věděla že je vše ok,rok a něco po porodu. Jinak chodím poctivě všude,i s dětmi. Osmičky mám obě venku,to jsem ráda,že jsem to udělala v době kdy jsem neřešila těhotenství a tak.
@1nelinka Tak ať ho nezavaříte. Já měla robo vysavač několik let a byla jsem moc spokojená. Ale měli jsme doma chlupatou kočku a ta ho těmi chlupy jaksi zadřela. Sice jsme ho pravidelně čistili na jednotlivé díly a zase sestavovali, ale po 5ti letech to prostě vzdal. A nový za 13tis se nám už kupovat nechtělo. Až budeme v baráčku, tak si ho nadělím pod stromeček. Tam mít zvířátka nebudeme. Určitě budeš spokojená.
Tak právě mi koník poslal zprávu k 15tt, vždycky se těším co nového se dozvím :D 🙂
Až mi vyhrkly slzy, když jsem si přečetla: Už má vyvinutá ouška a úplně poprvé zaslechlo Tvůj hlas. 😍😍 Krásnýýý 🙂
@dominika963852 Tak to je krásné. Mne to čeká zítra, tak se také těším, co si o tom přečtu.
Budu teď od neděle týden doma bez malé, tak aspoň že mám ten poklad pod srdíčkem, že si nebudu připadat tolik bezdětná 😉😢
@tynazezu tak opozdene vsechno nejlepsi🙂 me nevolnosti u 1dcerky prestaly v 16tt tak jsem doufala ze to tak take bude ale neni:/ ale musim rict ze je to mnohem lepsi ted ty 2mesice jsem zvracela porad bylo mi uplne silene ale ted mi je zle uz jen vecer a v noci..tak aspon prez den neco udelam a povenuju se dcerce a manzelovi😍😍a vecer na me nikdo nesmi ani promluvit😂😂a odchazim spat ve 20h😂😂😅
Holky, a rodila jste nektera bez manzela? Ja budu rodit poprvy a pritel k porodu nepujde.. moc se mu nechce a ja ho k tomu nutit nebudu (bojim se ze by z toho mohl mit trauma a ja pak skoncila dva roky bez sexu) takze to budu muset nak zvladnout sama. Nebo s nejakou tou dulou apod, ale to nevim jestli se da naplanovat tak aby mela cas. Mamu tam nechci a kamosky s tim otravovat taky nebudu. Takze asi sama teda.. nic lepsiho jsem zatim nevymyslela.
@jednaholkaa U nás to je tak, že pokud se muž necítí být přítomen u porodu, tak je na vedlejším pokoji a k miminku může jít, až když je na světě. Já to tak budu chtít, pokud nebudu muset jít na císaře. To bych přítele u sebe mít chtěla. Ale aby mne viděl v bolestech, křečích a co já vím ještě co se prožívá při porodu, na to zatím nemám nějak odhodlání. Beru to také tak, že se známe krátce (přes rok) a v některých situacích chci být prostě sama. Např. zatím doposud u svého gynekologa. Chtěl jít už se mnou. Ale já mu řekla, že nechci, protože mi Dr. zatím dělá vnitřní ultrazvuk a já nechci, aby se díval na to, jak tam roztahuju nohy. Jsem v tomhle prostě stydlivka a citlivka.

@kristynkal tak klidne najed na jemne zrozeni bud pres google nebo na Fb.
Ja mela prvni cast porodu ktera probihala doma ve vane uplne super. Bolesti temer nula. No snad se to tentokrat povede cele krasne. Je fakt ze jeste pomaha aromaterapie, hudba (pokud to nekoho vyslovene nerusi) a pritmi..takove to intimco.
Porod je pry vyvrcholenim sexu. Jako orgasmus. Ma se hrdelne prozit jak zena chce. Nekdo krici, jiny je potichu, jiny vokalizuje. Tak jako u orgasmu. A v pritmi v intimni atmosfere je sex i porod prijemnejsi.
Mam par knizek doma taky. Jeste jsou fajn Rozhovory s porodni babou