icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
10. srp 2018

@jednaholkaa muj pritel prijel k porodu az v posledni chvili, tedy ve chvili, kdy akorat maly vylezl ven. Taky jsem ho u sebe nechtela, kdyz jsem se svijela v krecich a bolestech. On by to se mnou absolvoval,ale ja nechtela. Do ted vypravi jak byl porod pohoda, ze jsem 2xzatlacila a maly byl venku :D . Prijali mne vecer pred porodem kvuli krvaceni, takze nezazil ani malou kontrakci. Asi by mi to tak vyhovovalo i tentokrat, ale uvidime

jenny888
10. srp 2018

@jednaholkaa
@jessulka
Tak muj manzel se doslova nemuze dockat...vi, ze to bude hodne emocne narocne ale rika, ze oba jsme rodice, oba bychom meli byt i u porodu...ale hlavnim duvodem je, ze chce abych mela jeho plnou podporu...nedokaze si udajne predstavit, ze bych v tom byla sama...i na prvnim screeningu jsme byli spolu a prekvapilo me, ze me bude dr. vysetrovat vnitrne...tak rikam manzelovi...jsi si jisty ze tady chces byt? A nevahal ani sekundu...pry jsme v tom dva, ne jen ja !! Ja ho proste zboznuju...uz celych osm let... ;]

michaelarei
10. srp 2018

@jednaholkaa
@jessulka Tak muj manžel chce být u porodu a ví čo ho čeká..vždy si povídame úplne o všem... o intímnych veciach prostě víme vše ...popovídáme si úplne o všem...nic mi neni cizí co se týče manžel a je to opačne ,dúvěruji mu nejvíc....práveže když mám nejaké také vyšetrení intimní vždy podporuje drži za ruku at je to cokoliv...a to samé je platí pro mně... A jsem moc ráda že nebudu sama chci aby tam byl predse i ty chvilky štestí bezprostredne po narození miminka sou na nezaplacení.... nechci zakríknout ,ale oba mé porody byli lehké a cca do 20 minut od príjezdu do nemocnce... po porodu jsem chtěla hned domu 😃 tak snad i tenhle bude podobný...
Presně aspon aby si ho mněla tam když neni uplne i u porodu...

jednaholkaa
10. srp 2018

@jessulka a spol
No ja bych ho tam mit prave chtela, abych mela do koho mlatit az me to bude bolet, ale kdyz by radsi prisel k hotovymu tak nebudu riskovat to trauma.. to bych fakt radsi porodila sama i slona 🙂 Vedlejsi mistnost zni dobre, to by mohlo byt ok.
Vnitrni ultrazvuk se mnou absolvoval zrovna vcera 🙂) Byli jsme na screeningu a mimino neslo videt.. ale byl v poho. Myslim, ze se zbytecne podcenuje, ze by to zvladnul, ale posledni co chci je nutit chlapa k porodu. Chystam se trenovat s tim anibalem a pit lnene seminko, treba vyklouzne bez namahy :D

jednaholkaa
10. srp 2018

@michaelarei My si taky povidame o vsem a podporujeme se. A taky bereme ohledy na svoje potreby a vzajemne individuality...

skretik
10. srp 2018

@jednaholkaa ja myslim, ze az nastane "ta" situace muze mit uplne jiny nazor a bude u toho s tebou.

jednaholkaa
10. srp 2018

@skretik To si taky myslim, akorat pak abych z toho nebyla jeste na nervy, ze bude mit pak to trauma.. Bez sexu by se nam rodina rozpadla, to ja bych proste fakt nezvladla, nenavidela bych ho..

jednaholkaa
10. srp 2018

I kdyz treba po porodu o to nebudu mit zajem ani ja 🙂)) to by musel zvladnout samozrejme ;))

skretik
10. srp 2018

@jednaholkaa myslim, ze takovy myslenky pritom mit nebudes 🙂. A kdyz se domluvite, ze smi stat jen u tve hlavy a nesmi koukat dolu, tak zadne trauma mit nebude, neboj 🙂

renulkka
10. srp 2018

@jednaholkaa Proč myslíš, že zrovna tvůj muž by měl z toho trauma? Manžela jsem měla u obou porodů, viděl i samotný porod, jak jde na svět hlavička, tělíčko 🙂 Přestřihl potom i pupečník 🙂 A trauma z toho teda neměl 🙂 Ale jasný, že každý to má jinak 🙂 A přece když je tam s tebou, nemusí koukat dolů, může ti stát u hlavy, za tebou... 🙂 Opravdu je to nejkrásnější, když ti to čerstvý miminko dají na bříško, a jste tam spolu vsichni, to dojetí, to že ten muž je toho součástí 🙂

skretik
10. srp 2018

@jednaholkaa jestli si dobre pamatuju, mela jsem na brise "zastenu" a dole jsem nevidela nic ani ja. maly byl priduseny, takze mi ho na bricho hned nedali, ale pritel byl celou dobu s nim

jednaholkaa
10. srp 2018

@renulkka No zni to krasne, to jo 🙂 Taky jsem si to vzdycky tak predstavovala dokud jsem nemela chlapa ktery se na porod moc netvari. Vim, ze ty traumata se stavaj a to i u chlapu ktery tam bejt chteli. Tak jestli se na to neciti ..tak o to horsi. Jako samozrejme nevim jestli by ho mel nebo ne, jenom bych nerada aby k tomu doslo. Asi si o tom jeste neco nactu.. to je otazka jestli ho to muze ovlivnit kdyz nic neuvidi.

renulkka
10. srp 2018

@jednaholkaa No jasný pokud se na to necítí, tak bych ho taky nenutila 🙂 Nebo když se necítí na samotný porod, může tam být s tebou před, pak na narození miminka odejít a vrátit se až po 🙂 Nic neuvidí, akorát s tebou prožije kontrakce, začátek a pak si užijete miminko už spolu ;) 🙂

andelka
10. srp 2018

@jednaholkaa můj ex trauma měl. Celý rok po porodu se mě ani nedotkl. Že máme druhé dítě je zázrak. Ale měla jsem to tušit,že to nedá. Indicie byly už dávno předtím. A hlavně,nejvíc se na vztahu podepsalo to,že o tom nechtěl mluvit, řešit, samé výmluvy..

andelka
10. srp 2018

@skretik též jsme tak byli domluvení. Jenže pak si chtěl vyfotit narozené miminko a batoh měl na druhé straně postele kterou musel obejít. Blbá náhoda. Ale on celkově špatně snášel nemocnice, vypjaté situace..

andelka
10. srp 2018

Se současným mužem to myslím bude jiné. Jednak už jedou u porodu byl,jednak jsme minule rodili spolu,během kontrakcí měl ruku na břiše.. šel pryč jen když mi dělali v narkóze revizi,10minut. Jinak celý den stále u mě.

arielka222
10. srp 2018

@jednaholkaa můj manžel u porodu byl, ale nenutila jsem ho. Řekla jsme ať si to promysli a jak se bude cítím. Původně jsem ho tam chtěla jen na první dobu porodní a na samotný porod sem chtěla at jde ven, ale nakonec byl až do konce. Seděl mi celou dobu u hlavy a skoro nic neviděl. Jen teda nechtěl stříhat pupečník. No a nakonec byl rád, že tam byl 🙂
Bohužel, ale z okolí znám i případy kdy ten chlap ten porod neunesl a rozvedli se pak spolu. Protože to nedokázal zpracovat co tam viděl. Takže být tebou ho nechám ať si to rozmysli a když tam nebude chtít být tak ho nenut a vem sebou třeba kámošku ;)

jessulka
10. srp 2018

Moje nejlepší kamarádka rodila před měsícem. Pamatuji si z jejího vyprávění zážitek. Říkala, že to byla jatka. Ztratila spoustu krve, omdlívala, miminko přidušené. A u toho stál její muž, který se složil na zem, takže lítali ještě kolem něj.
Já se na porod s přítelem u hlavy necítím. Jeho přítomnosti by mne znervózňovala. Já bych byla raději, když by přišel až na přestřižení pupeční šňůry z vedlejšího pokoje.
Mám to postě jinak. Každá jsme upečená z jiného těsta 🙂

1nelinka
10. srp 2018

@arielka222 hele to je hrozny vid..jako ze chlap neunese porod sveho ditete tak se se mnou rozvede? To my prijde jako uplny scifi a je to hrozne smutny:/

andelka
10. srp 2018

@1nelinka já jsem se rozvedla s ním. Chápu že za to nemohl,o to nešlo,ale tahle krize jasně ukázala,že spolu vlastně neumíme komunikovat, natož o intimních věcech. Prostě mě ignoroval a vymlouval se. No,kdyby nedošlo na tohle,přišla by jiná věc,která by to odhalila.

andelka
10. srp 2018

@jednaholkaa doporučuju dulu. K druhému porodu jsme ji měli domluvenou,manžel tam vůbec neměl být. Nakonec jsem rodila zrovna v den,kdy ona na víkend byla pryč,a porod byl hrozně rychlý,takže tam byl. Ale jen seděl v křesle,nikdo po něm nic nechtěl. A stejně jsme spolu po druhém porodu spali 3x za třičtvrtě roku. Když měl malý rok a půl tak jsme se rozešli.

jessulka
10. srp 2018

@andelka A to je to, co já právě nechci, aby chlap viděl. Kamarádka měla vylezlý dokonce i konečník. Po porodu ještě týden měla strašné bolesti konečníku. Její muž to nesl strašně a dodnes má prý noční můry, tak si bere prášky na spaní.
Já když ležela na operačním sále, tak můj ex tam za tu plachtu viděl. Říkal, že to s ním nic neudělalo, ale v noci se mu o tom několikrát zdálo. Prý jsem byla jak klokan, co má v břiše kapsu.

jessulka
10. srp 2018

A teď si pojďme říct, myslíte, že by si to s námi ti chlapi vyměnili? Já myslím, že ne.

andelka
10. srp 2018

@jessulka no tak to stoprocentně nevyměnili 😀

skretik
10. srp 2018

@jessulka no tak ten muj by umrel uz u prvni kontrakce :D

frndafrrr
10. srp 2018

Holky opravdu koukám, jak je to individuální, asi budeme s manželem dost tvrdé povahy, protože ač byl u porodu (tedy 1.spontálního) a mimo hodinky od příjezdu i celou noc před samotným porodem žádné trauma, naopak, poprvé jsem ho viděla brečet, když syna viděl a je ten pohled asi nikdy nesmažu, se sexuálním životem taky žádný problém, snad jen vydržet na konec šestinedělí. 😀 Nesmírně jsem si ho zato vážila a vážím. A samotný porod, který probíhal přesně proti přání dnes skoro každé rodičky (oxytocin, porodní asistentka na břiše, tlačení na koze, nástřih) ve mně taky žádné hrůzné pocity nezanechal, možná proto, že jsem si nedělala žádné plány předem. 🤔 Je pravda, že další porod jsem si přála ambulatně, ale to kvůli pohodlí doma... oproti buzerace ze strany šestinedělí, kde jsem měla štěstí na sestry s rozdílnými názory a debil jsem pak byla já.. . 😀Zabalte ho, je mu zima... Za hodinu druhá, proč ho přehřívám, ale i nato dnes vzpomínám s úsměvem a nedělala jsem si těžkou hlavu.

jednaholkaa
10. srp 2018

@andelka Uf, jaj, tak to ho tam fakt brat nebudu. A jake byly ty indicie predem ktere tam byly? Mas pravdu, pokud nefunguje komunikace tak je to konec... Domluvim si tu dulu a snad bude mit cas 🙂

andelka
10. srp 2018

@jednaholkaa různé. Celkově osobnost, přístup k zátěžovým situacím, psychický stav..ale nenapadlo by mě že to bude až tak.
Dula má od 38 tt pohotovost. Jenže to byla zároveň kamarádka,věděla jsem že zrovna jeden víkend má být mimo město. Dr na kontrole v úterý říkal,že to ještě určitě nebude,ať se objednám na další ctg. Tak jela. A já v pátek začala rodit,9 dní před termínem.

jessulka
10. srp 2018

@jednaholkaa Také jsem o dule přemýšlela. Ale zase jestli se rozhodnu pro tu primářku, co jsem si jí platila u prvního porodu, tak si myslím, že budu v nejlepších rukách a že si tu porodní asistentku ohlídá.

Se tu směju, jak píšete, že by si to s námi chlapi nevyměnili. Já si myslím, že by nezvládli ani menstruaci 😂😂😂😂😂😂😂

jessulka
10. srp 2018

@frndafrrr Jak ti je, co tvá noha a jak to zvládáš doma? Vyspala ses alespoň trochu? Bolesti máš stále? Vzpomínám na tebe.

Strana