Interrupce v 8tt, ano nebo ne?

bruckner
31. srp 2017

Jsem v 8tt a rozhoduji se pro přerušení, máte , prosím, některá zkušenost? Myslím ze zdravotního hlediska a jak jste to dávaly psychicky, ne žádné moralizování. Děkuji mockrát

journals
31. srp 2017

Ach jo... proc lidi jako ty otehotni tak lehce a nekdo kdo by rad nic...
Ve tvem pripade snad interupce radeji ano...ty asi spis zvladnes potrat nez druhe dite. Psychicky to narocne samozrejme bude, ale pro tebe min nez druhe miminko (vzhledem k tvym prispevkum...)

ilonne
31. srp 2017

@journals Tak tohle slyset nepotrebuje, ze....

journals
31. srp 2017

@ilonne naopak. Tohle slyset potrebuje. Vyhledej si prispevky co tu pise a pochopis... svym prispevkem nerypu, ale myslim to vazne

lencak80
31. srp 2017

Myslim..ze tohle bys mela resit sama se sebou a ne tady verejne. Necekej ze ti to tady zeny budou schvalovat...kdyz je tady tolik zen co nemohou otehotnet nebo o mimco nechtene prisly. Tohle je tema...jako cervena deka na byka. Takze bych to tady uzavrela a rozhodnuti je snad pouze a jen na tobe. V zivote bych tuto otazku neresila verejne. Prijde mi to neeticke.

pecora
31. srp 2017

@journals jak najdu co zakladatelka psala?

bruckner
autor
31. srp 2017

@lencak80 máš pravdu, je to hlavně můj problém a musím si ho vyřešit sama, chtěla jsem se jen dozvědět, jak se s tím kdo popral nebo vyrovnal. Neetické mi to ale nepřijde, každý máme svůj "problém" a od toho tady to fórum je, ne? Ale asi se stejně žádného optimálního názoru nedočkám, zase mě budou jen soudit.....

journals
31. srp 2017

@bruckner ne, nebudou te tu "zase jen soudit" ale neprijde mi logicke a zdrave, aby zena, ktera porad na diskuzich pise o tom, jak se neciti byt matkou, nenaplnuje ji to a radsi by deti nemela, mela dalsi dite. Sama vsude pises, ze vztah neni udealni, penize nemate, splacite exekuci a to, zes otehotnela poprve byl omyl ve vsech bodech. To neni soud, to je realita!

belleelle
31. srp 2017

@bruckner tak dite donos a nech ho k adopci. Domluv si cisare. To by te vsichni soudili min.

bruckner
autor
31. srp 2017

Ja rozhodnuta jsem, nechtela jsem radit jestli si dite nechat nebo ne, chtela jsem jen znat zkusenosti jinych

lencak80
31. srp 2017

Myslím, že žena, která si zvolila interrupci, tady nebude vypisovat, jaké to bylo a jak se s tím srovnala. Každá k tomu má své důvody... a pochybuji, že je tady bude s tebou sdílet. Tohle rozhodnutí si s sebou poneseš celý život. Prostě pokud jsi rozhodnutá, tak už to tady neřeš. Osobně bych tohle téma neřešila s cizími lidmi, ale když už tak jen s nej kamarádkou, která o mě něco ví a zná mou situaci. Když to není neetické, tak je to hloupé. Nezlob se, ale nesouhlasím s takovým tématem tady.... kde většina řeší jak otěhotnět.

ilonne
31. srp 2017

@belleelle
@journals
@lencak80 Holky, neblaznete, tak snad jsme dospele a da se pochopit, ze i takoveto problemy jsou s tehotenstvim spojene. Zkuste byt trochu empaticke, nikdy nevite do jake zivotni situace se muzete dostat. Nikdo z nas jeji boty nenosi, aby ji mohl soudit.

yelowangel
31. srp 2017

@bruckner hele asi takhle. Kdybych nerodila císařem a neotěhotněla 3 měsíce po porodu mohla jsem tady mít ročního cvrčka. Na potrat jsem musela a nikdy jsem se s tím nevyrovnala. Je to jiný než když se rozhodneš sama. Ale ještě teď rok a půl po když na to jenom pomyslím mám v očích slzy. A za mě: je mě jedno že máš v úvodu nesoudit ale seš hloupá! Když nechceš další dítě máš se chránit a ne řešit to pak takhle, tu psychiku si pak fakt vyžereš. Koukni sem http://popotratu.cz/index.php?q=taxonomy/term/2 najdeš tam anonymně zkušenosti s interrupcí

jezz1e
31. srp 2017

Mám za sebou 2x ZT, v 8 tt a v 10 tt. Fyzicky je kyretáž v podstatě lehký zákrok, pár hodin po revizi bolí podbřišek, pak už jen člověk lehce krvácí/špiní. Takže jestli to máš mentálně vyřešené, nebála bych se toho. Kamarádka na interrupci v podobné situaci byla a tváří se, že jí to nijak významně nepostihlo.

Soudit tě nehodlám a holky myslím, že i vy ostatní si to můžete odpustit. Ti, co otěhotní nechtěně, za naše trápení opravdu nemohou.. Ano, donosit a dát dítě k adopci je další možnost, ale chápu, že pokud to jde řešit takto, je to přece jen jednodušší. Pokud je tu někdo, kdo byste si rád vzal takové dítě v rámci přímé adopce, nic vám nebrání poslat tazatelce soukromou zprávu a nabídnout se dřív, než se definitivně rozhodne. Třeba by se jí finanční injekce za donošení hodila..

danask88
31. srp 2017

Já si to teda nesu celý život, i když první dva roky byly nejhorší. Pořád řeším jestli tomu šlo nebo nešlo zabránit a možná bych to dnes i vybojovala jinak, ale nevím to jistě. Bylo mi 19 a spadla jsem těhotná v 10.týdnu z cca dvoumetrové výšky. Následek: 6 zlomených kostí. To jsem ještě lékařům tvrdila že dítě si chci nechat, proto mě při RTG dávali zástěru na břicho a měla jsme jít na operaci a tu jsem odmítla tak mi to rovnali pod RTG a fixovali bez operace s rizikem že kosti nesrostou dobře. Přidala se infekce a po 14ti dnech v nemocnici s horečkami přes 40 přišel lékař s doporučením na UPT. Trvala jsme na tom že dítě chci ale naléhal i lékař i rodiče že dětí můžu mít ještě hromadu ale teď se musím dát hlavně dohromady já a že to nespěje k ničemu dobrému. Nakonec jsem kývla a je fakt že už druhý den po UPT šly horečky dolů a já se začala zlepšovat. Dnes je to skoro dvacet let a já si pořád představuju kolik by teď bylo Matýskovi let a jak by vypadal (cítila jsme nějak že to je kluk). Ale co mám zkušenost z okolí tak UPT prodělala snad každá žena v životě z různých důvodů.

belleelle
31. srp 2017

@bruckner je moznost najit si nahradni rodice, s tim souvisi i jiste prijmy. Jo, nekdo to dela jen proto.

bruckner
autor
31. srp 2017

@jezz1e děkuji za příspěvek a taky za určitou podporu. Já rozhodnuta jsem, ale vím, že mě to bude neskutečně líto, stejně tak mému příteli. Další dítě si teď nedovedu představit, s dcerkou máme teď těžší období, běháme po doktorech a zrovna prochází obdobím vzdoru, už tak to těžko dávám a z dalšího mimi bych se asi zbláznila. Navíc se musím starat o nemocnou mámu a náš vztah s přítelem je spíš na zhroucení než ideální pro příchod dalšího dítěte. Toť ve zkratce popis mé situace, o tom, že bych dítě donosila a dala k adopci raději nepřemýšlím, protože je jasné, že bych si ho pak nechala😊. Ale také jsme na tuto eventualitu pomysleli, ale to proto, že moje sestra mít děti nemůže, tak přišla s tím, že by si mimi osvojila. Nakonec jsme zavrhly, že by mohly nastat situace, kdy by se nám to z jedné nebo z druhé strany nějakým způsobem mohlo komplikovat. Takže moc dobře vím, jaké to je, nemoci mít děti, má sestra se s tím trápí celý život. Ale jde o to se z toho nepodělat a nasměrovat svůj život jiným směrem, což se jí daří.
Chtěla jsem jen vědět, jestli se ten samotný zákrok dá přežít, jaké máte zkušenosti (ty, které to překonaly bez obtíží, ty které ne, je jasné, že se s tím tady nebudou svěřovat).
A pro další případné urýpané, antikoncepci znám, dokonce ji používám😊 a interrupci nepovažuji za nic špatného, vzhledem k přeplněným kojeňákům a spoustě dětí žijících v nevyhovujících podmínkách.

trdelnik234
31. srp 2017

@bruckner

Ahoj, aj keby ti tu 100 zien napisalo ako sa po UT citili, ver mi, ze ti to nepomoze. Nikto nevie ako to dopadne u teba, ako to psychicky zvladnes.
A aj keby ich neviem kolko napisalo vlastnu skusenost ( co podla mna velmi nehrozi, jedine ak do IP), ze je to v pohode, tak ti to este nezaruci ze aj u teba to bude tak.
Si dospela zena, je to tvoje rozhodnutie.
P.S. Porad sa s odbornikom a zvolte nejaku spolahlivejsiu antikoncepciu, pripadne radikalnejsi zakrok, aby sa ti v minulosti taketo veci nestavali.
Ak su tvoje prispevky pravdive, tak to mas naozaj tazke a naozaj by si viac deti teraz nezvladla. A ani moznost donosit plod a dat ho na adopciu mi 2x stastna nepride. Skusenost nemam, ale ak sa potrebujes vyrozpravat, tak napis IP.
Ak je to ale fake, tak nemusis.

astyna
31. srp 2017

poprala, vyrovnala, šla dál...nyní mám 2 děti s báječným mužským 🙂

lencak80
31. srp 2017

@ilonne ja ji prece nesoudim....jen jsem napsala ze je to jeji vec a rozhodnuti. A ze nesouhlasim aby to resila tady verejne pokud je rozhodnuta. Tot vse. Je to pouze jeji vec...ale resit to tady mi neprijde rozumne. Nesoudim lidi...to mi neprislusi. A z mych prispevku ani soud nevyctes.

bruckner
autor
31. srp 2017

@trdelnik234 fake to neni, ja jsem opravdu takovy zvlastni pripad😊. Je mi jasne, ze kazda by to zvladala jinak a u me to muze byt uplne naopak nez predpokladam, ale i tak jsem asi chtela slyset neco pozitivniho. Dekuji😊

bruckner
autor
31. srp 2017

@astyna dekuji za odpoved😊

lencak80
31. srp 2017

A kdyz to zady tak procitam...tak velke soudy tady nevidim...pouze nazory. A jeste jsem psala..ze kazdy ma svuj duvod proc to podstoupit a neresila bych to tady.

pasteta
31. srp 2017

Spíš bych se bála toho,že jednou budeš třeba litovat, že sis mimčo nenechala.Sem chodí holky spíš s opačným problémem,že nemůžou otěhotnět atd., tak je to těžký radit někomu když jiná pro otěhotění udělala cokoliv.I já.Hodně štěstí aby ses rozhodla správně.

wimbledon78
15. lis 2017

Nesouhlasim s vami. Nechapu proc by se zakladatelka nemohla zeptat na neco co ji ocividne tizi. Od toho tu ty diskuze jsou. A to, ze se vam nedari otehotnet, vam preci nedava pravo soudit druhe.
A ze se nesmi ptat verejne?? No nezlobte se na me, ale ctu tu tak intimni veci, ktere bych nerekla ani sve nejlepsi kamaradce.. takze tato obecna otazka mi prijde opravdu v poradku.

Ja na interupci byla 2x. Jednou chtene-kdyz jsem byla hodne mlada a podruhe nechtene, po zamlklem tehotenstvi. Je to trochu neprijemne, ale nic co by se nedalo vydrzet. A urcite cim driv, tim lip. Takze pokud jsi rozhodnuta, udelej to co nejdriv. Krvacela jsem a spinila jeste tak 10 dni, ale brisko bolelo jen prvni den po zakroku.
Psychicky jsem v pohode a nikdy jsem se k tomu uz nevracela. Proste to tak melo byt a zadne “kdyby”

Za me pokud nemas uspokojivy stav v rodine, potazmo s pritelem-otcem ditete, je opravdu lepsi na potrat jit. Je to tvuj zivot, a zit si ho musis ty sama jak nejlip dovedes.
Hodne stesti

bruckner
autor
15. lis 2017

@wimbledon78 ahoj, díky moc za tvůj příspěvek, moc si vážím lidí, kteří nesoudí a pomůžou jen svou podporou. Škoda, že jsi se neozvala dříve, bylo by pro mě rozhodování lehčí. Ale je to za mnou a život jde dál....Díky😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru