icon

29tt a zaostáváme o 3 týdny v růstu

ppejskova
3. pro 2015

Ahoj,
Tak jsem si včera z poradny přinesla oči navrch hlavy a nervy v kýblu, celou dobu až na pár mušek, zdravé zvířátko najednou o 3 týdny zaostává v růstu,prý odpovídá 26tt,a pani doktorka nás chce vidět za 14 dní znovu...pokud prý se to nezlepší,čeká nás prý cesta do porodnice a inkubátoru,a mě zajímá,zažily jste to některá??? Bude pro ní zlepšení i to že malá třeba přibere na váze?? Protože upřímně, nevěřím že za 14 dní doroste to,na co měla mít 3 týdny...

Strana
z4
lucykal
4. pro 2015

@linee oni protilátky nabírají. Já dostala injekci po revizi a pak až po porodu malá má krevní skupinu s rh 1 po manželovi, ale i když nevědí tak automaticky píchají protože otec je vždy nejistý. V těhu jsem žádnou injkeci nedostala, dle hematologa nebylo potřeba

soda365
4. pro 2015

hlavně klid.. mě od 32.týdne říkali, že náš drobeček zaostává v růstu, že sice roste rovnoměrně - což bylo prý fajn, ale tvrdili, že prostě při porodu bude drobnější..Porod přišel sám od sebe přesně na den termínu porodu a náš Tadeášek měl přesně 50cm a vážil 3910gramů - prý bude drobnější HAHA.. ultrazvuky nejsou zcela přesné - záleží hlavně i na šikovnosti doktora - každý milimetr který jim na UTZ unikne pak háže úplně jiné rozměry dítěte...

kacinda
9. pro 2015

@ppejskova ahoj, tak co, jak to vypada s drobkem?

akankeo
9. pro 2015

@ppejskova ten RH faktor je na povazenou, ale jinak co se tyce hypotrofie plodu spis bud rada, ze ti na to takhle prisli a budou to hlidat. Me na to u prvni dcery prisli nahodou, i monitor byl v poradku vse, jen byla koncem panevnim, tak se delal v 38+0 UZ jestli teda muzu rodit spontanne a jeste ten den sla ven. Prutoky pritom vypadaly jakz takz a dite ve me zhublo pres pul kila od posledniho mereni. Mala nemela na sobe gram tuku, ani na patickach, byla jak z koncentraku a kdyby sem sla na planovanou sekci, kterou chteli delat az v terminu, tak by s nejvetsi pravdepodobnosti neprezila nebo byla postizena, protoze jak ji ty ziviny prestavaly chodit postupne, tak to nebylo nikde jinde nez na tom UZ videt a UZ se ke konci rutinne nedela... Ne vzdy hold placenta selhava rychle a pak to na ozvach ani monitoru neni nijak znat...

ppejskova
autor
9. pro 2015

@kacinda ahooj,no vysledky dostaneme zítra, doktor se tvářil jak hrad v Karpatech... Ale udělali nám komplet laboratoř, a v podstatě celý screening znovu, vyšlo nás to celkem 2,5 tisíce. Ale prý nám dnes nebudou říkat A a zítra k tomu B takže zítra jedem pro kompletni závěr vyšetření

kacinda
9. pro 2015

@ppejskova tak to je zas na druhou stranu fajn, ze radsi reknou zitra, nez by ti neco nalhavali...preju at to dobre dopadne 🙂 ja asi pujdu na tu kontrolu driv, protoze me porad nejak boli bricho, ale pohyby citim normalne, snad jeste silnejsi...no doufam, ze je to v poradku

ppejskova
autor
9. pro 2015

@kacinda určitě... Ale ono jak se jednou něco objeví tak už se víc pozorujes no...🙂 dobrý je že touhle dobou už to prostě prezijou víc jak v 90%

kacinda
9. pro 2015

@ppejskova to je fakt. A pozoruju se furt, to mas pravdu. A to jsem si rikala, ze u druheho uz to bude kkidnejsi, nebudu se stresovat a budu si v klidu uzivat tehu...a nelovedlo se

ppejskova
autor
9. pro 2015

@kacinda klasika...to já si říkala jaký letos budem mít pěkný Vánoce ,když jsem doma a mám čas na domácnost a pečení no a vidíš jak to dopadlo :D 🙂 člověk nesmí nic plánovat a pak to jde asi nebo nevim...no nic,zítra dám vědět 🙂

ppejskova
autor
10. pro 2015

@kacinda tak nakonec...všechno úplně jinak 🙂 hlavička a vrchní část těla dokonce cca 2 dny napřed, nožičky o 4 dny pozadu to jedině, ale prý to dožene, 100% je to holčička a průtoky, srdeční akce naprosto v pořádku, plodovky dost... 🙂 takže naše doktorka asi jen ráda drama (u utz teď na klinice byli 2 různí doktoři pro objektivnost)

petrusew
10. pro 2015

@ppejskova uffff, se mi ulevilo! Paráda, tak teď už klidné těhulení a krásné DONOŠENÉ miminko🙂

lu777
10. pro 2015

@ppejskova gratuluju 🙂 snad už tě nebudou plašit!

jinak hlavička o 2 dny napřed, nožička o 4 dny pozadu - musím se smát, copak jsou všechny děti stejné? 😀 😅 jedno se narodí a má třeba 2,5 kg a jiné 4,5 kg...
musí se to brát fakt s rezervou 😝 vždyť i dospělí jsou různí, někdo je drobný a jiný hromotluk...

kacinda
10. pro 2015

Tak to je fajn, ze je beruska v poradku 🙂 je fakt ze na tim utz se staci splest o milimetr a vsechno je jinak..urcite budem taky v poradku. A kolik mate odhad vahy teda ted?

ppejskova
autor
10. pro 2015

@petrusew děkujeme 🙂 mě se obrovsky ulevilo...až jsem se radostí málem rozbrecela 😀

ppejskova
autor
10. pro 2015

@kacinda zatím 1400g což je tak normálně na 29+6 🙂

kacinda
10. pro 2015

@ppejskova tak krasna vaha, ja jsem byla na tom utz 30+3a to mi rekli 1300g, ale verim, ze to dozenem 🙂

ppejskova
autor
10. pro 2015

@kacinda určitě joo 🙂 ještě je čas... Hlavně dost jíst a pít ale hlídat co...🙂 aby to nebyli prázdný cukry 🙂

kacinda
10. pro 2015

@ppejskova tak to zas ja si sladkeho dopravam az az a zkousim i ten hroznovy cukr tak uvidime 🙂

kacinda
11. pro 2015

@ppejskova dneska jsem sla na kontrolu, tak nakonec mala za tyden zvladla cca 409g, vse odpovida tydnu a mame uz 1700g, takze mi spadl kamen ze sedce a jsem moc rada 🙂 akorat se nam prdolka pretocila KP tak doufam, ze jeste zvladne i otocku zpatky dolu

petrusew
11. pro 2015

@kacinda to je taky krásné!
Holky, já z vás mám fakt radost, že tady nebude další nedonošeneček🙂 Užijte si krásné svátky🙂

ppejskova
autor
11. pro 2015

@kacinda vidíš jsem říkala že to zvládnete!!! Paráda... No hele já zase si říkám že ta naše potvora mi tam ten zadek nacpe na poslední chvíli 😀 už dva měsíce je převážně hlavičkou nacpaná dolu(na všech utz s ní bojujou aby jí tu hlavičku změřili) a vystrkuje zadek dp světa, vždycky s ním udělá bouli na břiše že se tatínek může smíchy potrhat....ale právě si myslím že jak na potvoru si to rozmyslí 😀 co kdyby totiž byla nakonec úplně normální miminko,a ještě přirozeně narozený 😀

kacinda
11. pro 2015

@ppejskova jojo, ta nase cacorka asi zastava podobne zasady jak ta tvoje 😀 kdyz uz je vaha ok, tak se aspon otocim jak nemam 🙂

@petrusew dekuju, tobe taky krasne svatky 🙂

ajik123
1. led 2016

Ahoj holky, zkusím se zeptat. Mimčo mi roste jak má, ale průtoky mam na hranici s normou (pupečník je ok) a doktorka spíš strašila, aby mělo dostatek kyslíku. Také vám o tom doktor povídal ? A je možné, že se průtoky ještě zlepší? Nebo půjde vše k horšímu? děkuji 🙂

romantika
1. led 2016

@ajik123 pokud prutoky jsou male, doporucuje se 36tt vyvolat. pokud tak neres a jdi do toho. u mne to ke konci nev ychytali a od 36teho uz nebyl vyzivovany a problemu kopu.V porodnici se tvarili, ze je to zbytecne kontrolovat. 36tt je termin kdy uz je v pohode vse a lepsi nez ze se mesic trapi a nebudu psat co vse muze nastat. Takze v klidu a vydrzet idealne do 36. Myslim, ze se kontroluje co 14 dni max, jak se ti neco nebude zdat hned se hlas na kontrolu. Lepsi histerka nez pozde. A neboj. Dej na intuici....

romantika
1. led 2016

@ajik123 Jeste asi tak, mne porad hlidali a je mi doted zahadou, jak v dobe utzvuků, kdy pry vse vidi nikdo nevidel, ze je placenta mala } byla opravdu malicka] a nakonec jeste byli i snury uchycene mimo ten stred nejak atypicky, takze prutoky ani tak nestagnovali jak to nezvladala placenta. Takze vse neni videt. Nakonec i jsem byla temer bez vody a vse to bylo raz na raz. Moc jsem si pak rvala vlasy, ze tech 36tt jsem po nich nervala at neco delaj. Ale vse jsme vybojovali a uz dobry. Ono primarne pak jde vetsina vyzivy do dulezitych organu a zaostava predevsim rust. Takze hlavicka normal, telicko bylo odpovidajici 36 apod.Proste jsme museli pak dopiplavat, svaly moc nefungovali, proste se to vsechno muselo dohanet. Vyvolat vcas je lepsi varianta.

ajik123
1. led 2016

@romantika Mě to chtějí vyvolat ve 37 tt už kvůli cholestáze, takže mi to určitě vyvolají 🙂 . Doteď jsem měla na monitoru vše v pořádku, až teď .... a doktorka mi to ale nedokázala vysvětlit tak, abych to lidsky pochopila. Takže jsem si dala jedno k druhému a chápu to tak, že mám menší břicho a malá si ty průtoky tlačí hlavičkou. Mimčo řekla, že měřit nebude, ale že je v normě a spíš strašila ohledně toho kyslíku. Je to jen tak tak, ale pořád jsme na hranici norem. Na kontrolu jdu ve středu a nevím jestli můžu čekat i zlepšení, nebo to už nepřijde....

linee
1. led 2016

@ajik123 muj případ-vsechny prutoky pod normou,podle flowmetrie ale musi umet dr. rict,zda to staci nebo ne.Byly jsme na 3.percentile a od 35tt mne strasili vyvolanim.Dali jsme tomu sanci,prutoky se zlepsili a koncime 40tt.Takze ano,je i moznost,ze se to zlepsi,chce to ale sledovat a zkuseneho dr.Drzim palce!

linee
1. led 2016

@ajik123 je to divne,mne merila a mensi jsem mela brisko o 4 tydny,ted o 3.Ja za sebe bych pockala a tlacila na pravidelnou kontrolu.Pokud mimi prospiva a roste (co jinak nez srovnanim vyvoje po tydnu nebo 2xtydne nezjistis),tak bych do vyvolani nesla.Hranice normy neni spatne,ja mam i ted na spodni hranici normy,a to jsem mela hluboko pod normou.A take zavisi,ktery prutok mas nizky.Sleduji se 3 cevy.Mas lekarskou zpravu?Klidne do IP a opravdu klid.Porad muzes pro prdolu ziskat 3/tydny,a to neni malo...

ajik123
1. led 2016

@linee já se bojím a už mám sbaleno do nemocnice, že tam za týden zůstanu.. ale hrozně bych si přála zlepšení, abych vydržela ještě doma 🙂.. co to je 3.percentile ? 😅

ajik123
1. led 2016

@linee mě vyvolávat budou určitě, protože mám těhotenskou cholestázu 😉 hlídaná jsem díky ní každý týden, takže chodím na monitor i poslech srdíčka potivě často 🙂 v lékařské zprávě mám napsáno - dolní hranice pásma normy

Strana
z4