Jak odmítnout císařský řez kvůli zdravotním komplikacím?
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli kde odmítnout císařský řez.
Mam poševní přepážku a lékař mi řekl ze porod by musel být zakončený císařským řezem který ja nechci.
Mam stálého partnera a oba dva bychom chtěli prcka ale me i jeho cs prostě odrazuje.
@dendys97 Víš kolik ženských porodí přirozeně a dítě odhodí? Způsob porodu neurčuje jaká budeš máma.
@klokanka31 je to hrozné jak někdo da pryč mimi kdyz dítě nechci a uz se stane ze otěhotní tak jaou možnosti
@dendys97 Jenže to , že budeš rodit prirozene ti nezaručí, že budeš cítit mateřskou lásku. Ja mam v okolí asi 3 maminky , které rodily přirozeně a o mimčo se nestarali a nestaraji. Naopak mam kamaradku ta ma dve deti obe dve cisarem a svoje deti miluje celym svym srdcem a dokonce je i kojila. Takže tohle nemá s císařem.nic společného. A pokud se bojíš , že nebudeš citit mateřskou lasku tak přirozený porod ti to rozhodne nezaručí.
Tvůj názor, ze matky po císaři nemiluji děti je docela zcestný a dost mě uráží.
Jsou i takové “matky” co porodí přirozeně a pak hodí dítě do popelnice.
Díky císaři je můj syn na světě a žije. Radši bych tedy císař podstoupila než dítě nemít žádné. Bolesti máš i po klasickým porodu ….
Tohle už tu jednou bylo... v bledě modrém 🤦♀️🤦♀️
Nečetla jsem všechno, ale moje poznatky k CS…
Mám za sebou 2 plánované. U prvního jsem už druhý den chodila po oddělení a chodila jsem si pro malého. Ano bolelo to, ale čím více jsem se hýbala, tím lepší to bylo. Mléka jsem měla na rozdávání. Druhý den po propuštění jsem už špacírovala s kočárkem po venku. Byla jsem dříve fit než kamarádka, která měla poranění po přirozeném porodu.
U druhého už to bylo ještě o něco lepší, protože jsem věděla co a jak a druhý den jsem se už plně starala sama o malého. U plánovaného CS beru jako obrovské plus, že člověk ví v kolik a kde má být. A co se tyče lásky k miminku, oba své kluky miluje ze všeho nejvíce
Tohle už tu bylo... Evidentně ty prášky, na kterých frčíš, přestaly zabírat 😉
@dendys97 první se narodil vaginálně. U porodu prakticky zemřel, oživování, umělý spánek, prvně jsem ho viděla až 24h po porodu, sáhnout jsem si na nej mohla třetí den. Poprvé jsem si ho pochovala po pěti dnech. Prvně kojila po deseti dnech od porodu.
Druhá se narodila akutní sekcí, videla jsem ji okamzite, prvně chovala a kojila ani ne hodinu po porodu.
Ještě nějaké otázky?
Jo, po sekci jsem šla domu 3. den, kde jsem se starala o novorozeně, 20ti měsíční dítě, 4 psy a barák v rekonstrukci. 4 týdny po sekci si manžel utrhnul achilovku, takže jsem se starala i o nej. Takže asi tak
@dendys97 Asi bych rozlišila pár věcí:
- doktor ti řekl, že s tvou vadou musíš rodit císařem - tady se dá to zkonzultovat i s jiným lékařem, minimálně tady v diskusi zaznělo, že to není tak jisté a je možné, že by vaginální porod šel
- myslíš si, že mateřská láska po císaři není - zcela výjimečně může mít žena problémy se vztahem k dítěti, ale to spíše souvisí s psychikou té ženy a pak nezáleží tolik na tom, zda rodila přirozeně či císařem
- po císaři je vyšší pravděpodobnost problémů s kojením, ale vyšší pravděpodobnost neznamená, že po císaři se nekojí a po přirozeném porodu kojí
- a ano, po císaři ty komplikace jsou pravděpodobnější - proto se doktoři typicky snaží, co jde, rodit přirozeně - ale v případě složitějších případů je lépe hledat pracoviště, kde s tím mají zkušenosti
@dendys97 mně před lety nutili do CS kvůli KP. A někteří doktoři dost nevybíravě i tím stylem, že jestli si vezmu na triko to, že zabiju svoje dítě (ptala jsem se v x porodnicích, zda to můžeme vyřešit přirozeně, že si nemyslím, že CS je správná volba). Nakonec jsem našla doktora, co s tím neměl problém, vše jsme si vysvětlili, řekli rizika a dohodli jsme se, že do toho jdeme. Takže za mne si zkus najít alespoň 3 doktory, zeptej se jich jak to vidí, ať ti řeknou přesné plusy a mínusy toho, když by jsi rodila přirozeně a pak uvidíš, zda do toho jít a nebo ne. Třeba ti všichni řeknou, že jsi blázen a třeba se najde někdo, kdo to uvidí jinak a najdete společnou řeč. Je to tvoje tělo, ty máš právo na rozhodnutí, zvlášť, když to miminko v ničem neohrozí.
@blondynka400 asi máš pravdu, vic názorů autorce pomůže, i když dnes smazala předchozí diskuzi, kde to také padlo, chtít více názorů. Se zdvojenou dělohou, dvěma čípky a přepážkou to bude pravděpodobně stejně
@lv tak tady je vidět, že tazatelka mí evidentně více zdravotních problémů 😀 Já diskuzi nepročítala....
Jinak zkušenost měla holka na pokoji, s rupturou pochvy, co brečela bolestí 3 dny, chtela mít mimi u sebe ihned, no museli ji miminko vzit k sestram, nebyla schopna se ani otocit, vymocit, nic.. Trvali s muzem na přirozeném porodu.
@blondynka400 to je z minule, uvod. Na to stejné uz se dotazovala prrd časem
@lv já to pochopila, chtěla jsem to lehce odlehčit .-)
Jakože vlastní dítě po CS milovat nebudeš, ale cizí adoptované určitě jo..? 🤦🏻♀️
@dendys97 A matky,co porodi vaginalne nekde potaji a hodi mimino do popelnice jsou plne materske lasky,co? Protoze cisare si asi nedelaly 😂😂😂Mas aspon zakladni vzdelani? Tobe bych ani kralika nedala do adopce a v jednom ti musim dat za pravdu. Ty se nemnoz! Uz chapu,proc se delaji ty psychotesty.
P.S. mam za sebou 2x cisare. O dite jsem se starala od prvniho dne,co jsem vstala. V porodnici jsem byla 4 dny. Kojila jsem a deti miluju. A je mi jedno,jestli mi vylezly z vaginy nebo bricha.
@dendys97 Nejdříve si zjisti co a jak co přináší. Mám za sebou dva porody - první vyvolávaně + snaha o epidural (nešel napíchnout)... šílené bolesti hlavy a rekonvalescence trvala skoro šestinedělí - nemohla jsem chodit, zanítil se mi steh + to bylo ovlivněné i psychikou, jelikož jsme o syna přišli. Druhý porod plánovaný císař - částečná narkoza. Během dvou týdnů jsem už normálně chodila, jen jsem dodržovala šestinedělí a nic těžkého netahala - co byl doma muž, nosil syna on. Moje mamka měla první porod KP, brácha ji rozerval až na kostrč (jen vnějších stehů měla 12) a doteď (po 39letech) občas tu jizvu cítí a nemluvě o její rekonvalescenci, která nebyla procházka růžovou zahradou ;)
A když to tak čtu, tak to fakt nechápu - jsem po sekci, mám velká prsa (i v porodnici mi říkali, že to bude problém...) a ejhle - sice jsem se rozkojila až 10.den, ale kojila jsem do synových 4 měsíců, kdy jsme museli ukončit kojení z důvodu ABKM - takže ani dostatek mléka a rozkojení ti NEZARUČÍ kojit. Když padl verdikt ukončit kojení a najet na speciální UM, obrečela jsem to. Syn je pro mě všechno a celý můj Vesmír. Miluji ho nadevše. Mateřství je hlavně o tom, zda ta žena je připravená a opravdu chce mít rodinu. Já jsem rodinný typ, vždy jsem chtěla velkou rodinu a nakonec zůstaneme alespoň u jednoho dítěte. A jinak - císaře rozhoduje porodnice ;) Je totiž možné, že ti nakonec řeknou, že můžeš rodit přirozeně
Nechápu proč jsou lidi v této dobe na sebe tak hnusní ja jsem se čisté ptala na názor zda můžu odmítnou císařský řez nic víc.
Děkuji za tip se zeptat více lékařů jestli by to šlo
Matky co museli podstoupit CS obdivují páč je ro daleko těžší nez klasický porod.
Osobně bych dítě neohrozila podstoupila bých ho kdyby na tom závisel život mimiska.
Ale zas nechci vidět prcka az po několika dnech nesmět se zvednout a jit na WC nebo sama do sprchy (kámošce vložku vyměňovali sestry... Do sprchy šli taky sní) raději přirozený porodu idkyž je bolestivy ale věděla bých ze se postarám bez probelmy sama o sebe i o miminko .

@dendys97 Dobrá a milující máma můžeš být i tak, způsob porodu na tom nic nezmění. Znám holky po císaři a každá z nich je skvělá máma. A pak jsou takové, pro které byl přirozený porod a komplikace horor a kvůli tomu další dítě nechtějí. Když nad tím uvažuješ takhle, tak podle mě nejsi dost vyzrálá na to, asi byla mámou.
Já kdysi prohlašovala, že nechci rodit jinak než v celkové anestezii a císařem. Nezvládala jsem odběr krve ani návštěvu u doktora bez omdlení. Teď po přirozeném porodu si říkám, jaká jsem byla pipka nad tím uvažovat takhle a s takovým myšlením je dobře, že jsem neotěhotněla.