Klíště v těhotenství - mám to řešit?

ladyhacek
3. kvě 2018

Ahoj prosím
dens jsem si našla klíště. Určit chycené dnes (přilo mi malé a ani nebylo tka zakouslé)
Jsem ve 24 týdnů. Mám to nějak řešit? Říct gynekolokovi?
Nějak se "speciálně" sledovat? (to mi právě poradil manžel)

Klíště mám po dlouhé době. Syna jsem stříkala vždy (hlavně tedy oblečení a nikdy nic neměl) já se nestříkala a tkaé nic.
až dnes - nebyla jsem ve vysoké trávě ani v lese. Syn ale chvíli lítal na zajradě sousedů kd evysoká tráva je že by se na něj uchytilo a pak přeskočilo na mě? Nevím 🙂

Moc děkuji

bara1997
3. kvě 2018

to určitě jo

mku
3. kvě 2018

Ja jich mela v tehu nekolik a mela jsem proslou vakcinu (a dotorka me nedoporucila preockovani v tehu) a nic se mi nestalo.. dulezite je misto prisati sledovat a resit teprve kdyz zacervena vetsim flickem... prislo mi, ze v tehotenstvi se na me klistata vylozene lepila, nikdy jsem jich nemela tolik, takze jsem pak uz preventivne nosila v kabelce desinfekci a klesticky.

leniczka23
3. kvě 2018

Ne vubec..nemusis hlasit jen si to zapis do kalendare a hlidej to.

aduszka89
3. kvě 2018

Určitě bych to řešila podobně, sem tam koukni na to místo, kde bylo přisáté, jestli se tam nedělají červené kruhy, ale jinak asi nic.

normalnimatka
3. kvě 2018

u boreliózy není nutný, aby se tvořilo to kolo. takže to je trochu na hovno. ale prostě uvidíš celkově. kdyyž ti bude špatně, tak o tom víš, a můžeš se jít nechat otestovat. a blbý taky je, že to nemusíš tomu přisoudit no..mně při borelióze nebylo extra blbě a proto jsem na to vůbec nepřišla, že to mám:D a kdybych byla 2v1, kdy jsem měla tisíc věcí, tak bych to asi nepoznala už vůbec.

jitka0a
3. kvě 2018

Sleduj se jak ti je a sama budeš vědět jestli je to něco k těhu nebo se děje něco jiného. Myslím že i světluplachá je nějaký příznak, že se něco děje. Hlídej si to místo a když tak se na gynekologii zmiň a uvidíš co ti řekne.

luccy556
3. kvě 2018

Pokud nebudeš pocitovat únavu, bolest svalů, zvýšenou teplotu a místo kousnutí bude bez skvrny, tak to bude Ok, v jiném případě určitě navštiv lékaře. Příznaky se projevují cca za 1-3týdny.

almara2
4. kvě 2018

Měla jsem v těhotenství klíště, gynekolog mi po několika týdnech nabral krev na borelii, vyšlo to nějak sporné, tak znova a bylo to v pořádku. Určitě bych to na prohlídce rekla

misadan11
4. kvě 2018

Co se tyce strachu z klistat a boreliozy..tak bohuzel treba ja a tata dokonce dvakrat sme meli boreliozu a ani jednoj od klistete..ja od musky a on ani nevi, co ho diglo..jen vi, ze kliste tam nebylo.. ale po klisteti urcite sledovat no..

luj89
4. kvě 2018

ja bych neplasila a sledovala se stejne jako kdyz bych mela kliste v netehotnem stavu 🙂. Mivam jich nekolik do roka...

normalnimatka
4. kvě 2018

@misadan11 jj to je fakt,. taky sem neměla klíště, takže mě to ani nenapadlo a bylo to asi od komára nebo bůhvíodčheo..svině jedny...:D

hojda
4. kvě 2018

sledovat a případně po delší době můžeš jít na krev kvůli borelioze, taky se dá poslat klíště na rozbor, ale stejně i když se zjistí, že je infikované, tak se stejně čeká na nějaké projevy, tak to vlastně nemá moc význam. prostě se jen hlídej.

vanea
4. kvě 2018

Neplaš, sleduj se, skvrnka být ale nemusí...osobně jsem teda měla svalovou únavu, teplotu a celkově únavu skoro celé těhotenství i bez ence a boreliozy, takže bych to nepoznala...asi bych si pro klid (nemám ráda stav, kdy "nevím") řekla o testy tak za ty 3-4 týdny u obvoďačky, výsledky jsou do týdne...říct to teď doktorovi můžeš, třeba něco doporučí a poradí.. ale protilátky se ukážou až za delší dobu, takže by teď stejně nic nezmohl, preventivně do tebe nebudou cpát ATB. Můžeš klíště poslat na rozbor (platí se cca 2tis) , zdali bylo nakažené https://www.kliste.cz , ale nečekám, že sis ho nechala, tak třeba pro příště...nicméně i kdyby klíště nakažené bylo, tak není nutně nezbytné, aby nemoc přeneslo..takže bys na testy stejně musela. Snad bude vše v pohodě 🙂 jsou to mrchy zákeřné

ladyhacek
autor
4. kvě 2018

Děkuji já tedy i volala sestře a přesně počkat a sledovat se (za 3 týdny jdu akorát na kontorlu tak se uvidí) jen mi řekla, že kdyby mi to více červenalo tak abych přijela nebo jela do nemocnice

ojo
4. kvě 2018

TAky jsem před chvíli vytáhla klíště, asi tam nebylo zakouslé dlouho, za 2 pohyby bylo venku, jen bylo docela velké :-/ dala jsem na to desinfekci a budu hlídat, už jsem měla jedno klíště v minulém těhu a bylo vše ok 🙂

jankol
4. kvě 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@ladyhacek Taky jsem měla v těhotenství klíště a našla jsem ho rychle, takže taky nebylo nasáté. Řekla jsem to na gyndě i své lékařce a měla jsem se sledovat, jestli se místo přisátí nebude měnit nebo se nebudu cítit jinak. Všechno dopadlo dobře, nic se neprojevilo 🙂, očkovaná nejsem, nestihla jsem to.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru