Prcek nedokáže otevřít dlaň, mám jít na plodovku?
Holky prosím poraďte.. dnes se ukázalo že prcek nedokáže otevřít dlaň a natáhnout či roztáhnout prsty.. palcem normálně hýbe ale ostatní má v pěsticce.. prý to není žádnej ten syndrom teď jsem zapomněla jak se jmenuje prý má prsty rovně vedle sebe ne nijak přes sebe vše ostatní vypadá zcela v pořádku.... pry se s tím ti dva u kterých a jsem byla ještě nesetkali...Teď můj dotaz... Myslíte že mám jít na plodovku? Jsem zoufalá ale přece to není nic s čím by se nedalo žít, je i nějaká pravděpodobnost že by se to dalo napravit...
to je pravda tak přeji dobrou noc a děkuji trochu jste mě uklidnili
Me delali utz na kazde kontrole a nikdy neresili jestli ma.ruce v pest nebo ne. Jak pisi vys,na plodovku bych nesla,mala mela.ruce vzdycky sevrene a mohli na ni koukat dlouho a ta potvurka spala na.kazdem.vysetreni:grinning: i na velkem utz,nehnula se asi po kaficku sakra sladkem ani prochazkou.ruce sevrene v pesti max palce nahoru.nakonec je to zdrave ditko,myslim,ze vas zbytecne stresuji...pokud ma vse co tam ma.mit a palcem.hybe,tak ochrnuty prcek urcite neni🙂 a to je dobre..nebojte se a nenechte se zbytecne stresovat a strachovat,pockejte do dalsiho utz a kdyz by to porad pretrvalo,ptejte se co se s tim bude dat delat po porodu...
@punkyluca nechci to zlehcovat, ale napr. u mne v jeden den nenasli 3 doktori (z toho dva spickovi) na hodne dobrych utz jednu ledvinu miminka. Byla jsem take kolem 21tt. Jake jsou to nervy, vis moc dobre sama. Sla jsem na kontrolni utz za tyden a vse tam bylo.
Jen tim chci rict, ze v jeden den muze byt miminko otocene jinak, mit nejakou polohu, najit si nejakou zabavu na delsi dobu a na druhy den to muze vypadat jinak.
@punkyluca jdi k Eliášovi, toho si chválí nejvíc 🙂
@punkyluca Na plodovku bych taky nešla.
Ani by to z ní asi nezjistili a zbytečný risk.
Četla jsem krásný článek jedné doktorky,co pracuje na pitevně.
Psala,že většina miminek nedostane šanci na život jen proto,protože nejsou dokonalá.A to je hodně smutne.V podstatě kvůli kosmetickým vadám,jdou maminky na revizi.
Držím moc a moc pěsti,ať je mimísek v pořádku.
Jinak já si dala čokoládku a pila studenou vodu a vždy byla malá v pohybu
Na plodovku bych nesla...a mimco mohlo proste jen drzet ruce v pesticku a nemusi to znamenat dle me vubec nic
@punkyluca plodovka je na geneticke vrozene vady, v tomhle pripade mi to prijde zbytecne, vzdyt kdyby k ni byla sebemensi indikace, tak te na ni lekar posle a to tak o mesic driv nez ted. Ne kazde miminko se vyviji stejne, je dost mozne, ze se to do porodu spravi a pokud ne, zrovna tohle je takove kosmeticke, da se s tim neco udelat operativne pripradne cvicenim...
@linee ahoj tak na ultrazvuk me nikde kam jsem se mezi praci dostala nevzali ale byla jsem to probrat na genetice v hradci (na plodovku me hnali hned ten den) tak jsem odmitla...v pondeli se asi stavim v nemocnici tady v pardubicich a pak 10. pujdu ke svemu a uvidime... dam tomu volný průběh
@jabadabadoo u pana eliáše jsem právě byla a příští týden má dovolenou... zrovna pan profesor prave plodovku doporučil
@punkyluca aha ☹ , tak to jsi mě moc nepotěšila, v HK genetička tlačí vždycky do plodovky, víme o tom své ☹ a Eliáše si právě dost chválí, u dalšího jsem už chtěla na utz k němu, takhle se teda budu zase rozmýšlet, plodovku odmítáme po zkušenostech v okolí, měli jsme hodně vysoké riziko downa 1:7 a nakonec to bylo úplně jinak.....zdravý kluk, ale umřel kvůli dvojité trombóze-přestali jít živiny, přestože jsem na ni upozorňovala, že ji máme v rodině, nikdo si ničeho nevšiml, že se miminku nedaří....
držím pěsti, ať je vše v pořádku
@jabadabadoo ono se rekneme trombozy, jenze ono to neni nikde videt, dcera ve me zhubla prezila jenom shodou okolnosti, pritom sem byla v porodnici casto kvuli necemu jinemu, ozvy v poradku, monitor v poradku, chtela sem rodit konec panevni tak sem ten den mela jeste ultrazvuk a odpoledne sla mala ven sekci, kdybych to rodit nechtela, k uz nebyl duvod, sekci chteli delat o dva tydny dyl a to uz by byla mrtva pripadne postizena... V druhem tehu to trombocentrum hlidalo tretim a nic, ve tretim sem si pak musela redit krev ...
@bamishop já teď ředila krev a vše ok a příště budu zase

@linee to je zase otazka...ze by to drzel celý den sevřený?