icon

Prcek nedokáže otevřít dlaň, mám jít na plodovku?

punkyluca
29. čer 2017

Holky prosím poraďte.. dnes se ukázalo že prcek nedokáže otevřít dlaň a natáhnout či roztáhnout prsty.. palcem normálně hýbe ale ostatní má v pěsticce.. prý to není žádnej ten syndrom teď jsem zapomněla jak se jmenuje prý má prsty rovně vedle sebe ne nijak přes sebe vše ostatní vypadá zcela v pořádku.... pry se s tím ti dva u kterých a jsem byla ještě nesetkali...Teď můj dotaz... Myslíte že mám jít na plodovku? Jsem zoufalá ale přece to není nic s čím by se nedalo žít, je i nějaká pravděpodobnost že by se to dalo napravit...

Strana
z2
blahova_andrea
29. čer 2017

já bych asi na plodovku nešla, ale nejsem v té situaci. to se těžko hodnotí. možná s ní jen miminko nehýbalo. ne, že vyloženě nemůže. možná má tedy prstíky přirostlé k sobě, což se dá operativně spravit. hlavně pokud teda viděli, že má prstíky všechny, myslím kosti, články. ale i tak...jsou mnohem horší věci než srostlé prstíky nebo chybějící prstík. ono i záleží jak moc jste vy odolní pro případ, že miminko nebude úplně předpisové. pro někoho je nepředstavitelné i velké nevhodně umístěné znamínko. někdo se popere i s těžkým postižením. nepůjdete na kontrolní utz, zda s tou ručkou hýbat začne? a co vám řekli, že z té plodovky tedy hodlají poznat?

sdu
29. čer 2017

Ahoj, já si nejsem jistá, jestli k tomu z plodovky něco zjistí.... ono se tam taky neprojeví všechno. Spíš se nejdříve zeptej na tohle. A máš pravdu, může se to spravit operací, rehebilitací a kdyby ne, určitě s tím může mít plnohodnotný život. Netrap se, přeji Ti hodně pohody a sil.

kackacka37
29. čer 2017

Snad to nic nebude, divim se, nevim, ze by mi na screeningu takhle zkoumali ruce, a jak se ho snazili prinutit aby s nimi pohnul?

muhehehe
29. čer 2017

A i kdyby nedalo... tak co? Tak s tím bude žít. Položila bych si tu otázku opačně- ne jestli chodit na nějakou plodovku, ale jestli je pro tebe případně potrat varianta. Pro mne by nebyl. Nikam bych nešla.

punkyluca
autor
29. čer 2017

Kvůli prstikum bych na potrat nešla ale trochu se bojím aby to nebyla předzvest něčeho většího

linee
29. čer 2017

@punkyluca a ostatni testy mas v poradku?Pokud ano, reknu ti to tak,jak mi rekl jeden dr.v nemocnici - riziko potratu po odberu plodovky je mnohem vyssi jako to,ze se ti narodi nemocne dite.
Pokud by mel prstiky srostle,ale to by na utz videli,tak se to odstrani chirurgicky.Stejne je to ted jen odhad a realne se uvidi po porodu.
Navic jsi uz ve 21.tt,to uz je na odbery plodovky pozde.
Rekli ti ty lekari,ze mas zvazit odber plodovky nebo jak si na to prisla?
Neboj,mozna prcek jen nechtel hybat prsty.Nepozvali si te na kontrolni utz?Prijde mi to lepsi varianta,nez se hned hnat nekam. A nebo pokud ma tvoje dr.dobry utz,popros ji,at se ti na ti na pristi poradne na to podiva. Klid,bude dobre.

kackacka37
29. čer 2017

Bezte nekam jinam na kontrolni utz, z plodovky se zjistujou stejne jen tri nejcastejsi syndromy a i kdyz dopadne dobre nemusi to znamenat,.ze je vse ok.

punkyluca
autor
29. čer 2017

@kackacka37 no zkoumali ho nejdřív dvacet minut, pak jsem se šla projít a pak dalších deset párkrát na něj zaklepal no a u druhýho doktora na něj koukal dalsich 25 minut a za tu dobu se neprojevil ani jednou

zdenkaell
29. čer 2017

a týden?

punkyluca
autor
29. čer 2017

@linee ostatní co dělal mám v pohodě ani jiná odchylka není vidět doporučil mi to zvážit ale že nejdyl v pondělí ať si tam dojdu... Další utz mám až 10. Doktor má teď nějaký dlouhy školení právě :/

punkyluca
autor
29. čer 2017

@zdenkaell 20+6

linee
29. čer 2017

@punkyluca uprimne?Nesla bych. Vim,jak je to tezke,clovek se boji,aby nic nezanedbal a mel jistotu,ze je mimi v poradku. Ale nejsem si jista,ze to z plodovky zjisti. Zasla bych tam v pondeli a pozadala o dalsi utz,aby to zkontrolovali. Prekvapuje mne,ze ti to nenabidli a hned zenou na plodovku,navic ve tvem tt.

Zkus to zvazit,ale spise bych tlacila na kontrolny utz,ktery je setrnejsi,nez ten odber plodovky.

kackacka37
29. čer 2017

Nevim no nejsem dr, jen i z okoli vim, ze utz často nevidi pořádně, snad bude vse dobre, drzim palce. Zkuste jeste jinyho dr , treba si dojet do nejaky nemocnice.

punkyluca
autor
29. čer 2017

Byla jsem u dvou doktorů můj má super vybavení a ještě jsem byla v Hradci ve fakultce

linee
29. čer 2017

@punkyluca a oba ti rekli to same a u obou nehybalo mimi prstiky stejne ruky?

punkyluca
autor
29. čer 2017

@linee obě ruce

lennus
29. čer 2017

Nešla bych, může způsobit potrat, absolvovala jsem ji v situaci, kdy jsem neměla moc na výběr, otvíraly se mi brzy porodní cesty, nakonec to nedopadlo dobře a možná tomu plodovka přidala. Držím palce!

punkyluca
autor
29. čer 2017

@linee a jinak se shodli ve všem že jinou odchylku nikde nevidi vše se zdá být v pořádku. Články by měl mít všechny, předloktí vypadá v pohodě

normalnimatka
29. čer 2017

no to je divný, já teda nevim, že by mi zkoumali u dítěte ruce a prsty.... tak třeba spal, nebo prostě hrozil doktoroj pěsťovkou:D
na plodovku bych nešla, příliš riskantní.

kackacka37
29. čer 2017

Tak snad priste uz bude hýbat, dejte vedet.🍀

jabadabadoo
29. čer 2017

Nešla bych, jen v blízkém okolí mám tři páry, kteří přišli o zdravé miminko díky odběru plodovky. ☹

sweet81
29. čer 2017

Hlavně, že má všechny prstíčky. Jestli jsou srostlé, tak se chirurgicky rozdělí😉 A co si myslí Dr? Že jsou srostlé?

jipe
29. čer 2017

Taky bych nešla, uvadí se až 1 % riziko potratu, to mi přijde kvůli sevřeným pěstičkám moc. Ve skrytu duše bych si připustila, že dítko třeba nebude 100 % ok, ale předzvěst vážné vývojové vady, které se běžně zkoumají to asi nebude. Mně teda na ultrazvuku v 20tt prstíky počítali, jestli jsou všechny, ale jestli byli povolené nebo v pěst, to si nepamatuju

punkyluca
autor
29. čer 2017

@sweet81 no je moznost ze jsou srostle ale pry je zvlastni ze je ani nenapne.. pry se s tim jeste nesetkali ani jeden z doktoru u kterych jsem byla...

linee
29. čer 2017

@punkyluca pokud obe ruce a ma tam vse, co mam mit, tak by melo mit rucky sevrene. Pokud ma i clanky a predlokti vse v poradku, tak s ohledem na to vse mi prijde opravdu ta plodovka jenom risk. Navic ani nevim, co by mohli zjistit. Rekli ti k tomu dr. neco blizsiho?

Verila bych sobe i miminku. Do porodu budes mit jeste par utz, dr. se muze opet podivat. Navic si ve 21tt, ted s tim stejne nejde nic udelat, az se mimi narodi a budes se jenom stresovat. Ver sobe, ver miminku a uvidis, co ukazou dalsi utz. Pokud by se to nezmenilo, dr. maji cas se do porodu pripravit na mozne alternativy.
Mne napr. delali velky utz ve 23tt, a to bych uz na odber plodovky ani nemohla.

V jakem odstupu ti ty utz delali?

punkyluca
autor
29. čer 2017

@normalnimatka nespal cely se hybal byl čilý, i palečkama v pohodě pohyboval jen těma ostatnima ne... spis nez pesti me prislo ze ukazuje ze je vse oukej👍

punkyluca
autor
29. čer 2017

@linee vse v jeden den .. dnes jsem mela byt v praci a loucit se s detičkami ve školce a místo toho jsem lítala po doktorech

linee
29. čer 2017

@punkyluca aha...tak to bych plodovku ted neresila. Zajdi zitra, popros je o kontrolni utz, rekni, co se stalo, ze zvazujes odber te plodovky, at se na to znovu podivaji. Ze jsi mela ty kontroly v jeden den. Trochu si myslim, ze nahoda, miminka si dokazou s nami hezky pohrat🙂 Je mozne, ze prcek mel zrovna "hravou" a proste se takto hral s palcemi. Pokud by to bylo rozdilne dny, tak bych to resila, ale takto v jeden den je to podle mne nahoda.

punkyluca
autor
29. čer 2017

tak děvčata ja děkuji moc, zítra si zavolám ještě na jedno pracoviště tady v pardubicich jestli by me vzali na utz a jeste si to vsechno necham projit hlavou.. dam vědět jak dopadnu

alemari
29. čer 2017

@punkyluca nevím do jaké míry pomůže, ale pokud je žádoucí miminko " vyprovokovat" tak to chce kofein🙂. Dej si před vyžádaným utz 🙂.

Strana
z2