Preeklampsie v 37tt
Ahoj holky, potřebuji poradit. Jsem 37 tt a budu rodit poprvé, takže zkušenosti mám nulové a asi zbytečně všechno hrotím.
Teď k problému. Včera jsem byla v poradně u gynekologa a zjistil mi vysoký tlak, bílkovinu v moči +++ a trochu oteklé kotníky. Poslal mě šupem ležet do porodnice. Tak mě v nemocnici hospitalizovali a vlastně mi nic o mém stavu neřekli. Na ozvy chodím 2x denně, tlak mi berou 5x denně a buď ho mám pod hranou nebo vysoký. Do toho do mě cpou železo a hořčík. Hořčík jsem brávala už dřív, když mi hrozil předčasný porod. Mohou mi ho teď dávat? Tak na půl jsem počítala s tím, že mi budou vyvolávat porod, když můj gynekolog tak strašil. A co znamenají ty 3 pluska u té bílkoviny?
Včera večer jsem se cítila, jako kdybych měla horečku (pálely mě oči, bylo mi hrozný horko a měla jsem pocit na zvracení). Změřili mi teplotu i tlak a všechno bylo normální. Přijde mi, že sestřičky neví co se mnou...
Snad jsem všechno dobře popsala a budu ráda za každou radu ☺️
Urcite pak napiš jak jsi dopadla, hlidej se, jen lez doma a mer si tlak, drzim palce.
@petrakluskova Jak jsi na tom?
@galatea_a zítra mě budou pouštět domů s tím, že si budu měřit 2x denně tlak a na ozvy budu chodit obden. Jakmile mi tlak stoupne tak znovu do nemocnice. Teď ho mám většinou na hraně jinak normání díky práškům. V pátek a včera večer to vypadalo na porod. Měla jsem večer pravidelné kontrakce po 10 minutách 3 hodiny, pak si to malá rozmyslela. Dneska mám poslíčky hodně časté, takže každým dnem bych měla prý rodit. Doktor mi dneska řekl, že počkáme do termínu porodu, jestli malá vyleze ven, když ne, tak na vyvolávačku. Každopádně mě nenechá v žádným případě přenášet kvůli tlaku.
@petrakluskova Aha, tak držím palce, ať to všechno dobře dopadne! ❤🌷
@galatea_a děkuji 😇
@petrakluskova držím palce !!!
@petrakluskova jo,to je rozumne,mela jsem to take tak,nakonec v den TP vyvolavacka.Tak hodne stesti,at je vse v poradku a brzy se tady svym miminkem pochlubis😉
Tak za chvíli mě pustí, už to vypadalo, že si mě tu ještě nechají, kdybych se neozvala. Zapoměli na mě 😂
Před chvílí mi šupli na pokoj další těhotnou maminku, psychicky bych to nezvládla, kdyby rodila další dřív, než já 😝 Předevčírem večer na mě už padla deprese a psychicky se sesypala. 4x maminky, co tu se mnou leželi, tak byli s termínem o hodně později než já a chytlo je to dřív. Naše miminko si to vždycky rozmyslí 😀
@petrakluskova hlavne klid, uzij si jeste bříška, pohybů a povalovani se, ty posledni dny a tydny jsou nejdelší a vlece se to.Ten muj prvni co sel cisarem kvuli vysokymu tlaku v 38 to byla zas rychlost jak jsem s tim jeste nepočítala a ted druhy, to me vysli testy na preeklamsii pozitivně takze jsem pocitala, ze pujde jeste driv nez první a nakonec vyvolavali v 41+0 to byli nekonečný dny, behem kterych jsem neustale mela strach aby bylo vse ok aby ta preeklamsie najednou nepřišla 😅takze chapu tě.
@petrakluskova ahoj,tak jak je?
Tak už je mimi na světě? O té preeklampsii jsem četla - můžu se zeptat, jestli jsi měla před otěhotněním nadváhu? Četla jsem, že to je častější u žen s nadváhou. Já mám také nějaké kilo navíc a vyšší tlak (ač nejsem těhotná), tak nějak bych se nedivila, kdybych i já měla v těhotenství tuto komplikaci. 🙂 @petrakluskova
@nazka doma mám tlaky v pořádku, od včerejška (23:00) mám kontrakce po 15 minutách... tak čekáme jestli se to rozjede nebo nerozjede. Přítele jsem poslala do práce. Jsem nevyspaná a doháním to mezi kontrakcemi. Ráno jsem byla v teplé sprše, když jsem si pouštěla vodu na břicho, tak bolesti přestaly, ale hned jak jsem si lehla, tak mě přišly bolesti větší. Tak uvidíme.
@hlasimse před těhu jsem byla jako proutek, ať jsem jedla jak jsem chtěla, tak jsem nepřibrala ani nezhubla. Teď jsem v pase hubená taky, takže by mě zajímalo, kde těch 20 kg mám 😂 ostatní taky nechápou. A tlak jsem měla vždycky nízký.
@petrakluskova nádherná gratuluji🙂🍀
@petrakluskova Moc gratuluju! ❤ 🌹
@petrakluskova Jů gratuluju! Vypadá spokojeně 🙂
@petrakluskova moc gratuluji, je krásná 🙂 a jak jsi zvládla porod?
@petrakluskova gratuluji!!!🙂
@nazka úplná pohoda. Čekala jsem to o mnohem horší a měla jsem z porodu hrozný strach. Nejhorší pro mě byly kontrakce, prý jsem je měla hodně intenzivní a hodně mě to vysilovalo, tak mi píchli do žíly. Pak to bylo dobrý. Tlačila jsem přes 2 hodiny a Eliška měla na moje rozměry velkou hlavičku, pořád se vracela zpátky a už mě nechtěli trápit, tak mě na 2x nastřihli (mám 2 stehy). Ve zprávě mám napsané, že porod trval 5:50 h. Což časově vychází na začínající kontrakce.

Me vyvolavali porod ve 35tt kvuli preeklampsii.Citila jsem se relativne dobre,na kontrole u doktorky tlak 200/160,otoky jak blazen do dvou dnu po kontrole,bilkovina v moci.V nemocnici jsem lezela 4dny,dostavala dopegyt,kapacky magnesia i tabletky a chystali me na prirozeny porod.Nakonec se zadarilo,i kdyz hrozil az do konce cisar.Tlak jsem mela porad hrozny,ale me bylo fajn a chtela jsem domu,ze jsem tam omylem 🙂 je dobre,ze jsi v nemocnici,je to nebezpecna nemoc ... tak preji hodne stesti,at vse dobre dopadne a jste i s mimcem v poradku