icon

Jak jste přežily neschopenku během těhu?

kirinka2013
16. lis 2016

Zdravím, holky a ženy 🙂 Dnes mi gynekolog napsal neschopenku kvůli bolestem břicha a špinění. Zatím pouze dokud problémy neustanou, předpoklad do 12tt. Jsem skoro v 6tt. Jsem aktivní člověk, co trpí, i když je nemocný pár dnů 😀. Vyprala jsem 5 praček, naplnila 2 myčky, skoukla asi 7 seriálů a dva filmy a už teď teda nechápu, co tu budu doma dělat ještě MINIMÁLNĚ 6 týdnů 😀 . Potřebuju inspirace, jak jste neschopenku nebo rizikový strávily vy? 🙂 😉

lv
16. lis 2016

Tak vzhledem k tomu, že se -předpokládám- máš šetřit, možná bych udělala trošku cukroví, četla.

kachnicky
16. lis 2016

Já zcela šíleně, kynula jsem na gauči :( Zkus vymysket nejaký koníček na dlouhou dobu :D jinak se doma umlátíš nudou 🙂

plksv
16. lis 2016

Naštěstí jsem to nemusela řešit, nedovedu si to představit. Asi bych hrozně zlenivela.

5pajina55
16. lis 2016

No já ležela velkou část těhotenství v nemocnici takže to bylo teprve něco:-\ spánek,časopisy,internet,telka.Děsný

roxolanka
16. lis 2016

Já jsem se naučila líp vařit, hodně jsem pekla, skoro ob den nějaká buchta, nebo koláč na stole a až porodím, tak se mi alespoň bude hodit, že už taky konečně celkem umím vařit. 🙂 O vycházkách nákupy na prcka a v pozdějších týdnech balení do porodnice, příprava pokojíčku, Vánoční úklid i s vyklízením všech polic skříní a pod. Taky jsem hodně četla a celkem mě zabavil MK 😀

smisek19
16. lis 2016

No já byla na neschopence od 9tt, začala jsem zvracet a bylo mi zle do 18tt. Pak jsem byla dost na zahradě, takže velká výhoda. Ale pak byly hrozný horka a mně se blbě dýchalo (což mi trvá dodnes) a asi 2 měsíce mě bolela levá půlka - skříplý sedací nerv. Takže jsem měla málo pohybu a jen kynula. Vděčná, že sem tam uklidím a nejvíc času trávím u pc nebo s háčkem v ruce. Aspoň jsou ale dny, kdy jsme jezdili do města (nakupovat, vyřizovat) a procházky. Když to shrnu, tak jsem to přežila bezvýznamně s ponorkama 😀 ale uteče to....

luciealb
16. lis 2016

Já mám nemocného syna takže moji neschopenku trávím starosti o něho😕

alikoaliko
16. lis 2016

Ahoj, já jsem na neschopence od 13tt a teda nevím co dřív 🙂 Konečně jsem přečetla plno knížek, co jsem chtěla, uháčkovala milion věcí, vyšila 3 obrázky, cvičím jógu, chodím s holema na procházky... Konečně mám čas si zopakovat jazyky pořádně i studijní věci z oboru, který jsem studovala, učebnice, zákony atd. ... A pak vaření, pečení, jak psaly holky výše... Asi záleží, co koho baví 🙂

valinka15
16. lis 2016

To záleží co tě baví, já třeba ještě chvíli pracovala z "postele" ale vzhledem k neustálým nevolnostem a šílený unavě jsem to vzdala a v práci jsem definitvně skončila, tak jsem četla, antistresové omalovánky byly taky fajn a začala jsem si dělat těhotenský deník! to mě bavilo strašně moc 🙂))))

marki00
16. lis 2016

Ja prvni dny dospavala pracovni dny, pak jsem skoro kazdy den varila manzelovi obedy, zasla jsem za babickou, kterou jsem dlouho nevidela. Taky jsem cetla knizky. Proste jsem se nenudila a to jsem byla doma asi 10 tydnu. Akorat me desi, ze az budu znova tehotna, tak budu hned od zacatku na neschopence, to uz bude horsi, cas nebude utikat a budu mit cas na blbe myslenky:(

ninive211
16. lis 2016

Knížky, TV, internet, PC hry...ale já jsem člověk, kterémunevadí "se jen tak nudit". Na neschopence jsem byla týden před nástupem na MD: Do toho jsme se pak stěhovali, takže jsem trávila čas tříděním věcí a balením, aspoň nebyla hoňka po práci do noci

ninive211
16. lis 2016

Navíc ty to máš zrovna tak krásně před vánoci, to bych teda moc dobře věděla, jak naložit s časem! Vánoční úklid (no ten tedy zlehka, pokud jsi na riziku skrz špinění), výzdoba, pečení...konečně si pořádně užít předvánoční atmosféru 😉

uzivatelkapetra
16. lis 2016

Já bych hodně času zabila online pokrem. Mě to dost baví a ani to skoro nic nestojí a času to sežere mraky. Jinak ráda čtu a hledám na databázi knih co bych si ráda přečetla. Ze seriálů bych si dala repete celé Hry o trůny.
Nehledě na to, že jsem z baráku takže zahrada,psi,koně, slepice,husy. Vše je zábava třeba jen pozorovat

mandala
16. lis 2016

Byla jsem ráda, že mám konečně dostatek času na svě vě starší dcery 😀

amira2
17. lis 2016

Tak já ubíjím čas v kuchyni, zkouším nové recepty a dost často peču. Vánoce se blíží, tak pečení, úklid atd. 🙂

bajjunka
21. lis 2016

Byla jsem doma od 15tt. A trpěla jsem teda dost.... Svou práci miluju, a dokonce jsem to i obrečela, ale musela jsem domů, hrozně jsem otékala a v létě jsme měli na halách hrozné vedra.
Různě jsem háčkovala, dečky pro mimi, zavinovačku, čepičky..... Naučila jsem se z novin dělat papírové ruličky a z nich plést košíky, udělala jsem si šílenou závislost na sudoku a dokud mi nepřišly na cukrovku, tak jsem furt něco pekla.... Vaření a prče o byt bylo samozřejmé. Máme psa a kočku, takže jsem půl dne prokecala s něma.... Bohužel ani to vše nestačilo a já měla každý den hromadu připomínek na přítele a sto chutí ho vzít každý den něčím po hlavě. Posledních šest týdnů jsme se teď postupně stěhovaly na barák....
Je to k zešílení, ale je to lepší pro mimi, pokud je to potřebné... Tak se drž. Já budu rodit koncem týdne a už teď se nemůžu dočkat zpět do práce.... A to chci děti tři 😁 🤔

kamino
22. lis 2016

Nejkrasnejsi obdobi zivota... cetba, peceni, klidek... to jsem od 17 do 35 let nezazila nemuset vubec nic a neskutecne si to uzivala.. setrila sily, byly zapotrebi 🙂 🙂

jx
22. lis 2016

@ninive211 přesně tak. Také jsem na neschopence a po nekolikaletem cestování do práce kdy jsem byla dva dny pryč si konečně užívám klidu domova a odpočívám, chodím se psem, s hůlkama, poklizim, občas nedělám nic, prostě si to užívám 🙂

luj89
11. pro 2016

Tak ono dost záleží s čím na neschopence jsi. Já byla doma 3 týdny a nezvládala jsem nic než ležet na gauči, čučet na něco u čeho se nemusí přemýšlet (futurama, přátelé, pohádky) nebo spát. Ven jsem šla jen v nejnutnějších případech, tj. k lékaři + 2x za tu dobu na nákup. O nějakých procházkách jsem si mohla nechat jenom zdát. Do kuchyně jsem chodila se zacpaným nosem a nejhorší věc na světě byla ráno dojít pro kolu do lednice 😀. Měla jsem celodenní, celonoční "nevolnosti", tj. neustálý pocit na zvracení + zvracení samotné. Nepomáhalo nic - snad jen to zaspat, pokud to šlo.