Jak jste přežily neschopenku během těhu?
Zdravím, holky a ženy 🙂 Dnes mi gynekolog napsal neschopenku kvůli bolestem břicha a špinění. Zatím pouze dokud problémy neustanou, předpoklad do 12tt. Jsem skoro v 6tt. Jsem aktivní člověk, co trpí, i když je nemocný pár dnů 😀. Vyprala jsem 5 praček, naplnila 2 myčky, skoukla asi 7 seriálů a dva filmy a už teď teda nechápu, co tu budu doma dělat ještě MINIMÁLNĚ 6 týdnů 😀 . Potřebuju inspirace, jak jste neschopenku nebo rizikový strávily vy? 🙂 😉
Já zcela šíleně, kynula jsem na gauči :( Zkus vymysket nejaký koníček na dlouhou dobu :D jinak se doma umlátíš nudou 🙂
Naštěstí jsem to nemusela řešit, nedovedu si to představit. Asi bych hrozně zlenivela.
No já ležela velkou část těhotenství v nemocnici takže to bylo teprve něco:-\ spánek,časopisy,internet,telka.Děsný
Já jsem se naučila líp vařit, hodně jsem pekla, skoro ob den nějaká buchta, nebo koláč na stole a až porodím, tak se mi alespoň bude hodit, že už taky konečně celkem umím vařit. 🙂 O vycházkách nákupy na prcka a v pozdějších týdnech balení do porodnice, příprava pokojíčku, Vánoční úklid i s vyklízením všech polic skříní a pod. Taky jsem hodně četla a celkem mě zabavil MK 😀
No já byla na neschopence od 9tt, začala jsem zvracet a bylo mi zle do 18tt. Pak jsem byla dost na zahradě, takže velká výhoda. Ale pak byly hrozný horka a mně se blbě dýchalo (což mi trvá dodnes) a asi 2 měsíce mě bolela levá půlka - skříplý sedací nerv. Takže jsem měla málo pohybu a jen kynula. Vděčná, že sem tam uklidím a nejvíc času trávím u pc nebo s háčkem v ruce. Aspoň jsou ale dny, kdy jsme jezdili do města (nakupovat, vyřizovat) a procházky. Když to shrnu, tak jsem to přežila bezvýznamně s ponorkama 😀 ale uteče to....
Já mám nemocného syna takže moji neschopenku trávím starosti o něho😕
Ahoj, já jsem na neschopence od 13tt a teda nevím co dřív 🙂 Konečně jsem přečetla plno knížek, co jsem chtěla, uháčkovala milion věcí, vyšila 3 obrázky, cvičím jógu, chodím s holema na procházky... Konečně mám čas si zopakovat jazyky pořádně i studijní věci z oboru, který jsem studovala, učebnice, zákony atd. ... A pak vaření, pečení, jak psaly holky výše... Asi záleží, co koho baví 🙂
To záleží co tě baví, já třeba ještě chvíli pracovala z "postele" ale vzhledem k neustálým nevolnostem a šílený unavě jsem to vzdala a v práci jsem definitvně skončila, tak jsem četla, antistresové omalovánky byly taky fajn a začala jsem si dělat těhotenský deník! to mě bavilo strašně moc 🙂))))
Ja prvni dny dospavala pracovni dny, pak jsem skoro kazdy den varila manzelovi obedy, zasla jsem za babickou, kterou jsem dlouho nevidela. Taky jsem cetla knizky. Proste jsem se nenudila a to jsem byla doma asi 10 tydnu. Akorat me desi, ze az budu znova tehotna, tak budu hned od zacatku na neschopence, to uz bude horsi, cas nebude utikat a budu mit cas na blbe myslenky:(
Knížky, TV, internet, PC hry...ale já jsem člověk, kterémunevadí "se jen tak nudit". Na neschopence jsem byla týden před nástupem na MD: Do toho jsme se pak stěhovali, takže jsem trávila čas tříděním věcí a balením, aspoň nebyla hoňka po práci do noci
Navíc ty to máš zrovna tak krásně před vánoci, to bych teda moc dobře věděla, jak naložit s časem! Vánoční úklid (no ten tedy zlehka, pokud jsi na riziku skrz špinění), výzdoba, pečení...konečně si pořádně užít předvánoční atmosféru 😉
Já bych hodně času zabila online pokrem. Mě to dost baví a ani to skoro nic nestojí a času to sežere mraky. Jinak ráda čtu a hledám na databázi knih co bych si ráda přečetla. Ze seriálů bych si dala repete celé Hry o trůny.
Nehledě na to, že jsem z baráku takže zahrada,psi,koně, slepice,husy. Vše je zábava třeba jen pozorovat
Byla jsem ráda, že mám konečně dostatek času na svě vě starší dcery 😀
Tak já ubíjím čas v kuchyni, zkouším nové recepty a dost často peču. Vánoce se blíží, tak pečení, úklid atd. 🙂
Byla jsem doma od 15tt. A trpěla jsem teda dost.... Svou práci miluju, a dokonce jsem to i obrečela, ale musela jsem domů, hrozně jsem otékala a v létě jsme měli na halách hrozné vedra.
Různě jsem háčkovala, dečky pro mimi, zavinovačku, čepičky..... Naučila jsem se z novin dělat papírové ruličky a z nich plést košíky, udělala jsem si šílenou závislost na sudoku a dokud mi nepřišly na cukrovku, tak jsem furt něco pekla.... Vaření a prče o byt bylo samozřejmé. Máme psa a kočku, takže jsem půl dne prokecala s něma.... Bohužel ani to vše nestačilo a já měla každý den hromadu připomínek na přítele a sto chutí ho vzít každý den něčím po hlavě. Posledních šest týdnů jsme se teď postupně stěhovaly na barák....
Je to k zešílení, ale je to lepší pro mimi, pokud je to potřebné... Tak se drž. Já budu rodit koncem týdne a už teď se nemůžu dočkat zpět do práce.... A to chci děti tři 😁 🤔
Nejkrasnejsi obdobi zivota... cetba, peceni, klidek... to jsem od 17 do 35 let nezazila nemuset vubec nic a neskutecne si to uzivala.. setrila sily, byly zapotrebi 🙂 🙂
Tak ono dost záleží s čím na neschopence jsi. Já byla doma 3 týdny a nezvládala jsem nic než ležet na gauči, čučet na něco u čeho se nemusí přemýšlet (futurama, přátelé, pohádky) nebo spát. Ven jsem šla jen v nejnutnějších případech, tj. k lékaři + 2x za tu dobu na nákup. O nějakých procházkách jsem si mohla nechat jenom zdát. Do kuchyně jsem chodila se zacpaným nosem a nejhorší věc na světě byla ráno dojít pro kolu do lednice 😀. Měla jsem celodenní, celonoční "nevolnosti", tj. neustálý pocit na zvracení + zvracení samotné. Nepomáhalo nic - snad jen to zaspat, pokud to šlo.

Tak vzhledem k tomu, že se -předpokládám- máš šetřit, možná bych udělala trošku cukroví, četla.