icon

Je možné otěhotnět poslední den menstruace?

lucinkakvetinka55
7. čer 2023

Dobrý den, nebo ahoj spolubojovníci.

Prvotně Vás prosím o žádné urážky, nadávky či odsuzování už takto mám místo radostné noviny náladu pod psa, ale k věci - bude to celkem dlouhé, prosím o přečtení.

O miminko jsme se s přítelem extra nesnažili, říkali jsme si co přijde to přijde - podotýkám, ze je mi 29 a příteli již táhne na 37 nejvyšší čas. Nechci tu do podrobna rozebírat nás vztah o to samé prosím i Vás. Kvůli jistým neschodám v živ. prioritách (netýkají se miminka) jsme se od sebe na měsíc odloučili. Po měsíci jsem mezitím v opilecké hlouposti úlitla po oslavě narozenin s jedním dlouholetým známým, nejsem na to pyšná, psychika hrála velkou roli a co si budem věci na truc nikdy nedopadnou dobře, vím ...při mé věčné smůle - zřejmě karma jsme zjistili, ze použity kondom měl na sobě trhlinku, značná část zůstala tam kde měla. S přítelem jsme se k sobě po necelém týdnu od tohoto činu k sobě vrátili. Nebudu tu psát, ze to co se stalo předtím byla opravdu nerozvážná hloupost díky které jsem si ještě víc uvědomila kam a ke komu patřím, ale věc co mě trápí víc je ta, ze v době kdy se toto stalo se známým jsem měla poslední den své menstruace přesněji přímo do detailu pro lepší představivost poslední MNS byla tedy 25.3. kdy tedy došlo i k aktu se známým a další akt s přítelem již bez ochrany prvotně 31.3 a pote ob den skoro po cely týden, poté se moje plánovaná MNS, která měla dorazit 19.4 - 20.4 nedostavila a určitě Vám je již jasné kam směřuji.
Těhotenství mám již potvrzené lékařem mám za sebou již třetí kontrolu a 19.6. mě čeká první screening. Vím, že dle toho se dá určit nejpřesněji datum termínu porodu, ale i tak by mě zajímal spíše Váš názor a pohled na danou situaci neboť dle lékařských úsudků se v tom moc nevyznám.

Moje velmi důležitá otázka zní, je možné ze by se mohlo vajíčko oplodnit již v poslední den menstruace nebo je to méně pravděpodobné ? Na kdy myslíte, že spadá cca datum ovulačního dne ???? ☹.

Jsem z toho místo radosti zoufalá. Miminko je to největší štěstí a určitě bych tohle příteli v životě udělat nechtěla. Jsem z toho úplně v pr… a ano prosím nepište, ze si za to mohu sama, mohu.

Gynekolog mi již dvakrát změnil termín porodu. Dle prvního jsem byla klidnější neboť by mi ovulační den vycházel až začátkem dubna něco kolem 7.4. což i on měl u sebe poznamenané. Na druhé a třetí prohlídce mi ale sdělil, že plod neodpovídá dle velikosti datu podle MNS, ale o týden starší což se nám možná krátí na ovulaci kolem 31.5. ? Určil mi tedy jako tzv. plongový první den MNS 16.3.2023 což tak opravdu nebylo. Začátkem své MNS jsem si jistá jelikož jsem byla domluvena s kamarádkou na návštěvu bazénu a díky MNS jsem schůzku odřekla, MNS trvala 4 dny protože v osudovou oslavu jsem si ještě kontrolovala zavedený tampon. Už jsem již jen špinila to pro mně znamenalo konec MNS. Gynekolog ke včerejšímu datu určil velikost plodu na 11t. + 5 což dle výpočtu pořád vychází na týden kolem 31.3. ale ... termín porodu upravil tedy na 21.12.2023. Dala jsem si tu práci a sepsala jsem si cykly MNS, které si dovoluji zaslat v příloze textu. Pořád mi mé výpočty nesedí a nepřijde mi, že bych měla náký extra nepravidelný cyklus vždy okolo 30 dní až na vyjímku koncem srpna. Chtěla bych se tedy alespon přiblížit k datu ovulace kdy se to zřejmě mohlo povést a jaké zkušenosti s tím máte Vy. Gynekolog je profík ve svém oboru, ale na moje dotazy mi odpovědět nedokáže bez toho aniž by znal pravdu se kterou se mi prozatím ven chodit nechce. Řekne si týden sem týden tam na co to řešit, pro mne je ale datum opravdu důležitý ☹ :-'(

Ano, mohu si za to sama a co jsem si navařila si také tzv. sním, ale pořád doufám, že je tu alepsoň náká naděje. Trápím se tím každý den a celé dny probrečím v životě bych si tohle odpustit nedokázala. Proto Vás prosím o jakýkoliv názor, moc mi tím pomůžete.

Předem Vám z celého srdce děkuji za odpovědi. ❤

Je možné otěhotnět poslední den menstruace?
Strana
z2
merope
7. čer 2023

Máš delší cykly, takže pravděpodobnost otěhotnění při menstruaci je fakt minimální (i takto poslední den MS). Pokud chceš mít absolutní jistotu, dají se zaplatit genetické testy.

irmamala
7. čer 2023

Nebudu se pouštět do analýzy těch tvých výpočtu, ale otěhotnět v den MS, ještě přes pidi prasklinku v kondomu, to je téměř nulová pravděpodobnost. Když jsi další styk měla za týden, to už ti mohla začít ovulace a dává to smysl. Neužírej se tím, všechno je v cajku 😉

emillyhk
7. čer 2023

Já jsem věděla přesný termín početí, podle poslední MS to odpovídalo. Podle prvotrimestrálního screeningu mi termín početí posunuli o tři dny dopředu, nikoho nezajímalo, že to není možné. 😉 Byla bych v klidu, myslím, že miminko je stálého partnera.

lv
7. čer 2023

Sice pravděpodobně ještě ovulace nebyla, ale vyloučeno to není, navíc když plod odpovídá velikostí o týden starší. Nech si udělat gen.testy. Budeš potřebovat vzorek od toho z úletu, tobě vezmou krev. Cena je někde kolem 25tis i výš.

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@merope - Děkuji za odpověď. Již jsem koukala i na tyto testy, bohužel stojí kolem 35tic. to opravdu nemám. Ano , právě že mám proto mě zarazil výsledek ULT .. tak netuším zda na to mám brát zřetel. Ani nevím zda jsou mé výpočty správné.

krisstina93
7. čer 2023

Jako jistota není nikdy, tělo není stroj, takže ovulace muze přijít klidně dřív, ale pravděpodobnější je otěhotnět třeba týden po ms, než poslední den, ale záleží jak mas dlouhé cykly a spermie si v tobě taky nějaký den počkají. Ale když je to takhle par dni po sobě, tak ti to nikdo neřekne, ani na screeningu ne, jediná jistota jsou testy dna až se dítě narodí.

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@irmamala - Znáte to, stačí kapka ... svědomí mě užírá ještě ke všemu když na gynekologii mi stanoví pořád jiné a jiné data. Nevím podle čeho se teď orientovat jelikož vím, že MNS opravdu od 16.3 nebyla tudíž nemohl ani tak vycházet cyklus, ale od gynekologa mi bylo sděleno, že na MNS od 22.3 to také nevychází tak kde je teď zakopaný pes ... mimino v prvním trimestru větší být jen tak asi nemůže ne ? Já opravdu nevím. Modlím se aby to vyšlo tedy o týden později alespoň na toho 31.5. ale kdo ví ...

krisstina93
7. čer 2023

Ta data málokdy sedi přesně, já třeba vedela přesně den ovulace, přesně z jakého styku sem otěhotněla a stejně to podle utz bylo o par dni jinak, podle ms to bylo dokonce o dva týdny jiné datum.

klokanka31
7. čer 2023

@lucinkakvetinka55 Vůbec se nenervuj a užívej si že čekáš s PŘÍTELEM miminko 😊

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@emillyhk - A mohu vědět na jaký den by jste přibližně tipla ovulační den u mě ? :-/

lencaa11
7. čer 2023

@lucinkakvetinka55 miminko se nemusí spojovat přesně s Ms datumem Ms je jen datum mimco roste pomalu jinak každá ženě měnit datum se může do porodu pořád ...byla vaše poslední Ms jako vždy je možné že jste byla těhotná třeba už zda byl sex v době pauzy jinak na konec Ms moc tehotenstvi nevidím

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@krisstina93 - Děkuji. Ano též jsem si myslela, že takto ovulace funguje. Ještě když vím, s jistotou kdy jsem měla začátek MNS. MNS jsem se snažila pravidelně zapisovat. Pak dorazím k lékaři a ten mě vyvede z omylu, že plod dle MNS neodpovídá jak je to mmožné - netuším. Dle ultrazvuku mi určil právě první den MNS na 16.3 což by pak ovulace opravdu vycházela něco málo po MNS, ale jak vidíte tak cyklus jsem neměla snad nikdy jen 24 dní a měla jsem ho celkem pravidelný ještě jsem si říkala, že na to že neberu již antikoncepci se mohu na aplikaci spolehnout vždy odchylka min. 2 dny nikdy více takže tomu opravdu nerozumím ...

emillyhk
7. čer 2023

@lucinkakvetinka55 Tipovat bych si netroufla, ale cykly máš spíš delší, takže je opravdu velmi nepravděpodobné, že bys otěhotněla poslední den MS.

zrzinda
7. čer 2023

Já bych se hlavně vůbec nebicovala za to, ze jste ulitla. Byli jste od sebe, to se proste stane. Není to ideální situace, ale hlavou o zeď bych kvůli tomu nemlatila. Ať je miminko zdrave a vy si brzy odpustite♥️

cherie24
7. čer 2023

Tyhle výpočty jsou pořád jen odhady. Nestresovala bych se tím. Já měla první termín podle MS 2.9. , ale mám cykly dlouhé,nakonec se to 2x ještě posunulo na termín 9.9 a malá se narodila až 16.9. Taky máš cykly delší, tak to spíš bude partnera. 😉 Jestli pak budeš chtít mít jistotu, stejně ti nic jiného nezbyde než ty testy DNA... Jsou aspoň chlapi podobného vzhledu, kdyby náhodou? 😆

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@lencaa11 - v době pauzy určitě ne s přítelem jsme byli od sebe odloučeni měsíc a půl a styk proběhl jen 25.3.2023 s panem úletem :-/ pak již opět přítel. Nejde ani o to zda přímo v poslední den MNS, ale spíše zda po ní do toho 31.3. chápu, že tělo stroj není a určit se přesně nedá, ale já jen zda někdo nemá "fígl" jak lépe vypočítat přibližný datum ovulace než mám já.

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@emillyhk - no spíše by mě zajímalo na kdy by jste si odhadem tipla den ovulace na základě MNS cyklu a pak na základě rozdílných od lékaře zda se nemohl datum 25.3. řadit již mezi plodné dny a sperime si např. mohli počkat na ovulaci dne 28. prostě se mi nechce věřit, že zrouvna v tuto chvíli by se mi takto posunul cyklus a mé ovulační dny když předchozí jsem měla pravidelné a s jistotou vím, že MNS začala až 22. končila 25. .... achijo.... prosím o názor.

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@zrzinda - Mockrát děkuji, jste zlaté. Bohužel mi svědomí nedovolí žít s tím pak celý život ...

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@cherie24 - Děkuji za názor, no co já bych za to dala kdyby se termín posunul dál to by byla větší a větší jistota, že to bylo počato až v dubnu. Takto se mi pořad zkracuje a zkracuje a miminko vypadá starší ted jen otázka zda na toho 31.3. což už je tam ta hranice velmi tenká ...

eliska_r
7. čer 2023

Za mě bych řekla, že oplodnujici sex byl až ten po týdnu. 🤷🏼‍♀️ My, když jsme se snažili, tak jsem otěhotněla poslední den ovulace. Na poslední dny ms nám to nikdy nevyšlo.
A velikost plodu se mi měnila v průběhu těhu až do konce 👌
V druhem těhotenství jsem měla dokonce dle velkých screeningů dva termíny porodu a syn se narodil o 14 dni ještě dřív, než byl první termín a byl teda 4kg a dopečený. 🤷🏼‍♀️
Hlavu vzhůru. Miminka se převážně rodí z lásky, ne ? ❤️

mysh_me
7. čer 2023

Ja ti pridam nazor, ktery te nepotesi - toho se proste nedopocitas. Ty terminy, datumy, delka cyklu, to jsou vse nejaky voditka, ale ve vysledku je to uplne jedno. Mimco nejak roste a doktori si ho na utz nejak zmeri a z toho se urci orientacni termin porodu, vse jsou jen takove odhady, ne presna matematika. Protoze telo neni stroj a spousta veci se ani urcit neda… i kdybys vedela datum ovulace, nebudes vedet co ty spermie a jestli tam mohly nebo nemohly pockat apod. Za me, mas dve moznosti:
1) ze vsech uvedenych indicii vyvodis, ze je mnohem pravdepodobnejsi, ze je dite pritelovo a ne uletu (coz ja si teda myslim). Pravdepodobnost otehotneni s uletem je velmi mala, i kdyz ne nulova, pravdepodobnost otehotneni s pritelem mnohem vetsi. Takze s nejvyssi pravdepodobnosti to je pritelovo, a budes to brat ze to tak je a nebudes se uzirat.
Nebo 2) zaplatis si nejake ty testy dna a budes to vedet na 100%. Bohuzel zadna jina moznost jak to vedet jiste opravdu neni… pokud byl ten ulet treba cernoch nebo hrozi nejake podobne “skandalni odhaleni”, tak bych ty testy zvazila 😅 ale jinak myslim ze neni nic spatneho na tom, spokojit se s tou nejvyssi pravdepodobnosti 😉

petul32
7. čer 2023

Ja vim take presne termin poceti s posunuli mi ho o 8 dni dopredu- vim ze to neni mozne, ale hadat se s dr nebudu 😂 jsem presvedcena ze miminko bude pritele, uzivejte si to ❤️

zekrt
Autor odpověď smazal
lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@petul32 - takže miminko bylo dle ULT starší ? 🙂

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@mysh_me - Děkuji za názor, vážím si toho 🙂. Vím, že s jistotou mi to neřekne nikdo. Jen mě zajímal fígl alespoň na přibližný výpočet data ovulace zřejmě pro uklidnění a zda s tímto též nemá někdo zkušenosti, že mu uvedl gynekolog jiný datum dle MNS a jiný dle velikosti plodu. Určil mi v podstatě MNS kdy vůbec neprobíhala ...

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

@eliska_r - Mockrát děkuji 🙂. No je jen otázkou kdy byla ovulace ... když dle lékaře mi stanovil MNS na 16.3.2023 dle velikosti plodu to je jak kdyby mě naváděl do toho, že ovulace přišla právě těsně po MNS takový z toho mám pocit ... na jaký den by to dle Vás spadalo ? Čistě orientačně ...

lucinkakvetinka55
autor
7. čer 2023

Ani nevím podle čeho si to mám orientačně vypočítat když se mi liší mé cykly od cyklu od lékaře, sama se v tom ztrácím ..

petul32
7. čer 2023

@lucinkakvetinka55 jj a je celou dobu.. dle poceti mel byt termin 10.7., nakonec mam dle prvotrim.screen.datum 2.7. , ale i ted odpovida vic, ted je proste velkej😅

laxesis
7. čer 2023

Asi tě nepotěším, ale nezjistíš to, 100% jistotu mít nebudeš. Měla jsem období, kdy ovulace nastávala okolo 8dc , tj jsem ještě stále špinila z menstruace. Pak dlouhé roky období, kdy ovulace byla 18-20dc. Nikdy to nebylo podle tabulek, ale měla jsem ji potvrzenou ultrazvuky. A i teď přes KET, kdy mi vkládali embryo, mi to nesedí dle těch jejich výpočtů, miminko bylo trošku větší a tak to stejně posunuli... Tělo si občas udělá co chce a není šance, že by ti někdo řekl, jak to je. Ano, pravděpodobnější je, že mimčo bude přítele..Ale.

Mimochodem s přítelem jste se o tom bavili, nebo zatím ne?

teenyel
7. čer 2023

Necetla jsem vse, ale jestli spravne koukam, tak 22.3. zacal 1.den MS? Myslim, ze vzhledem k Vasim cyklum, pokud nedoslo k hodne vyraznemu vykyvu (stat se muze, ale ta pravdepodobnost neni az tak velika, ze o tolik), by ovulace byla nekdy kolem 4.4. (pokud bych brala prumerny cyklus 30 dni a LF nadprumernych 16 dni, castejsi je jen 14 dni). Spermie se uvadi, ze preziji max 5 dni (a to vazne maximum za idealnich podminek na obou stranach). Takze mi vychazi, ze pred 29.3. by mela byt pravdepodobnost opravdu minimalni. Spis bych tipovala tedy opravdu na pritele. U Vas mi prijde, ze absolutni prumer delky cyklu je 30-31 dni. Pri bezne LF 14 dni by ovulace vychazela na 16.-17.den cyklu. Pokud tedy 1.den MS byl skutecne 22.3. (25.3. uvadite onen styk a ze MS mela 4 dny), tak ovulace by vychazela opravdu na 4.4.-5.4. Pokud je dnes dle UTZ 11+6tt, tak datum posledni MS by zacinal 17.3. a dle obecnych tabulek by predpokladane poceti bylo 30.3. (s pritelem jste meli styk 31.3., takze i z tohoto pohledu je pravdepodobnost mnohem vyssi. Snaz otehotnite ze styku do 24 hod po ovulaci, nez ze styku 5 dni pred predpokladanou ovulaci). Byla bych v klidu 😉

Strana
z2