Napíše mi doktor nemocenskou už v 5tt?
Jak to máte Vý? Já jsem teprve v 5 tt ale je mi dost špatně. V práci to nezvládám jelikož 8 hodin stojím u desky a montuji, je tam ještě více stupňů než venku a vzduch stojí.Takže na omdlení.Napíše mi doktor nemocenskou už teď ? Slyšela jsem že píše až od 3 měsíce.
Me ji doktor napsal. Byla jsem 9ttt. Pracuji v kuchyni a vsechno mi strsne smrdelo. Naopak mi rekl ze mi ji doporucuje aspon do konce 1.trimestru, ze to vetsinou nevolnosti zmizi. Ted jsem 11tt jdu na kontrolu a chci se domluvit ze od zacatku srpna bych zkusila jit do prace a uvidi se. Prechazim tedy i na jinou pozici ale stale se pachum nevyhnu a teplu take ne tak se uvidi.
Já měla psanou neschopenku od 6 nebo 7tt a to kvůli krvácení a 2 potratům, ale taky kvůli tomu, že tahám těžké bedny furt se přes břicho ohýbám do pultu ... Ono podle mne záleží na doktorovi.
a pokud vhodnější pozice není,neschopenka,tu apiše každej doktor
@ratatooy Pokud vhodnější pozice není, tak překážky na straně zaměstnavatele, žádná neschopenka. Neschopenka je pro práce neschopné. A opravdu ji každý doktor nenapíše, pokud nejsou zdravotní problémy, proč by ji měl napsat???
@mpbk Mně to tu připadá jak u bl.ejch ☹ Pořád ty stejný dotazy, pořád ty stejný špatný odpovědi ☹ A pak se všichni diví, jak mají omezený vycházky, jak je to nespravedlivý, jak mají málo peněz atd.
Já jsem šla na neschopenku někdy v 6-7tt. 🙂 Problém nebyl. 🙂
@xpila dnes už po druhé musím dát palec u stejného tématu..Nesnášim a nechápu dnešní trend, budu doma, jsem těhotná.. Já ještě ukecávala doktora abych mohla do práce, ale ze zákona jsem musela už jít a i tak nuda a nuda..😀 By mně mrsklo být doma celé těhu, pak to tu je samý stupidní dotaz, protože se moc pozorujou..😀
byla jsme na PN od 7+3... zdravotní sestra, ale nebyla jsem na PN kuli tomu, bylo hodně špatně, kdo nezažil nepochopí... a jinak ono se to fakt hezky říká, že má zaměstnavatel přeřadit na jinou pozici a tak... ale to třeba v nemocnici moc dobře nejde a tak se to bohužel řeší neschopenkou
pak se mi kolem 6měsíce udělalo konečně dobře a v práci teda nebyli nadšení, že bych šla do práce, jak sem měla v plánu
pokud někdy bude druhé dítko, nevím, jak to vyřeším, mám v plánu chodit do práce, co to půjde, ale pochybuju, že to do MD dám - PN nechci 😉
Neschopenka je na rizikove tehotenstvi, krvaceni, tezke ranni nevolnosti, velky hematom... zkratka tehotenstvi, kde musite doma lezet s nohama nahore a maximalne se jit kousek projit ven.
Nemocenska neni na to, ze mate nevhodnou praci pro tehotne. Pokud mate pro tehotne nevhodnou praci, zamestnavatel ma POVINNOST vas bud preradit na vhodnou pozici, anebo vas za plnou mzdu nechat doma.
Naprosto nechapu trend, ze se v CR vsechny dobrovolne pripravujou o penize a o radost z tehotenstvi, protoze musi sedet doma na zadku a dodrzovat vychazky.
Me bylo taky v prvnim trimestru blbe a chodila jsem od 6 do 11tt do prace s tim, ze jsem kazdy rano pred cestou do prace blila a pak sedela v praci cela zelena a popijela zazvorovou limonadu nebo letela na zachod se vyzvracet.
Jinak naprosto nemam rizikove tehotenstvi a diky tomu, ze nejsem omezena pitomyma vychazkama, mam pekny plat, zamestnavatel mi vychazi vstric co se tyce pracovni naplne (protoze musi!), muzu si jezdit na vylety kam se mi jen zachce, sportovat, jet na hory, na dovolenou.. zkratka si tehotenstvi uzivat se vsim vsudy.
Proc chodit na neschopenku, kdyz nejste nemocni. Proste nepochopim.
@alboo: tak si máte ve špitále dupnout, že když pro vás vhodnou pozici nemají, tak jste doma za plný plat. To je zákoník práce. Vyhodit vás stejně v tu chvíli nemůžou, a když si budete stát za svým, tak o prachy ani vycházky nepřijdete (myslím obecně sestry).
Mně bylo zle u každého těhotenství, chodila jsem doma regulérně s kýblem a měla jsem neschopenku jen na to blitíčko - u mě to nebyly ranní nevolnosti, ale celodenní, u první dcery jsem málem skončila na kapačkách. To první těhotenství jsem měla celkově poměrně rizikové, druhé bylo od 6. měsíce v pohodě a já zas šupajdila do práce. A fungovala jsem až do 9. měsíce. Ale v těch prvních měsících bych pacientům při vyšetřování těžko vysvětlovala, že musí počkat, protože jdu blejt...
Každá svého štěstí strůjce, já bych se dobrovolně o prachy nepřipravovala.
Já šla na neschopenku prakticky okamžitě, co jsem zjistila //. Při mé práci by to ani jinak nešlo. Noční, tahání těžkých věcí, chlad. Byla jsem na PN 3 týdny. Poté mě převedli na jinou práci a teď už zase makám - na jiném oddělení a vědí co můžu a co ne. Nebylo to ale jednoduché. Když jsem se snažila sama upozornit naši milou personalistku na to, že má ZE ZÁKONA POVINNOST mě převést na jinou pozici, řekla mi, že jinou práci nemá a že musím na PN. Nebýt toho, že jsem to táhla přes odbory a přes personální ředitelství v Praze, nevyřešila bych zřejmě nic. U nás je totiž ZÁKONÍK PRÁCE sprosté sousloví. Naše milovaná personální musela dostat pojeb od svého přímého nadřízeného, jinak by neudělala nic. Přehazovali si zodpovědnost za moje převedení z personální na moji vedoucí (která s tím nemá ve finále vůbec nic společného), z vedoucí na floor manažerku, z floor manažerky zpět na personální. Někdy je to jednání s nima házení hrachu na stěnu. Pokud nejste v odborech nebo nemáte dobrého právníka co se za vás postaví, je celkem zbytečné se hádat, obzvlášť pokud se chcete do práce pak vrátit. Já si to tam rozhádala totálně ale nevadí mi to, já se tam vracet nebudu. Hodně štěstí při řešení situace 🙂 a nenechej se rozházet blbýma kecama. Nikdo nestojí za to aby ses stresovala. NIKDO 🙂
Domluv se přímo na gynde s lékařem. 😉
ja nesla na neschopenku, ještě dělala skolu a druhou praci z domova a porodila jsem v 7 mesici. mesic mi tvrdlo bricho, lekrce jsem to rikala a jeji odpověď? to je bezne. pak ale mela nahnano, když jsem při další kontrole mela první kontrakce uz u ni při vysetreni. nakonec mi rekli, ze mam dráždivou dělohu, zrejme trosku mensi a predcasny porod me zrejme bude cekat i u dalšího dítěte.....takze priste na to kaslu a od 4 mesice nedelam proste nic....... ten strach o malého byl sileny.....
jinak do 3 mesice je to proste 50/50 bud je vse ok a mimco se udrzi nebo proste ne.....ale strach jsem také mela, tahala jsem tezke věci..... v osmem tydnu jsem to v praci rekla a byli na me hodnejsi 🙂))
jinak spatne mi také bylo, ale ja to vse proste zajedla. za první dva mesice jsem mela nahore 3 kila a za dalších 5 mesicu 4 kila 🙂)
Ja mam pocit, ze dnes by chtela neschopenku kazda ihned druhy den po nechranenem styku 😉 .
Zajdi za zamestnavatelem, at te preradi na vhodnejsi pozici.Pokud ji nema, nalezi ti stoprocentni plat, i kdyz budes doma.
Taky to nějak nechápu, proč se omezovat vycházkami a brát málo peněz na PN? Prostě se domluvte se zaměstnavatelem, je to jeho povinnost a když Vám nic nenajde tak ať platí. Fakt žasnu, že se nad tím nikdo nepozastaví, kolik žen bere tu neschopenku v těhotenství jako samozřejmost a lékaři je vesele vypisují.
muzete v praci pozadat o prerazeni na jinou pozici z duvodu tehotenstvi, mate na to ze zakona narok a pokud to zamestnavatel umoznit nemuze, pak budete doma za plny plat, tak neblbnete s neschopenkou, u te vam spadnou penize a jeste budete limitovana vychazkami...
To se to někomu mluví, když 8 hodin sedí v kanceláři. Já celých osm hodin dřela na nohou , tahala těžký krabice. Po jednom potratu jsem nechtěla riskovat další. Neschopenku mi doktorka napsala hned vzhledem k okolnostím a navíc jsem začala trochu špinit. Samozřejmě kdybych dělala kancelářskou práci, tak na neschopenku taky nejdu.
Mš gynekolog napsal hned jak mi potvrdil těhotenství.Dělala jsem fyz. náročnou práci,navíc ve zdraví škodlivém prostředí ..ale jsou to už 3 roky,nevím jak je to teď..
A vycházky jsem měla neomezeně 🙂 ono to bylo nakonec jedno,páč jsem pak stejně musela ležet kvůli hrozícímu před. porodu a tím pádem bych šla na neschopenku tak či tak...
Určitě ti doktor neschopenku napíše, stačí trocha hereckého talentu🙂. A na chytré poznámky nedej, kdyby zaměstnavatelé dodržovali přesně zákoník práce, byl by to ráj......🙂
@saruse1 já to měla v práci úplně stejně, navíc jsem dva měsíce před tím prodělala potrat, takže neschopenka hned po zjištění těhu v 6tt. Ono se snadno radí, že zaměstnavatel musí to a ono, ale v praxi to častokrát takhle prostě nefunguje i když jsou na to zákony. A chodit teď za každou cenu do práce a po mateřský se nemít kam vrátit...
Já jsem dostala PN v 5+2tt kvůli rizikovému pracovišti ( MRSA a jiné infekční bakterie atd.). Doktor to bral jako samozřejmost.
Šla jsem na neschopenku od 9tt. Zaměstnavatel mi nebyl schopen ani trošku vyjít vstříc (v praxi je fuk co říká zákoník), nakonec jsem v práci omdlela a o malou málem přišla. Takže neposlouchej kecy typu: zaměstnavatel musí.. na neschopenku mají chodit práce neschopní... To malý je tvoje a je to tvoje odpovědnost a musíš vědět na co se cítíš. A nuda doma ? Lepší se nudit, než ohrozit to malý 😉
když někomu ve svém okolí řeknu, že ve 27. týdnu chodím do práce a hodlám v tom pokračovat, tak si všichni ťukaj na čelo. Vždyť budu doma tři roky! I když mi bylo fakt zle, tak by mě nenapadlo jít na neschopenku a to si platím pojištění pro rizikové těhotenství, takže bych o peníze nepřišla. Těhotenství fakt není nemoc.
Já dostala neschopenku hned v 5tt kvuli rizikovemu zamestnani. Delala jsem s chemii takze je jasne ze sem tam nemohla byt..
Zdravím, já jsem na neschopence od té doby, co mě posílali z práce domu přotože jsem zvracela... Dělala jsem 12ctky a noční.. Doktorka si myslela, že je práce na mě moc težká, a nechala mě doma si odpočinout... asi po týdnu jsemměla spoždění a udělala si test a byl tam nejdřív duch..🙂 Pak jsem si udělala asi po 4 dnech další a druhá čárka byla silnější.. Tak když jsem měla kontrolu u doktorky, tak jsem jí to řekla, a ona mi neschopnost prodloužila až mi to potrvdí gynekolog.. Na neschopence jsem do teď, a budu až do šestinedělí, s tim už mě gyndař smířil.. Jinak práce na mě byla asi trochu náročnějši, šlo o balení skla a skladání kontainerů na sebe, a nebyly nejlehčí.. moje vaha byla 46 kilo.. proto jsem na nechopence.. nejde oto že by se mi dopráce nechtělo, ale oto, že by netrvalo dlouho a mohla bych potratit.. Na personálním mi bylo řečeno, že nějaká změna místa nepřichází v úvahu, že jsem o tomměla přemýšlet, něž jsem si nechala udělat dítě... Lidi jsou svině... Doma mám klid, sice mám vycházky určené, ale mě je stejně furt blbě..:D
já dostala nemocenskou od gynekologa v 5 týdnu, z důvodu mého zdravotního stavu, mám nemoc, na kterou se budu léčit a jíst prášky do konce života
Ja si o neschopenku rekla u MUDr. sama. Na treti kontrole, kdy uz byla srdecni cinnost. Pracuju v pobytovem socialnim zarizeni pro mentalne postizene, kteri maji navic agresivitu v chovani. Krom toho, ze nevim dne, kdy mi hrozi, ze mi pristane jedna z leva ci prava, jsou tu i vsudypritomne bacily a stres. Praci mam moc rada. Bavi me prace s temito lidmi. A delam na pozici vedouci zarizeni-socialni pracovnik. Jsme male zarizeni a na vedouci v kancelari si nehraju, jsem tudiz s klienty v kazdodennim kontaktu. Jinak to nejde a ma to tak byt. Zivot je preci o domluve a hlavne o prioritach. Opravdu miluju kecy typu, na co nemocenskou, nejsi nemocna, ale tehotna, nase babicky drely na poli a i tam rodily (taky to neni uplne pravda), k temto komentum radim i ty od @karlajasmine, @xpila nebo @halina0101 .... @kacaba88 doufam, ze jsi na tu neschopenku sla, kdyz jsi to tak citila.
Ja mam pred 4ma rokama po 2 potratech v 1. trimestru, tak jsem to neresila. Ano, budu mit o 5 tisic min. Ale jak uz jsem rekla, je to o prioritach. Potrebuji odpocivat, nestresovat se, a na jine pozici v organizaci by to bylo jako to same v blede modrem. Doktor s tim problem nemel, navic jak zjistil, kde pracuji, tak uz vubec.
Mi gynekolog taky ještě nedal nemocenskou - když jsem u něj byla v 5tt, řekl, že ještě počkáme. Jsem dětský rehabilitační terapeut, takže práce náročná fyzicky i psychicky... nicméně jsem to zvládla v práci 1týden, pak jsem šla za praktickou lékařkou a o neschopenku ji poprosila, že to nezvládám a je mi špatně - neměla s tím vůbec žádný problém 🙂

Řeší se tady stále dokola, musíte jít za zaměstnavatelem, aby Vás přeřadil na vhodnější pozici.