Screening v 1. trimestru za 1560 Kč

hanulehanousek93
5. únor 2018

Ahoj holky, mám teď takové dilema. Ve čtvrtek jdu poprvé na odběr krve (to budu v 11tt). Když jsem byla v 8tt na UZ tak mi pak sestra říkala, že příště mi vezmou krev a že je možnost jít na screening který není povinný a že bych zapalatila 1000+560 krev. Ale pokud v rodině nemáme žádné vrozené vady nemusím chodit že pak dělají oni v 15 tt. Jelikož jsem byla rozrušená z toho že malýmu buší srdíčko moc jsem ji nemohla vnímat. Jaké máte zkušenosti vy? Kamarádky mi říkají, že byly na screeningu ve 12tt a nic neplatily, že prý je to divný co mi řikala. Ale je to tak...

barussska1
5. únor 2018

Za screening ve 12. týdnu se opravdu platí, ale pojišťovny na něj zpětně část proplácejí. To že nemáte v rodině vady nic nezaručuje, tyhle vývojový vady se nedědí, ale objevují se nahodile. V 15. týdnu dělají tripletest, který bývá ale falešně pozitivní často a pak se holky stresují a musí lítat po odběrech plodové vody apod. Pokud kamarádka neplatila tak asi nebyla na screeningu, ale v obyč poradně.

neria55
5. únor 2018

U většiny se platí první screening. Ale následně ti to pojišťovna proplati, když přineseš doklad. Podívej se na balíčky u tvé pojišťovny. Já za to platila 1000,- uzv+krev, následně mi to proplatili. A právě zmiňované tripple testy, které bývají často falešně pozitivní už nedelaji, když máš negativní první screening.

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

@barussska1 Takže je lepší když pujdu. Já si to myslela. Děkuju

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

@neria55 Aha, dobře. Děkuji za radu ;)

ircza007
5. únor 2018

Já jsem za 1. screening neplatila jen proto, že máme v rodině vrozenou vadu. Jinak se za 1. screening platí a já ho doporučuji absolvovat.

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

A holky, uvidí tam už co to bude? 🙂

barussska1
5. únor 2018

@hanulehanousek93 Já jsem šla, těch pár peněz mě nezabilo a byla jsem klidná. A když se prcek ukáže, tak řeknou co to bude 🙂

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

@barussska1 to jo, aspoň budu v klidu 🙂 to teď potřebuju.

monaluza
5. únor 2018

Ano, kdyz je doktor sikovny a dite dobre natocene, uz se pohlavi pozna 😉.

rohatazizala
5. únor 2018

Screening určitě doporučuju. Já na něm byla a dopadnul mi naprosto v pořádku. Pak mi ale v 16. tt dělala gynekoložka triple test, kde mi vyšlo zvýšené hcg. Ty nervy, když mi zavolali z genetiky a zvali mě na konzultaci bych nikomu nepřála. Musela jsem na to týden čekat a tam mi doktorka řekla, že ten triple test genetici neradi vidí, když se dělá, že ty výsledky jsou počítány tak, jak to bylo před 30-ti lety, kdy ženská v 25-ti letech už byla na dítě stará a že gynekologové je dělají jen proto, že je to bráno jako úkon a tudíž jim za to pojišťovna platí. Akorát se mrkla do papírů z toho screeningu a poslala mě na UTZ k nim do nemocnice ve 20 týdnu, kde mi potvrdili, že je vše v pořádku. Takže za mě rozhodně jít na screening a na triple test se vykašlat.

35_a_budu_mamka
5. únor 2018

@hanulehanousek93 Nam rekli na prvnim screeningu pohlavi na 70 procent a trefili se😎

aidelina
5. únor 2018

Screening se fakt platí, já byla v Praze - Podolí a stál 1500Kč, pojišťovna (VZP) proplácí 1000Kč, ale až zpětně, musíš se tam stavit s dokladem. Určitě je to lepší a přesnější varianta než tripple test.

jaja01k
5. únor 2018

Ja jsem za screening nic neplatila, ale je to 3 roky zpatky, tak mozna se to zmenilo. Delali mi tzv. integrovany test, coz je screening v 12tt a pak triple test v 17tt a vyhodnoti se to dohromady. pohlavi mi na screeningu nerekli, to az v 20tt.

belleelle
5. únor 2018

@hanulehanousek93 vyhledej si na netu NT+, tak se jmenuje ten placeny screening ve 12tt. Je uveden i seznam lekaru, kteri jej moho provadet. Solidni pracoviste udela v jeden den odbery i ultrazvuk, vecer jsou vysledky.
Lze ho samozrejme odmitnout. Pripadne mate moznost podstoupit pouze ultrazvuk na pojistovnu.
Za dalsi screeningy ve 20tt a 30tt se nic neplati.

lucievitackova
5. únor 2018

@hanulehanousek93
Ahoj,jak pisou holky,taky jsme screening platili a pojistovna pak proplatila.
Pohlavi nam rekli na 80% a meli pravdu😊

nikoulinka
5. únor 2018

Jak ctu, tak pro me je placeny screening novinka. Ja ted cekam druhe dite, a ani u jednoho jsem screeningy neplatila. Ani prvni, ani druhý. Prvni screening mi delala moje mudr. (mohla jsem si ale vybrat, zda chci od ni, ci do Poruby) a druhy jsem podstoupila prave v Porubě. A ani tam jsem nic neplatila. Jinak u prvniho mi rekli pohlavi a vydrzelo to az do konce. Ted to bylo horsi. Mala se nechtěla ukazat, takze jsme si počkali 😂

gabcava
5. únor 2018

Taky jsem neplatila za screening 😉

hanih
5. únor 2018

Určitě doporučuju jít teď. Mě doktorka taky doporučila jít na prvotrimestrální screening s tím, že je lepší než tripple testy (na ty už posílá jedině ty, které si nechtějí zaplatit screening). Jinak s tím placením je to různé - test je obvykle placený, ale pojišťovny ho často zpětně proplácejí (buď celý nebo část), a třeba u Apolináře na něj mají nějaké dotace, takže se platit nemusí. Taky už jsem slyšela i o tom, že ho nabízejí a dělají i lékaři, kteří na to ale nemají potřebné vybavení a certifikaci, a to je pak samozřejmě nespolehlivé. Takže pokud tě doktor neposílá přímo do nemocnice, ověřila bych si ještě, zda má oprávnění screening provádět.

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

Holky, děkuju 🙂

hanulehanousek93
autor
11. únor 2018

Tak jsem se už objednala a sestra mi řekla že to stojí 1500 a že 1000 mi pak proplatí pojišťovna. Už se nemůžu dočkat až toho prcka uvidíme :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru