Alkohol v těhotenství. Neuškodí maličko slivovice na nízký tlak?
Zdravím,sem v 15tt a mívám po ránu strašně nízký tlak az se mi stoho točí hlava...zvýšení tlaku cukrem ,jídlem ,kafem atd...nefunguje a vše vývrátím,bylo mi doporučeno od jiných už teď mamin,že jim pomohl frťan slivovice,i moje máma ,říkala když čekala mě a bráchy,že jí to doporučil kdysi doktor,že malý frťan neublíží ,maximálně co se může stát ,tak to taky vyvrátim ...myslíte ,že to můžu v pohodě zkusit? Navíc už měsíc bojuju s virozou,bolenim v krku a kašle,léky nemůžu ,měsíc v posteli a ovoce pomůžou na chvíli a pak se to vrátí a ten frťan by mi mohl taky pomoc k vypálení bakterií v krku,ale je to jen moje domněnka,chci vědět co si o tom myslíte vy 😉
Bože, tyhle dotazy mi vždycky dokážou zvednout tlak. Co je to sakra s Vámi?! Alkohol v těhotenství se nesmí a tečka. Doktor, který doporučuje těhotné žene dát si panáka/víno nebo cokoliv jiného měl by okamžitě vrátit diplom!
Měla jsem to úplně stejně, malý panák pomohl, ale problém byl, že bych ho musela pít každý den a to jsem fakt nechtěla. Takže když to bylo jooo hrozný, tak jsem si ho dala, jinak jsem to nechala být.
To je vtip, ne? 😳
A teď to píšu všem chytrým ženám na fórum, které taky rádi dát si dvojecku. Pokud chcete aby vaše nenarozene děťátka doslova PLAVALY v alkoholu tak klidně do toho! Plodova voda je totiž tvorena močem miminka. Pokud si dáte alkohol, pronikne placentou a dostane se do krvi děťátka. Jeho tělo za každou cenu bude chtít se toho alkoholu zbavit (už ani nemluvím o tom, že nejdříve alkohol začne poškozovat všechny velmi delikatni buňky, především ty v mozku), tak prefiltruje ho a dítě bude čurat.. do plodovky, ve které plave... A kterou pije.. tím pádem bude pít ten alkohol pořád, a pořád dokola.
@sudylichozrout 😀😀😀😀aaaa tak to jsrm čekala😊
Trocha matematiky rro ty, co říkají, že malé pivo by si klidně daly a malého panáka slivovice ne:
malý panák 0,02l 40% slivovice = 0,008l = 8ml alkoholu
malé pivo 0,3l 5% alkoholu v pivu = 0,015l = 15ml alkoholu
Jinak dle kalkulaček by takový malý panák měl znamenat tak max 0,12 promile alkoholu a odbouraný je z krve matky max za 1 hodinu.
Co jsem se já dostala ke studijím na téma alkoholu (odkazy ale v knize, co už jsem vrátila do knihovny), tak 0,2l vína 2x týdně neškodí (pokud k tomu nešňupete kokain 🙂 ).
@magdadunajova Tělo se zbaví alkoholu - tak, že ho rozloží. Takže miminko bude plavat tak maximálně v kyselině octové a rozhodně nikoli v alkoholu. Samozřejmě je rozdíl, zda toho alkoholu je zanedbatelné množství (bohužel si nepamatuji přesně to maximum, rozhodně bylo vyšší než o čem se tu bavíme, podstatné bylo, aby to rozložily primárně játra matky a ideálně tak, že to ani játra dítěte rozkládat nebudou, natož aby se to nějak zásadně dostalo do mozku).
@sima2323 Hm, dej si, holka, "na zdraví"! Jako jsi normální? Slivovici v těhotenství, když ti není dobře? Víš, že se alkohol docela složitě metabolizuje? Víš, jaká je to zátěž?
V prvním těhotenství jsem nevypila nic, v druhém jednou týdně deci a půl vína týdně. Považuju to za naprosté maximum.
Hlavně se pak nediv, až budeš řešit šílený následky.
@magdadunajova jsem proti alkoholu v těhotenství ale Tvuj prispevek me malem rozesmal, hlavne ta posledni veta 😂
@prejeta_zaba slivovice je ten nejlepší lék! Opravdu zabírá a med a citron jsou taky dost ucinne latky😉.
Já teda nejsem žádná fanynka alkoholu v těhotenství. V prvním trimestru nic, ani jsem neměla chuť. Od druhyho trimestru si občas dám tak deci vína, 2dcl piva. Víc ne. Tvrdej by mě ani nenapadl, protože ani jinak mi nechutná (jen v koktejlech). Ale některy ty hysterky tady a jejich teorie o alkoholovym bazénu pro mimco by si měly dát mokrej hadr na hlavu.🙊
@magdadunajova Nejsem pro pití alkoholu v těhotenství, ale tohle je fakt blabol.🙈
@verunka_korunka me doktorka rekla, ze pokud nepiju x kafi za den, tak to nevadi. Ja mela cca 1x denne latte
Hele, jak pise @merope nejde o to co vypijes, jestli víno, pivo, nebo slivovici. Jde o to množství alkoholu, které se ti dostane do krve.
Jako pokud by ti bylo nejhur, tak bych to třeba zkusila. Ale nepila bych panáka každý den. To mě přijde fakt moc. Já si dám občas decku vína a nemám zadne stresy, ze utapim v alkoholu svoje miminko.
A kávu taky piju... Na doporučení sve dr.na nízký tlak. Mě káva pomáhá. Lepší než srajda Coca Cola.
No ,že sem tu vůbec psala nějaký dotaz,to sou diskuze v dnešní době,jste schopné se třeba kvůli vaším názorům povraždit a ty urážky ani nemluvím a ani nejste schopni pochopit pořádně ani můj dotaz,nejde o to chlastat furt,ale dát si jen jednoho panáka a k doktorce chodím každý týden pravidelně 🙄🤔🤨 díky bohu za to ,že jste a že to všechno víte 😄😁😃 s prominutím skupina na hovno ,banda opic a číst to je traumatizující 🥺 odcházím z této skupiny ,nebo dřív potratím než se něco slušného dozvím 😀
@magdadunajova a ty Magdo ty si tady vážně největší střela ,to ty by sis měla udělat doktorsky diplom paní chytrá 😀😀😄
@magdadunajova A v čem plave mimino jinak? V koktejlu umělých cukrů, barviv a syntetických vitamínů... Ten alkohol už je jenom taková třešnička na dortu. 👍 Občas otevři aj českou mluvnici kromě vševědoucích zdrojů.😣
@sima2323 nemyslim si ze Ti vsechny holky odpovedely tak strasne, abys všechny hodila do stejneho pytle a nazvala je opicema 🤔 to z Tebe dela stejnou kravku, jako jsou podle Tebe ostatni. Podle me spis chtelas potvrdit svoji pravdu a ne slyset nazory, tak to je pak tezko. Nechapu jak muzou byt lidi tak sprosti a agresivni.
@magdadunajova A timhle si ses jista? moje gyn tez doporucuju male pivo, urcite by to nedoporucila kdyby to fungovalo takto

Sousedka nasavala tvrdy, teda ona se obecne chovala dost bezohledne i kourila a tak ma 12 leteho mentalne postizeneho kluka, ktery po porodu ani mechodil, nez ho rozcvicili.