Čekám chlapečka, jsem zklamaná
Ahoj holky.Včera mi doktorka oznamila,že na 80% čekám chlapečka.Jsem ale zklamaná a cítím se kvůli tomu hrozně 😉 .Doufala jsem v holku.Teď si připadám hrozně.Jako nějaká mrcha.Přítel je šťastný,muj táta mi včera dovezl kytku a gratuloval mi k tomu že čekám chlapce ale mě je hrozně smutno že nebude holka.Myslite že to přejde a budu se radovat i z toho chlapečka?Mám strach že, jsem už teď zlá matka.Hrozně se stydím.....
@zuzana0809 Znám několik holek, které kluka obrečely, protože čekaly a chtěly holku - to jsou ta naše očekávání. Ono to přejde, jakmile bude kopat, jakmile se narodí, získá si tě celým svým srdcem. Kluci jsou super, já jsem šťastná za kluka, tak nějak jsem si ho přála více, ale více méně mi to bylo vlastně jedno. My měli překvápko.
A co není teď, může být příště. 😉
jo a co se týče hader, tak neboj na kluky je tolik nádherných věcí, ja kupuju jak divá a leží mi to jen ve skříni 🙂
Presne tak,myslela jsem si,ze se u kluka co se tyce obleceni nevyradim,ale nakupuju taky jak diva,je plno krasnych veci,naopak u holky si ted uvedomuju,ze bych nakupovala jeste tak desetkrat vic :D
Ja to samy. Vis to dopredu, coz je super, mas cas se smirit. Ja si rikala, ze ldybych to nevedela a po tom hroznym porodu mi rekli 'chlapecek', tak bych snad pukla. Takhle jsem se uz tesila, modry kocarek i obleceni a bylo to dobry 🙂
Ja to kdysi mela stejne, kluka jsem oplakala 😅 a druhý den uz jsem vymyslela, co je na klukovi lepsiho. Při druhé tehu jsem si přála dalšího kluka a vis co? Mam holku 😀 nebyla jsem nadšená a teď bych nemenila... Co se týká oblečeni, byl by kluk snazší 😀 a kluci jsou většinou maminek milacci 😉
A tohle je přesně úskalí odhalování pohlaví už na utz... Moje tchyně třeba chtěla první holčičku, narodil se chlapeček, ale dozvěděla se to současně s tím, kdy byla v euforii z porodu a vůbec ji to v tu chvíli nenapadlo řešit. Já jsem si třeba u druhého těhotenství nenechala pohlaví říct a když mi mrňouse dali na břicho, nevěděla jsem, co to je, a vůbec jsem to nezjišťovala, prostě MOJE miminko. Takže doporučuji pro příště těm, které touží po jednom nebo druhém pohlaví (což osobně považuji za rouhání), ať si nenechají pohlaví říct před porodem a netrápí tak sebe a miminko negativními emocemi během těhotenství.
Jinak já mám dva kluky a nepřijde mi, že bych o něco přišla...ale to bude tím, že prostě preference jednoho pohlaví nechápu, přijde mi to marnivé.
Po pocatecnich komplikacich mi bylo jedno,jestli budemebmit syna nebo dceru. Jen jsem si rikala,ze s klukem si nebudu umet hrat. Manzel si pral syna. Mame uzasneho chlapecka,je to mazlik a nedala bych ho za nic 🙂 A kdybychom meli druhe,prala bych si dalsiho kluka 🙂
Já mám holku a teď budeme mít kluka.a jsem moc ráda....ale úplně chápu ty maminky co chtějí holčičku víc...holka je holka...je to každého věc...a přání...A kdybych měla kluka a teď čekala zase kluka vím že bych byla také zklamaná...
Já bych se vůbec netrápila tím, že jsem špatná matka, nech vyplavat pocity na povrch, třeba se ti uleví, protože ti garantuju, že až budeš držet prcka v náručí, na své pocity si ani nevzpomeneš a až se budeš kochat nad tím úžasným stvořením, zřejmě se budeš divit, jak jsi mohla takhle uvažovat😉
@zuzana0809
Já tě chápu, já jsem kluka nechtěla a nechci, když nám řekli na prvním sonu, že to bude holka, byla jsem nejšťastnější na světě. Jen jsem doufala, že se to nezmění, pač holka je vždycky nejistá... Z kluka bych byla hodně zklamaná a trvalo by mi hodně dlouho se s tím poprat. , kluci když jsou malý jsou strašní mamánci 😖 a když jsou velcí, tak když jednou týdně zavolají, je to zázrak... Vadími mi vimc věcí, ale to nebudu rozebírat... Vím že to nedělají všechni, ale obecně to tak platí... Ale uvidíš, příroda je mocná a když ho poprvé uvidíš, bude to tvůj chlapeček a budě ho milovat stejně hodně jak holčinu.
Tak já jsem byla to samé. Měla jsem doma strašně hodnou holčičku a oba jsme s manželem chtěli znovu holčičku. Když jsem zjistila, že to bude kluk, bylo mi hrozně. Manžel byl taky zklamaný. Ještě v 8. měsíci jsem litovala, že to fakt nebude ta holčička. Když jsem chystala výbavičku pro prcka, už mi tolik nevadil. Ale v porodnici jsem stejně do poslední chvíle doufala, že to bude holka. Synek je stejně tak hodný jako moje dcerka, nemám vzteklouna, jak jsem se obávala 🙂 Dnes si říkám, jak pitomá jsem byla 🙂
Taky jsem chtela holcicku, vubec jsem si nedokazala predstavit, ze bych mela kluka. Pak se mi narodil ten nejuzasnejsi chlapecek na svete a kdyz jsem cekala druhe, vsichni mi prali holku, a ja pritom moc touzila po druhem synovi 🙂
Neboj, to vis ze se z klucika budes radovat a za svoje pocity se vubec nemusis stydet 🙂
taky jsem chtěla holku, ale už od 13tt mi doktorka říkala, že to je určitě kluk... nebyla jsem zklamaná, ale pořád doufala, že se speltla a bude to holka... pak mi ale vyšly hůř triple testy, odmítla jsem plodovku a v tu chvíli jsem se úplně odpoutala od nějakého pohlaví a jen doufala, že bude miminko v pořádku... narodil se kluk, narodil se v pořádku a já si teď vlastně vůbec neumím představit mít holčičku...prostě mám svýho kluka, co bych jako dělala s holkou? :D
@alubif No právě,vidím to i u přítele má svou mamku rád ale jezdí za ní 3x do roka a volá ji jen, když mu to připomenu.Ja mamce volám pořád a jezdím taky kdykoli můžu.😞Proto jsem chtěla raději holčičku také.
Tak se podívej na mě,čekám druhého chlapečka, jsem jediná ženská v baráku, i ten pes je pes 😀 a nejsem zklamaná...ano netvrdím, s holčičkou by to bylo zase něco nového, představa copaté usměvavé holčičky mě sice láká...ale jsem ráda, za to co mám...říkám si, že mě třeba jednou ti moji chlapi budou na rukou nosit.... 😉
@zuzana0809 prvnho kluka jsem obrečela, ani ve snu mě nenapadlo, že bych tu holku proste něměla. Dva dny mi trvalo, než jsem to vstřebala. A pakjsem se na něho těšila. Druhé těhu bylo jiné, myslela jsem, že by to ta holka mohla být, ale nebyla. Měla jsem odběr choriových klků kvůli riziku dawna, tam mi řekli že je to taky kluk, na dvě vteřiny mi too přišlo líto, ale jak mi řekli, že je v pořádku, tak jsem to vůbec neřešila.Co se týče toho vztahu s matkou ... já jsem holka a s mou mamkou si taky nevolám denně. O tom to zřejmě není 🙂 Prostě je to tvoje miminko a je jedno jestli s pindíkem nebo bez , uvidíš 🙂
@zuzana0809 ja znam zasbfurubpripadu, kdy maj holky hodne komplikovanej vztah s matkou. A nedavno tu byla diskuze, kde si zakladatelka stezovala, ze pritel vola matce kazdej den kdyz prijde z prace nekolik hodin. To se fakt neda pausalitovat, jen protoze to tak mas ty. Kluci jsou nahodou super, maminky milujou.
@zuzana0809 no a někdy jsou i v dospělosti tací, že bez maminky ani ranu. Pracuju s dětma, samozřejmě že sousta věcí paušalizovat nedá, ale kluci jsou obecně míň samostatní, uřvanější, bojácnější, teď se bavím o dětech ne dospělých.
Ale uvidíš hodně taky dělá matka, obecně matky chlapečků jaou víc nervoznější, víc zavíslejší na svých chlapečkách, takže je to takový začarovaný kruh.
Ale uvidíš, nesmíme se k tomu stavět tak negativně, třeba druhé bude holka a u mě kluk a budeme je stejně mít rády nehledě na to co to je 😉
@zuzana0809 Neřešte blbosti, to přece není vůbec podstatné, jestli je to kluk nebo holka ?? V každém případě je to vaše miminko a věřte, že ho budete mít stejně ráda jako by to byla holčička. Vždyť na tom jestli má bimbase nebo ne, nezáleží !! Buďte ráda, že nosíte zdravé miminko a važte si toho ! Co by za to jiný dali, utrhali by vám ruce i za kluka ☹ mám doma páreček a věřte, že je mám oba stejně ráda 🙂 Hlavu vzhůru, řešíte opravdu malichernosti, pořád může být hůř !
@zuzana0809 prejde to určite.. mala som to isté a teraz máme doma krásneho chlapca a už nikdy by som sa nad tým ani nezamyslela. A snáď bych tú holčičku už fakt ani nechcela a to máme 3 chlapcov 😀 takže neboj, ono sa to zmení. 🙂
Mám dva kluky a v podstatě mi to bylo celé těhu jedno, hlavně, když jsou děti v pořádku a zdravé. Řešit pohlaví je malichernost.
@zuzana0809 Ahojky...tak já to měla naopak...vždycky jsem chtěla chlapečka..nevím proč..u nás v rodině je to vyvážené, takže by to bylo i jedno, ale pro mě jsou ty chlapečci víc bombárďácký...mě to vyšlo a mám krásného kluka...je to nádhernej zdravej a hodnej kluk, všichni ho obdivujou, je oblíbený ve školce 😊 a hlavně je strašně fixovaný na mě 😍 takže se prostě máme a v životě bych si nepřála nic jiného...hrozně ho miluju...takže nepochybuju o tom, že by ti to zklamání trvalo dlouho...počkej až si ho vyfešákuješ a bude to malej krásnej frajer 😊 ale abych se dostala ještě k tvému příspěvku teď to cítím trochu stejně, takže vím jak ti je...čekáme na 90% holku a já si to prostě neumím představit...málá ubrečená buchta 😐 navíc holky jsou rozmazlený a vyčuraný 😃 no já vím taky se za to cítím hrozně...ale určitě ji budu taky milovat, ale možná bude mít klučičí školu 😄 takže se drž a přeju vám oboum štěstíčko a zdravíčko 😉
@zuzana0809 a to ja mam s moji maminkou tak bajecny vztah, ze chodim kazdy tyden k psychoterapeutce a platim ji 500 Kc na hodinu, abych si s ni o ni povidala 😖 vzdycky je to o lidech, nikde neni receno, ze matka-dcera bude super a matka-syn distancovany, muj muz svoji matce vola minimalne jednou tydne a maji opravdu moc pekny (ale pritom zdravy) vztah...
Ja osobne jsem zklamani z pohlavi nezazila, ale vidim to kolem sebe casto a muzu ti rict, ze jsem jeste nezazila, ze by nejaka maminka po porodu rekla, ze by ho vymenila. To jsou takovy klise o hodnych holcickach a copancich, ale muzu rict, ze co mam kolem sebe holcicky, tak princezna neni ani jedna, vetsina z nich je mnohem divocejsich nez muj Honzik 😀 Fakt je to jedno, priroda vi, co dela a opravdu se nemusis bat, ze bys ho mela rada min nez holcicku.
Ja cekam kluky rovnou 2, to bych se snad asi mela jit rovnou odstrelit nebo co 🙂)
@zuzana0809 já ti rozumím 🙂 ale zároveň chci říct, čekáš první dítě, podruhé to může být holčička ;) já mám dvě děti, ani u jednoho jsme nevěděli pohlaví, první byl kluk, to mi bylo jedno, a druhé taky kluk, ale toužila jsem po holčičce, ani jsem si kluka nepřipouštěla... dokonce jsem to pár dní po porodu obrečela, ale na druhou stranu se uklidňuju, že nejsem tak hrozná matka, tím, že kdyby za mnou chvilku po porodu přišla jiná maminka s holčičkou a chtěla děti vyměnit, nedala bych ho ani za nic 🙂 teď jsou malému dva měsíce, pořád je mi líto toho, že nemám tu holčičku, ale on za to nemůže, nikdo za to nemůže... buď se pokusíme ještě dotřetice, ale mám strach, že to bude zase kluk, anebo se s tím prostě smířím, holt to tak má být, s tím nikdo nic neudělá ;) ale jak říkám, ty čekáš první dítě, takže vůbec nic neřeš a těš se, i s klukama je to úžasný, náš starší syn byl do dvou let jen a jen maminčin ;)
@dennj Nedam :D ! Rikam, ze budu mit svuj vlastni chlapsky gang a v klidu se obejdu bez potencionalne afekfovanych ruzovych holcicek 🙂) Ale tusim, ze eventuelne rada zapujcim 🙂)
Dyt je to cele blbost, hlavne at jsou deti zdrave prece, pohlavi nic nevypovida o vztahu s rodici a tak.. spousta chlapcu ma lepsi vztahy nez napr. ja s mou matkou... tak hlavne zdravi zdar a nereste, zenske, hlouposti 🙂 !
Ahoj, naprosto ti rozumím. Nebuď na sebe tak přísná. Nejhorší jsou nesplněná očekávání. Těšila ses, nepřipouštěla sis jinou variantu a teď je to jinak a je na tobě, aby ses s tím vyrovnala.
Dej si čas, ale neboj se. Myslím, že budeš pyšná máma a svého kloučka budeš nadevše zbožňovat. 😉
@zuzana0809 mas být přeci ráda hlavně že je zdravi ne? 🙂 taky jsem víc doufala v holčičku ale pro mě bylo důležité že je zdravi ptz mě první tehu dopadlo revizi.... Ted mám skoro 3 měsíčního chlapecká a je to úžasný ditatko!!!! Jediný co mě tak asi mrzi že ty obchody máj tisíce věci na holky a pro kluky takový výběr nemají:D

Je určitě normální být zklamaná, když jsi měla jiné očekávání. Ale zaměřila bych se na to, proč ti tak vadí, že to bude chlapeček... V čem to bude jiné než s holčičkou? Myslím, že tak z 90 % může vše probíhat stejně jako s holčičkou 🙂.
Když čtu ty příběhy, jak někomu trvá třeba 10 let otěhotnět a donosit živé a zdravé miminko, je mi pak trošku líto číst nářky na téma holčička vs. chlapeček...