icon

Nemáme jméno pro naši holčičku 😞

maxinkaa
13. dub 2016

Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.

irennn
13. dub 2016

Mne se líbí Evelyn(a) nebo Nina 🙂 mám dva kluky

mr_falko
13. dub 2016

@maxinkaa ja mam Miu a je to bozi jmeno, jsem rada,ze jsem si tenkrat prosadila svou

luciferkaklaris
13. dub 2016

@maxinkaa Ahojky, nepročítala jsem celou diskuzi, takže nevím, jestli to tady padlo, ale my jsme měli pro holčičku (a máme i do budoucna - teď čekáme kluka) vybrané jméno Elen. Strašně se mi líbí, když jí pak říkáš Elenko, Eli...a i Elen. Přijde mi to takové vznešené, ale přitom nijak exotické nebo divoké 🙂 Přeju hodně štěstí ve výběru 🙂

rousse
13. dub 2016

@maxinkaa my neměli jasno snad ještě v 8. měsíci 😀 já chtěla odjakživa Amálku nebo Alžbětku, ale malá byla velký nadmírák, tak bylo jasné, že 2 metrová Amálka by působila vtipně. Navíc máme dlouhé a hodně tvrdé příjmení. Nakonec jsme vymysleli Stellu a líp jsme vybrat nemohli - je to Stella každý coulem - stejně jako Zázvorková 🙂

novynka
13. dub 2016

@bureska
@maxinkaa
mě taky napadla Stela, když chce dcerka Hvězdičku ;)

anuliina
13. dub 2016

My jsme měli od prvního momentu, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná jasno. Bude to Amálka. A tak se taky stalo. Ale pro mě nejkrásnější jméno jsme dali první dceři, a to Kateřina. Pro mě vznešené, krásné, možnost říci 100 krát jiným způsobem. Ale naši známí mají třeba zvláštní jméno pro holku - Meda.
A kamarádka měla vybrané jméno Jenovéfa.
Ještě co mě se líbí, a není až tak obvyklé je Liliana, Vivien, Lara, Janika,Rosa, Zaira, Verona, Jorika...

lisha
13. dub 2016

Nebo Ester, to taky znamená hvězda 🙂. Z těchhle "hvězdičkových" jmen jde ale víc k Julii Stella.

marcicek84
13. dub 2016

jak čtu tuhle diskuzi, tak jsem ráda, že se malá jmenuje Anetka 😀 jinak co se týče dívnčích jmen, zajímavá je i Kristýnka, Leontýnka...a co třeba taková Běla?

blecha94
13. dub 2016

Asi bych dcerce předčítala jména uznatelná matrikou (holt Hvězdička nebude 🙂) a pomalu si seškrtávala, až se doberete konce. Nemyslím, že se druhé jméno musí na každej pád podobat nebo nějak hodit k Jůlii. 🙂

30. týden, to je času dost. To se ještě výběry můžou 100x měnit. 😀 U nás byla celý těhotenství vybraná Anna, která se týden před termínem změnila na Sáru. Dneska jsem za tu změnu vděčná, Sára dceři sedí.

Z dívčích jmen se mi líbí: Nina (tak bych pojemnovala já druhou dceru), Linda, Laura, Lucie (ta se hodí k Jůlii 🙂) a Barbora.

duvi21
13. dub 2016

@scai Taky mame Betusku. Je to naaaadherny jmeno! A druha dcera je Barunka 😀 Ale te uz je 17 🙂

duvi21
13. dub 2016

A druha varianta byla (a to tu jeste nepadlo) Tina. Ono taky zalezi na prijmeni. A co se tyka Tiny nb Alzbety, vybrala si sama. Fakt! Byla jsem teprve tak v patem mesici, mluvila s kamaradkou, ta se ptala na jmeno a ja ji rekla, ze mame sice napady, ale jeste nevime, ale ze to neresim a nechavam tak. Ze cekam na nejakej impuls, znameni 😉 At si ho sama vybere. Kamaradka rekla: presne tak, jen bud pozorna, taky verim, ze si ho vybere. No a jen snad dve hodiny po tom mi jedna znama rekla: A co treba Alzbeta? A ja: Jak Te to napadlo? A ona: Jen tak, ze je to hezky jmeno... ! Tak jsem koukala a ulozila si to 😉 Jeste jsem se ji pro jistotu zeptala: Ja jsem s Tebou nekdy o tom jmene mluvila? Neee, ja jen, ze se mi libi a je takovy neprovareny 🙂 A jen par minut na to moje nadrizena: Ty premyslis nad Alzbetou? To je uzasny, protoze moje znama ma tri dcery jako Ty: Nikolu, Barboru a .... Alzbetu. To by jste mely uplne stejny jmena, to je vtipny. A ja to brala jako druhy znameni a od te chvile uz bylo tak jasny, ze je to Betuska, ze to poroste ani jinak neslo 😀😀 Nechte to bezet a jen se zeptejte v duchu ditete.... Ono Vam to povi 😉 😀 Faaakt... Jen vnimejte, co se deje kolem 😀 Funguje to perfektne...

verunka_korunka
14. dub 2016

@maxinkaa no stress 🙂 já si říkala, že máme čas... Nakonec čas nebyl... A při mém dlouhém rozhodování a vybírání to dopadlo tak, že malou odnesli a jméno ještě neměla 😀 když ji odnesli tak jsme se na sebe s manželem podívali a ve stejnou chvíli řekli to stejné jméno Terezka 😉 Anna ani Jana ani Eliška to nevyhrály. A musím říct že to bylo zajímavé vybrat jméno až bylo na světě 🙂 takové osobnější 🙂

78marcela
14. dub 2016

Ja uz dlouho pred otehotnenim chtela Gabrielu. Mala se mela narodit v zari, rikala jsem si, jak to bude super rozvrzene, svatek v breznu, narozeniny v zari..
Kdyz jsme s tim vysli ven, tak moje mamka byla hrozne proti, ze to ne a tak to kritizovala, az se ji povedlo me od toho jmena odradit. Pak jsem vymysela Kamilu, to taky byla kritika...pak uz jsem nevedela...ale vedela jsem, ze ani ha nic nechci nic co je ted v modnich vlnach, jako ucitelka mam alergii na tei Terezky ve tride atd.(nic proti tem jmenum, ale vadi mi ta cetnost). Taky jsem nechtela nic vystredniho, a nic neobvykleho, chtela jsem neco, co je napric generacemi, staleho, ale v male mire..
Nakonec jsem nahodou nasla papir, kde jsme si pred nekolika lety s pritelem psali, ktera jmena se nam libi, tehdy jsme se shodli na Alence. Tak jsem to nadnesla a spokojenost. Jmeno se mi desne libi, a cim dal vic zjistuju, jak jsme timto jmenem dnes originalni. Nemenila bych.
Ted se mi i hodne libi jmeno Inna. Premyslela jsem, ze treba nekdy pro druhou dceru...ale jednak mame kratke prijmeni, nehodilo by se to tak, a jednak mam pocit, ze do budoucna bude Inna nastuoce dnesnich Emmicek, Ellinek apod. Tak to bude asi neco jineho, Mozna Darina, Adriana, Marika...pokud tedy bude.

bureska
14. dub 2016

Anebo co Simonka, Lucinka, Lydie (Liduška)? Měly by holky svátek den po sobě a mohly by slavit spolu

lucyp13
14. dub 2016

@maxinkaa tak jí dejte stela 🙂 to znamena v překladu hvezda

tekkka
14. dub 2016

@eri399 my chceme Emu, ale protože se nám prostě to jméno líbí a jde nám k příjmení. Žádnou originalitu jsme nehledali, není to vždy tak. Když se lidem to jméno líbí, tak proč by ho nedali. Jenom proto, že až půjde do školy, tak tam budou ta jména 4 místo jedné? No a? Je každého věc 😉

sabatko
14. dub 2016

@maxinkaa u nás taky vybral sestřičce jméno syn a byla to hlavní otázka od chvíle, co jsem se dozvěděla, že čekáme miminko. Strašně si přál sestru, na variantu, že by to mohl být i bráška, jsme ho museli velice těžce přemlouvat, dokonce nejdřív, kdyby se narodil brácha, chtěl ho v porodnici s někým vyměnit za holku 😀 . Kvůli němu jsme taky doufali v holčičku a když nám ji potvrdili, začal výběr jména. S mužem jsme měli vybranou Anastázii a Alžbětu, obojí mi i hezky ladilo k synovi, je Jindřich. Stázička neprošla přes bráchu, Betynka byla lepší a pak jednou přišel synek se jménem Valérie. Slyšel ho v autě v rádiu s tatínkem a měl vybráno. Sestřička musí být Valerinka a hotovo. Malá si sama od sebe začala říkat Vája a Jindříškova je to Valuška, Valísek, ale nejčastěji Valerinka, i když je to dlouhé.

maxinkaa
autor
14. dub 2016

@mr_falko a jak holčiče říkáte, jen Mio?

danulka5775
14. dub 2016

Me se strašně moc líbí Zoe. Je to neobvyklé ale krásné jméno. Nejde to nijak zjemnit, ale samo o sobe je to krasne jemne jmeno.

mr_falko
14. dub 2016

@maxinkaa Mio, Miuško, Miunko, Miušáku, potvoro a taaaaak 🙂 osobně zdrobnělinky nemusím, takže tohle bylo to poslední, co jsem řešila. Pokud se teď zadaří holčička bude to Adina Carla, v záloze mám ještě Beatu Hannah, Olivii, Laru, Zoe, Estelle, Colette

kamarádka má tri holky - Julii, Amálii a tu treti si ted nevzpomenu...ale ladi to

modejkun
14. dub 2016

@mr_falko @maxinkaa Mia je pro mě taky nej, u nás by byla holka Mia stoprocentně. Krásné jméno! A myslím, že ani není třeba ho nijak zdrobňovat ( i když mnozí budou), některé zdrobněliny jmen mi trochu rvou uši 🙂

dzogobela
14. dub 2016

@luciferkaklaris Elen ma moje kamaradka, co rodila v unoru 🙂 do te doby jsem se s tim jmenem asi nesetkala.

janapavlik
14. dub 2016

A co třeba Zita? My ji máme a jsem ráda, že jsem dala na mého muže a starší dcerku, jméno se jim hrozně líbilo. Je fakt, že je skoro jediná v okolí s takovým jménem, už se moc nedává, ale přitom to není žádná exotika 😉 Říkáme jí různě - Zito, Zituško, Zitulinko a když se na ni zlobíme, tak Zituleno 😀

maxinkaa
autor
14. dub 2016

Jsem koukala,že jméno MIa je u nás ve městě jen 3x 🙂

maxinkaa
autor
14. dub 2016

@janapavlik Zituleno🙂

maxinkaa
autor
14. dub 2016

Holky moc vám děkuji, už se nám, díky vám, výběr zúžuje 😉 Napíšeme si na papírek 3 jména a jak malou poprvé uvidíme, rozhodneme se 🙂 Teda pokud na nás nevykoukne kluk,ale máme 3x potvrzenou holčičku, z toho 2x na genetice, tak snad berušce nic nenaroste už. Raději se ještě za 14 dní zeptám 😎

bylinka36
14. dub 2016

U naší holčičky jsem už od začátku těhotenství věděla, že je to Maruška, přišlo to tak nějak samo a krásně se to k ní hodí. Pro druhé děvčátko bych chtěla Hedviku nebo Zitu, tak uvidíme co na to řekne manžel, ale jemu je to docela jedno, stejně i naší Marušce říká Bobíííí 😀 . Mno a klučičí vybírá manžel, zatím vedou Antonín a Jindřich 🙂 ..

janapavlik
14. dub 2016

@maxinkaa to ale jen, když hodně zlobí. Jinak je to hodná holčička Zituška 😉 A co třeba Emu? Sice je jich už docela dost, ale taky se dá s tím jménem hodně kouzlit. Říkáme ji Emi, Emulko, Emčo....

maxinkaa
autor
14. dub 2016

Já věděla u naší první holčičky od 5tt, že to bude Julinka 🙂

luciferkaklaris
14. dub 2016

@dzogobela Fakt? Já znám asi 3 a strašně se mi to jméno líbí 🙂 Snad se nám druhé dítko povede holčička 🙂

Strana