icon

Jména Jenovéfa, Aurélie, Melanie, Jasmína

jasminca
8. led 2019

Prosim zadam o radu! Uz jsem se v tech jmenech natolik zamotala, ze mi prijdou vsechny stejny 😀 Jenovefa, Jasmina, Aurelie, Melanie. Ktere z nich? 🙂

Strana
z7
alcar
8. led 2019

@kejt29 pro ty nechapave pisu jen svuj nazor. Chapavi muj prispevek pochopi. 😉

alcar
8. led 2019

@gruyerre ano, ten tvuj prvni odstavc je velice casty argument. Ale ono to tak v zivote opravdu neni.

gruyerre
8. led 2019

@alcar podle mých zkušeností to tak je. Jak teda myslíš, že pětileté dítě přijde na to, že Melanie je jméno, za které by se mělo někomu posmivat, a jméno Anna je v pohodě?

kejt29
8. led 2019

@katkatomaskova jenze to jsem nereagovala na zakladatelku, ale psala jsem si s jinou uzivatelkou vlastni zkusenosti. A v tom je rozdil. Lidi okolo me se nam pletou do jmen dodnes a to uz se nesverujem. K tomu ta veta. A bylo tu receno, ze jsou to jmena desiva, samozrejme to neni urazlive, ale ani vhodne. Vse se da napsat kulantneji...

kejt29
8. led 2019

@alcar ono je to predevsim o tom, jak se to hodi 😁

alcar
8. led 2019

@gruyerre ja se ale nebavim o 5letych detech.

anetka1701
8. led 2019

Z těchhle asi Jasmína 🙂 dvě ze tří mejch dcer mají netradiční jména a posměšky fakt netrpí, proboha :D Vůbec se tím nenech rozhodit, v dnešní době už je netradičních jmen půlka každý třídy - a je to dobře... Lepší než pět Janiček, čtyři Katky a dvě Moniky v každý třídě - a pak si vyber...

alcar
8. led 2019

@kejt29 tak hlavne, jak se to hodi tobe...preber si to, jak uznas za vhodne.

kejt29
8. led 2019

@alcar samozrejme, kazdy po svem

alcar
8. led 2019

@kejt29 presne tak

gruyerre
8. led 2019

@alcar a o kom se teda bavíš? O dospělých? Ti snad mají mít dost rozumu a nedělat že sebe idioty tím, že se budou vysmívat druhým lidem. A starší děti? Ty taky v deseti letech nezkoumají četnost jména. A pubertaci se budou vysmívat spíš kvůli jiným věcem než je jméno.

anetka1701
8. led 2019

Když jsem 8 let zpátky byla těhotná, chtěla jsem dát případnému synovi jméno "Tobias" - a všichni na mně, jak je divný, a jak se mu budou lidi smát... Když jsem čekala o 7 let později třetí, už jsem ze jména Tobiasi musela ustoupit, protože četnost toho jména byla šílená a já jsem chtěla něco originálnějšího :D :D (kluk by byl Ian)... Takže tyhle názory... No popravdě pokud tohle doma říkáte nahlas, tak se nedivím že pak děti šikanujou spolužáky kvůli jménům, když to doma slyší...

alcar
8. led 2019

@gruyerre hmm, tak kdyz myslis... V puberte tyto veci muzou byt hodne velky problem a na hodne dlouhou dobu.

bayt
8. led 2019

@jasminca Jenovefa nebo Melanie za mě 🙂

bayt
8. led 2019

@alcar Upřímně, záleží v jaký skupině lidí se pohybuješ. Myslím, že jsou skupiny lidí, kde by bylo naopak dost out dát jméno já nevím Pavla :D No to je nadsázka. Každopádně nevěřím, že třeba v Praze plný Vietnamců, Američanů, Ukrajinců a Němců se někdo bude posmívat dítěti proto, že se jmenuje třeba Melanie.

jasminca
autor
8. led 2019

Děkuji moc za odpovědi 🙂 Asi to bylo hloupé ptát se na jméno, jelikož se líbí každému něco jiného a to je na tom to krasne a rozmanité. A Tobě @alcar se omlouvam, vůbec za takovou konverzaci, jelikož te to očividně pohoršuje. Jen do budoucna v sobě najdi trochu více empatie 😊 Jedna se o dítě které v sobě nosím já

katkatomaskova
8. led 2019

Hele, já bych to s dovolením rozsekla... Pokud se narozené holčičce v dospělosti jméno líbit nebude, může si ho dát změnit 🙂 Ale zakladatelka psala, že většinu roku žijou v zahraničí, čili tam asi není jako pěst na oko žádné ze zvolených jmen, hlavu bych si s tím nedělala, jen to asi dotazující nepomohlo s tím, jaké jméno vybrat :D Mě osobně nejlíp zní Melanie 🙂

kejt29
8. led 2019

@jasminca nenech si sve jmeno vymluvit, nikdo z nas s nim zit nebude a jen vy tomu diteti date maximum lasky at uz to bude Janicka nebo treba Jenufka. Bohuzel to tak je, nejlepsi je v soukromi se rozhodnout a nesverovat se. Hodne stesti a hlavne zdravi 😉

babanci
8. led 2019

@anetka1701to si představ, že já byla tak troufalá, že jsem před více jak třiceti lety dala svojí dceři jméno Adéla. Koukali se na mě, jako bych měla zelená tykadla. A dneska, běžné jméno, dokonce asi hodně časté.

babanci
8. led 2019

@bayt Nech toho, jo? 😀 Já se Pavla jmenuju a moc jich není. 😀

babanci
8. led 2019

V červnu se mojí dceři narodí druhá dcera a bude mít jméno, co se píše stejně jako čte, není to žádná Džejára a podobně, je v ČR kalendáři, ale jen v některém a přesto se v loňském roce narodily jen tři děti toho jména. Mě se okamžitě zalíbilo, ale vsadím se, že si poslechneme. A i od rodinných příslušníků, tchyně a tak. Ale nám se líbí tak moc, že to vydržíme. 🙂

kejt29
8. led 2019

A kdo se chce pobavit doporucuji dat nenarozenemu diteti pracovni nazev. Nas kluk mel napriklad Joshua, nejak to manzelovi blesklo hlavou a chytlo se 😂. Reakcema jsme se bavili 😅. Sice se jmenuje jinak, ale pro me je to porad trochu Joshua 😂. Ted cekame holcicku a te rika manzel Jahoda, tak to uz takova sranda neni 😁

babanci
8. led 2019

@kejt29 Moje kolegyně bude mít vnuka Lokiho. Druhá strana rodiny prý z toho šílela.

zavodnice
8. led 2019

Mě zase sikanovaly děti ve školce kvůli příjmení, pokračovalo to na základce a někteří mi zkomoleninou příjmení říkali ještě několik let po svatbě. Přitom dospěli to nechápou, příjmení celkem tuctove. Holt děti umeji byt zle, ne ze ne.

nafuka
Autor odpověď smazal
alcar
8. led 2019

@jasminca mne se neomlouvej, me to nepohorsuje. Ja ti narovinu rekla, ze tyhle jmena proste ne a hotovo. Pohorseni mym prispevkem tu jsou jini. Dej si co chces. Treba Marilyn. 😃 Hlavne bud originalni!

annanoskova
8. led 2019

@kejt29 Tak to s tím pracovním názvem je pecka :D

izz76
8. led 2019

@jasminca Z těchto jmen snad jedině Jasmina..

gruyerre
8. led 2019

@alcar Tvůj názor tu asi nikoho nepohoršuje, spíš tady některým uživatelská může vadit, že ho neumíš vyjádřit slušně, a že se chováš arogantně...

yenefer1
8. led 2019

@kejt29 když jsme ještě nevěděli pohlaví, říkali jsme, že pracovní jméno je Hugo 🙂. No, bude to holčička, takže teď se jí v rodině přezdívá Hugoška 😀

Strana
z7