Jména Jenovéfa, Aurélie, Melanie, Jasmína
Prosim zadam o radu! Uz jsem se v tech jmenech natolik zamotala, ze mi prijdou vsechny stejny 😀 Jenovefa, Jasmina, Aurelie, Melanie. Ktere z nich? 🙂
@katkatomaskova jenze to jsem nereagovala na zakladatelku, ale psala jsem si s jinou uzivatelkou vlastni zkusenosti. A v tom je rozdil. Lidi okolo me se nam pletou do jmen dodnes a to uz se nesverujem. K tomu ta veta. A bylo tu receno, ze jsou to jmena desiva, samozrejme to neni urazlive, ale ani vhodne. Vse se da napsat kulantneji...
Z těchhle asi Jasmína 🙂 dvě ze tří mejch dcer mají netradiční jména a posměšky fakt netrpí, proboha :D Vůbec se tím nenech rozhodit, v dnešní době už je netradičních jmen půlka každý třídy - a je to dobře... Lepší než pět Janiček, čtyři Katky a dvě Moniky v každý třídě - a pak si vyber...
Když jsem 8 let zpátky byla těhotná, chtěla jsem dát případnému synovi jméno "Tobias" - a všichni na mně, jak je divný, a jak se mu budou lidi smát... Když jsem čekala o 7 let později třetí, už jsem ze jména Tobiasi musela ustoupit, protože četnost toho jména byla šílená a já jsem chtěla něco originálnějšího :D :D (kluk by byl Ian)... Takže tyhle názory... No popravdě pokud tohle doma říkáte nahlas, tak se nedivím že pak děti šikanujou spolužáky kvůli jménům, když to doma slyší...
@alcar Upřímně, záleží v jaký skupině lidí se pohybuješ. Myslím, že jsou skupiny lidí, kde by bylo naopak dost out dát jméno já nevím Pavla :D No to je nadsázka. Každopádně nevěřím, že třeba v Praze plný Vietnamců, Američanů, Ukrajinců a Němců se někdo bude posmívat dítěti proto, že se jmenuje třeba Melanie.
Děkuji moc za odpovědi 🙂 Asi to bylo hloupé ptát se na jméno, jelikož se líbí každému něco jiného a to je na tom to krasne a rozmanité. A Tobě @alcar se omlouvam, vůbec za takovou konverzaci, jelikož te to očividně pohoršuje. Jen do budoucna v sobě najdi trochu více empatie 😊 Jedna se o dítě které v sobě nosím já
Hele, já bych to s dovolením rozsekla... Pokud se narozené holčičce v dospělosti jméno líbit nebude, může si ho dát změnit 🙂 Ale zakladatelka psala, že většinu roku žijou v zahraničí, čili tam asi není jako pěst na oko žádné ze zvolených jmen, hlavu bych si s tím nedělala, jen to asi dotazující nepomohlo s tím, jaké jméno vybrat :D Mě osobně nejlíp zní Melanie 🙂
@anetka1701to si představ, že já byla tak troufalá, že jsem před více jak třiceti lety dala svojí dceři jméno Adéla. Koukali se na mě, jako bych měla zelená tykadla. A dneska, běžné jméno, dokonce asi hodně časté.
V červnu se mojí dceři narodí druhá dcera a bude mít jméno, co se píše stejně jako čte, není to žádná Džejára a podobně, je v ČR kalendáři, ale jen v některém a přesto se v loňském roce narodily jen tři děti toho jména. Mě se okamžitě zalíbilo, ale vsadím se, že si poslechneme. A i od rodinných příslušníků, tchyně a tak. Ale nám se líbí tak moc, že to vydržíme. 🙂
A kdo se chce pobavit doporucuji dat nenarozenemu diteti pracovni nazev. Nas kluk mel napriklad Joshua, nejak to manzelovi blesklo hlavou a chytlo se 😂. Reakcema jsme se bavili 😅. Sice se jmenuje jinak, ale pro me je to porad trochu Joshua 😂. Ted cekame holcicku a te rika manzel Jahoda, tak to uz takova sranda neni 😁
Mě zase sikanovaly děti ve školce kvůli příjmení, pokračovalo to na základce a někteří mi zkomoleninou příjmení říkali ještě několik let po svatbě. Přitom dospěli to nechápou, příjmení celkem tuctove. Holt děti umeji byt zle, ne ze ne.
@kejt29 Tak to s tím pracovním názvem je pecka :D

@kejt29 pro ty nechapave pisu jen svuj nazor. Chapavi muj prispevek pochopi. 😉