icon

Neustále necítím pohyby miminka ve 37. týdnu. Co dělat?

lidija1234
4. říj 2021

Ahoj holky,
měla bych dotaz. Ve středu jsem byla u doktorky a vše v pořádku, teď ve čtvrtek jdu na kontrolu a na zápis do nemocnice. Od včerejška necítím pohyby miminka, nejsem si jistá jestli celý den ale možné to je. Celý den jsem uklízela a prala tak si nejsem jistá. Nevím jestli mám panikařit a zavolat doktorce nebo počkat do čtvrtka do nemocnice. Za celé těhotenství malý moc nekopal tak právě vůbec nevím.
Předem moc děkuji za rady

Strana
z6
mamikry
4. říj 2021

@hanousek1992
@sebestka
@martulka88 Je mi moc lito vasi ztraty. ❤

klokanka31
4. říj 2021

@marselina Taky jsem nervózní, snad je vše v pořádku, ale proč by nedala vědět...😟

verais
4. říj 2021

Doufám, že je vše ok už tu nakukuji asi po 150 a pořád čekám jak to dopadlo jsem z toho nervní celé odpoledne 😕

martulka88
4. říj 2021

@klokanka31 Třeba jí udělali akutní CS a je po operaci. Ale nelíbí se mi to :/

mamio
4. říj 2021

Bože tohle mě připomnělo,jak sem byla poslední návštěvu na monitorech v porodnici a přišla holka,že necítí pohyby taky od včerejška...za chvíli bylo jasno... nespala jsem od té doby dva dny a čekala na porod,bylo nás tam pět a byli jsme te hrůzy všichni svědkem...moc přeju, at vše dobře dopadne,vždycky je lepší jet,ať se děje co se děje...

shak29
4. říj 2021

@lidija1234 , jak to dopadlo?🍀 Ja u malý taky necitila pohyby, ale já sem hysterka, takže sem jela po 3hod, co se nehybala a nereagovala a nakonec mela nohy směrem k páteři, proto jsem nic necitila.

klokanka31
4. říj 2021

@mamio To je až neskutečný, že je tolik případů kdy to dopadlo špatně 🙁 já myslela že je to strašně vzácný.

te_reza
4. říj 2021

@klokanka31 Ze svého okolí znám tři. Proto jsem psala ať jde k doktorovi hned.

katule1990
4. říj 2021

Holky, těch možností je spousta, já věřím, že to bude dobrý. Paní se tady mohla zeptat, co má dělat, poradily jsme jí, ať radši jede, tak jela a pak už jí nenapadlo sem psát, jak to dopadlo. Nebo si jí tam radši nechali na pozorování. Taky mě teda překvapilo, kolik příběhů nedopadlo dobře, ale naprostá většina jich dobře dopadne a doufám, že je to i tento případ. Pro mě bylo hrozný i jen to, když si mě tam nechali a řekli, že všechny natočený monitory jsou tragédie a na akutního císaře, ale že mě budou pořád sledovat a počkáme 4 dny do 38tt. Když pak občas sestry nemohly najít hned srdíčko, tak mi bylo úplně zle.

klokanka31
4. říj 2021

@te_reza Ještě že jsem tohle všechno nevěděla v těhotenství. Bych byla furt ve stresu.

sebestka
4. říj 2021

@mamikry Jsi hodná. Ale už je to za mnou. Tenkrát to bylo strašný, ale dnes už mám 2 zdravý holky a už mne to přijde, jakoby to byl sen.🙂

martulka88
4. říj 2021

@katule1990 Taky jsme o nikom defakto nevěděli, až na mou pratetu (75let). A když se to stalo nám, tak v našem okolí si tím prošlo hodně žen, jen se o tom nemluví - někdo to raději vypustí (má teta), někdo o tom nedokáže mluvit nebo naopak jim přijde nevhodné se zmínit. Jen přeji tazatalce, aby bylo vše v pořádku 🍀

te_reza
4. říj 2021

@klokanka31 tak zase když se mě něco nezdálo, tak jsem prostě jela. Všechny tři jeden den cítili pohyby, druhý den ne a bylo zle.

sebestka
4. říj 2021

Moje kamarádka pár dní před termínem necítila pohyby. Když si to uvědomila, byla sobota. A když přijela na pohotovost, dítě bylo mrtvé. Na pitvě zjistili, že její placenta měla infarkt. Slyšely jste někdy o tom? Já do té doby ne a člověk až zítra, co se všechno může stát.

klokanka31
4. říj 2021

@sebestka 😮 tak to jsem neslyšela

leymea
4. říj 2021

@klokanka31 taky jsem si to myslela.

lennus
4. říj 2021

@lidija1234 Ke konci jsem malou taky cítila míň a míň, přisuzovala jsem to tomu, že už má málo místa, ale kdybych měla z čehokoliv obavy, jedu na kontrolu. Držím palce!

cinam
4. říj 2021

Taky jsem jednou se synem jela, byla jsem 37tt a on se jen nějak divně otočil. Doktorka na utz říkala, jak se tam hezky hýbe a já to vůbec necítila. Doufám, že to je i váš případ 🙏

mamio
4. říj 2021

@klokanka31 porodní asistentka v té porodnici říkala ,že to zas právě taková rarita není a stává se to... říkám já už po tom zážitku nespala a furt hlídala mimino,do teď tu holku slyším,když si na to vzpomenu.

mamikry
4. říj 2021

@sebestka Clovek se s tim nauci zit, ja vim. Ale i tak me to mrzi. ❤

sebestka
4. říj 2021

@mamikry ❤️

keysi90
4. říj 2021

@lidija1234 doufám, že je miminko a ty v pořádku.

katule1990
4. říj 2021

@martulka88 Já právě o nikom ve svém okolí (ani širokém) nevím a když se stane taková tragédie v pozdním stádiu těhotenství, tak se to ví, jen se o tom třeba nemluví. Moc mě mrzí, že se toto někomu stane 😢. Já jsem měla štěstí, že jsem na tu kontrolu, že se miminko moc nehýbe, do porodnice jela, ani nechci myslet, jak to mohlo dopadnout, kdyby se čekalo do termínu.
@sebestka O tom jsem slyšela a myslím, že jsem to měla taky. Ono těch infarktů na placentně může být i několik a nemusí být takhle fatální. Mně jen řekli, že placenta byla hodně ošklivá, dítě vůbec neživila a byla hodně přirostlá k děloze (tak, že to ani při císaři nedokázali vyndat, musela jsem 2 měsíce po porodu na další operaci).

loylii
4. říj 2021

@klokanka31 taky si říkám…

michaela1990xx
4. říj 2021

@lidija1234 Pevně doufám, ze to dobre dopadlo. Myslím na vás.

melek5
4. říj 2021

@lidija1234 jak to dopadlo??jen potichu tady čtu všechny ty komenty se zadrženým dechem

guliii
4. říj 2021

@lidija1234 snad je miminko v pořádku, myslím na vás.

katka22688
4. říj 2021

@lidija1234 necítim pohyby ani po sladkom tak mažem na pohotovosť.. My stratili holčičku měsíc pred termínom, kamoška prišla o syna v deň termínu... Budu doufat, že v tvojom prípade bude vše v pořádku... Kdyby cokoliv můžeš mi napsat správu.

hvezdicka09
4. říj 2021

I v naši rodině jsme zažili ztrátu miminka, je to par měsíců 😢 je to děsivé, ze se to vůbec děje 😢😢😢 snad je miminko vporadku 🙏🍀

sajul
4. říj 2021

@sebestka moje placenta u posledního dítěte měla několik infarktů, zaplať pánbůh se mi narodil zdraví syn ve 38+1 s váhou 2340g. Takže ho nejspíš placenta vyživovala špatně už nějakou dobu, nic méně to nikdo nevěděl, protože jsem nestihla ani první ozvy. Když jsem se to po porodu dozvěděla, děkovala jsem, že vůbec přežil.

Strana
z6