icon

Dá se předvídat, kdy mi praskne voda?

jaroslava350
24. led 2023

Ahoj můžu se zeptat jestli se dá poznat že mi praskne voda pořád cítím jak se Málej hlavičkou narazí dolu a mám moc velké výtoky jestli ste to taky tak měly dekuji

veru181
24. led 2023

Já slyšela lupnutí a v ten moment se mi zhoršily kontrakce (zkrátily a zintenzivnily). Pak mi v podstatě pořád ve vlnách tekla po nohách, ale myslím, že může odtékat i postupně a v menší míře.

helen_h
24. led 2023

@jaroslava350 Když mi praskla voda, byl to u mě při větším pohybu pocit, jak když ti někdo chrstne do kalhotek pul hrnku vody. Když dítě nasedá níže, tak právě to hlavičkou někdy ž ucpe, tak nemusí být odtékaní se stejnou intenzitou, ale pak taková jednotlivá "hrcnutí". Takže nemám srovnání, jestli někomu odtéká tak malinko, že to lze zaměnit s výtokem.

petulkadodo
24. led 2023

@jaroslava350 Mně začala odtékat po troškách bez kontrakcí, ale poznala jsem to. Vždy, když jsem třeba chvilku seděla a pak se zvedla, tak ze mě vytekly tak 2 lžičky vody. Nebyla to potopa, ale víc než jen nějaký výtok. Když se to během hodiny několikrát opakovalo, došlo mi, že to je asi ono a jeli jsme do porodnice. Je dobré si vzít porodnickou vložku, v porodnici otestují roztokem, že je to opravdu plodovka.

kmarie81
24. led 2023

Vem si vložku nebo ty mokry kalhotky a zajed do porodnice, oni udelaji test jestli je to plodovka nebo jen moč. A jestli je to moč tak si z toho nic nedelej to se na konci tehu stava kazdy druhy skoro az prvni. Drzim palce

jjasmina
24. led 2023

@jaroslava350 nepoznala jsem, že se to blíží, najednou durch mokré jalhoty jako pochcana 🤣🤣

amy112233
24. led 2023

@jaroslava350 já měla šílený výtoky den před porodem - hlenová zátka. Nad ránem jsem uslyšela lupnutí a pak jak kdybych se počůrala 😁 neboj poznáš to 🙂

ajja87
24. led 2023

Me teda praskla voda az v porodnici, hodinu před porodem, ale jako lupnuti bych to nenazvala, ale spíš takovou jinou divnou kontrakci... Od deviti vecera jsem mela kontrakce po deseti minutach a rano o pul sedme jsem citila prostě takovou jednu divnou kontrakci a z balonu jsem ss preunula na podlozku na zem a najednou jsem cejtila jak vytekla voda

daasqua
24. led 2023

U první jsem po několika hodinách kontrakci během jedné ucítila velké lupnuti a rázem všude mikro. U syna jsem v poho ležela, nic mi nebylo, najednou taky silné lupnuti, 2 vteřiny klid a pak potopa 😀 Takze ja to měla takhle výrazné, známé to ale odcházelo postupně celý den.

dashyyy
25. led 2023

@kmarie81 já jsem takhle jela s vložkou, nebylo to malé množství a vždycky jednorázově a nebyla to ani plodovka ani moč, ale chystaly se porodní cesty a prostě jen předporodní výtok..
k dotazu, mně rupla až doslova před tlačením a bylo to fakt lupnutí až na ozvěnu ale nešla jen voda ale všechno možný z porodních cest, byl to docela masakr 🙈

kmarie81
27. led 2023

@dashyyy jasne ale je dulezity ze vyloucili plodovku - kvuli infekci

janik90
27. led 2023

Já rodila předčasně....praskla mi plodová voda. Zvedla jsem se že židle a nejednou ze mě proudem tekla voda a bylo jasno, vložka ani nebyla potřeba... Dny před tím jsem taky cítila tlak hlavičky na spodek, ale byla jsem na běžné KO den před tím u Dr. a ještě ten den v 11:00 v porodnici ohledně registrace a měření a vše bylo ok. V 20:00 mi doma praskla voda, takže nevím zdali se to dá nebo nedá předem poznat.🙈🤷

nicedaisy
27. led 2023

U prvního těhotenství to bylo lupnutí při kontrakci,se skříženýma nohama jsem došla do sprchy a tam jsem vypustila snad bazén a dobrý jelo se dál 😂. U druhého těhotenství jsem ležela na gauči, žádné kontrakce, žádné lupnutí a najednou dvě cvrnknutí do kalhotek 😂. Říkám si to snad ne, já už i učůrávám tvl🙈. Šla jsem čůrat a nic. Lehnu a opět. Když už to bylo po třetí,tak mi svitlo že asi plodovka. Tak volám manželovi a než dorazil z práce,tak už jsem dobalovala tašku a mezi nohama ručník 😂🙈. Voda odtékala postupně minimálně půl dne. Takže pokaždé úplně něco jiného. A to jsem samozřejmě očekávala to lupnutí a smršť vody. Takže jsem si říkala že jako druhorodicka vím,co bude
😀 prdlajs. Ještě jsme přijeli do porodnice a já jim říkám "mě ASI praskla voda" 🤭 První byla holčička druhý kluk 🙂

veru181
27. led 2023

@nicedaisy Za měsíc mám termín druhého porodu a první jsem měla stejně jako ty, tak to jsem teda zvědavá, co bude teď 😀