icon

Jsem po 4. těhotná, nevím co dělat. Poradíte?

denisazoe
16. čer 2020

Ahoj, potřebovala bych poradit...
zjistila jsem, že jsem opět těhotná, máme už tři děti ( 8,6,3). Někdy to je opravdu náročné.
Nevím co dělat, bylo to neplánované, já už asi nemám sílu procházet
těhotenstvím, starání se o prcka, nejmladší už má jít do MŠ a já už se chystala, že začnu pomalu pracovat po 9 letech doma.
Jenže když jsem zjistila, že jsem těhotná a začali jsme řešit přerušení,
tak mě to dost vzalo. Manžel je spíš taky pro ukončení, řešíme auto, místo v bytě, atd. Všechny věci už jsem zlikvidovala, takže bychom museli vše kupovat znovu. Na ostatní děti by nebylo tolik času, aby tím netrpěly.
Příští týden mám jít k doktorovi a musím se rozmyslet.
Kdybych mu řekla, že si ho nechám, tak by to asi respektoval a nějak bychom to zvládli. Navíc mám hodně strach z toho zákroku. Jak to bude potom, abych toho nelitovala.
Nevím jak se rozhodnout, ale cítím že už nemám tolik sil na další.

Strana
z5
bonavoxa
16. čer 2020

@sudylichozrout Vůbec ne. Jen nechci zaplevelit diskuzi. Bible uvádí, že některá zvířata jsou prostě k jídlu. Ježíš jedl taky ryby. Takže, abych se vrátila k tématu...nedovedla jsem si představit, že budu mít k dceři s PAS ještě jedno dítě, proležím další těhotenství, ale všechno dopadlo dobře. Jsem ráda, že mám více dětí.

sudylichozrout
16. čer 2020

@bonavoxa Take jsem rada, ze mam 3 deti.

korin
16. čer 2020

Mám 3 stejně staré děti, nejmladší taky půjde v září do školky... Je to těžké rozhodování. Držím palce, ať to zvládnete, ať už se rozhodneš jakkoli.

madbetka
16. čer 2020

Máme tři malé děti a při představě, že otěhotním počtvrté, mě jímá hrůza (mě i manžela). Čtvrté dítě neplánujeme, necítíme se na to - zejména psychicky, já i fyzicky (ač jsem ještě dost mladá). Nicméně kdyby se k nám někdy čtvrté dítě chtělo narodit, s láskou ho přijmeme, potrat pro mě není řešení v žádném případě. Postaráme se o tři, postarali bychom se i o čtyři.
Ale moc ti rozumím, že máš strach, co a jak bude. Za sebe hlasuji pro nechat miminko žít, věřím, že se to dá zvládnout, i když to není jednoduché (a jako nejstarší z pěti dětí vím, že to s námi občas byl asi mazec, ale teď jsme všichni rádi, že se máme) 🙂
Drž se, přeji vám, ať se dobře rozhodnete!

travnulee
16. čer 2020

@denisazoe já jen takovou pozitivní poznámku, nedávno jsem bavilas jednou maminkou pěti dětí a říkala, že tři děti je takové liché číslo a jedno dítě vždy zbyde samo...tak ta čtverka je zas sudá. Ať to pro vás dobře dopadne, ač už se rozhodnete jakkoliv, záleží jen na vás, jak to cítíte.

kakret
16. čer 2020

Ahoj rozhodování je to opravdu těžké, nezávidím ti to. Přeji hodně sil ať už se rozhodneš jakkoli. Já mám děti 8,7,3,a 3 měsíce. Já 4 děti chtěla, manžel už o něco méně, nicméně svolil, že to zkusíme zadařilo se na první pokus a náš nejmladší mě opravdu přesvědčil že si miminko vybírá ke komu a kdy přijde. Je to dítě za odměnu. A dá se to zvládnout na každého z dětí si najdu každý den chvilku kdy jsme jen ve dvou a oni jsou dohromady úžasní jak jsou sehraní mají se rádi a nedají na sebe dopustit. Přeji hodně sil při rozhodování.

marky232
16. čer 2020

@denisazoe Ahoj, moc bych Tě chtěla podpořit v tom si miminko nechat. Vždy se dá vše zvládnout a taky utužíte manželství. Peníze se dají vždycky vydělat, čas přizpůsobit, děti a manžel pomůžou ale drobečkovi už nikdy život nevrátíš.

klokanka31
16. čer 2020

@denisazoe Mně přijde že city to dítě chtějí, ale rozum se bojí. Znám jednu co má 4 děti, a prý v této fázi už je jedno, zda 3 nebo 4. Navíc máš už dost velké děti na to, aby ti zvládli pomáhat.

orisek56
16. čer 2020

No řeším, teda bojím se, abych teď neřešila něco podobného. Ale teď k tobě. Jan ti napíšu jednoduchou větu.... Ale neber to jako ovlivňování, spíš to, že patřím mezi jedovatě uprimné lidí.... Kdyby jsi interrupci zvládla a chtěla si ji, tak, tu teď ne polemizujes a byla bys víceméně rozhodnuta..... Rozhodnout si to musíte sami, ale obávám se, že potrat nedáš.

cherie24
16. čer 2020

@denisazoe já si teda myslím, že pokud to nemáš v sobě srovnané, že to opravdu chceš, tak nad tím budeš přemýšlet celý život, jestli to byla nebo nebyla chyba, jaké by to bylo mít opravdu 4 děti, jaké by asi bylo to čtvrté. Mamka má kamárádku, té bylo letos 60 a tenkrát otěhotněla po třetí, chlap dokonce i její rodina řekli, že to má dát pryč a nedávno nám řekla, že je to skoro 30 let, ale že nad tím přemýšlí pořád a je na sebe hrozně naštvaná, že se k tomu nechala přemluvit. Lituje toho i teď a povídala, že hodně dlouho nebylo dne, kdy by si na to nevzpoměla a že si to nikdy neodpustila. Vím jaký je to fofr někdy otěhotnět (já mám dítko přes kondom i prášek po) a tenkrát jsem byla opravdu šokovaná kolik lidí se mě zeptalo z jakého důvodu si to dítě nechávám a proč jsem nešla na potrat, když jsem to zjistila tak brzo. Víc lidí se k tomu vyjádřilo negativně, než aby mi pogratulovali. Dneska je to bohužel celkem běžná praxe, nehodí se to, tak pryč s tim, ale asi by si to člověk měl hodně dobře rozmyslet jestli s tím dokáže žít. Ano ušetří se s tím spousta starostí, ale nedá se to vzít zpět a budeš s tím žít už po zbytek života. Teď je otázka jestli se s tím zvládneš srovnat.

klokanka31
16. čer 2020

@sudylichozrout No přirovnávat hmyz k miminku... FUJ😫

sudylichozrout
16. čer 2020

@klokanka31 Dalsi, co nepochopila... Ja NEPRIROVNAVAM hmyz k diteti. Jen rikam, ze nelze splnit prikazani nezabijes, nebot clovek zabiji dnes a denne ostatni zive tvory. A i kdyz je v krestanske vire clovrk nad zviraty, v jinych nabozenstvich jsou si vsechny zive bytosti rovny.
Hergot, zenske, zapojte hlavu.

klokanka31
16. čer 2020

@sudylichozrout Pochybuju že bible to přikázání myslela na hmyz... Myslím že se to bere člověk člověka.

sudylichozrout
16. čer 2020

@cherie24 Hezky napsane.

marketka_m
16. čer 2020

je mi na nic jak v dnesnim svete lide berou potrat..pripada mi nekdy ze to srovnavaji s "normalni" cinnosti..tak jak normalne jdu na zachod..tak normalne jdu na potrat...strasne..a pak tu mam kamaradku ktera 7 let ceka a nic..nic nepomaha..nic nefunguje..dite neni proste...ach joj

sudylichozrout
16. čer 2020

@klokanka31 A kdo rika, ze ma Bible jako jedina patent na rozum? Desatero se v podobne podobe objevuje v mnoha jinych nabozenstvich.

sudylichozrout
16. čer 2020

@marketka_m Na potrat bych nesla. Ani ve dvaceti ani ted, ale presto rozumim zenam, ktere do toho jdou, protoze zkratka dite mit v ten okamzik nemohou. Neodsuzuji je, byt si obcas tukam na celo.

marketka_m
16. čer 2020

@sudylichozrout jo treba nejmenovana vira ma primo zabijes pokud nebude verit v to co ty...ouuu to neni asi oka

marketka_m
16. čer 2020

@sudylichozrout ja take neodsuzuji..pozor..na to nemam pravo..ale slzy se mi tlaci ze jsou schopni neceho takoveho..ja mit prachy tak davno delam do tehle branze..podle mne zeny potrebuji v tomhle osvetu!!!a to velkou...nasledky jsou drsne!

sudylichozrout
16. čer 2020

@marketka_m Vsechna nabozenstvi knihy jsou militantni. Nejen islam.

marketka_m
16. čer 2020

@sudylichozrout hele jeste musim napsat reakci na "nemohou"..je nevim..nemuzu se s tim ztotoznit..sex-riziko ditete,loupez-riziko vezeni a takto bych mihla pokracovat..ale v te loupezi se nejde rozhodnout ne ja nechci do vezeni..snad chapes jak premyslim..

sudylichozrout
16. čer 2020

@marketka_m Rozumim. Dodnes premyslim nas tim, jake by bylo nase druhe dite. Potratila jsem spontanne, mela jsem pravou chripku a 3 dny horecek pres 40 stupnu. To nemohlo to tehotenstvi dat. Premyslim nad tim casto, predstavuji si, jak by asi mohlo to ditko vypadat. Pote, co jsem porodila tri deti, mi je myslenka potratu neprijemna, protoze vidim, jak uzasne osobnosti mohou z toho embrya vyrust. Presto bych byla daleka toho, nazyvat potrat vrazdou a sirit kdekoliv svuj postoj jako instantni moudro. A tyhle debaty zde vzdy takove damy pritahnou.

marketka_m
16. čer 2020

@sudylichozrout myslim ze je zde na case rozlisit potrat spontanni a potrat planovany..pro me to jsou dve ruzne veci vis..moc me to mrzi co se Ti prihodilo..

sudylichozrout
16. čer 2020

@marketka_m Diky... Jsem s tim srovnana, ale vzppminam casto.

marketka_m
16. čer 2020

@sudylichozrout jj a ted si vem kdyby ses rozhodla sama ze chces potrat..podle mne se to bude vracet v mnoha mnoha catejsich a intensivnejsich chvilich...mizna se pletu...nevim..

sudylichozrout
16. čer 2020

@marketka_m Kamaradka na potratu byla, nelituje yveho rozhodnuti, ale ano, obcas premysli a ma podobne uvahy. Tomu se asi vyhnout neda. Myslim, ze hodne zalezi na okolnostech. Zeny, ktere do potratu dotlacilo okoli a ony s tim nebyly vnitrne ztotoznene, to asi nesou hure nez zeny, ktere se fakt rozhodly samy.

marketka_m
16. čer 2020

@sudylichozrout u nas v rodine byl take potrat..proste prestalo bit srdicko...byla jsem u te zeny..plakala..ja plakala s ni..ale nevim co prozivala...urcite neco jineho nez ja..ale vidim do dneska ze o tom mluvi...je ji to stale lito..chtela by to vratit..i kdyz to dite bylo neplanivane..ztrata byla obrovska...a ted si vem co musi prozivat zena ktera se rozhodne nechci?! podle mne zensky o tom nemluvi..ale uvnitr jsou velmi zranene a citlive..a kdyz uz nekdo o tom mluvi..tak mluvi o bolesti.. jeste jsem nenasla zenu ktera by mluvila o potratu je to vklidu..pokud to nekdo napise sem na konika..myslim ze je to jenom obrana..proste obhajeni sveho cinu..ale nekdy vecer tato zena i tak v dusi place a premysli nad ditetem ktere mohlo ted vedle ni usinat...ach..zasr jsem se rizepsala...sorry

me_druhe_ja
16. čer 2020

@marketka_m Každá je jiná... Pro některé je potrat nemyslitelná hrůza, které by se nedopustily, i kdyby jich mělo žít 8 v 1+1. Pro některé je to dokonce vražda. A pro některé je to prostý zákrok, na který nezapomenou, ale který je nijak extra trápit nebude. A některé se s tím nevyrovnají nikdy. A některé jsou rády, že šly. Tak to prostě je. Svět není černobílý (naštěstí!) A lidi jsou (dvakrát naštěstí!) Různí. 🙂 A my máme dneska možnost volby, což je někdy horší a těžší, než kdyby nebyla. Je strašně smutné, že některé páry dají statisíce za IVF a čekají na dvě čárky léta, ale to přece nelze dávat za vinnu těm, které otěhotní ani neví jak..

marketka_m
16. čer 2020

@me_druhe_ja hmmmmmm...chtela bych poznat zenu ktera je rada ze sla..a ted to fakt nemyslim nijak ironicky

sudylichozrout
16. čer 2020

@marketka_m Treba prave ta moje kamoska. Skutecne je rada, ze to tenkrat vyresila takto. Pojala totiz idiotsky napad, ze zkusi slepit vztah miminem. Otehotnela, ale zachranit se nedalo vubec nic. Jeji tehdejsi pritel byl pablb a ji to prave po tom druhem otehotneni konecne doslo. Mela tenkrat dvouletou dceru a sama by to zkratka nedala. Tak sla na preruseni. Nadava si ne za rozhodnuti potratu, ale za rozhodnuti lepit ditetem vztah.

Strana
z5