icon

Miminko po porodu zemře. Vidět či ne?

8. čer 2020

Ahoj holky. Omlouvám se, ale z jistých důvodů zakládám diskuzi anonymně. Prosím, ráda bych znala váš názor. Bohužel víme, že naše miminko po porodu zemře (vážné vrozené genetické vady). Má otázka zní: vidět miminko po porodu nebo ne? Musím si projít klasickým porodem (prvorodička) a mám z něj obavy. Velké. A ješte vlastně nemáte žádnou cenu útěchy, nemáte tu sladkou odměnu, ale jen hořkou bolest.

1) vidět znamená rozloučení. + člověk má aspoň malou odměnu? Ví, proč si tím vším musel projít a kvůli komu - vidět malého andílka

2) nevidět, nechat to být a mít co nejméně vzpomínek = o maličko mensi bolest?

3) nevidět a poprosit PA o fotografii. V budoucnu možnost se podívat (nebo treba nepodivat) dle toho, jak to budeme citit?

Jak byste se asi rozhodly vy? Pripadne je tu nekdo, kdo s tim ma osobni zkusenost?

Moc děkuji a přeji všem hodně zdraví

Strana
z5
zelenaesmolda
9. čer 2020

@mariti pro me to je jako nazev hororu

mariti
9. čer 2020

@zelenaesmolda a vidis-pro me zas poeticke vyjadreni velmi hluboke zivotni pravdy..

kristyn.g
9. čer 2020

To mě moc mrzí. Vše už bylo psáno. Jen jsem chtěla dodat že bych jí držela v náručí, mazlila, klidně k prsu dala prostě dokud by dychala. A bylo by mi jedno jak by vypadala. Neodmítla bych dítěti náruč kvůli deformitam. Má štěstí. Bude umírat v milující náruči.

miaelle90
10. čer 2020

@zelenaesmolda nezlob se na mě, ale ty tvoje komentáře jsou dost za hranou ( slušněji napsáno ), nerozumím tvoji potřebě za každou cenu komentovat ... Autorce přeji hodně sil, budu na Tebe myslet a přát Ti, aby tvůj obrovský smutek brzy vystřídala radost. Je mi to lito.

priefi
10. čer 2020

Strašné mě mrzí, čím si musíš procházet 😔😢 Jediná odpověď, která je správná, je ta, kterou cítíš Ty. Ale jelikož se ptáš na názor, já bych to maličké třeba potřebovala vidět, nedokázala bych ho nevidět a nerozloučil se s ním. Je mi to moc líto 😔

evab112
10. čer 2020

Ahoj zakladatelko. Moc mě mrzí, čím si prochazis. Bohužel jsem také přišla o syna krátce po porodu. Rozloučili jsme se s ním oba s manželem. Určitě se toho ale neboj. Je to bolestivý zážitek, těžko se to vysvětluje, ale jsem ráda že ten čas, kdy jsem si ho chovala. Kdybys chtěla, klidně mi napiš soukromou zprávu.

zelenaesmolda
10. čer 2020

@miaelle90 a proc komentujes moje komentare?Preskoc kdyz s tim mas problem 🙂

priefi
10. čer 2020

@misakri ❤️😔😢

priefi
10. čer 2020

Je mi líto, že tolik z Vás muselo prožít tuto nesmírnou bolest 😔 Jste hrozně silné, že jste to zvládly ❤️ Kéžby se tohle nedělo 😔

chiguita
14. čer 2020

Mám osobní zkušenost, rozloučit se,pochovat a poděkovat za ten čas co bylo s váma.
3.7.2020 to bude 12 let a nyní mám již 6 ti letou parádnici.
Přeji hodně sil a čas přinese vytoužené štěstí.
PS. foto miminka asi nee , já mám schované ultrazvuky zalepené v obálce.

codal
14. čer 2020

Předně mi je hrozně líto, že něco takového musíš prožívat, to je prostě zlý sen každé mámy. Já bych takhle velké donošené miminko určitě vidět chtěla. Pokud by se mi to stalo v nižším stádiu těhotenství, tak nevím, tam by asi záleželo na situaci. Pokud by miminko alespoň chvíli žilo, tak v každém případě. Co se týká fotografií, tak pokud by miminko žilo, tak bych určitě chtěla fotku, pokud ne, nejspíš bych si vyfotila třeba jen nožičky, ručičku, obličejicek asi ne. Určitě bych si udělala otisky, ta památka by pro mě byla důležitá. Držte se❤️! Dala jsi svému miminku nejvíc, co jsi mohla, dala jsi mu krásných devět měsíců u tebe❤️!

autor
17. čer 2020

Ahoj, ráda bych se s vámi podělila o zbytek příběhu, který zatím stále pokračuje. Porodila jsem 11.6 pet minut po pulnoci. Bylo to dlouhe. Mala se narodila a ja ji slysela brecet. Krasny pocit. Dychala sama. Nema zadne deformity. Chovali jsme ji 3 hodiny, plakali a cekali, ze uz se znovu neuvidime. Ale nase holcicka se rozhodla, ze tu jeste chvili chce být s námi. Druhy den prisel doktor a sdelil nám, ze kupodivu plice jsou v poradku a mala je schopna dychat zcela sama a ze dokonce malinkato močí (máme vvv ledvin, po porodu mela do pár hodin zemřit a v brisku ledviny nefungovaly vubec). Po porodu tedy mají ledviny malickou funkci, ale jen jakousi zbytkovou, nedostacujici. Ale o tak nám to dalo pár dnů, možná týdnů navíc. To nikdo nečekal. Ani my, ani doktori. Mala byla na jipu. Rozhodli jsme se, ze si ji vezmeme domu, at tech poslednich par dni nebo tydnu ma krasnych. At je v bezpeci, s maminkou a tatinkem. Bude to tezke. Ale myslim, ze jsme se rozhodli spravne. Bude s nami doma a k hladkemu prubehu nam pomuze organizace Cesta Domů. Je to velká nejistota. Nevime, co a kdy bude. Ale zatim se ji dari dobre... je to velka bojovnice a uz i takto vsem vytřela zrak 🙂

Ps: vada je opravdu neresitelna, jsou postizene i jatra, je to potvrzene geneticky a neni mozno lecit, proto moc prosim, nepiste, ze je jeste sance na zlepseni. I kdyz se zda ze ano, a moc bychom si to prali, vic nez cokoliv na svete, opravdu neni.

calvac
17. čer 2020

Ctu se zatajenym dechem. Drzte se, preji mnoho sil!!!

marketka_m
17. čer 2020

Buh Vam davej silu v techto dnech!!!!!!!!!!!!! Uzivejte si spolecnych chvil!!!!!!!

codal
17. čer 2020

Vaše dcera je velký bojovník a rozhodla se, že s vámi prostě chce strávit nějaký čas, i přes nepřízeň osudu a to je zázrak. Vím, že vás čekají velmi těžké okamžiky, ale dostali jste šanci ji poznat, užít si ji alespon na chvilku, abyste měli i krásné společně zazitky, což je ve vaší situaci opravdu neskutečný dar. Držte se a užívejte každý den! ❤️

sudylichozrout
17. čer 2020

Ufuf, to je cele tak sileny mazec. Mate muj hluboky obdiv. Smekam pred vasi silou a laskou.

madbetka
17. čer 2020

Rozplakalo mě to, je to neuvěřitelné, jak velcí bojovníci dokáží ti maličcí být. Moc vám přeji, ať je každý prožitý den s vaší holčičkou plný radosti, aby vám na ni zůstaly jen ty nejkrásnější vzpomínky. Věřím, že i těch pár dní je obrovský dar. Píšeš o tom neuvěřitelně vyrovnaně a s takovou láskou! ❤️ Držte se!

rickym
18. čer 2020

Holčička si vybrala úžasné rodiče, máte můj obdiv❤️ Došly mi slova s vaším příběhem..

leilinka1234
18. čer 2020

Vy jste úžasní a já se klaním až k zemi! Užívejte si společné chvíle na maximum! A děkuji, že sis našla chvíli a napsala nám, jak se vám daří ❤️ budu na vás další dny moc myslet a té malé bojovnici posílám pohlazení ❤️❤️❤️

bazildicek
18. čer 2020

Malá je veliká bojovnice, užívejte společných chvilek co to jen jde a přeji do budoucna hodně sil a energie, jste úžasní klobouk dolů 👏❤

me_druhe_ja
18. čer 2020

Poté, co jsme si i soukromě psaly, tak mi to stačilo k tomu poznat, že jsi velmi rozumná a sympatická žena, které osud nadělil velmi těžké břímě. Ale možná ho nadělil právě vám, protože málokdo jiný by dal maličké tolik lásky a něhy alespoň na těch pár dnů, týdnů. Jste fakt neskutečně silní. Přesto všechno, co potkalo nás, si nedovedu představit ho nemít. Užijte si každou sekundu, milujte ji nejvíc....Odejde s úsměvem na tváři a vědomím, že byla moc milována. Není možné, abyste na ni někdy zapomněly a bolest bude jistě obrovská, ale vím, že k vám brzo přijde její bratříček nebo sestřička, co vám bude kouzlit úsměv na tváři az do konce vašeho života. Držte se, posílám moc sil a maličké jedno velké obejmutí.

pasiba
18. čer 2020

Moc vás obdivuji. Posílám vám na dálku co nejvíc sil pro malé zlatíčko ♥️♥️♥️

poutnikova
18. čer 2020

Videt, obejmout, vyfotit, schovat vlasky, udelat obtisky rukou, nejlepe pozvat profifotogrrafa. Syn zemrel tyden po porodu. Nemusite na to koukat hned... muz mi pak dal jako dar fotoknihu, fotky z celyho tehu, porodu i umirani, a jsem rada ze jii mam!!! A Vojtova fotka je 6 let za postely, pridali jsme k ni fotky nasich dalsich zivych deti, meli pohreb, chodime na hrbitov... boli to, ale kdyz se nerozloucite, bolet to bude taky, asi vic...

poutnikova
18. čer 2020

@poutnikova odpojili ho, umiral mi v naruci. Tezka zkusenoost pro pevorodicku. Akorat ny to nevedeli dopredu... posilam spoustu sily a lasky!!!!

evab112
18. čer 2020

Přeji Vám, ať se společně strávený čas co nejdelší. Užívejte si každou minutu, co jste spolu.
Také jsem přišla o syna. Vím jak to bolí. Ale každý okamžik, kdy jsme byli všichni spolu, nám nikdo nevezme a já jsem vděčná i za těch pár dní. Mám schované fotky, udělali nám otisky nožiček, na ruce nosím náramek, který mi ho připomíná.
Čeká Vás spoustu bolesti a smutku, ale jednou přijde smíření a zase se usmějete.
Posílám Vám spoustu sil.

poutnikova
18. čer 2020

Az ted ctu o porodu, moc na vas myslim, je skvely ze muze byt u vas. Kdybyste cokoliv chtela vedet, posdilet... klidne piste. Je to 6 let, mam dalsi 2 holky, a dalsi mimi na ceste...

aklin
18. čer 2020

Jste úžasní. Dokonce života vám zůstanou krásné vzpomínky na to maličké, které si aspoň na chvíli vybojovalo život.

lennus
18. čer 2020

Je to tak moc těžká a přeci svým způsobem obohacující zkušenost, opatrujte se a užívejte vzájemné lásky!

purplerain
18. čer 2020

I v tom smutném a zlém existuje i něco dobrého. Vaše dcerka pozná lásku rodičů, byť na chvíli a vy máte možnost jí tu lásku dát. Užijte si s ní každý den. Myslím na vás a přeju mnoho sil.

priefi
18. čer 2020

Čtu pokračování Vašeho příběhu, z očí tečou slzy jak hráchy 😔 Tomu se říká zázrak! Jste neskutečně silní ❤️❤️❤️❤️❤️ Kéžby se stal ještě jeden zázrak 😔 Držte se! Přeji hodně sil 😢 Hlavně až přijde čas, kdy Váš malý andílek odletí zpět do nebe 😔😢😔 Jste úžasní rodiče, že Vaší maličké, ač na pár dní, dáte domov a lásku ❤️ Máte můj obdiv! Je mi líto, že je to tak, jak to je 😔😢😔

Strana
z5