icon

Přítel dítě nechce. Co byste v mém případě dělali?

nikuska.v
17. led 2021

Dobrý den,prosím o radu . zjistila jsem že jsem těhotná ,bohužel přítel momentálně žádné dítě nechce jelikož řešíme že by jsme chtěli baráček. Máme spolu už 7mi letého syna.
Já samozřejmě mimčo chci a syn by rád sourozence ,ale přítel je názoru že mám jít raději na interupci. Co by jste v mém případě dělali? Už jsem z toho zoufalá..

Strana
z3
teeerez
17. led 2021

Jsi dospela zenska, ktera druhe dite chce, dokaze se o nej postarat, nejsi financne na dne, mas kde bydlet - potrat bych vubec nezvazovala. Pritel se chova jako blb, bud se vzpamatuje a to, ze stvoril zivot bude akceptovat nebo za to nestoji. Nejsem fanda rychlych soudu, ale vymenit zivot ditete za barak mi prijde hrozne. Ted bys kvuli nemu sla na potrat, budes se tim trapis hodne dlouho a on za mesic stejne odejde - to co pises, ze rika neukazuje na rozumneho chlapa, na ktereho se muzes spolehnout.....

nikuska.v
autor
17. led 2021

@michaela666 samozřejmě vím že já bych tu péči zvládla a že by i mě okolí pomohlo a hlavně syn se těší že by mohl mít sourozence.vidim i jak se vždycky stará o sestrenčinu malou teď už skoro roční holčičku

michaela666
17. led 2021

@nikuska.v Potom bych řekla příteli, že na potrat nepůjdeš. Je to tvoje tělo a případné komplikace nebo následky nemusíš riskovat protože on něco požaduje. Upřímně podle toho co jsi napsala si myslím, že by to váš vztah poznamenalo a stejně by jste šli od sebe. Hypotéka a stavění baráku jsou taky zkouška vztahu. Co si budeme povídat, když nezvládá normálně fungovat se synem a přistupuje k němu jako k nevychovanému, je otázka času kdy ho to přestane bavit a vezme kramle.

lachtanice86
17. led 2021

Takže vy máte problémy ve vztahu, až tak velké, že přemýšlís nad tim, že odejdes, i přes to s nim nadale spíš a náhodou selže antikoncepce, zvláštní kdyz ty dite chceš, chlap ne. Váš vztah to neustojí tak ani tak, to je jasný, tak je jen na tobě, zda se zvládneš starat o dvě děti sama. Časově, finančně, jestli mas kde bydlet.

andelka
17. led 2021

@nikuska.v popravdě? Já jsem ukončila manželství dost brzy po narození druhého dítěte. Vlastně už v těhotenství jsem tušila,že půjdeme časem od sebe. Mela jsem mezi nimi rozdíl sotva dva roky. První syn adhd. Mladší zcela zdravý. A musím říct,že rozhodně je to plus. Člověk líp zvládá to nestandardní dítě,když má druhé normální. Dokonce bylo i lepší,když k tátovi chodili dva,než kdyby byl jen jeden. Jsou rádi,že se mají. Vždycky budou mít jeden druhého. Mezi druhým a třetím dítětem mám rozdíl 7 let,je to bezva. Takže, být tebou,dítě bych si nechala, ale vztah s takovým blbcem ukončila. Jsi mladá, máš život před sebou. Já jsem se v 30 rozváděla. V 35 podruhé vdávala, těhotná, šťastná,a jsem pořád. Na potrat nechoď, litovala bys toho, manželovi to vyčítala,a stejně b to šlo do kytek.

kami2262
17. led 2021

@nikuska.v mě přijde stavba domu spíš jako výmluva... Dá se úplně v pohodě zvládnout jak malé dítě, tak hypotéka... Mimochodem na hypotéku berou mateřskou jako příjem. My teď čekáme dvojčátka, máme hypotéku a rozestavěný dům (a to moc peněz nemáme) ... Všechno jde, když se chce. Spíš mi přijde, že tady tvůj přítel nehledá možnosti, jak to zvládnout, ale jak tě "vmanipulovat" do potratu. Být tebou, tak se spolehnu radši sama na sebe, než na někoho, kdo není schopný přijmout odpovědnost za své činy.

rnika
17. led 2021

Od něj mi to přijde jako výmluvy, vzít hypo se dá i s dvěma dětma, neřeknu, kdybyste už měli dvě nebo tři.... Ale takhle. Pokud už žádné dítě nechtěl měl to řešit zákrokem u sebe a nebo se fakt hlídat. Pokud ty chceš a i syn... snažila bych se mu to vysvětlit. Myslím, že sourozenec je plus. Jinak s přístupem tvého chlapa se dalšího dítěte nedočkáš... ani později, vždycky si najde důvod a syn zatím vyroste a už také sourozence chtít nebude.

guliii
17. led 2021

Myslím že by tvému synovi ten sourozenec prospěl. Hodně se stává, že když je se starším dítětem něco náročnější(jak píšeš nechce jíst) tak se to hodně upraví, když se mu narodí sourozenec. Starší se začne víc snažit, protože nechce být pozadu a je přece starší tak chce být šikovnější. A opravdu by sis nevycitala, že jsi šla na potrat? Já osobně bych se rozhodla jak to cítím já. Nebrala bych na přítele ohled, ale zvážila bych jestli se o děti zvládnu postarat sama. Myslím si že pokud půjdeš na potrat na který jít nechceš, tak to stejně příteli nezapomeneš a dřív nebo později půjdete od sebe. Z toho co píšeš stejně přítel není moc kvalitní partner a zvážila bych si s ním brát hypotéku, abys k němu nebyla ještě víc přivázaná.

sudylichozrout
17. led 2021

No ty blaho, to je zase jednou ultrakreten. Takovyho idiota bych akorat tak kopla do perdele. Hnat svoji pritelkyni na potrat udela jen dusevni mrzak. Pokud ty ditko chces, tak si ho nech a vykasli se na nej. Zvladnete to i bez takoveho sobce.

te_reza
17. led 2021

No já teda nevim, u nás to je naopak, já si stojím zatím, že kdyby něco, chci interupci a chlap opak. A teď mě sežerte. Tohle si musíte vyřešit hlavně mezi sebou.

orisek56
17. led 2021

A teď si Poloz základní otázku.... Opravdu chceš dát pryč svoje dítě, kvůli takovému člověku? Který svým uvažováním má hodnotu lejna u cesty? Jak myslíš, že tvůj vztah bude dlouho pokračovat?

levandule_k
17. led 2021

@nikuska.v Rozhodla bych se podle toho, co chci já. Když se vžiju do tvé situace, já bych si nikdy neodpustila, že jsem šla na potrat, jenom proto, že se to zrovna nehodí kvůli hypotéce. Kdybych potrat podstoupila, nedokázala bych v tom domě být šťastná a vyčítala si to, vyčítala bych si to, že jsem se nedokázala postavit za svůj názor a partnerovi bych to nikdy neodpustila. To by byl začátek konce vztahu.

Hypotéka se dá vzít i když ty jsi na mateřské. Takže to je jen výmluva.

amazonkajanik
17. led 2021

@nikuska.v syn je lehký autista,chtěla bych ho vidět,mít doma těžkého. A pak,chce barák,ty už chodis do práce,pomužeš splatit velkou část hypotéky a pak tě pošle někam ...
Pokud máš možnost 2děti dát i bez něj,není co řešit. Prostě si ho necháš a buď to zkousne,nebo ať jde do prd...

veruuu_kubesovic
17. led 2021

@nikuska.v
...jak momentálně? to jako příští rok bude chtít? nebo za 2 roky? a stavět barák ano/dítě ne? to už mi příjde dost podivné 🙄
jinak mám 2 děti - starší dcera s vývojovou dysfázií a s cukrovkou, v životě by nás s manželem nenapadlo jí jakkoliv řešit, ano je jiná, ale prostě je naše...

lucii10
17. led 2021

@marcicek84 Myslela jsem,pokud se odhali nejaka vada na screeningu😊

drakenn
17. led 2021

Z přítele se opět stal nepřítel..
Já osobně bych ho kopla do zadele. A zařídila se na život s dvěma dětma..

elencze
17. led 2021

Můžu jednu otázku, první syn je jeho? Protože jak se o něm vyjadřuje, no já bych mu sbalila tašky už dávno a neměla s ním další dítě a plány na barák, ale neznám tvou situaci a jak se říká, nesuď toho, v jehož botách nechodíš. Za mě interupce takhle bez důvodu bude šílená rána pro tvou psychiku, půjdeš na ní do nemocnice, kde pár pokojů od tebe budou ležet miminka, možná je i uslyšíš, představ si, jak ti asi bude. A co je to za chlapa, když tohle po tobě chce.

orisek56
17. led 2021

@elencze co jsem pochopila tak není

orisek56
17. led 2021

@elencze tak kecám, tak asi je. No co to hůř ty mede

nikuska.v
autor
18. led 2021

@elencze ano syn je jeho,bohužel je tam víc aspektů .bohužel se v tomhle teď neshodne a já si malé samozřejmě chci nechat za každou cenu.

nicol22
18. led 2021

Mě by fakt zajímalo, co ženský vede k tomu s takovým debilem zakládat rodinu, brát si hypotéku, plánovat další dítě...jeho vlastní dítě, které je autista, je podle něj rozmazlený...jako to vážně? Pro mě je na prvním místě dítě, chlapů je na světě jak sra*ek. Pokud má takový vztah k tomu prvnímu, co myslíš, že bude s druhým, které ještě navíc nechce? Za to žádný chlap na světě nestojí a s takovým já bych vůbec neztrácela čas...zařiď se podle sebe, tak jak to ty cítíš. Chlap může odejít i když druhé dítě nebude ale případné následky si po potratu poneseš do smrti...

elencze
18. led 2021

@nikuska.v v tom případě bych vážně na potrat nešla, když sama píšeš, že máš zastání v rodině, protože tohle není úplná rodina, to je pro syna už teď asi pěkně šílené prostředí, když je podle otce "rozmazlený", tam není co udržovat. Držím palce, určitě to všechno zvládneš.

bara88
18. led 2021

@nikuska.v dítě bych si tedy nechala spíš bych uvažovala jestli s takovým chlapem chci budovat nějaké bydlení

nikuska.v
autor
18. led 2021

@elencze děkuji, občas ano je to šíleny.
@bara88 samozřejmě dítě si nechám ,zítra jdu na ultrazvuk tak jsem sama na něj zvědavá ☺️

michaela666
18. led 2021

@nikuska.v Určitě přijdou těžší chvíle, ale rozhodla jsi se správně. To malé ti všechno vynahradí a velký bráška v rámci možností určitě pomůže. Ať miminko pěkně prospívá a přeju klidné těhotenství. 😉

dominika295
18. led 2021

Zdravím, mám úplně ten samý problém jako zakladatelka. Zjistila jsem že jsem těhotná,ale přítel miminko nechce,řekl mi není připravený na to mít dítě ma 11ti letou dceru z předchozího vztahu ja 3 letou dcerku. Ze 3 děti by byli moc. Nemohu brát antikoncepci ze zdravotních důvodů. Přítel mi řekl ze jsem si miminko naplanovala a ze mi můj plán nevyjde že je to má snaha si ho udržet. Upřímně náš vztah tak poslední rok nic moc. Jsem za miminko ráda ale mám strach jak to sama zvládnu..řekl mi pokud si to malé nechám tak odeme odejde. Nevím co mam dělat poraďte. Je tady nějaká maminka ktera byla v podobné situaci děkuji

levandule_k
19. led 2021

@dominika295 Tohle je těžké, je otázka, jak tě podrží rodina. Pokud si dítě necháš a on odejde, chtěj po něm výživné i pro sebe. Je na to tuším nárok do dvou let dítěte. Schovávej si všechny doklady za výdaje za miminko, pak si to od něj nech proplatit.
Jinak to od něj je vydíraní, jestli si necháš ditě, tak odejdu wtf.... To jako když půjdeš na potrat, tak s tebou milostivě zůstane?

michaela666
19. led 2021

@dominika295 Sbalit mu tašku rovnou. Jak tohle vůbec může chlap vypustit z pusy? Buď já nebo dítě. Pokud máš podporu rodiny a miminko chceš/ zvládneš vychovat i sama, na potrat bych nešla.
Mě osobně by tohle rozhodnutí jenom aby se mnou chlap zůstal totálně psychicky položilo. Ve výsledku se stejně kdykoli sbalí a půjde o dům dál, ty se pak budeš trápit jaké by to bylo, kdyby sis malé nechala.

tinaprofi
19. led 2021

No to je výborný, chlap z toho zase vyjde jako největší debil 🙂) A samozřejmě největší expertky, který jim u toho svítily mávají trasnparenty, jaký jsou chlapi ko*oti. Klasika ... Na nečem jste se jasně dohodli a pak mu do toho hodíš vidle. Ale samozřejmě musí chlap vždycky na všechno přistoupit. Jenom oplodnit a jít do pryč, vydělávat. Báchorky o tom, jak selhala antikoncepce - mohla a nemusela, co když jsi ho postavila před hotovou věc? Co když lžeš? Co když jsi doufala, že teď když jsi o dítěti mluvila, tak on vyměkně, až mu tu "radostnou" novinu oznámíš a řekne, samozřejmě miláčku, jistě, vykašlem se na naše plány, máme doma už jedno náročné dítě, já k tomu vlastně nemám co říct 🙂) tak to na mě působí, že ženská staví chlapy před hotovou věc a když odmítne nebo řekne svůj názor je největší hajzl na světe a okamžitě rozvod... vy jste opravdu skvadra neuvěřitelná 🙂)

tinaprofi
19. led 2021

@dominika295 tak jste měli používat kondom, nebo tělísko, náplasti, existuje x variant dneska před početím...sorry, ale to je přesně ta situace. Jsem těhotná, sorry - stalo se, tak strašně zásadní věc, před kterou ty ženský ty chlapy staví a odpoved ne neexistuje ...to mi nahání husí kůži. Tohle nikdy nepochopím.

Strana
z3