Rozhodování o třetím dítěti: Je to správné?
Ahoj … Máme dvě zdravé holčičky a teď pozitivní TT , první reakce chlapa nadšeni . Druhý den přišel s tím , že třetí už nechce , že by nás to omezovalo v dovolených , jezdíme na vodu , tůry a tak … Je mi 30 a chlapovi 42 🙁 Stojím před rozhodnutím zda si miminko nechat nebo ne 🙈 Pocity se ve mě šíleně bijou 🙁 Nikdy sem si nemyslela , že bych tohle musela řešit 🙈
To je individuální. Na mě by byly i dvě moc, pro někoho jsou 3 málo.
Hrozně záleží, jak to máte s místem, autem, financemi, prací, jak moc by Vás to omezilo v těch aktivitách na které jste zvyklí a hlavně jak moc by vám to vadilo.
Pro me je to akorat. Jeste porad se vejdete do bezneho auta, tury - jak by vas dite navic melo omezovat tam? Jakoze to bude miminko? Vsak muze do manduky, pozdeji krosnicky. Ubytovani v 5 uz je horsi, ale zas takovy problem to neni (da se to vyresit tim, ze deti spi spolu 3 na posteli pro 2, jeste jsem se nesetkala s tim, ze by to provozovateli ubytovani vadilo, kdyz to vi dopredu)
Jedna vec je, pokud uz se 2 detma je rozpocet hodne nahnuty a treti byste neuzivili, ale pokud je to jen tohle "omezovani" tak bych to spis oznacila za naval paniky a nebala bych se toho
Tak to hlavně záleží, jak se dohodnete doma vy, my se ještě před druhým shodli, že to stačí a další prostě nebude. Takže my skončili u dvou, pro nás je to akorát co se týče prostoru, financí, psychicky i fyzicky, prostě hotovo. Ale když má někdo 3 děti, tak se nad tím nijak nepozastavuju, sama jsem ze tří dětí. Záleží jen na tom, jak to budete zvládat vy spolu doma a jak se k tomu postavíte, ale to je ti asi jasné.
Jen teda nevím, vy jste další do budoucna chtěli, nebo ne? Chránili jste se, pokud jste nechtěli? To zas jako moc nechápu z toho, co píšeš. Co ty na to, nějak neuvádíš a manžel jeden den chce a druhý ne... Trošku divný
Podľa mňa to nie je veľa pokiaľ vás to výrazne nebude obmedzovať finančne alebo časovo. Ja som mala vždy vysnívané 3-4deti s malým vekovým rozdielom ale Teraz si 3 neviem predstaviť kvôli času aj keď financií by bolo aj na 5 🤣 ale ide skôr aj o priority radšej budem mať 2 a po práci sa im maximálne venovať ako 3 a už ten čas by som na ne nemala takže najlepšie bude keď si s muzom sadnete a preberiete všetky pre a proti, každá rodina žije inak tak v každej sú iné pre a proti ale pokiaľ ste zdraví aj to malé bude zdravé tak neviem si to predstaviť dat preč pokiaľ by som naozaj nemusela - že ho neuživím... A 30, 42 nie je ani ani vysoký vek, poznám par rodičov, ktorí mali deti aj v 40+ a zvládli ich výchovu zvládli ukážkovo
@mama_mila Bylo to bohužel přes prášky , měla jsem antibiotika a stalo de , měl občas narážky že budeme mit miminko a že by chtěl vozit . No a teď to přišlo a úplně o 360• 🙁 Já bych se nebralnila třetímu , barák máme velký auta taky obě , já malem dokonce 7mi místné a co se týče financí tak na tom nejsme špatně.
První rok nás třetí miinko v dovolených opravdu omezovalo. V zimě jsem nemohla lyžovat a museli jsme se střídat u kočárku, v létě se nám nechtělo s kočárkem v horku nic moc podnikat. Parádní dovolené to byly! Trávili jsme hodně času spolu a moc jsme si to užili. Od té doby se v pohodě daří se prostřídávat, děti se naučily brát na malou ohledy, takže letos na podzim jí bude pět a už normálně lyžujeme, jezdíme na výlety na koelch, cokoli chceme. A říkáme si, jak jsme byli hloupí, že jsme se báli, jestli to zvládneme, protože nemít nejmladší, přišli bychom o tak strašně moc, že by to všechny dovolené světa nevyvážily.
@rebe já to tak cítím s druhým, kterého jsem se původně bála. Ale teda nemá ještě ani rok, jen vím, že už teď je to s ním jednodušší než to bylo s prvním. Člověk je už tak nějak na omezení zvyklý a to další dítě se celkem přizpůsobí, něco málo naopak jemu, ale dá se to v pohodě. Čekala jsem to horší a nedokážu si představit ho nemít 🙂
Tohle je jen vase rozhodnuti. Nekdo je rad, ze ma 3 a vice deti, ja bych sla na potrat, takze stojim za tvym muzem. Preju spravnou volbu.
V tomhle jsou to prostě chlapy, pro ně dokud si na to nemůžou sáhnout tak to ještě neexistuje. Až by viděl bříško a pak to miminko, hlavně kdyby to byl kluk, tak z něj bude po💩. Ale v tobě roste život, ty bys ho musela ukončit. Když si ten človíček k vám našel cestu a nejste na tom tak, že byste neměli na obživu tak bych si ho nechala. Ale přiznám, že nejsem objektivní, já bych si přála 3, ale kvůli zdravotnímu stavu nevím, jestli budu moc. Ty s tím budeš žít, musíš si být jistá, že ho nechceš, jinak tě to bude užírat. Neodsuzuji ty co si to nechají vzít ( i když je to pro mě hrozná představa) jen vím, že pokud jsou pevně rozhodnuté, že ho nechtějí tak to většinou psychicky zvládnou dobře. Pokud váhají, tak si později to dítě představují jak by mohlo vypadat a i se jim rozpadl vztah. Hlavní slovo má žena, tak to prostě je. A ještě otázka, dokázala by ses nezlobit na manžela, že tě nechal jít na potrat? Klidně si to všechno napiš, tvoje pocity. Jak se cítíš když se rozhodneš pro potrat a jak když si ho necháš.
Za mě to není moc( máme 3) pokud máte vše jako je bydlení , finance atd. A omezení za mě žádné s nejmladším jezdíme na ryby pod bivak ( stan) od 1 měsíce .... Nyní má 2 roky a naprosto to zbožňuje takže za mě není důvod se bát že tě to omezí ( jasně na vodu do člunu bych mimi nebrala ) ale na túru naprosto v pohodě a pokud je to přes antikoncepci tak bych to brala tak že to miminko k nám prostě chce ❤️
Mame 3 děti a na dovolené jezdíme normálně, nevidím velký rozdíl mezi 2 a 3 dětmi, max tak v tom, ze je potřeba větší auto. To třetí už proste zapadlo a nikdy sme se neomezovali.
Není to moc. Nám se neplánovaně narodili dvě mimina krátce po sobě. Třetí a čtvrté dítě, manžel reagoval podobně jako tvůj. Teda neřekl to tak natvrdo, nejdřív nadšení, pak si uvědomil tu zodpovědnost a zalekl se. Ted je nadšený otec.
Neohlížej se na manžela a vůbec ho neřeš, neřeš okolí, ty jsi těhotná a ty se rozhodni sama za sebe. KDyž se rozhodneš dle někoho jiného, budeš si to do konce života vyčítat.
A gratuluji.
@guliii jsem si víc než jistá , že na něj budu naštvaná už napořád 🙁 Roste to ve mě a já tu už týden bulím jak želva . Holky se těšily , ale ve chvíli , kdy jim řekl , že jim to omezí dovolené a výlety a vše co chtějí ( vše mají , na co si ukáží tak jim koupí ) Tsk starší 9let otočila a že už ho nechce a furt se ptá kdy už to dám pryč , o to víc mě to mrzí
@mimco2014 žádná dovolená na světě ti nenahradí to, co přijde s třetím dítětem. My jsme hodně akční rodina, když bylo dětem 12 a 9 let plánovane jsem otěhotněla. Jako jo... Omezilo nás to. Lyžování - museli jsme se s mužem střídat. Děti byly zvyklé na dovolené typu lezení po zebrikach v Alpách, to nešlo. Hodně jsme jezdili na kole v přírodě, to jsme řešili hlídáním. Teď jsou malému 3 roky a letos ušel 17 km ( samozřejmě jsme ho poponeseli ale dal to). Hodně se navýší cena na dovolenou v zahraničí. Každý rok jsme létali k moři. Pro 3 děti je to raketa. Pokoj pro 5 skoro neexistuje. Vyřešili jsme to all inclusive v Chorvatsku. Naši rodině to víc dalo než vzalo. Ale ano... Omezí Vás to, stojí to víc peněz, budete muset dělat ústupky ale ten malý človíček Vam to milionkrát vrátí. Moje děti bráchu milují a to dcera dělala neskutečne scény, když jsem otěhotněla
@mimco2014 tak tohle by vůbec neměl řešit před dětmi. To je opravdu vůl. To je jako bys teď dceři řekla, že pokud tě tatínek pošle na potrat tak se s ním rozvedes. Prostě manipulace, do toho se vůbec děti zatahovat nemají.
Jinak odpověděla sis sama. Dítě chceš. Tak nebul a postav manžílka před hotovou věc. Prostě mu v klidu řekni, jak to cítíš. Ať to začne zpracovávat. On by ti taky nedopustil, kdybys ho donutila něco udělat vašim holkám. Tak mu vysvětli, že pro tebe už je to také tvoje dítě, tvoje součást. Chlapy jsou zabedněný, ale on to pochopí. Jak jinak bys s ním chtěla žít? Jakože potrat a pak budeme dělat jakože nic? Tak to nefunguje pokud to necítíte oba stejně.
Máme 3, plánovaně, s miminkem se velice brzy dá dělat fůra věcí, dovolené se jen trochu pozmění a kolikrát si člověk rozšíří obzory. Miminko už je na cestě, zázemí máte. Já bych asi každou dovolenou, každý výlet měla myšlenky na to nenarozené miminko, jak by bylo staré, co už by umělo a nevím, jestli by tím nešlo do kytek i manželství. Pokud to máte podobně, zkusila bych u muže zapátrat, zda je to opravdu jen o těch dovolených nebo za tím je něco hlubšího, z čeho má strach (finance, zodpovědnost, věk), a snažila bych se to s ním v klidu probrat, vyjádřila i pochopení pro jeho pocity.
Máme třetí dost neplánovaně, mezi prvním a posledním je rozdíl 10 let bez tři týdnů. Ano, v něčem jsme kvůli tomu omezeni,ale neměnila bych a nejmladší se klukům snaží tak moc vyrovnat, že se omezení stále zmenšuje
@mimco2014 máme tři děti a jsme za to rádi chtěli jsme ještě jedno nějak jsme cítili v sobě že nejsme kompletní ale život to chtěl jinak a nález skrz čípek atd....u vás je to složitější no zda miminko nebo zájmy jako úplný omezený bych v tom neviděla i miminkem se dá cestovat atd ....držím palce hlavně se nenech te do ničeho tlačit do přerušení těhotenství to si jako žena nesete jen vy pak v sobe ...☘️☘️
Tři jsou málo 🤣 Ne, vážně, tři děti nejsou žádný úlet. Teď zrovna byli starší pryč a měli jsme doma jen ty tři mladší a to byla úplná pohodička, oproti tomu běžnému cirkusu 🙃. Držím palce, ať se to zklidní a dobře dopadne 😊
Tak se třemi dětmi chodím na tůry (na těžko -stan, spacáky...jídlo) i sama a nejsem taková rozhodně sama! Takže ve dvou dospělých úplně v pohodě..Jako ne že by to nebylo těžší než se dvěma, 3. se rozhodně "v davu neztratí", ale dá se 😉
@mimco2014 My máme tři děti. První rok je trochu náročný na energii. Já už jsem ale téměř čtyřicátníce. Nejsem úplně ten typ, co by s niminkem jezdil na dovolené, ale manžel se staršími dětmi podnikají všechno bez omezení. Ty argumenty moc nechápu, když už je miminko na cestě. Taky jsem v první chvíli zpanikařila, jak to bude, ale malá je miláček všech. Velká rodina je skvělá.
Máme tři děti a dovolenou nám neomezila nejmladší ale tatínek, protože si zranil koleno... Osobně mi dovolené jako dostatečný argument pro potrat nepřijdou.
Třetí dítě jsem chtěla, manžel taky, starší děti ho milují. U nás by byl problém 4, to jako fakt nesmělo a nesmí být, to bychom nezvládli v žádném případě ( taky jsem ale o 10 let starší než ty a jsme v bytě). Ono není dobré,když děti mají vše na co si vzpomenou. Je fajn umět se rozdělit, přizpůsobit. Jezdíme na dovolené,na výlety. Ale pravda, nedělali jsme nic co by nás pak omezilo, voda, lyže, čundry..kempovat jsme začali dokonce až s malým. Děti nebyly zvyklé žít na vysoké noze ani předtím. Občas se rozdělíme,když něco není pro všechny. Tři děti jsou běžné, mám dojem,že znám víc rodin se třemi a více než 1-2 dětmi.

Není to moc. Máme tři zcela plánovaně. Jste mladí, v tomhle věku jsem měla teprve první, můj muž je taky starší než já. Na nějakou dobu akce trochu omezíte, nebo se budete třeba dělit na náročnější aktivity, ale uteče to rychle.