icon

Jaké jsou vaše názory na jméno Miron pro chlapečka?

19. črc 2025

Co si myslíte o jméně Miron pro chlapečka? Našla jsem to v kalendáři z roku 1840 😁 a příjde mi zajímavé..ke příjmení by také sedělo. Co myslíte vy?

Strana
z2
monny3
19. črc 2025

@anonym_autor dnes jsou jména dětí tak rozmanitá, že za exota nebude 😉 Jen asi většina lidí bude myslet, že je Miro nebo Mirek a bude to muset vždycky říct třeba dvakrát (nebo ty, dokud bude malý a někdo se zeptá, jak se jmenuje) 🤷🏻‍♀️

chumlee71
19. črc 2025

@anonym_autor jako mě osobně se nelíbí,ale proč ne. Ale myslím si že mu každý bude říkat Miro nebo Míro.

jaja01k
20. črc 2025

@anonym_autor Syn má spolužáka Mirona, takže mně už to ani nepřijde jako nějak moc zvláštní jméno.

uzivatelkapetra
20. črc 2025

Já měla třeba v práci kolegu (již důchodového věku) Miloně. Říkali jsme mu Mílo, když nás štval tak Miloni 🙂

kakba
20. črc 2025

Me se nelibi. Pochopila bych to u rodiny z ciziny jinak u nas, proc? Mame tak krasna jmena a nekdo se snazi byt zajimavej, ze otresny jmeno. Ale moje dite to neni, at si davaj zensky jmena jakakoliv

lauriak
20. črc 2025

Za mna ok ale bala bych se, ze kazdy mu bude rikat Mirek, Miro.

ee.liska
20. črc 2025

Mne se líbí 🙂

gruyerre
20. črc 2025

@anonym_autor hezké jméno, klidně bych ho dala. Jen se připrav na nevyžádané názory omezených lidí, kteří budou pokřikovat, že jste měli dát nějaké krásné české jméno, přitom sami ani neví, že jejich dítě české jméno nemá 😀

alianan
20. črc 2025

Mě nevadí, nevybrala bych ho, ale není špatné.

ukki
20. črc 2025

@anonym_autor znala jsem koně tohoto jména

tereza0111
20. črc 2025

je to zcela bezne jmeno pouziva hojne napr. na ukrajine, v Belorusku apod. Aktualne mame ve stavebnim tymu 3 (z toho soudim, ze je bezne). Bohuzel to hodne lidi vi a v cesku mu tim mozna zkomplikujes zivot - kdyz se na nej budou nekde koukat jen podle jmena, muze se snadno stat obeti diskriminace

enoli
21. črc 2025

@anonym_autor že by si rodiče než dají dítěti jméno měli položit otázku, jestli dítě ocení jejich touhu po tom “byt zajímavý”….

ada22
21. črc 2025

Spoustu jmen má svůj původ a význam. Známý takhle dali jedno neobvyklé jméno. Přišlo mi to divné, ale když vysvětlili, proč se jim to líbí, tak jsem se na to jméno začala koukat jinak. Zvážila bych i info od tereza0111 pokud samozřejmně nemáte původ z Ukrajiny nebo Běloruska. Nálada ve společnosti je bohužel taková jaká je.

kakba
21. črc 2025
@ada22

Spoustu jmen má svůj původ a význam. Známý takhle dali jedno neobvyklé jméno. Přišlo mi to divné, ale když vysvětlili, proč se jim to líbí, tak jsem se na to jméno začala koukat jinak. Zvážila bych i info od tereza0111 pokud samozřejmně nemáte původ z Ukrajiny nebo Běloruska. Nálada ve společnosti je bohužel taková jaká je.

@ada22 to je sice hezky, ale jak ve skole tohle vysvetlis deckam? Nijak. Takze muze byt cilem posmesku.

monny3
21. črc 2025
@kakba

@ada22 to je sice hezky, ale jak ve skole tohle vysvetlis deckam? Nijak. Takze muze byt cilem posmesku.

@kakba cílem posměšků za nás klasicky bývala třeba i "Lenka plenka" nebo "Radek zadek", ono to většinou není o jménu samotném. Jak tu někdo psal, že zrovna se jménem Miron má její dítě spolužáka, tak to prostě vnímají jako normální jméno a zrovna v dnešní době děti berou jako normální jméno všechno, protože v jedné třídě jsou spolu Eliška, Kajetán, Mia, Sebastian, Živa, Marek, Ella, Jakub, Anika... Takže Miron úplně v pohodě zapadne 😉 Za komunistů se nehodilo vyčuhovat ani jménem a to naší generaci ještě rodiče výchovou do hlavy předali, dnešním dětem je to úplně šumák 🍀

betelgeuzz
21. črc 2025

mně se moc nelíbí, evokuje mi to mirelon, pěnovou folii 🙂
Ale jestli se vám líbí, tak proč ne. Dnes se dává tolik neobvyklých jmen, že posměšků bych se nebála. Ono když chtějí být děcka zlé, tak si mohou utahovat i z běžného jména. A příjde mi, že v každé třídě ve školce i ve škole, kde holky byly, se našlo nějaké dítě s neobvyklým jménem

marsul
24. črc 2025

V dnešní době už dávají taková jména dětem... Tohle je podle mě ještě úplně v pohodě 🙂

angulina22
25. črc 2025
@tereza0111

je to zcela bezne jmeno pouziva hojne napr. na ukrajine, v Belorusku apod. Aktualne mame ve stavebnim tymu 3 (z toho soudim, ze je bezne). Bohuzel to hodne lidi vi a v cesku mu tim mozna zkomplikujes zivot - kdyz se na nej budou nekde koukat jen podle jmena, muze se snadno stat obeti diskriminace

@tereza0111 souhlasím, máme z okolí stejnou zkušenost s tímto jménem

etinka
25. črc 2025

@anonym_autor pokud chcete fakt něco extra,tak tohle teda extra bude. Promiň za upřímnost, ale chudinka klučina, to se mu pomstíte teda🙏. Jednou vám poděkuje. Klasické české jméno nedostane, nějaké extra moderní už taky ne, tak tohle bude bomba teda. Nejsem si jistá, ale možná to před pár lety byl název i úklidového prostředku......😐🫣.

miryp
25. črc 2025

Všichni mu budou říkat "Míro", včetně vás, protože pochybuji, že budete syna oslovovat "Mirone". Pro mě je to asi stejné, jako když si manžel vynutil, že syn bude Vít, protože Vítek není dostatečně mužné a ve výsledku má oficiální podobu jména pouze v úředních dokumentech a jinak mu všichni, včetně manžela samozřejmě, říkáme "Vítku" či "Víťo"...

petamaskova
26. črc 2025

@anonym_autor člověk by měl vybírat také jméno s myšlenkou,co na to jednou řekne dítě .

veronicka89
26. črc 2025

Nikdy jsem neslysela a prijde mi uplne v pohode ...

Lepsi nez treba miroslav 😅

veronicka89
26. črc 2025
@kakba

Me se nelibi. Pochopila bych to u rodiny z ciziny jinak u nas, proc? Mame tak krasna jmena a nekdo se snazi byt zajimavej, ze otresny jmeno. Ale moje dite to neni, at si davaj zensky jmena jakakoliv

@kakba proc si vetsina mysli ze chce byt nekdo zajimavy nebo nasirat tim ostatní...

Podle me kdo da nei vykle jmeno , dava proto ptz se mu libi to jmeno a libi se mu ze to neni obvykle ake spis ve smyslu nema to kazdy a libi se mi ze dam svemu pokladu jmeno co pro me bude krasne a neslysim ho casto , nebo vubec a je to takovy jen ,,naše,,jméno...

Uprimne , me prijde mnohem horsi kdyz da diteti nekdo v ceske republice jmeno z cedkeho kalendare a ten clovek bude za 20 let muset xkrat tydne hlaskovat sve jmeno , opravovat urady , mit problem se zasilkama apod pokud bud by zil v cizine , nebo by treba pracovne resil mezinarodni kontakty ....

Treba takový Štěpán....

fouskovi
26. črc 2025

@anonym_autor tolik krásných českých jmen a chcete dát tak strašné jméno hrůza

monny3
26. črc 2025
@miryp

Všichni mu budou říkat "Míro", včetně vás, protože pochybuji, že budete syna oslovovat "Mirone". Pro mě je to asi stejné, jako když si manžel vynutil, že syn bude Vít, protože Vítek není dostatečně mužné a ve výsledku má oficiální podobu jména pouze v úředních dokumentech a jinak mu všichni, včetně manžela samozřejmě, říkáme "Vítku" či "Víťo"...

@miryp my třeba máme syna Maxima a říkáme mu Maxime 😉 Vybíráme jméno tak, aby se nám líbilo v té základní podobě a tu taky používáme, tedy rozhodně my jako rodiče i prarodiče ☺️ ve školce nebo škole někdy použijí zkratku Max, tak jako by u Mirona použili Míru a neznamená to, že mu taky zákonitě budou říkat všichni 🤭

ee.liska
26. črc 2025
@fouskovi

@anonym_autor tolik krásných českých jmen a chcete dát tak strašné jméno hrůza

@fouskovi tak dáme všichni Tomáše, Matyáše, Honzíky, … naštěstí je takových lidí, jako jsi ty, čím dal méně 😁 Jinak bychom se nikam za celá staletí nikam neposunuli a teď by to tady bylo jenom o Přemyslech, Václavech, Boženách, Zajících, … Vlastně ne, pořád bychom děti pojmenovávali Kopčem, Mamutík, Veverčák, …

fouskovi
26. črc 2025
@ee.liska

@fouskovi tak dáme všichni Tomáše, Matyáše, Honzíky, … naštěstí je takových lidí, jako jsi ty, čím dal méně 😁 Jinak bychom se nikam za celá staletí nikam neposunuli a teď by to tady bylo jenom o Přemyslech, Václavech, Boženách, Zajících, … Vlastně ne, pořád bychom děti pojmenovávali Kopčem, Mamutík, Veverčák, …

@ee.liska a co je na tom špatného že se dávají krásná česká jména

ee.liska
26. črc 2025
@fouskovi

@fouskovi není to o “krásná česká” je to spíš o “tak strašné jméno” 😉

rebe
26. črc 2025
@fouskovi

@fouskovi A co je špatného dávat krásná nečeská jména? My třeba máme hebrejské jméno David, řecké jméno Tereza a perskou Jasminu, nechápu, co by na tom mělo být špatného, jsou to normální, krásná jména. Proč bychom měli nutně dávat česká?

macik84
26. črc 2025

Mně to připadá, jak značka notebooku 😁

Strana
z2