Jméno pro kluka - rada. Jaké jméno se hodí ke jménu Marianna?

anyroxy
15. zář 2022

Ahoj 🙂 vymýšlíme jméno pro kluka a je to teda o dost těžší než u holčičky...

Jaké jméno se spíše hodí ke jménu Marianna?
Matthias/ Mathias, Lukáš/ Lucas/Lukas, Marek? Případně i jiné.
A jaké by byly varianty oslovování?
U Marka se bojím toho, že by se mu říkalo jen Marečku a pozdéji Marku. Maru by se pletlo s oslovením Mari (pro Mariannu) a Mára se zase nelíbí manželovi..

Díky za rady 🙂

krisstina93
15. zář 2022

Dej jméno jaké se vám líbí, proč zkoumat, jestli se to hodí ke jménu sestry?

anyroxy
autor
15. zář 2022

@krisstina93 Mne se libi tyhle jmena, co jsem vypsala..nemuzeme se ale rozhodnout.

felixfelicis
15. zář 2022

Marianna a Matthias. Oboje zdvojene a nezvykle, hodi se to k sobe.

gracinka7
15. zář 2022

@anyroxy Mathias ne. Matýsků různých variant je jako hub po dešti. Marek je za mě strašně tvrdé jméno a mohlo by se plést se jménem sestřičky. Takže za mě Lukas.

jaja01k
15. zář 2022

Mně se nejvíc líbí Lukáš 🙂

drahotka
15. zář 2022

Urcite bych ke jmenu volila českou verzi, zadny Mathias, Lucas a pos. Marianna je krasny cesky jmeno. Nekoukala bych na to, jestli se jmena k sobe hodi zvukove, ale spis aby byla bud obe ceska, nebo cizi... Za me je takove zvlastni, kdyz je jedno jmeno ceske, starsi a druhe takovahle "moderna". Tim ale nehanim zadna jmena, at si kazdy dava co chce. Chtela jsem tim pouze rict, ze si myslim, ze by mela k sobe jmena ladit spise v tomto smeru... Me se libi jmena Marek a Lukáš.

mom_of_four
15. zář 2022

Jen ne Matthias, prosím 🙏 Jakkoli exoticky toto jméno pojmete v základním tvaru, pro okolí to pak bude vždycky Mates 🙈
Je příšerně přeMatesováno, ve školách, školkách, na MK, všude kam se vrtnete je nějaký Matýsek 😨 Vždyť je tolik krásných jmen, proč má být jeden z davu?
Takže za mě Lukáš nebo Marek.

dyechampion
15. zář 2022

@anyroxy Marianna je krasne jmeno a neni caste, ten vyber pro kluka je slabsi, volila bych originalnejsi a neoukane, Tadeas, Oliver....jinak bych dala asi Lukas nebo Lucas, pokud mate ceske prijmeni, tak hezky cesky. Jinak chvalim, ze si davate zalezet, aby se to hodilo 🙂!

blondynka400
15. zář 2022

@dyechampion Tadeáš a Oliver je neokoukané? Vždyť těch je všude plno a nic originálního na tom není. To je to stejné, jako Matýsek 😀

@anyroxy za mne určitě čeká varianta jména a z toho co píšeš, tak asi Lukáš. Marka bych se taky nebála.

dyechampion
15. zář 2022

@blondynka400 No me prijde, ze je moc neslysim...zato Honzu, Martinu a Jirich je furt plna prdel :D

blondynka400
15. zář 2022

@dyechampion asi jak kde. Praha je samý Tadeáš a Oliver. Honza je klasika, to asi bude frčet pořád, Martin relativně taky 🙂

mysh_me
15. zář 2022

@drahotka Marianna je cesky jmeno jo? 😀 ja se vzdycky podivuju, co lidi povazuji a nepovazuji za “cesky” jmena, ale tohle je teda top 😀

jako_mala_holka
15. zář 2022

Hlavně ne žádný Matýsek, mně se třeba moc líbil Matouš, ale právě kvůli zkratce Maty, Matýsek, jsem ho zas vyškrtla 😄 protože těch je obecně asi milion a furt to někde slyším

zmrzlinka
16. zář 2022

@anyroxy Lukáš nebo Marek

ada22
16. zář 2022

Dala bych Lukáše, různé varianty Matýska jsou podobné Marianne a pletlo by se.

felixfelicis
16. zář 2022

@mysh_me jo to si taky rikam😀
V kalendari je Mariana, tim, ze tam zdvojili to pismeno, uz vybocuji z davu, tak bych neco netradicniho volila i u kluka. Marianna a Lukáš, to je jako pest na oko, kdyz uz uvazujete, aby sla jmena k sobe.

felixfelicis
16. zář 2022

Jinak v Praze letos ve dvou tridach skolky zadny Matyas (ani Honza)🙂 Celkove se nam sesla zajimava jmena: Alexandr, Teodor, Vilem, Kvido, Ferdinand, Alfred, Albert, Robin. Opakuje se Jachym a Vojtech.

syslounek
16. zář 2022

Já bych se spíš poptala v širší rodině, co se jim víc líbí, a jak by ho případně oslovovali. Mě tchán zhnusil jedno zvažované jméno a rodiče vymluvili druhé, že je jak pro psa (protože se tak jmenuje pes jejich sousedů).

zlataberta
16. zář 2022

Albert a Marianna.....Matouš a Marianna....Michael a Marianna....Marek a Marianna🙂 mně se Lukáš nelíbí😉

sirinfirst
16. zář 2022

Těžko radit, když už jste (za mě nesmyslně) zdvojili tu Marianu. K Marjánce by se hodilo něco hezky českého, k tomuhle tvaru fakt nevím. Jinak já miluji jméno Prokop, měla jsem ho vybrané, ale máme holčičku.

lenatko91
16. zář 2022

Já bych spíš řešila, jestli se hodí k příjmení. Klukovi zůstane celý život. Ale z vašeho výběru za mě Lukáš/Lukas. Tam je nejvíc možností oslovení.

martulka6188
16. zář 2022

@anyroxy Marka bych zavrhla. Jmeno je to hezke, ale pletlo by se vam to se segrou. Z tebou uvedenych bych dala Lukase a mne napadl k Marianne jeste Damian.

vikinkav
16. zář 2022

Me by se k Marianne libilo treba Jaromir, Jachym, Jindrich. Jinak souhlasim s ostatnimi, na jmeno Matysek a jeho varianty se tady pta nejaka maminka denne 😄 Ale pokud se vam libi, tak smele do toho. Jeste me napadl Samuel. Neco s pismenem M, ale ne M na zacatku.

daasqua
16. zář 2022

Známá má Marianu a Marka, měla totiž zamlada příjmení Komárek, tak tam chtěla vpašovat do jmen to "marek". Ale já osobně bych dala jinak znějící jména, aby se nepletli. Začneš říkat Ma- a otočí se oba dva.

mysh_me
16. zář 2022

@syslounek no to je taky rada, zeptejte se v rodine, jestli vam nekdo vase vybrane jmeno nezhnusi nebo se tak nejmenuje neci pes 🙈 😅 to je snad nejhorsi duvod proc nejake jmeno (ne)davat. Snad se umite rozhodnout sami, ne? Podle me je nejlepsi s rodinou vyber vubec nediskutovat. Jasne oni to mysli dobre, ale kazde jmeno se da zhnusit kdyz budou chtit, a nic jim nebude dost dobre. Dite si to jmeno ponese cely zivot, bude formovat jeho identitu, jeho vztahy s okolim (s kazdym, komu se jmenem predstavi), a vy to rozhodnete podle toho, jak se jmenuje souseduv pes??

zelenaesmolda
16. zář 2022

@anyroxy
Proc by se jmeno melo hodit ke jmenu sestry?Bude to jeji sourozenec,ne kabelka k botickam.
Spis byc resila at se hodi k prijmeni.

syslounek
16. zář 2022

@mysh_me No asi je lepší jméno probrat na internetu, pojmenovat ho na přání cizích lidí Marek a obden poslouchat od dědy či babičky: Jak se má Mára? Když se manželovi tohle označení nelíbí.

petulkadodo
16. zář 2022

@mysh_me Marianna je složenina jmen Marie a Anna, a Marjánko, Marjánko se zpívá i v lidovkách, takže ano, je to jméno v Česku historicky běžně používané, žádná exotika.

drahotka
16. zář 2022

@petulkadodo Diky, jsem stejneho nazoru a příspěvek me teda dost zarazil... Mam neter Mariánku. Maminka Marie uz nechtěla pokračovat v Maruskach v rodine a chtěla Anicku. Jmeno zvolila jako hezky kompromis... Pokud není Mariana ceske jméno,tak uz nevim teda...🤔

heikemeike
16. zář 2022

@drahotka české jméno je třeba Vlasta, Božena, Zdislava nebo Milada. České a v Čechách běžně užívané není totéž. VW je tady taky často používané auto, ale české kvůli tomu není.
Mariana je složenina dvou hebrejských jmen.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru