Jste v těhotenství spokojené s postavou?
Ahoj, zakládám tuhle diskuzi, protože jsem nenašla žádnou s nadpisem "deprese z postavy" ani "deprese z břicha" 😀 Teď samozřejmě trochu přeháním, ale začínám si připadat jako nevděčnice, nebo magor - jsem v 23tt a mám celkem větší těhupupek než ostatní (a rozhodně větší, než jsem čekala) a taky mi dost vyrostly prsa. Výsledkem je, že si už teď připadám jako věstonická venuše a v zrcadle jsem ze sebe spíš znechucená, než cokoliv jinýho. Rozhodně nehrozí nadšení z "rostoucího bříška". Samozřejmě jsem ráda, že je vše tak, jak má (ťuky-ťuk), ale i když jsem momentálně oproti původní váze přibyla asi 5-6 kg (nevím přesně), čili nic mimořádnýho, a navíc zjevně většinu do těch prsou a břicha, připadám si prostě už teď jako vorvaň a děsím se, jak budu vypadat za měsíc? Za dva?? Až začnu k přibírání ještě zadržovat vodu?? Jasně, bla bla, pak to shodím, vykojím, vyběhám, zhubnu... Ale já (trošku dětinsky, ok) tak nechci vypadat ani teď! Jenže kolem sebe slyším jen samý nadšený áchání, ve skupině s mým termínem porodu se dnes zrovna probíralo těhotenské focení a mně začíná připadat, že jsem jediná, která by chtěla břicho co nejmenší a ostatních změn na těle (zmizlý pas, obří dudy atd.) co nejmíň... Je tu někdo, kdo je taky z těch tělesných změn spíš otrávenej a nejradši by tyhle měsíce přežil schovanej za nějakým vhodným hologramem? 😕
@barumat V depresi nejsem - zatím 🙂 Jsem 25tt a před Vánoci jsem měla +6,5 kg tak nějak rovnoměrně všude. Doteď jsem si přišla hezky (hlavně mě stále okolí říká, jak mi to sluší - ale podle mě to je hlavně pěkným oblečením, který udělalo svoje 🙂 ), ale teď jak mi začalo břicho rychleji růst (doteď to byl tak průměr), děsím se, kam to dopracuju, když mám pořád ještě 3,5 měsíce času. Na focení se teda taky necítím. Navíc mi přijde důležitější nechat si vyfotit miminko než svůj pupek 🙂
@magdalenan Asi jsem se do tebe právě zamilovala já 😀 😀 😀
@barumat taky to nechápu...ty lidi, co se cpou, jsou asi přírodní úkazy bez těhotenský zácpy 😀 navíc mi teď přijde, že mám břichem dost stlačený žaludek a daleko míň se mi toho tam naráz vejde, tak mi ani technicky není jasný, jak může někdo "žrát" 🙂 🙂
@barumat 😀 😀 Dám vědět, kdyby nám to s mužem začalo skřípat 😀
Jinak abych se vyjádřila úplně k tématu, já jsem aktuálně teprve v 15tt a jak je to druhý dítě, je to takový rychlejší, ale pořád jsem spíš tlustá, než těhotná, to mě občas teda deprimuje, normální oblečení už neoblíknu, ale v těhotenským vypadám jak nedočkavá prvorodicka 😀
@cerberos1306 uvidíš po porodu, ale strašně záleží jak ti bude miminko spat.. To moje spi od začátku jen na mě nebo v kočárku a malý miminka vydrží spokojeni v bdicim stavu první tři týdny tak 5 min max..
@mon_88017 Já to VĚDĚLA!!!! 😀
@magdalenan To je právě ono, já mohla nosit pořád stejný kalhoty ještě ve čtvrtým měsíci, ale jedině úplně rozepnutý, fakt mi to břicho vyskočilo hrozně brzo a ve všem se mi dělalo blbě, i s roztahovacím knoflíkem ☹ Jinak bych si prostě koupila větší džíny, ale tohle se jinak než těhotenskejma kalhotama řešit nedalo, takže jsem si právě od začátku připadala jako natěšená prvnička 😀 No a do toho ty dudy. Jako přítel byl zezačátku nadšenej, ale to mi na ně nesměl sáhnout (fakt strašně bolely), teď na ně sáhnout může, ale už na ně pro změnu kouká s mírným respektem 😀 Fakt do budoucnosti, tj. jak bude břicho vypadat třeba měsíc před porodem, a prsa třeba dva dny po porodu, koukám s jistým masochistickým zájmem typu National Geographic 😠 A to nemluvím o tom, jak bude břicho vypadat po porodu a prsa po ukončení kojení. Počítám, že když to vhodně poskládám, budu se tím moc i přikrejt... 😝
@barumat 😀 😀 😀 (promiň 🙂 )
Naštěstí mám nahoře asi jen 6kg, vyloženě v břichu, ale nějak extra dobře si teda nepřijdu. Už se těším, až to bude za mnou. Teď si přijdu jak mašina. A jinak těho kalhoty mám asi od 10tt 😀
@barumat Se picnu 😀
@magdalenan díky za odpověď a názor, že to může být i jinak, než jsem zmiňovala výše. Tak to z nas budou pak sexy mamky 😉😃😃😃😃
@magdalenan ale pokud ti dítě spalo 8 h v kuse tak samozřejmě, že všechno stihas,to bych taky stihala 😀 "jaky si to uděláš, takovy to mas " je blbost, spíš "jaky mas dítě, takovy to mas "..
Já si myslím že to, jak člověk vypadá v těhotenství je hlavně o tom, co má v hlavě... Pokud je někdo nervák, říká si že je tlustej a škaredej, tak se tak cítit prostě bude a tečka. Pokud do toho člověk půjde pozitivně, z bříška se radovat a těšit, bude vypadat krásně a spokojeně a rozhodně ne rozplizle a hnusně :o)
Neříkám že jste strašné a špatné, když se cítíte blbě - myslím že to je normální a běžné... Spíš by to chtělo začít dívat se na těhotenství z druhé strany a hledat si na tom to pěkné... Ona i těhotenská fotografie, pokud jí dělá opravdu dobrý fotograf a ne "práskač kýčů" může pomoct a opravdu hodně zvednout sebevědomí...
Každopádně já jsem se u obou těhotenství cítila krásná a sexy. U první jsem se vdávala ve 14tt a jak jsem se toho bála,tak nakonec jsem byla nádherná nevěsta a slušelo mi to opravdu šíleně moc - oproti tomu, jak vypadám normálně... U druhé jsem měla pupek obřích rozměrů (a v něm čtyřkilové dítě) ale stejně jsem si připadala fakt dobře a spokojeně... Podle mně to je jen v hlavě...
@anetka1701 Ono je to u mě v hlavě asi tak nějak nevratně "jinak", protože na těhotenským břichu jsem neviděla nic převratnýho a krásnýho nikdy, moje těhotenství na tom už pak nic nezměnilo, spíš mě to jen utvrdilo...
@barumat no každopádně to není důvod se tím nějak trápit nebo se tím výrazněji zabývat :o) Každý na to prostě koukáme jinak a já si rozhodně nemyslím, že to z nás dělá horší nebo lepší rodiče... Prostě to je jen o pocitech.
Já si naopak připadala s břichem jako nejkrásnější na světě B-) ne, fakt,mě se to moc líbilo 🙂 říkala jsem si, " takhle má vypadat ženská!"
@anetka1701 máš pravdu, je to v hlavě, ale ony se ty pozitiva hledaj tak těžko. Ano, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody, ale asi sem lempl, páč ty způsoby mi vážně najít nešly a to sem se snažila opravdu ale opravdu poctivě, čestný pionýrský 😀
Já jsem si připadala taky krásně 🙂 A všichni mi tvrdili, že mi těhotenství strašně sluší 😀 Měla jsem jen malé kulaté bříško, nikde jinde jsem nepřibrala.
@mon_88017 já ti věřím :o) Jsem amatérská fotografka. Spoustu lidí, jakmile se mají fotit, tak se totálně zavřou, stáhnou, zošklivěj a řeknou, jak se fotit nebudou, jak jsou hrozný a hnusný a na fotkách jim to nesluší.. No a pak je vyfotím přirozený natajnačku a oni jsou z fotek unešený, jak vypadají skvěle :o) Prostě psychika dělá divy, ale člověk s ní nezmůže nic - protože i když se opravdu někdo snaží i na těch fotkách vypadat dobře, nexichtí se mi, spolupracuje, ale "necítí se", něco z toho vytáhnout je obrovská práce...
Já jsem zatím spokojená. Konečně mám velká prsa a bříško přemlouvám, ať roste rychleji 🙂
@karlajasmine aaaa tady si nekdo hral😀,ten nekdo ma 4 roky a misto pohadky se mi vrtal v mobilu;)
@barumat já se teda asi budu muset ale hecnout, abych sem dala fotku 🙂
Jinak přemýšlím co tím myslí dotyční, kteří mi radí ať si těhotenství užívám, poněvadž nevím co přesně si mám užívat..v půlce těhotenství 10 kg navíc, velikost prsou ani nezminuju...snad jen, že doba kdy jsem měla 80 D je už dávno pryč, zavázat si botu začíná být problém, ráno než se rozhýbu tak to taky zabere čas, o vždypřítomné unavě ani nemluvím...všechno mě bolí...dále strach, jestli je miminko v pořádku, jestli všechno půjde dobře...uff..o víkendu jsem zjistila, že už nezapnu ani manželovy džíny, což je velká potupa...Včera jsem jen nevěřícně koukala do zrcadla, že ta velká paní jsem skutečně já...kdybych měla dva měsíce do porodu tak ok, ale v květnu?? Je to moje první těhotenství a zatím si spíš připadám jak Alenka v říši divů...největší strach mám že mi pak rupne v bedně a zařadím se mezi flekatý teplákový soupravy bez makeupu a kadeřníka, který na sebe přestanou dbát a budou žít jen pro mimino bez ohledu na všechno ostatní... Jinak tedy když jdu v práci vedle své vysoké kolegyně, která je ve stejném týdnu jak já...vypadáme spíš jak páreček z vesničko má středisková...Otík a ten druhej (nevimjaksejmenuje)..já jsem samozřejmě ten druhej 🙂))
Takže díky, jsem ráda, že si můžu přečíst, že někdo to má podobně, dost jste mě zvedly náladu 🙂
@backspace kvůli šněrování bot teď nenosím svoje oblíbený zimní kozačky.. nakonec nosím polobotky na sucháč, který jsem si pořídila vyloženě s tím, že až se nebudu moci ohnout tak až zavelím "zavaž mi střevíček".. bude stačit udělat cuk cuk a hotovo..
dneska tu byli na odpočet vody a bohužel těsně před termínem porodu mají začít předělávat stupačky.. tak jsem se ptala, kdy přesně začnou a jak dlouho to bude všechno trvat, jestli bude velkej hluk atd. nakonec mi správce zavolal přímo technika a povídá tak rozšafně "no ona tady paní má v tý době rodit, tak prej jestli to jako s tou vodou nějak zmákneme".. technik na mě chvíli čučel a pak povídá "no s prasklou vodou si bez problému poradíme, ale zbytek si už asi bude muset pani obstarat sama". Zasmáli jsme se, pak jsme se dohodli na dni kdy se u nás budou vrtat ve stupačkách a na závěr mi ten tecchnik povídá "a fakt jste si jistá, že máte termín v únoru?" nechápavě jsem se na něj podívala.. "no že máte takový pidibříško".. a přitom já si už připadám jak pátrací balon.. ještě, že tu nemám nikde metr, že nemůžu změřit kolik mám na obvodu.. to bych se asi pořádně vyděsila..
Ja jsem si s tehu brichem pripadala jako vorvan jen pri grande finale... ale to bylo spis proto, že jsem mesic pred dostala krizove bolesti, ktere dusledne eliminovaly jakykoliv prijemny pocit z tehotenstvi. Na detatko (naše 3.)se samozrejme tesim, ale že bych si pripadala jako Madona, to ne. Proste ten brich nejsem ja, jsem spis sportovni typ, i když se všichni kolem mne rozplyvaji jak mi to zase slusi a jak kvetu 😃 Jsou hodni a mají mozna i pravdu, se zevnejskem problem nemam, ale vnitrne me to brichate fyzicno nijak neobohacuje 😃 o to víc se ale teším na vysledek ❤👍
@backspace jenže mě to jako pidibříško nepřijde.. spíš mám obří prsa, a celkově jsem prcek, tak mu přišlo, že moc velký bříško nemám.. ale já na sobě vidím, jak roste.. ještě v půlce prosince, kdy jsem měla poslední směny se jedna kolegyně, která je tam na brigádu, divila, že jdu domů už po dvou hodinách (den předtím jsem totiž vyžrala absolutně nechutnou směnu, kdy jsem tam na 4 hodiny byla sama z plánovaných 3 lidí a v noci mi nebylo zrovna nejlíp, a nebýt mého pocitu povinnosti jít do práce, bych do práce nešla, ale naštěstí vedoucí chápal, že to pro mě byl den předtím záhul, takže jakmile dorazily zbývající dvě kolegyně, šla jsem domů odpočívat) a podivila se fakt úplně nefalšovaně "jé ty se máš, že jdeš domů, a že takhle brzy, bych se chtěla taky takhle flákat" a já jí na to odpověděla, že kdyby mi nebylo v noci špatně a neměla jsem strach o miminko, že bych v práci klidně zůstala, i unavená a nevyspalá, ale že prostě cítím jak je prcek nervozní a prostě se necítím dobře.. a zůstala na mě koukat s otevřenou pusou.. a pak se omlouvala, že nevěděla.. a já se rozesmála, že nejsem tak tlustá, že jsem v 7mém měsíci.. .. a teď nedávno jsem z legrace na sebe oblékla pracovní košili no a už ji na sobě ani nezapnu..

Taky mě fascinuje takovej ten přístup "teď žeru, páč můžu, to se v těhotenství smí" - tvl, a hubnout to pak za mě bude sousedka?? A ta plachta jménem kůže, do který ty kila navíc musím narvat, se roztáhne na velikost cirkusovýho stanu v pohodě? Co to jako má bejt?! Já neříkám, tím, že fakt kynu hlavně v těch prsou a břiše, tak se v jídle nijak moc neomezuju, necpu se, ale dietu fakt držet nehodlám - chci, aby miminku nic nechybělo. Když mám chuť, dám si cukroví, jindy si dám jen rybu s rýží a zeleninou, prostě se řídím rozumem a chutí, ale nejednou jsem slyšela "Jen si dopřej, teď můžeš". Každopádně mě fakt ničí, že i při tom jak nabejvám jen v bubnu a těch sekundárních pohlavních znacích, tak prostě vypadám jako obludka už teď. Ony to asi hodně dělají ty prsa, prostě to budí dojem, že ženská nabrala tak nějak celkově, i když to vlastně není pravda ☹ Asi stejnej efekt jako když má ženská mastný vlasy, tak že to automaticky vypadá, že je špinavá celá 😀