icon

Kouření v těhotenství. Kdo kouřil a bylo vše v pořádku?

zuzanazzz
4. led 2021

Dobrý den , mám dotaz ohledně těhotenství a kouření. Před otěhotněním jsem kouřila cca 10-15 cigaret denně. Nemohu se toho zlozvyku zbavit. Jsem v šestém měsíci a vykouřím denně jednu až tři cigarety. Je tu prosím někdo kdo taky kouřil a bylo všechno v pořádku. Dle lékaře se všechno vyvíjí jak má ale chtěla jsem se zeptat na názory ostatnich kdo má zkušenosti. Moc děkuji .

Strana
z2
jjasmina
4. led 2021

Kouřila jsem krabičku denně do pozitivního testu, pak mi stejně bylo tak zle, že cigareta byla to poslední na co jsem myslela, kojim skoro 11 měsíců, tak bych stejně nekourila.Malá měla 4kg, kolegyně kouřila celé těhotenství odnesla to pouze nízká porodní váha a neměla mléko, ale jestli to je vyloženě cigaretama nikdo s jistotou neřekne, určitě je lepší být bez cigaret 🙂

roxolanka
4. led 2021

@evsi88 Přesně, kdysi jsem si taky neuměla představit že si ráno nezapálim a jak to najednou při těhotenství šlo, přestat v podstatě ze dne na den. Mě při tý představě že v podstatě vědomě ubližuju svému dítěti bylo fakt zle, tak v sobě tu vůli člověk prostě najde.

evsi88
4. led 2021

@roxolanka svatá pravda, to pro mě byl nejvetsi motivatot🙏🏻 Dost by mě i stvalo, ze jsem svým sobecky přístupem, kdy já svým chováním rozhoduju i o vstupní kvalitě zdravi do zivota, způsobila malé třeba jen alergie. Je to prkotina, ale dokáže to dost znepříjemnit zivot. Nehledě na to, ze těch sraček je na světě dost a já jako mama mám svy dite chranit❤️

maaaadlaaaaa
4. led 2021

@evsi88 Mohu se zeptat? Těhotenství i porod proběhl v pořádku? I přes leidenskou mutaci, která tehdy ještě nebyla zjištěna? Pro mě je to docela strašák, jsem ráda, že mám výsledky krve v pořádku a mám tu nejlehčí formu, tudíž jsem se injekcim v těhotenství vyhla a doufám, že i v sestinedeli, ale v rodině už byla 3x prodělaná tromboza.

vaaska
4. led 2021

Ono se nejspíš narodí úplně v pohodě, ale do budoucna mu můžeš a nemusíš založit na nějaký zdravotní problém... Teta nekouřila, ta hulila, u všech třech dětí a všem se pomalu rozjíždí roztroušená skleróza a lékaři jim tvrdí že to může být právě ten následek...

katy48
4. led 2021

Taky jsem byla kuřačka, ale když jsem byla cca v 8tt ze dne na den jsem přestala a začala jsem zase až když jsem dceři přestala dávat MM. Těžké to nebylo byť jsem nebyla nikdy těžká kuřačka. Ale kamarádka kouřila celé těhotenství a vše v pořádku omezila to max na 2 denně. Ale kolegyně si se mnou byla zakourit ještě den pred porodem v porodnici a ma syna zdravého. Já jsem nekourila v těhu až na jednu cigaretu z nervů z které mi bylo jako odměna pořádně špatně a ani jsem ji nevykourila celou 😃 a dcera je strašný šídlo

kacenka_1707
4. led 2021

Ano,kourila jsem pred těhotenství docela dost.kdyz jsem se dozvěděla že jsem těhotná kouřila jsem tak 5cigaret.kávu jsem take pila.ať si mi kdo chce odsuzuje......mam doma 3leteho pidižvíka scela zdravého.a tehotenstvi take bylo uplne v poho.moje gynekolozka mi rekla ze kdybych prestala kourit najednou v těhotenství tak to bude horší nez to jen omezit ze telo a plod je zvykly na nikotin a takhle bych mu ho sebrala a on by mel oak abstinencni chvění.takze asi tak

dixi86
4. led 2021

Ja tedy nevim, ale vetsina deti bude zdrava pri narozeni, ale vite ty nasledky v budoucnu? proč neco pokouset a ohrozovat to nevinne a bezbranne miminko?

jednaholkaa
4. led 2021

Brala bych to jako to nejlepsi motivaci k tomu prestat. Ja s tim sekla kvuli chlapovi, nesnasel kuracky. Kvuli diteti to bude jeste jednodussi..

jako_mala_holka
4. led 2021

@kacenka_1707 no jasně... Tomu "plodu", který je velký jak semínko... Kde se berou tyhle pohádky 😳 přece když zjistim těhotenství a přestanu kouřit, tak to "plodu" nemůže ublížit, ne? Ale mám pocit, že někteří si tohle musí vymýšlet nebo si ty rady od doktora musí hodně přikreslovat a přetáčet k obrazu svému... Ale každý svého štěstí...

evsi88
5. led 2021

@maaaadlaaaaa urcite se ptejte 👍 porod jsem měla indukivany kvůli horším ozvam (ale ne vysloveně ze by mi ozvy padaly) a málo plodové vody (kolem 38 tt mi ubyla plodovka a nikdo neví proc, bylo to v podstate ze dne na den a žádný únik jsem nezpozorovala) - takže těžko rict jestli za to mohl leiden a nejake mensi infarktu na placente nebo nevim. Kazdopadne porod jsem měla fajnovy a krátký (5hodin od pichnuti plodovky) a vse bylo v poradku, stejně tak sestinedeli👍 Leidena mi zjistili v podstate taky kvůli problémům v rodine, já sama byla kuracka, alkoholu jsem se nebala a mám za sebou operaci zlucniku, měla jsem z pr... kliku🙃ale nebojte se, nejsme ani první ani poslední a pokud je to pod kontrolou lekaru.. myslim ze porod je z hlediska “leidena to “nejmensi”, pokud si tedy nepichate

jjasmina
5. led 2021

@kacenka_1707 dobrá pohádka, taky jsem si to tak ale říkala

xxx3d
5. led 2021

@zuzanazzz ahoj,
kouření v těhotenství a zdravé dítě - se nedá paušalizovat.
Jsou rozhodně horší věci, které matky v těhotenství dělají, třeba takový alkohol, nebo tvrdé drogy, kde je to vždycky problém.

terezz29
5. led 2021

Prestan! Najdi si na netu clanky, zpravy a zpracovane dokumenty o tom, co to diteti behem tehotenstvi zpusobuje. Dusi se tam! Vytvaris mu vedome zavislost na nikotinu.

hanafaustyna
5. led 2021

Nekouřím,ale na šestinedělí jsem byla s kurackou a miminko teda mělo absťák. Padala mu teplota,pak horečka. Pak řvalo... Věřím,že se to pak srovnalo,ale...

maaaadlaaaaa
5. led 2021

@evsi88 Děkuji mockrát za odpověď. Uklidnila jste mě, že i porod při nehlídaném leidenu může být bez komplikací. 🙂

irmamala
5. led 2021

To, ze se narodi zive a zdrave neznamena, ze nemuze mit v dusledku toho jine potize pozdeji. Ale to si tezko nektera kuracka prizna. Kamaradka kourila u obou tehotenstvi a deti mela zdrave, spave, tak byla nahore, jak mela pravdu. Ted ma sestiletou holcicku, ktera vyskou i vahou odpovida triletemu diteti a druhe ma astma. Treba by to tak bylo i bez koureni, ale proc delat neco, co muze diteti fakt ublizit? Sama jsem byla kurak a porad jeste prilezitostny jsem, ale nikdy uz nebudes mit vetsi motivaci prestat. Takze se neuklidnuj tim, ze se Mane od vedle nic nestalo a bojuj sama se sebou.

lucca35
5. led 2021

@kacenka_1707 přesně tak to bylo semnou.

kelerub
5. led 2021

@kacenka_1707 takové kecy. Dáš mi kontakt na tu lékařku? Docela by mě zajímalo její vyjádření. Jestli toto opravdu řekla, koleduje si o průser...

xxx3d
5. led 2021

@kelerub asi pro nekuřáka to mohou být kecy, nicméně tohle mi řeklo více doktorů.
Já jsem to sice měla jinak, myslím tím s kouřením během těhu, ale to sem nepatří. Autorka již je nějakou dobu těhotná, takže jestli některý přestaly kouřit před otěhotněním, nebo při něm je jedno.
Proto jsem taky psala, že se ten stav nedá paušalizovat, záruka není.
Jinak ty zmíněné "kecy" mi řekli jak nekuřáci, tak kuřáci, myslím přímo zdravotníci, lékaři a lékařky.

pampeliska1313
5. led 2021

@irmamala přesně. Je už normálně těžký si připustit, že se něco stalo, protože jsem něco v těhotenství zanedbala. Natož pro závislýho člověka, máte pravdu.)

terezz29
5. led 2021

Já myslím, že je to všechno velmi jednoduché! Kouření škodí zdraví a pokud kouříte, škodí vám i vašemu plodu. To je bez debat. Prostě normální je nekouřit.

ovesova
7. led 2021

Přestala jsem den co jsem se dozvěděla ze jsem tehu. Říkám si že kdYž někomu vadí ten kouř tak muže odejít od tebe ale to miminko nemá kam utéct. Nemá na výběr. Pořad mas ještě 4 měsíce na to ovlivnit jeho zdraví.

ovesova
7. led 2021

pardon psala si v 6tym tak 3 měsíce a ještě jen poradím hlavně v klidu. Buď v klidu a nevycitej si nic ale najdi v sobě sílu a zatni.

evsi88
7. led 2021

@maaaadlaaaaa nemáte vůbec zac🙂 vy čekáte první mimco? A jak často chodíte na krev? Premyslime s manzelem nad druhým a to už to budu muset “resit”🙂 dekuju moc

maaaadlaaaaa
7. led 2021

@evsi88 Jo jo, čekám první a kdybych gynekologovi neřekla, že mám potvrzené papíry na mutaci a tatínek 3x prodělal trombózu a má Leidena potvrzeného, tak mě asi ani nikam neposlal, protože mám všechny výsledky dobrý. Odběry přes gynekologii, ty jsou tuším 3x, když do toho počítám i tu praštěnou glukózu a na cévním mi brali krev asi 2x. Hned na začátku a teď v 3. trimestru, protože ten je nejrizikovější. Už na začátku říkali hodně pít, hýbat se, nekouřit a zdravě se stravovat a já si našla, že na ředění a dobrou funkci cév je Vincentka, tak nepravidelně užívám i jí. Jinak já měla počáteční testy dělané někdy v 18 letech, kdy nás obvoďák pro jistotu poslal kvůli rodinné anamnéze, takže ty Vás asi ještě čekají, pokud jste je nepodstoupila. Na jednu stranu je fajn, že už máte jedno bezproblémové za sebou a třeba Vám hned nebudou cpát na začátku těhotenství injekce pro prevenci, tohle je hodně individuální. Vím, že někdo to dostanete hned jen při Heterozygotovi, což je dost běžné onemocnění a kolikrát se to injekcemi řešit nemusí. Někdo zase i tu těžší a rizikovější formu jako je Leiden jen hlídá a nechce zbytečně cpát do těhotných heparin.

majtinka4ever
19. únor 2021

Nebudu sem psát, zda jsem kuřák, či ne, ale když tak čtu ty komenty...jsou to věčně propíraná témata. Léta. Dnes všichni mají to úžasné privilegium vědět o těhotenství s trochou nadsázky pomalu hned co vylezou s manželem z postele. Je to úžasný pokrok za pár let. Važme si toho, naše babičky by nám mohly jen závidět. Co se na to podívat z jiného úhlu pohledu? Já osobně si myslím, že vynervovaná budoucí matka je největší zlo, ať je kuřačka nebo ne. Co takhle poslouchat své tělo a hodit se do pohody? Kdyby tu nebyl tak děsně eko moderní svět, rodily se děti před lety míň? Asi moc ne. Naopak jsou problémy s otěhotněním a donošením dětí teď víc, než kdy před tím. Můj názor je, že tenkrát maminky nestudovaly éčka, cigarety a další údajně škodlivé látky, nemohly číst diskuze a neměly tolik literatury. Jedly jablka hned ze stromu, byly venku, možná si daly alkohol do chvíle, než jim vůbec začalo růst bříško a rozhodně nebyly zkoumány jak laboratorní krysy skoro co dva týdny, nikdo je nestrašil a taky to zvládly. Myslím, že když tělo a mimčo ve vás vyhodnotí škodlivinu, tak si možná kdejaká zapálí a pak se solidně zebleje tak, že jí chuť přejde. Já teď jako milovník masa hledám, které pozřu. Manžel má tu myšlenku, že kuřecí a vepřové možná nemůžu proto, že je to nacucané hormony takovými, že prcek prostě tohle nechce. Co mi chutná jím, co ne, tak nejím a hlavně se nestresuji. Co kdyby si každá zvolila vlastní cestu a hlavně ať je v klidu? Dnes totiž valná většina doktorů mezi řečí řekne, že nejhorší je stres, a to jak pro vznik vážných onemocnění, tak pro početí dítěte, tak i u porodu a stejně tak pro zachování dlouhověkosti. Ne nadarmo se říká, že umění zachovat si dlouhý a zdravý život předurčuje fakt, že včas rozpoznáte, když máte někoho poslat do pr...e. Mějte hezký večer děvčata 🙂

Strana
z2