icon

Odmítla jste některá test na cukrovku v těhotenství?

ajina17
13. bře 2012

Zajímalo by mě kolik tu je maminek co odmítlo test na cukrovku..

weri1
13. bře 2012

já jen nechápu, proč se ptá někdo, kdo nečeká mimi ?

taknevim
13. bře 2012

@ajina17 ahoj no já teda nevím jak u vás,ale já byla na cukr ve 20 i v 27 a ted sem ho odmítla.A nikdy jsem neslyšela,že by se do 25 nedělal 😒

ajina17
autor
13. bře 2012

@ptjj no jo jenže tobě je už 29 let ..mě je 18 a test se dělá od 25 let tudíš se mi to stejně vyhne..tak není nutné to tu řešit semnou... já dala jen otázku zda někdo odmítnul test na cukr..neprosila jsem o vysvětlení ..

ajina17
autor
13. bře 2012

@taknevim nevím psaly to tu náké holky... a stalo se něco když jsi odmítla?nestalo ne? 🙂

ajina17
autor
13. bře 2012

@weri1 ptám se proto, že mě to zajímá...

pampeliska1
13. bře 2012

Neodmítla a nevidím jediný důvod, proč bych měla.
To, že je to pro mimčo zátěž není tak úplně pravda - v testu na těh. diabetes se jedná o 75g cukru, která se má vypít do 10 minut. Jen pro srovnání - půl litr CocaColy obsahuje 55g cukru! Nemyslím si, že by to byl nějaký velký rozdíl a samy si vzpomeňte, kolika lidem CocaCola pomáhá při těh. nevolnosti. Např. tyčinka Snickers má 54g cukru..To v těhu taky nejíte, abyste neublížily mimču? 😉 Já ji mám v sobě dřív než za 10 min 😅
Nezjištěná cukrovka v těhotenství není žádná sranda a jak už psala třeba @ilonne , tak to, že máš @ajina17 výsledky u svého dr. v pořádku neznamená, že ji nemůžeš mít.
Nechci nikomu vnucovat svůj názor, záleží na každém jak se k tomu postaví a jak pak ponese možné důsledky svých rozhodnutí. Určitě to ale není zbytečné a argument, že dřív se to taky nedělalo mi přijde trošku mimo (promiň, @ajina17) - dřív nebyly např. testy na vývojové vady.. - taky jsou zbytečné? Nebyl utz - taky ho budem odmítat?
Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale nedalo mi to nenapsat nic.

ajina17
autor
13. bře 2012

@pampeliska1 ale cukr se dá zjistit i z krve a ta se odebere jen jednou ane 3x..měla to tu tak paní s dvojčátky..aby nemusela na cukr tak ji odebral krev Dr. jen jednou a když to bylo ok tak tam nemusela a kdyby ne tak by tam musela,ale vše bylo ok..

jarkalada
13. bře 2012

jistě ať si každý dělá co chce. Ale nerozumím tomu. Ono sice nebylo příjemné slyšet Dr. říkat - víte, dneska srdíčka ještě vidím, ale jsem pro cs ještě dnes, nerad bych, abych jedno z nich zítra neslyšel..a máte cukrovku, to je riziko. A malého vyndali na poslední chvíli. Kdybych z jakéhokoli důvodu na test nešla a nevěděla o tom..? Nic, končím taky v této diskuzi, je to každého věc. Toto byl jen můj názor.

taknevim
13. bře 2012

@ajina17 nestalo se vubec nic,ale kdybych čekala první,tak bych šla,pro uklidnění duše.Já měla vše vždy v pořádku tak nevidím duvod se ted mučit ,když je mi furt špatně a bliju eště k tomu,jen si vzpomenu na to co bych tam pila a je mi zase špatně 😖

tyrisa
13. bře 2012

@taknevim mám to úplně stejně 🙂

pampeliska1
13. bře 2012

@ajina17 to bohužel není certifikovaný test na těhotenstkou cukrovku.. Ta se dá zjistit jen po zátěži těmi 75g glukózy.. To, že má krev nalačno v pohodě neznamená vůbec nic. Vždyť většina těh.cukrovek je zjištěna právě při zátěži - rozumíš - že na lačno je glykémie v pořádku a po zátěži je vyšší než je norma, tudíž je cukrovka diagnostikována.
http://www.imalab.cz/kategorie/funkcni-testy-pr... - úplně dole je odstaveček a pěkná tabulka o provádění testu oGTT u těhotných.

ajina17
autor
13. bře 2012

@taknevim tak u prvního to být nemusí,ale u druhého klidně jo..ale jak píšeš je ti zle..to bych taky nešla..

ajina17
autor
13. bře 2012

@pampeliska1 já ti to neberu je to každého věc..a je tu dost maminek co na tomnebyly a mimi je ok 🙂

timbouctou
13. bře 2012

@ajina17 jak to víš, že se to do 25 nedělá? Co to je za nesmysl? Bývalého přítele sestra měla 17 když porodila a testy jí dělali a dobře tak, protože v krvi a moči nic neměla ale po testech jí glykem vyletěl jak blázen a od 20. týdne měla hodně tvrdou dietu a každý den si píchala do prstu. Takže by mě zajímalo, jaks na tohle přišla, ještě se tu rozčiluješ? 😠

taknevim
13. bře 2012

@ajina17 u druhého sem to měla taky ok a u třetího sem to vzdala

dagmarkaaa
13. bře 2012

já test odmítla po dohodě s doktorkou u druhého těhu

ajina17
autor
13. bře 2012

@timbouctou to je celkem blbost protože tyhle testy se dělají,až v 7.měsíci...já nemám zapotřebí se rozčilovat..

taknevim
13. bře 2012

@ajina17 to neznamená,že jí na to nemohli přijít už dřív,mohla mít nějaké zrd.problémy

timbouctou
13. bře 2012

@ajina17 vážně? A čteš vůbec, co ti tu lidi píšou? Dělá se ve 20. a pak dál podle uvážení. Tak nemluv, když nevíš o čem, zlato.

marketnieuw
13. bře 2012

@ajina17 Tvuj dotaz nechapu .. a uz vubec ne argument, ze nase maminky ten test nemely a miminka byly v poradku ...
moje maminka nemela ani ultrazvuk a chces snad rict, ze ultrazvuk budes taky odmitat?

a mimochodem - neni pravda, ze v cizine se test na cukrovku nedela (napr. v Belgii sice jen zakladni - a teprve az pri zvysenem cukru se dela v plne mire tak jako v CR, ale dela) ...

timbouctou
13. bře 2012

@taknevim ta skorošvagrová neměla žádný problém, jedině právě to, že byla tak mladá, a doktor ji víc sledoval. A krev i moč bez testu měla v pohodě. Mě třeba testy vůbec nedělali, v těhu mám tak nízkou hladinu cukru, že musím neustále něco jíst, dokonce mi ani nemohli brát krev nalačno, bych se složila než bych tam dorazila 😀

ajina17
autor
13. bře 2012

@timbouctou ve 20tt se zátěžový test nedělá..

ajina17
autor
13. bře 2012

@marketnieuw tento test tu je jen pár let..já mam na to názor takový vy máte jiný..já vám ho neberu..mějte si jaký chcete..

weri1
13. bře 2012

@ajina17 v 7 měsíci? mě ho dělali v 5 zajímavé

vždyť je to jedno, když nechceš tak na ně nechoď

a řeči typu že dřív to taky nebylo a žijem tak na to jsem alergická 🙂 to je fakt argument jak blázen

timbouctou
13. bře 2012

@ajina17 a jak tohle víš? Jsi gyndařka?

taknevim
13. bře 2012

@ajina17 děvčico,běž už rači spat,at se z toho vyspíš 😀

marketnieuw
13. bře 2012

@ajina17
takze co je nove, to je spatne? hmmmm ....
prvotrimestrialni kombinovany screening je taky pomerne novy... a podle vseho verhodnejsi nez tripple testy...
takze?

timbouctou
13. bře 2012

@marketnieuw to mě zajímá, co je kombinovaný screening? Já ještě před dvěma lety měla jen ty tripply.

ajina17
autor
13. bře 2012

@weri1
@timbouctou strýc je gynekolog a na toto vyšetření posílá jen rizikové případy...

marketnieuw
13. bře 2012

@ajina17 ahaaaa, odtud vitr vane - stryc je gynekolog ... 😉

Strana