icon

Patrik nebo Viktor?

22. srp 2021

Holky, prekerka 😁 Mam tyden do terminu porodu, doma nevyplnene prohlaseni k narozeni ditete a ja proste nevim. Celou dobu tehotenstvi "bojuji" s vyberem jmena pro naseho kluka. Vybrali jsme si Patrika, ale ja porad nejak nevim...jak mu mam rikat? Napada me jen Pato, ale jelikoz uz doma mame 4 letou slecnu Petru, prijde mi to dost podobne. Tak me vcera napadl i Viktor a manzelovi se libi obe, pry to necha na me 😅 K prijmeni se hodi obe, ale vzhledem ke jmenu starsi dcery mi prijde lepsi Viktor. Vim, ze to za me nikdo nerohodne, ale ja fakt nevim. Bojim se, ze se maly kazdy dnem narodi a ja porad nebudu vedet ☹️

Strana
z3
zoyee
22. srp 2021

A co treba Marek? Jinak za mě spíš Patrik a tvar Pato asi nepouzivala, nejde mi přes pusu. Viktoru mám v okolí teď nějak moc...

autor
22. srp 2021

@zoyee Marka jsme meli jednoho blba ve tride, ted mam to jmeno v negativni asociaci. 😅

amydal
22. srp 2021

My máme Viktora a kdyby byl druhý kluk, tak je taky Richard. Taky se mi líbí ty jména, co zní tvrdě, varianta Ríša se mi taky líbí, jen mi přijde horší, když dítko neumí R, tak není jiná možnost, jak se má představit. U Viktora je výhoda, že je varianta Viky😀
A Viktorů na rozdil od Viktorek moc neni👍

michaela_2
22. srp 2021

Za mě Patrik.
Syn má v hokejovém týmu 4 Viktory, ve škole 2….
Kdyby se mi to jméno joooo srdcově líbilo, tak bych asi početnost neřešila, ale pokud se rozhodujete, tak “Viky” je teď všude 🙂)

autor
22. srp 2021

@michaela_2 To strasne zalezi na okoli, ja treba neznam ani jednoho maleho Viktora, dospeleho jen jednoho. A Patrika prave taky zadneho neznam 😁

me_druhe_ja
22. srp 2021

haha, to je vtipný. 😀 já měla být původně Radka, ale kamarádka mamy rodila o měsíc dřív a dala holce jméno Radka. Takže mame to bylo blbý a tak jsem Petra. 😀 že malou jmenovkyni zdravím, fakt je to snad jediná malá Petruška. 😀

autor
22. srp 2021

@me_druhe_ja Tak to je super, zes mela byt Radka 😂 Budu pozdravovat. Doufam, ze bude ve skolce i skole jedina 🤘

skarol
22. srp 2021

Co třeba Radim, Dalibor, Albert, Eduard, Jindřich, Bartoloměj, Kristián.... Jméno Viktor se mi nelíbí, Viktorie pro holku ano, Patrik je fajn 🙂.

ele_nka
22. srp 2021

@michaela_2 synovi je 5 let a zatím se s dalším Viktorem nesetkal. Já znám jen jednoho dospělého. Zato Patriky mají ve školce 2 a dospělé znám 3. Tohle je i dost o náhodě. 😃

mimi1004
22. srp 2021

@skarol Tak jméno se snad musí líbit hlavně rodičům a ne tobě, ne? Z tvých návrhů bych si já nevybrala.

autor
22. srp 2021

@skarol Jmena to jsou taky hezka, ale opravdu vybiram jen mezi temito 2 😉

bielanevesta
22. srp 2021

Patrik😊

xvitko13
22. srp 2021

Pokud chcete dát Patrika, tak ho dejte 🙂 naše dvojčeci holky se jmenuji Nelinka a Nikolka a úplně v pohodě 😄

skarol
22. srp 2021

@mimi1004 však já napsala, že Patrik je fajn 😉

skarol
22. srp 2021

Pro mě je to často cesta. Když váhám mezi 2 možnostmi, tak často pomůže vymyslet variantu C. Pokud jiné jméno nepřichází v úvahu, tak dejte Patrika, protože to bylo to první jméno, které jste chtěli 🙂.

oklementieva
22. srp 2021

Zeptejte se vaše malé Petrušky jaké jméno se líbí jí. Mám třetí dítě holčičku a chtěla jsem dát Anetku nebo Aničku. Ale druhá dcera je Amálka. A nechtěla aby malá měla jméno na A. (Už i tak má mladší sestřenku Adélku). Tak máme doma Ninušku. Vybrali si to se starším bráchou a všichni jsou spokojení.🙂

jasminek2012
22. srp 2021

Já mám doma sedmileteho Viktora.
Všichni to jméno chválí. Je to nadčasové, krásné jméno, znamená vítěz 😉
Říkáme mu Viktore, Viktorku, Viky..

autor
22. srp 2021

@oklementieva Nase mala Petruska chce sestricku Janicku. Kluka absolutne nebere 🙈😂

korin
22. srp 2021

A nemůžete dát obě jména 🙂 ? Anebo holt nějakou třetí variantu, třeba Karel 😀

hojda
22. srp 2021

@korin nebo PatVik🙂 a nebude mít problém s výslovnosti R

korin
22. srp 2021

@hojda to zní fakt strašně 😀 (jakože opravdu vážný logoproblém) My máme Radečku... tchyni se to nelíbilo, argumentovala problematickým R, no jasně, že jsme chodili na logopedii, aspoň byla motivace k naučení 😀

hojda
22. srp 2021

@korin Nechápu, co se ti na PatVičkovi nelibí😝

felixfelicis
23. srp 2021

@korin Já to nechápu tenhle argument s R...všechny vady řeči mě příšerně tahají za uši, to si neumím predstavit v tom dítě nechat, i kdyby žádný R ve jmene nemělo🙂

michaela_2
23. srp 2021

@felixfelicis přesně 😂

rnika
23. srp 2021

Viktor, jmeno se mi libi vic nez Patrik. Nejstarsi syn ho ma jako druhe a Viky mi vubec neprijde jako holcici osloveni.

kassandra1
23. srp 2021

Líbí se mi Patrik, ale k Petře fakt nic moc. Viktor se mi vůbec nelíbí, jak budete zdrobňovat? Viktůrku, to je děs.... Viky Cabadaj? Co nějaké třetí jméno?

xxx3d
23. srp 2021

Ahoj, prosím tě, dej to jméno, které je ti milejší, bez ohledu na to, jak moc to bude podobné se jménem dcerky. Dej na sebe a svůj vnitřní pocit, na ostatní se vybodni. ❤

autor
24. srp 2021

@kassandra1 Vcera jsme oba s manzelem projizdeli nezavisle na sobe kalendar a vypisovali jmena, co se nam libi. Ja vypsala 13 jmen, on 2. Jedno z tech dvou byl Patrik 😂😂 Uz upustil i od toho Viktora 🤦‍♀️ Druhe mel Jiri, ale to jsem zase nemela ja..

autor
24. srp 2021

@xxx3d Dekuji. Porad nad tim badam a musim uznat, ze ten Patrik je mi tak nejak nejblizsi. Jakoze kdyz si predstavim to miminecko v naruci, tak proste vidim Patrika. 😁

Strana
z3