icon

Škodí kouření v těhotenství?

jitulinkaaa
6. zář 2014

Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?

luhace1
5. črc 2016

@micaella23
To napriklad nepochopim, ako mozu take nieco povedat a niekto ,, normalny ,, sa tymto bude riadit. Kazda malickost sa v tehu riesi, potraviny, lieky, alkohol...a akoze 3-5 cigariet denne neskodi?

bachovy_esence_poradna
5. črc 2016

kouření samozřejmě škodí... kdo si to nechce přiznat, tak před tím jen zavírá oči...

je dobré podívat se na skutečný důvod proč člověk kouří... co si tím nahrazuje, jaké vnitřní napětí si tím uvolňuje 😉

werumka
5. črc 2016

@ajinka868 Řekni jí, že jestli chce vidět následek kouření, ať zajde na návštěvu k nám. Astma, bronchitida v zimě nejmíň jednou měsíčně, inhalace. Nemůžeš chodit ven, aby z toho nebyl zápal plic. Žádná prča to není a kdyby chtěla třeba pracovat, tak ať se připraví každý měsíc na týden "volna".

hanka_12345
16. únor 2018

@jitulinkaaa a cigara nejsou zbytecne vyhozeny penize?tohle ma aspon smysl.

beruda
16. únor 2018

Jistě že škodí, někde jsem četla článek, že po vykouření jediné cigarety je miminko až na 5 minut paralyzováno - tedy nemůže se hýbat. A tohle je jen ten okamžitý efekt, je spousta dalších, které se projeví klidně až mnohem později.

galapi
16. únor 2018

@jitulinkaaa Asi ten tvůj mateřský instinkt nebude žádné terno, jinak by te tloukl do hlavy, že nemáš v těhotenství hulit

natysnovec
16. únor 2018

@jitulinkaaa Tak proc sem davas takove tema?Musi te napadnout,ze je tady mraky mamminek ktere to odsuzuji!!Nehlede na to ze je tu milion maminek ktere se snazi o ditko a chtely by ho vsemi 10 a udelaly by pro to vsechno!!A ty mu skodis ,,jen 15 cigaratama slimkama''denne.Ja byla taky kuracka a jaak...a taky sem s tim ze dne na den sekla a jde to!!!A slimky?Jsou to ciga jako ciga.Tabaj je furt stejnej.Horsich veci?Fakt nechapu.

natysnovec
16. únor 2018

@jitulinkaaa Me to proste prijde ze nechces prestat hulit.Jen si to ospravedlnujes aby si mela s casti ciste svedomi.

dreadnought
16. únor 2018

@jitulinkaaa kromě toho, že škodíš sobě, tak ohrožuješ život a zdraví miminka. Nedostatek kyslíku při kouření ovlivňuje růst miminka, dítě se v děloze dusí, kromě toho dostává zabrat placenta, která musí více filtrovat oxidy, bez ohledu na to, že i placenta má žíly a tepny, ve kterých se usazuje dehet a to může způsobit infarkt placenty a úmrtí plodu. Omez kouření na max 5 denně, tím snížíš riziko placentarniho infarktu a úmrtí plodu

werumka
16. únor 2018

@dreadnought
@natysnovec
@galapi
@beruda Diskuze je z roku 2014 🙂

iv_ka12
16. únor 2018

Prej moje maa taky kourila v tehotenstvi a, jsem zdrava :D sice zdrava ale blba :D

natysnovec
16. únor 2018

@werumka aaa???

werumka
16. únor 2018

@natysnovec Že reagovat na zakladatelku, která byla těhotná a řešila to před třemi roky je trochu pozdě, pokud teda není slon 😀

natysnovec
16. únor 2018

@werumka a co jako😀

werumka
16. únor 2018

@natysnovec Tak víc polopatě to asi psát už nejde. Když jí označíš, píšeš jí. Ale ona už to neřeší. Je to tak jasnější? 🙂 Takže je zbytečné označovat zakladatelku diskuze. Teď jsou ty rady už asi trochu mimo 😀 Píšeš jí "Mně přijde, že nechceš přestat hulit." Ona už dítě dávno porodila a je možné že už ani nekouří. Ale pokud to stále nechápeš, je to v pohodě 😀

natysnovec
16. únor 2018

@werumka a proc to resis ty? 😀

natysnovec
16. únor 2018

@werumka Mas potrebu v tom rypat?Nemas jinou praci.Nejsem jedina co psala.Takze naschle.

veronicka89
16. únor 2018

15 cigaret ??? To je omezeni ? A to jsi predtim kourila 60?

Jako nereknu 2...ale i tak kdo kouri v tehotenstvi ...nebo si rika tu trapnou frazi ze je lepsi to onezit nez prestat uplne ...je pro me proste hloupy clovek co si nevazi zdravi ...a kdyz uz svwho ne tak ani ditete...smutne fakt ...

A to jsem byla kuracka a od 2 carek az do ted ( ma 2.5 r. ) jsem to vydrzela nekourit ...

veronicka89
16. únor 2018

😀 jee to je stara diskuze 😂

werumka
16. únor 2018

@natysnovec Ne, já jen nechápu, proč se rozjíždí diskuze na staré téma, které už je vyřešené 😀 A psala jsem proto, že mám na tuhle diskuzi upozornění díky tomu, že jsem sem přispívala. To je celé 🙂 Spíš mi připadá, že rýpeš zbytečně Ty - do toho, co už není aktuální. Psala jsem obecně, protože někdy uživatel přehlédne, že téma už je uzavřené. Ale Ty si asi potřebuješ dneska na někom ulevit, tak Ti jsem k službám. Někdy prostě člověk nemá den 🙂

natysnovec
16. únor 2018

@werumka Ja sem v pohode...tak si me nevsimej...a vrm si do parady nekoho jineho kdo psal.a uz me nech na pokoji...jdu se modlit za to aby sis me prestala vsimat!Naschle

werumka
16. únor 2018

@natysnovec Psala jsem obecně, jen Ty ses na to chytla, nemuselas psát vůbec nic 🙂 Ale modlitba neuškodí nikomu, to máš pravdu 🙂

natysnovec
16. únor 2018

@werumka mam fakt dost😀😀😀

annie03
16. únor 2018

Ja kourila deset let a kdyz jsem se dozvěděla,ze čekáme dítě,tak jsem okamžitě přestala.....chybelo mi to hodne a chybi porad,i když míň a uz je to rok,co jsem cigaretu nemela v puse....takze vydržet to jde a pokud nejsi ochotna kvulj dítěti prestat,tak si aspon nelzi do kapsy,ze mu neškodí... však ono ti jednou podekuje....

jitulinkaaa
autor
17. únor 2018

Holky, proč tolik emocí? Malej je zdravej, budou mu 3 roky. Porodila jsem i druhého syna, u kterého jsem taky v těhu kouřila cca 10 slimek denně a o víkendu sem tam nějaký to malý pivko. Je taky zdravej. Ted jsem potřetí těhotná a mám to stejně. Takže tahle diskuze je bezpředmětná.

marii90
17. únor 2018

@jitulinkaaa 12 let jsem kourila 1-2 krabicky denne. Kdyz se v 6. tydnu objevily ty dve carky, nejdriv ze me vypadlo "a do prdele", pak jsem se 10 minut smala a brecela jako silena a pak jsem zacala byt stastna. Od ty doby ani potah. Vim,ze se to v tele i tak drzi, ale kazdy jsme se rozhodl dobrovolne, ze chceme kourit, to maly se rozhodnout nemuze. Koureni neznamena, ze bude mit tri ruce nebo jiny postizeni, ktery se projevi kratce po narozeni. Kolem je tolik skodlivych vlivu, tak nac prilivat olej do ohne.... muze to casem spustit nemoci, ktere by se treba ani jinak neprojevili....dychaci, alergie, ekzemy, recove vady atd.atd. Rozhodne prestat. Nerikam, ze jsem nemela chute, asi jako kazdy kurak jsem mela abstinencni priznaky, ale vzdycky jsem si vzpomnela na to spunte a proste jsem se na to vybodla...radsi jsem to zajedla. I kdyby tak clovek pribral holt o 10 kg vic, je to nic, nez si vycitat, ze mu vlastne sobecky a zbytecne skodim.... at uz to jsou cerveny Macka nebo nejaky lehky slimky. Svinstvo je to stejne... nejen nikotin, ale vsechny ty dalsi sr****, co do toho pridavaji. Pevny nervy a skonci s tim ☺

elinkal
17. únor 2018

Primitivismus level milion, fakt...

nat
17. únor 2018

Ano je to skodlive a odpoved typu kourim jen 15 denne,promin ale to je rozumny argument?.Nejsi ochotna prestat kourit ani kvuli zdravi diteti a to je nepripustne.A jeste napises dotaz sem myslis ze te lidi pochvali? Ne kazdy rozumny ti napise ze je to skodlive a mela by jsi prestat,jestli nechces aby dite melo astma ci jine problemy

aklin
17. únor 2018

Ze strany zakladatelky je to sobeckost. Nejhorsi je, ze az budou mit 13 let zacnou kourit.

janapetrvalska
18. únor 2018

@aklin proc bymeli automaticky kourit? moje mamka mi priznala, ze si taky zakourila pri me, a nikdy jsem nekourila, ai jsem nemela ptotrebu to zkusit ..tehotna kuracka by si mela uvedomit , ze ublizuje diteti, a je to sobecke a neschyta to nikdo jiny nez to dite ...

Strana