icon

Škodí kouření v těhotenství?

jitulinkaaa
6. zář 2014

Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?

agneska7
17. dub 2018

@kepu je to dokázane že to v těle zustava z prstu jsem si to nevicucala

kepu
17. dub 2018

@agneska7 jo v tele to zustava ale tomu miminku to asi nijak nevadi ...

agneska7
17. dub 2018

@kepu jo tak to se 100% jistou nemuže říct ani ten největší a nejchytřejší vědec na světě 😃 tím chci říct že samozřejmě s pozityvním testem přestat ihned ,ale nejlepe přestat hned dokud žena ještě těhu není

kepu
17. dub 2018

@agneska7 o tom ani potom .... ale s tim testem to jde tak nejak samo 😁 teda aspon vetsine maminek ...

danvitka
17. dub 2018

Jsem taky kuřačka, byla tedy a v okamžiku kdy jsem věděla že chci mít dítě jsem přestala a šlo to uplně samo...nikdy bych to miminku ani sobě neudělala 😨 v prvé řadě škodíš hlavně sobě a to možnými komplikacemi při porodu (trombozy, psychika apod) jelikož kouření ti stahuje cévy které potřebují být v těhotenství hodně roztáhnuté kvůli cirkulaci...no a miminku? miminku škodíš hlavně genetickými možnými vadami ale HLAVNĚ !!!! miminko se narodí také závislé, takže potom víc brečí, je neklidné, apod 👎 zkus chvilku nemyslet sama na sebe 🙏 já to taky vydržela veř mi, dá se to!!

jitulka87
17. dub 2018

Tehuli, ktera kouri, bych urazila ruce. Zadna omluva pro to neexistuje

kepu
17. dub 2018

@jitulka87 no ... Ja bych k tomu pridala i maminku s kocarkem ...

danvitka
17. dub 2018

@kepu znám jednu takovou, co přijede každý den z práce/školky, vystoupí z auta, zapálí a dítě chudák musí jít čurat na kanál, místo aby šla hned domů a čekat na maminku až dokouří...👎👎

beccaacceb
17. dub 2018

@podaji no jako fakt u prvniho kojení pak už ne. Takze i me jedno cigo stačilo po 9 měsících.

jitulka87
17. dub 2018

Vsechny by se mely vzpamatovat...ja o miminko prisla, muselo jit na svet o dost driv a nezvladlo ten tezky boj. A vsadim se, ze ma tehotna znama, co kouri porad, si takovou vec ani neuvedomuje. Vzdy jsem se chovala zodpovedne. Ale ze je tehotenstvi tak krehka vec....to leckomu nedochazi. A pak ta miminecka a jejich abstaky...kvuli mamam kra*kam...asi nema cenu to rozpitvavat, byla bych sprosta

priefi
18. dub 2018

@jitulinkaaa no nevim... prijde mi, ze se tady nekdo hooodne nudil a zalozil jen kontroverzni tema... chvili si hrajes, jak neumis psat, hrubka co slovo, pak najednou pises krasne ukazkove. Holky se tady nervuji, jaka jsi krava, ale ve skutecnosti se jen dobre bavis 😉

dancamich
18. dub 2018

Kouřila jsem jak tovární komín, otěhotněla jsem, přestala jsem automaticky ze dne na den. Jo pak mi nevlastní matka na tohle říká, že kouřila celé těhotenství krabku denně a dítko je zdravé. No já za zdravou nepovažuji holku s těžkou laryngitidou, záchvaty několikrát do roka a posléze ve školním věku docela drsným astmatem... Sorry jako, ale pro mě je člověk, který si nedokáže odpustit žváro ani v těhotenství + při kojení bezohledný sobec se slabou vůlí.

biedronka10
Odpověď byla odstraněná
briliantka
3. kvě 2018

Je to droga...takže odpoveď jak to asi škodí miminku dost jednoznačná!!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡

ejdys
3. kvě 2018

Já kouřila od 17.let. Před týdnem jsem zjistila že jsem v očekávání a přestala jsem ze dne na den. Přece jen je pro me silnější jta touha po mimcu a prednejsi zdraví miminka než cigára.

pjtjv88
3. kvě 2018

Já jsem tedy nekouřila ale tchýně kouřila u obou jak se říká "jak cikán za pařezem" a manžel i švagrová jsou zdraví,byla to sice jiná doba ale tohle se podle mně nemění,je to o náhodě,někomu to ublížit může...

maximaty
15. kvě 2018

Jestli to ještě nevíš, kouření neškodí jen v těhotenství ... sem tam si přečti co stojí na krabičce. V těhotenství ale neničíš zdraví jen sobě, ale i dítěti které je v tom nevinně a hlavně se nemůže bránit. Předčasné porody, potrat, předčasné odlučování placenty, nízká porodní váha, alergie, astma a milion dalších rizik s tím spojených by ti mohly být dostatečnou motivací přestat.

kepu
15. kvě 2018

Holky co to tu ještě čtěte....je jasný že každá normální ženská přestane kouřit když je těhotná ale spíš by mě zajímalo jestli přestáváte jen kvůli tomu miminku a třeba se těšíte až porodíte že si zapalíte případně až dokojíte ...nebo počítáte s tím že už nebudete kouřit ? ...

natysnovec
15. kvě 2018

Nechapu proc to tu zensky jeste resite😀

loylii
15. kvě 2018

@beccaacceb větší blbost jsem ještě nečetla ani neslyšela tvl to je matros🤪

agneska7
15. kvě 2018

@kepu já se přiznám přestala jsem jen kvuli mimcu a těším se až dokojim a vypalím si zobák možná že do té doby změním názor kdo ví

bassetlady
15. kvě 2018

@kepu přestala jsem jen kvůli těhu a taky mi první 3 měsíce bylo neskutečně zle, takže ani chuť nebyla, ale cca od 18tt bych vylízala i popelník, takže ze mě asi nekuřák nebude.

letadylkokane
15. kvě 2018

Tak ja pujdu na pranyr s jednou myslenkou a zaroven asi i trochu do kontroverze. Jsem kuracka, ale ne nejak extra silna (manzel kouri vic). V obou tehotenstvich jsem zlehka kourila, vetsinou do peti ultralehkych a tech nejtencich slimek. Mam psychicky hodne narocnou praci, delam doma a jit si dat na zahradu cigarko pro me byl proste velkej oddych a odpoutani se od prace. Zkratka pet minut klidu a utribeni si myslenek. Doma ani v aute se striktne nekouri, jen venku na zahrade. Obe deti jsou zdrave, bez alergii, astmatu a podobnych veci.
Ani v jednom tehotenstvi jsem nepila zadny alkohol (abstinentkou ze dne na den), ani kafe (to nepiju vubec).
Proc to ale pisu?
Premyslim totiz nad jednou veci. Ja vim, ze koureni neni zdrave ani pro me a ani pro miminko. Vim, ze jsem tak trochu vostuda a klidne to priznam. Je to asi moje slabost a v ocich mnohych treba i selhani. Ano.
Jsem ale presvedcena o tom, ze mnohe zeny, ktere me odsuzuji ci odsoudi jsou treba vegankami (a jejich male deti take), milovnicemi cerveneho vina (ktere si i v tehotenstvi dopravaji), jehovistkami (a jejich deti take) ci treba antivax. Ony vsak na svem postoji nevidi nic spatneho, ba naopak jej dost casto hlasite prezentuji jako prednost. Pritom bychom my ostatni mohli/y oponovat take mnoha ruznymi studiemi, nazory odborniku a dokonce mnohdy i selskym rozumem.

Nechci tady rozvirit debatu o tom, co vlastne skodi mene a co vice, merit si tu pindiky, kdo je lepsim a kdo horsim rodicem. O tom muj prispevek neni. Spis o tom, ze kazda mame to svoje (nezdrave) X, ktere se v ocich odpurcu zda temer zlocinem proti lidskosti.
Nikdy nebude panovat shoda. A vzdy budou debaty vyhrocene. Jako napriklad zde na predchozich strankach.

bassetlady
15. kvě 2018

@letadylkokane přesně tak. Každá máme něco, co třeba ty které se tláskají cukrem a zadělàvají prckům na obezitu. Taky je to studie od studie. Neříkám hulit jak darebný kamna, já sama se sebou dost bojuju, ale každému co potřebuje k pohodě. Někdo 3 větrníky denně, někdo slimku a někdo 15km běh.

agneska7
15. kvě 2018

@bassetlady já jsem si říkala jak perfektně jsem to zvládla žádný absták no nic.,, HA,, jenže taky okolo 18tt taková chut no šílené . je ale fat zajímavé že to přišlo až po takové době a já si říkala že mám vyhráno haha ha

agneska7
15. kvě 2018

@letadylkokane musím s tebou souhlasit moc hezky si to napsala 😘 jednou jsem už i manžela poprosila jestly mi dá jednoho páva . no alespon on má rozum a nedal mi :D

bassetlady
15. kvě 2018

@agneska7 tak to mě manžel práská dá, když už jsem hodně protivná. Ale to je spíš taková psychologická úlitbička.

gryfis
15. kvě 2018

Sorry @jitulinkaaa ale na tohle se může ptát s prominutím jen ....ehm.. radši nic... ale jistě že to škodí!!!

kepu
15. kvě 2018

@agneska7
@bassetlady a to ja jsem si holky nechala tu nedokourenou krabku a rekla jsem kdyby nahodou tak furt lepsi dat si jedno cigo nez se uzirat abstakem .... Zatim jsem v pohode zapalila jsem si jednou kdyz mi prisla obsilka od soudu ....to mam vzdycky nervy ...ale jinak mi to ani nechybi .... Zato bez jahod si svuj zivot nedovedu predstavit 😂

gryfis
15. kvě 2018

@priefi na tom taky něco je.. že se jen baví 🙂

Strana