Škodí kouření v těhotenství?
Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?
Moje kamaradka kourila v obou svych tehotenstvich. Deti ma zdrave, jen byly pri porodu o neco mensi. Kazdopadne ja bych to nepokousela. Dite, ktere ma po porodu "abstak" protoze matku po porodu kourit nikdo nepusti, je chudak. Deti jsou neklidne, nervozni, hodne placou, v noci nespi.... To by mi teda za to nestalo.
Tohle je trolling nebo jinak si to vysvětlit nedokážu🙂) To je asi stejná otázka jako "škodí, když jsem těhotná a denně si dám po štamrpli?" 😀 Panebože já sama jsem hulila jak fabrika, než jsem otěhotněla (15 jsem denně teda nedala, ale když byla akce, tak krabička a něco padly), ale tohle by mě nikdy nenapadlo řešit. Okamžitě, jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem nevzala cigáro do huby - ani by mě nenapadlo řešit, co škodí plodu víc, jestli kouření nebo když kuřačka zničeho nic přestane. Jde to, ale musí se chtít....a takové ty alibistické kecy "No ale já jsem slyšela, že když z ničeho nic přestaneš, tak je to moc škodlivé." z toho bych fakt vyrostla....
@bjoucik.15 hele já kouřila 10-15 denně a musím říct, že mě to přestávání ze dne na den ani nestresovalo 🙂 prostě jsem si řekla "ty jo, jsem těhotná" a přestala.... a nějak mi to vůbec nepřišlo....
Svata prostoto, zakladatelka diskuze snad nemuze svoji otazku, ani zduvodneni si ji, myslet vazne!?!?!? Pokud se pletu, tak mi to odpuste, ale tohle je vrcholny stav imbecility.
@bielamacka ale jo, tak někdo má tak pevnou vůli ze dne na den přestat 🙂 a je to samozřejmě dobře. já teď čekat další tak taky přestanu, neříkám určitě,protože to nevím.. zatím nemusím 😎 ale já jsem ten kuřák s 1-4 denně,takže pro mě to problém nebude 😉
to ze matce kuracce se narodi miminko zdrave neznamena ze nebude mit nejake zdravotni problemy v prubehu zivota.asi fakt tem zenskym nedochazi ze svou slabosti ublizujou svemu mimcu.ja nkourila asi 9 let a rok pred tim nez jsem neplanovane otehotnela jsem prestala.
@jitulinkaaa Je mi z toho fakt smutno. Chudák miminko se nemůže nijak bránit. Ty mu svým kouřením dáváš teda pěkný start do života. Je to každého věc, já vím, ale nechápu, jak někdo může něco takového dělat. Když chci mít děti, tak se přeci podle toho budu chovat. Dá se přestat ze dne na den. To dítě za to stojí, nebo ne? Držím palce a přeju hodně sil!
@jitulinkaaa nezlob se na mě, ale tvůj dotaz je opravdu ...... raději se nebudu vyjadřovat....mluvíš o tom, že nechceš jít na kurz, jelikož máš přeci mateřský instinkt...proč Ti tedy Tvůj mateřský instinkt neřekne, že máš kvůli miminku přestat kouřit? Já sice už nekouřím asi 7 let a už bych to svinstvo nevzala nikdy do pusy, zvlášť když bych čekala malý. Když jsem se rozhodla, že chci mít rodinu, tak ač téměř nepiju alkohol, jsem si už pomalu nedovolila dát ani pivo, ani skleničku vína, protože jsem se bála abych miminku neublížila. Není to jen o mateřském instinktu, ale i o dávce zodpovědnosti. Nezlob se, ale to je můj osobní názor.
Zdravím, nemáte některá odkaz na to video, kde je ukázané, jak se dítě v břiše dusí, když matka kouří? Chtěla bych to poslat švagrové. Díky všem
Ta paní si z nás dělá jen srandu ne? Nebo je to s prominutím magor, už jen názor že 15 cigaret v těhotenství není moc mi rozum nebere... 😔
Holky já kouřila i v těhotenství doktorka mi řekla že když kourim dlouhou dobu že to neni zdravý přestávat dítě je na to navykly...kourila sem do porodu tak 6 denne kdyz sem mela nervy tak i 10 a rodila sem po terminu 10 dni a porod v klidu
@denisaaa92 Tak to ti pani doktorka poradila peknou kravinu.
Nemyslim si nebyla to jediná dr která mi to řekla a myslim si že je každýho věc jak si to udělá 🙂
@denisaaa92 A ty bys fakt, podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, rekla, ze je pro dite zdrave, kdyz ho nekolikrat denne pridusujes? Nezlob se na me, ale podle me je fakt absurdni tvrdit, ze to pro to dite je dobry, protoze je na to navykly, to je prachobycejny alibismus. A "kazdyho vec, jak si to udela" -- jak se to vezme, asi jo, ale je mi uprimne lito tech miminek, ktere musi nedobrovolne dychat cigaretove zplodiny jeste nez se narodi, jen proto, ze jejich matka nema ani tak silnou vuli, aby si to aspon na tech par mesicu odpustila...
V dnešnim světě i když jdeš po ulici a nekouříš tak to vyjde skoro nastejno jako když seš kuřák samý splodiny všude smog atd tohle je nekonečná debata prostě někdo kouří někdo ne každýho věc
tak záleží jestli je silnější závislost na nikotinu,nebo mateřský instinkt napoví,že silnější je láska k dítěti... co já zjistila že jsem tehda těhu,tak jsem přestala kouřit s minuty na minutu...
@denisaaa92 no, tak to je stejny alibisticky nesmysl jako to, co ti rekla doktorka, ale co, je to asi fakt tvoje vec. Bohuzel teda i zdravi tveho ditete, ale s tim ja nic nenadelam, jen tve holcicce preju, at se u ni v budoucnu neprojevi ADHD nebo neco podobneho...
@jitulinkaaa nebudu ti tu vypisovat zdravotní následky, ale zažila jsem v porodnici miminko maminky kuřačky a to opravdu plakalo cca20h denně - museli je dát do sólo pokoje, protože to bylo neúnosné pro ostatní 😒 Další věc je závislost - ty vlastně ze svého dítěte uděláš závisláka, projde si absťákem a tímto jsi mu do budoucna asi o 40% zvýšila pravděpodobnost, že se z něj stane závislák, ale ne pouze na cigaretách, bohužel se k tomu počítají i drogy, alkoholismus,... (prostě mozek už jednou ví, co je to být závislý) - myslím, že tohle je také hodně pádný argument, proč toho nechat. Taky ti hned na začátku psaly holky, kterých maminky kouřily v těhu, že kouří taky - proč asi?
Nevím jak vy, ale já se narodila v době, kdy se normálně kouřilo v podnicích, na poradách, v kancelářích, v restauracích, no prostě skoro všude a co vím od mamky, tak se nějak extra nemluvilo ani o škodlivost kouření ani se nebraly na těhule žádné zvláštní ohledy, takže nebylo možné se vdechování cigaretového kouře vyhnout a nemyslím si, že by mě to nějak "poškodilo" 🙂 Chci tím jen říct, že se to možná dneska všechno trochu přehání a pokud někdo chce kouřit, tak je to jen jeho věc a nikdo nemá právo ho soudit.
@uglyduckling to, ze se to delo, ale neznamena, ze je to v poradku, ze 😀 to, ze se o necem nemluvi a hovno se vo tom vi, nevylucuje skodlivost. a co vis o tom, jak moc te to poskodilo nebo ne, je irelevantni. subjektivne o tom nemusis vedet a nekde se to projevit mohlo - a taky nemuselo. princip je ale ten, ze jsem neslysela, ze by cigaro bylo v jakymkoliv ohledu zdravi prospesny. ty snad jo? p.s. jsem kurak.
@denisaaa92 Ne, kouření skutečně není věc jednotlivců - tím, že kouříš ve společnosti a před lidma nutíš to dýchat i celé své okolí a tím poškozuješ svojí závislostí i ostatní. Takže pokud nekouříš vždy jen daleko od lidí, tak to je vždy věc tvoje a těch lidí, co jsou v tvé blízkosti.
Za druhé, to že máme nečistý vzduch neznamená, že už je fuk, že bude ještě špinavější. Naopak - když už víš, že dejcháš sajrajt, měla by ses setsakra snažit to ještě nezhoršit.
@sasanka033 Jen říkám, že si myslím, že se to dneska s tou úzkostí, opatrností a strachem ze všeho, co je "nezdravé" přehání 😀 Toť můj nároz. My jedli špinavýma rukama lentilky ze země, hráli si se slepicena, králíkama, kočkama a psama se širokého okolí, od rána do večera lítali venku, občas si rozbili koleno, občas dotali balónem do hlavy ... a čoveče, žiju 😀 Neshledávám na sobě újmu a to ani po fyzické ani psychické stránce 🙂 Ve třech měsících jsem si uměla sama sednout, v osmi jsem chodila, v roce mluvila a ve třech letech uměla zpaměti tři celé knížky a to do posledního písmenka. Podařilo se mi vystudovat i nějakou tu školu, domluvím se dvěma světovými jazyky a kromě žlučníku, který máme v rodině dědičný, jsem bez zdravotních problémů (a taky jsem bez nich byla jako dítě). Jestli je cigáro škodlivé nebo ne? Asi je, ale myslíš, že je zdraví prospěšné vdechovat výfukové plyny z aut nebo vdechovat uhelný prach v dolech? A stejně lidi jezdí autama a pracují v dolech. A myslíš, že pro naši planetu jsou prospěšná letadla??? Nejsou a stejně se lítá a bude se lítat dál. Tak když jsou girára tak škodlivé, tak je zrušme, ale spolu s nimi i vše ostatní co škodí nám a naší planetě ;)
Promiň,ale takhle blbej dotaz jsem dlouho nečetla- můj názor je,že když vidím mámu s břichem či s kočárkem a kouří miminku přímo pod nos tak by ji dala do huby!
@uglyduckling 😅 😕 ☹ jen předpokládám, že je to ironie, protože to nemůže být míněno vážně...
Ohledně přehnané hygieny s tebou souhlasím, všeho moc škodí, jak špíny, tak čistoty. Ale to další je fakt mimo mísu... Nemůžu moc ovlivnit, co se děje venku, ale nemusím přidávat ještě k tomu všemu sajrajtu cigarety. O škodlivosti kouření toho víme dost a že je to škodlivé je dokázáno i vědecky. Další věc je ta, že někomu to škodí víc a někomu míň. Navíc pokud to na dítěti není vidět hned, neznamená to, že třeba až bude mít kolem 50 let, nebude mít problémy...
@uglyduckling I dneska deti jedi spinavyma rukama a hraji si s kralikama, nevim, co to ma spolecneho s tom, kdyz matka posila svemu nenarozenemu diteti jedovate zplodiny...nepripadne mi to jako uplne prilehave prirovnani...
Jsem kuracka a během těhotenství a kojení jsem striktně nekourila.... Ani teď toho moc nevykourim,jen nárazové,když je nějaká oslava,ale kazdopadne jsme se i s přítelem dohodli,že nekourima ani doma,jen na terase. Když je neco,čím mohu ovlivnit zdraví mého dítěte,tak to udelam,stačí co děti dýchají ve městě se vzduchem....

Řekla bych, že je to jen provokace. Nevěřím, že by kdokoli mohl vznést tak debilní dotaz 🙂