icon

Škodí kouření v těhotenství?

jitulinkaaa
6. zář 2014

Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?

uglyduckling
18. zář 2014

@evulina77 Ne, není to ironie!!! Víme toho spoustu o všem možném a??? Jednorázové pleny zatěžují planetu, ale stejně je matky používají a asi i používat budou. To, že bráníte své děti před cigaretovým kouřem je sice fajn, ale bráníte taky planetu, aby tady vaše děti, vnoučata, pravnoučata atd. měla pěkné prostředí? Nebo máte všechny jeden jediný cíl a to uchránit své dítě před cigaretovým kouřem a po mě potopa??? Je si myslím, že existují i větší problémy než kouření. A co se týká dětí, tak pouze opakuji co si myslím a to sice, že dneska s tou úzkostí, opatrností a strachem ze všeho, co je "nezdravé" přehání. Jo a "věděcky" dokázáno bylo i to, že špenát obsahuje hodně železa, jenže ouha, oni se pánové vědci sekli o nějakou tu desetinnou čárku 😀

uglyduckling
18. zář 2014

@dora13 Prosím nevytrhávat z kontextu ... Myslím si, že se to dneska s tou úzkostí, opatrností a strachem ze všeho, co je "nezdravé" CELKOVĚ přehání!!!

evulina77
18. zář 2014

@uglyduckling já používala a opět budu používat látkovky, recykluji a to opravdu hodně (plasty, kovy, sklo, papír), zbytečně nejezdím autem a používám MHD. Nepoužívám hormonální antikoncepci, nekupuji zbytečnosti, věci se snažím napřed opravit, než je vyměním apod.
A prostě mi to nedá, ale ten kdo tady přehání jsi hlavně ty...

uglyduckling
18. zář 2014

@evulina77 Vidíš a to je právě výhoda svobodného světa ... mysli si co chceš a mě je to někde 😎

bledulka84
18. zář 2014

@jitulinkaaa pokud umíš anglicky, mrkni na tenhle pořad v 6:30 vysvětluje, jak kouření ovlivňuje mimino

https://www.youtube.com/watch?v=nbpp5YLf-yQ
sasanka033
18. zář 2014

@uglyduckling viz odpoved @dora13 - mne prijde, ze jedna vo koze a druha o voze. to, o cem tocis ty, nema s tim, esli zenska dobrovolne v tehotenstvi kouri vubec nic spolecnyho. ja jsem vyrostla uplne stejne jako ty a neshledavam na tom nic spatnyho. jestli se ale tehotna holka nepozastavi nad tim, jestli neni vrcholna demence kourit v tehotenstvi, tak je u me krava. to dite si bohuzel nevybere, ale ta mama na vyber ma.

uglyduckling
18. zář 2014

@sasanka033 No vidíš a u mě je zas kráva ta, co soudí, kritizuje, poučuje, je netoleratní a ví vše nejlíp 😀 Každý hold máme něco ;)

sasanka033
18. zář 2014

@uglyduckling cigara nejsou "nezdrava". jsou to proste hrebiky do rakve a nazdar. o tom tady diskusi proste vest nemuzeme, chapes?🙂 zakladatelka si mysli, ze 15 cigar denne jejimu miminku neskodi. sorry, ale to nema s lentilkama na zemi NIC spolecnyho. cigara jsou NEZDRAVA.

sasanka033
18. zář 2014

@uglyduckling ty furt meles uplne jiny tema 😀

uglyduckling
18. zář 2014

@sasanka033 Diskuze je od slova diskutovat, což znamená vyměňování názorů ... diskutovat se tedy dá na každé téma bude-li si s kým názory vyměňovat ;) !!! TRVÁM NA TOM, ŽE JE KAŽDÉHO VĚC CO A JAK SI DĚLÁ A OSTATNÍM JE TO POM VELKÉ PRD!!!! 😝 Lentilky ze země taky nebudou nejdravější páč nevíš, jestli tam nebyl nějaký chemický potřik, jestli na tu zem neflustnul někdo, kdo měl třéééééba žloutenku, kdo tam co dosmyčil na botách, jestli se tam nevy... nejaké zvířátko atd.;) Tímto diskuzi s tebou končím ;)

petkula
18. zář 2014

@uglyduckling je smutné, pokud těhotná žena kouří a ještě smutnější, když kouří rodiče doma, kde jsou děti. Máš pravdu, že se kdysi na to moc nehledělo, a lidi kouřili v blízkosti dětí i těhotných. Ale třeba u nás doma ano - otec byl silný kuřák a nedovolil si kouřit doma - vždy šel ven. Jenže v té době se to ještě moc nevědělo, jak moc je kouření nezdravé. Myslím, je trochu mimo mísu srovnávat přehnanou hygienu a kouření - samozřejmě, že na ulici jsou různé sajrajty a pokud to dítě něco sní, co mu zrovna spadlo ze země, tak to asi nebude úplně zdravé. Ale vystavovat miminko neustálé inhalaci cigaretového kouře je opravdu sobecké. A máš zvláštní názor, že je "každého věc, co a jak si dělá" - a že "ostatním po tom velké prd" ?? Myslím, že lidé by se k sobě měli chovat trochu ohleduplněji a jsem ráda, že platí alespoň zákaz kouření na veřejných prostranstvích, když už ne v hospodách a restauracích - jak to mají třeba v Irsku, či jiných zemích.

dora13
18. zář 2014

@uglyduckling zrovna nedavno jsem tu o tom vedla debatu, ze tenhle pseudoargument o tom, jak si kazdy muze delat co chce a ostatnim je po tom prd, neni uplne univerzalni -- co treba kdyz nekdo tyra sve dite? Kdyby nekdo poustel diteti do obliceje vypary z vyfuku, asi tezko reknes, ze je to ok a at si kazdy dela co chce, ne? A koureni v tehotenstvi je v podstate zalozeno na stejnem principu, primo vystavujes dite jedovatym zplodinam. Povazuju se za pomerne tolerantniho cloveka, snazim se respektovat ruzne nazory a zivotni styly, ale o zene, ktera v tehotenstvi kouri a jeste se bude hadat, ze to neni nezdrave a ze je to pro dite malem prospesne, si proste myslim, ze je hloupa a nezodpovedna.

evulina77
18. zář 2014

@uglyduckling 😅 s někým se diskutovat nedá... Navíc rozdíl mezi "svobodným světem" a anarchií jsi asi nepochopila. Ale nevadí, mě je to taky někde....

uglyduckling
18. zář 2014

@dora13 týrání je (na rozdíl od kouření) nelegální a to je asi dost podstatný rozdíl

dora13
18. zář 2014

@uglyduckling Uznavam. Ale i tak si stojim za tim, ze kourit behem tehotenstvi je hnusny a sobecky vuci nenarozenemu diteti -- kdyz nekdo skodi svemu zdravi, je to jeho vec, ale kdyz ublizuje diteti, ktere se branit nemuze, je to sproste.

uglyduckling
18. zář 2014

@dora13vjá netvrdím, že kouřit v těhotenství je super a sama nekouřím a manžel chodí ven, ale nemyslím si, že by někdo měl právo ty ostatní soudit. To mi prostě vadí!

dora13
18. zář 2014

@uglyduckling A to ja za sebe musim rict, ze zeny, ktere kouri v tehotenstvi a vedome tak ublizuji nenarozenemu diteti, odsuzuju. Vim, ze se rika, ze clovek nema soudit, pokud v botach toho druheho neusel aspon mili, ale koureni v tehotenstvi je podle meho nazoru je hnusne, sobecke a nechutne. a nenapada me zadny dobry duvod, omluva, ci aspon vymluva, proc by to mel nekdo delat.

petkula
18. zář 2014

ano, souhlasím s dora13@, taky se většinou zdržuji komentářů a snažím se nikoho nesoudit. Ale když vidím těhotné s cigaretou nebo fetující či opilé namol, tak mi je z nich špatně.

eimmy
18. zář 2014

nevím zda je to otázka či blbý vtip. Prvně jsme se nechtěla ani vyjadřovat. ale nedá mi to. Nastávající matka, která kouří, fetuje či pije alkohol je SOBEC!! nedokáže si odříci to co PROKAZATELNĚ ŠKODÍ jejímu dítěti. A to samé si myslím o kouření při kojení.

barinkas
18. zář 2014

to je zas téma 😀 aby jste se nepozabíjely holky 😀 každého věc, co dělá, zda kouří, pije nebo si hraje s králíkama nebo co jsem zde četla 😀
Pokud chce těhotná kouřit, ať kouří, její věc, nikomu do toho nic není že...
Já osobně bych cigáro nevzala do ruky ani za nic v těhu a ani nikdy... nesnáším jak to na mě někdo fouká, vadí mi to, že jsem nucená vdechovat tohle, ale je volba odejít vždy...Být to dítě, jehož matka kouří, dám má po čumáku, to je vše...Ale abych zde soudila někoho, že v těhu kouří, je to hnus, ale není to má věc... každý svého štěstí strůjce a i zdraví... Dítě za matku nemůžu..bohužel... moje taky v těhu kouřila, zdravá jsem, jen těžší alergik, zda to je tím, nevím, možná jo, možná ne... Nemá cenu řešit...nezměním to...

chris_n
18. zář 2014

co je tohle panebože za pitomou otázku?

jitulinkaaa
autor
25. zář 2014

Holky, děkuji vám za odpovědi. Už jsem s tím téměř přestala, už si dám jen 5 za dva dny. Udělám vše pro miminko.

mishell56
14. říj 2014

Ahoj jitulinkooo, jsem taky kuřačka a jsem těhotná, ptala jsem se na to lékaře, protože moje mamka kouřila jak při mě, tak při bráchovi a jsme v pohodě oba dva, ale strach jsem měla. Ptal se kolik vykouřím za den a jak dlouho kouřím, když zjistil že dám 20 cigaret denně po dobu 8-mi let, tak mu bylo jasný, že jsem kouřila i při početí. Říkal, ať to omezim, ale přestanu jen v případě, že mi z toho bude zle. Jinak by to prý bylo jako kdyby si vzala narkomanovi drogu, to dítě je na to zvyklé, celé tělo je skrz na skrz protkaný nikotinem takže to v tom plodu bude i tak....takže nepřestávám, jenom jsem to o polovinu omezila 🙂

luccy.luccy
14. říj 2014

Mě to teda příjde úplně nechutný a vidět těhotnou kouřit, to musí být šilený pohled, stejně jako na opilou ženu... 😖 Já osobně bych teda pro miminko udělala všechno, natož přestat kouřit v těhotenství........ Sama jsem kouřila, ale jakmile jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, přestala jsem a už nikdy nezačala. Určitě to jde, a je to o tom srovnat si to v hlavě.

calleen
17. říj 2014

@jitulinkaaa to myslíš vážně? Kouřila jsem to samý a přestala jsem ze dne na den. Jde to. Záleží na tobě, jestli je ti zlozvyk z frajeřinky přednější než zdraví dítěte, které si nemůže vybrat, jestli ten sajrajt mu půjde do těla. Chceš vůbec zdravé dítě? Při tomhle způsobu uvažování bude chudák. Chtěla jsem si zavzpomínat na nádherné časy těhulkování a tady tohle. Tak nic. Radši jdu pryč!

kimdes
17. říj 2014

Bože ty jsi kráva.

castava
17. říj 2014

Moje teta v těhotenství kouřila a malej celé dětství trpěl na průdušky. Rozhodně bych v těhu nekouřila a nechodila do zakouřených prostorů. Doporučuje se přestat 1-2 roky před otěhotněním. I když krev se mění až po 7 letech.

sulemina
17. říj 2014

myslím si, že kdyby jen tak lehce neotěhotněla, musela bojovat, aby dítě vůbec přišlo na svět, měla za sebou umělá oplodnění, tak by si na cigaretli ani nevzpomněla, ale to už je bohužel osud a nespravedlnost

maminka92
28. říj 2014

docela mě táto otázka zaskočila 😕 .... Promiň já jsem před těhu taky kouřila, někdy i krabku denně, pak jsem to omezovala a tak mi vydržela 3dny jedna krabička, ale v okamžiku, kdy se mi ukázaly dvě čárku na těhotenském testu, tak první má reakce byla, že jsem otevřela koš a cigarety vyhodila... Bože, svědomí by mě žralo, kdy bych toto miminku dělala. Přítel kouří, kouří jen na balkóně, mě to začalo smrdět a nechybí mi to. Ne vždy, má každý štěstí, že miminko je pak zdravé, zamysli se nad tím trochu...A polož si otázky, zda je důležitější jedna cigareta denně nebo jedno zdraví miminka. 🙄

happylenulka
28. říj 2014

nečetla jsem tuto diskuzi, jen počáteční dotaz a moje jediná reakce je ta, zda to dotyčná myslí vážně...?! a že ne každý by měl mít děti... kdo ničí jejich zdraví ještě před narozením a vědomě mu ubližuje, ten by opravdu děti mít neměl...

Strana