icon

Škodí kouření v těhotenství?

jitulinkaaa
6. zář 2014

Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?

kacenka1979
28. říj 2014

Taky silný kuřak ale ve 2 měsíci co jsem na to přišla jsem přestala ale dle doktora to bylo i tak spatne pry se ma přestat rok před početím 2 roky nekouřím nic mi nechybí vyhozene penize a ano koureni muže ublížit ale každého věc...je pravda že tehotna co kouři je děs. ...když jsem viděla v Podolí jak si tam zapalujou před porodnici byl to hnus

2hanah
28. říj 2014

@jitulinkaaa Sorry, totálně odsuzuju a nechápu, že ten dotaz myslíš vážně, napsat to moje ségra, řeknu jí, že je úplně blbá, souhlasím, že bys dítě mít neměla. Spousta lidí by dala všechno na světě, aby měli zdravé děti, usilují o to, ale stejně se jim to nepovede, a Ty si tady potom tak nestydatě bez jakékoliv odpovědnosti ke svému miminku alibisticky napíšeš, matka kouřila, já jsem to přežila, tak já budu taky a je mi jedno, že mu kazím život a zdraví ještě před narozením, jako kdyby jsi přišla z cizí planety a nikdy tady s nikým nemluvila nebo o tom nic nečetla, tohle snad ví každý nejmíň od základky, jak to miminkům škodí a ještě 15 denně, fakt nechápu, asi sis sem chtěla napsat jen pro útěchu od černého svědomí, ale na tohle žádná omluva prostě není, Tvoje matka kouřila už v těhotenství a vidíš, co tím předala Tobě?! Minimálně taky nedokážeš bez cigarety žít, takže si přeber, co Ty dáváš svému nenarozenému miminku už teď, kdy má nejdůležitější období, protože se tvoří základ všeho pro život, a hned potom si někde přečti, co všechno z cigaret přechází do mateřského mléka...

palkovaadela
28. říj 2014

No promiň teda ale je jedno jestli je to slimka nebo normální cigareta je to naprosto stejný humus a bordel! A, že máš mateřský instinkt jak tvrdíš fajn a kde teda je?! Pokud si chtěla miminko a záleží ti na jeho zdraví a budoucím životě tak s tím sekneš jinak se tady o mateřském instinktu nedá vůbec mluvit. A pro mě za mě se uraž ale těhotným ženským s cigaretou v ruce nebo puse bych nejradši spřelámala ruce i nohy, protože si neváží toho jaký dostali dar splodit nový život! Je mezi námi tolik žen, které by pro to, aby mohli mít vlastní miminko obětovali cokoli i svůj vlastní život a nemůžou ho mít! A ty co si toho neváží nebo si to ani nezaslouží plodí jedno za druhým... ☹

luccy.luccy
28. říj 2014

@2hanah Líp bych to nenapsala, naprosto souhlasím..... 🙂
a @jitulinkaaa pokud chceš zdravé miminko, jakože myslím ,že to je nadevše, opravdu se zamysli, jestli ti ty cigarety za to stojí.... 😢

aneriska
28. říj 2014

Tak z tohoto dotazu jsem málem spadla ze židle! Doufám, že tazatelka už nekouří. 15 cigaret denně, to je tedy dávka. Mě se dělá zle už jen, když jdu venku, někdo přede mnou vyfoukne dým a já se snažím zadržet dech a jít dál, abych ho nevdechla! Jistě, ovzduší není ideální, ale dávat to takovým komínem přímo do plic, krve a do plodu je opravdu zlé! Tazatelka může být ráda, že je "normální", když její matka také kouřila. To děťátko, pokud se to neprojeví nízkou porodní váhou, bude mít regulerní absťák a zcela jistě se to dřív nebo později projeví! Vyhoď cigarety a uvidíš, kolik najednou budeš mít peněz!

jitulinkaaa
autor
29. říj 2014

Holky, v klidu, už jsem přestala...

aneriska
29. říj 2014

@jitulinkaaa hurá 🙂 A jak je ti? Bylo to náročné, při tolika cigaretách? Kdy jsi přestala? Už se k tomu nevracej 🙂 bude to pro tebe i dítě to nejlepš.

mamkazvysociny
24. lis 2014

Někdy mi připadá že ty dotazy píšou úplné blbky s prominutím.Proč rovnou nedroguješ ať si mimi užije pořádně ne!!!!!!!!!!!!!!!!!Já taky kouřila ale když sme se začali pokoušet okamžitě jsem ze dne na den přestala.
Pokud máš přístup na internet tak si o tom počti,třeba ti dojde že máš v hlavě seno.
Takových žen by dalo nevím co za to čekat mimčo a ty si toho nevážíš.

hany_bany
25. lis 2014

Já jsem taky přestala, hned jak jsme tomu dali volný průběh. Už jen pocit, že ve mně roste nový život, mi nedovolil si dát cigaretu. A taky se pochopitelně vyhýbám zakouřeným prostorám.

svetlanap
6. pro 2014

Nejsem kuřačka, ale myslím, že matka je pro své dítě schopna udělat i jiný věci než je si nezapálit, několik kamarádek kuřaček v těhotenství odložilo cigaretu, některé dokonce definitivně, ale v okolí neznám ženskou, která ač třeba velká kuřačka by kouřila v těhotenství. Je to zajímavý, ale i můj otec, silný kuřák to teď dost omezuje kvůli tomu, abych to nemusela dýchat, že prý má aspoň motivaci a když to dokáže chlap kvůli někomu jinému ... Ale dovolím si sem napsat ještě jeden postřeh z netu, na stránkách jedné nejmenované porodnice je rubrika "Ptejte se primáře." jedna tazatelka tam napsala dotaz asi takového znění: "Když porodím a budu mít mimi u sebe a budu si chtít jít zapálit, kam ho mám odložit, abych ho netahala s sebou." Odpověď byla: "Milá budoucí maminko, když budu ignorovat důvod vašeho odloučení od dítěte, který jste uvedla, protože to je pro mě jako pro lékaře nepřijatelné a budeme hovořit o tom, že si půjdete koupit noviny, pak vám jej v nepřítomnosti ochotně pohlídají sestry...." mělo to ještě pokračování, ale to je jedno ... tak asi tak no

spruzinka
15. pro 2014

Já sama hodně kouřila a pak z ničeho nic jsem začala ubírat a ubírat, až jsem zjistila, že jsem si 4 dny nezapálila. Poté jsem zjistila, že už jsem několik týdnů těhotná a cigarety se nedotkla. Kouřila jsem 9 let a jsem živý důkaz, že kecy typu že nejde přestat, jsou fakt jenom kecy. Mimču to určitě nepřispívá.

jitulinkaaa
autor
18. pro 2014

@aneriska Neboj, nevrátím se k tomu, je mi fajn 🙂 Malej je zdravej 🙂

mishell56
12. led 2015

@jitulinkaaa: Ahoj, ptala si se na to lékaře? Třeba moje mamka, když byla těhotná jak se mnou tak s bráchou lékař jí zakázal přestat úplně. Omezit, to jo, ale v těle kuřáka se škodlivé látky drží 2 roky, i když už dávno nekouří. Sama jsem kuřačka, než jsem otěhotněla vytáhla jsem někdy i 40 denně (hlavně v práci za barem), tohle bylo první na co jsem se ptala doktora, odpověděl mi, že přestat ze dne na den když už jsem těhotná by mohlo miminku ublížit, že samotné kouření, když se omezí je relativně v pohodě, protože tělo je na to navyklé a miminko taky. Je to prý to samé, jako kdyby si vzala narkomanovi drogu. Takže mi doporučil omezit to co to jde, ale přestat až v den porodu, kvůli mléku. 😉

mimikoko
18. led 2015

Já nevím byla jsem kuracka ale automaticky se mě to zhnusilo 🙂 že jsem to nemohla ani cítit 🙂 teď už je to lepší i přítel se omezil a ví že musí kouřit minimálně při otevřeném okně 🙂

kakamilca
18. led 2015

Divím se, že těm maminkám není líto pak toho miminka, které má po porodu abstinenční příznaky...

dasara
18. led 2015

Kouření v těhotenství...já jsem kouřila asi 12 let, těhotenství bylo neplánované. Jakmile jsem zjistila pozitivní tt, přestala jsem kouřit v podstatě ze dne na den. Za pár dní je dcerce 20 měsíců, asi 5 měsíců ji nekojím a od již zmíněného prvního pozitivního tt jsem se cigarety nedotkla a ani mi nechybí. Ještě podotýkám, že muž je kuřák.
Jinými slovy - pro zdraví miminka jsem byla schopna udělat vše. Já bych si neriskla kouřit dál. Řeči typu, že když tělo bylo zvyklé, tak to bude problém...ne, nebyl a není to problém, neměla jsem po těch prokouřených letech žádný abstinenční příznak - vůbec mě ani nenapadlo si jít zapálit.

monikavlckova
6. únor 2015

Taky jsem denně vykouřila 15 cigaret , a navykla jsem si na tolik, že jsem jim dávala přednost před jídlem, a v práci kdy šli všichni svačit já šla radši na cigaretu i v -10°C jsem mrzla jenom abych si dala dva potahy. Ale jakmile jsem uviděla // tak jsem měla jasno. Cigarety, které jsem mimochodem nově koupila jsem vyhodila do kontejneru. A s klidnou duší můžu říct, že se mi to protivý .

lu777
6. únor 2015

nemůžu věřit tomu názvu diskuse - to jako vážně? 😲 🤐 😝 😖

- kouření zvyšuje všechna rizika v těhotenství 😉
- pokud matka kouří, dítě bude taky kuřák - fakt tohle pro svoje dítě chcete?

jinak osobně bych se na to vykašlala už kvůli tomu kolik to stojí... to bych ty prachy radši utratila za nějakou super cestu po světě !! 😎

petabb
6. únor 2015

A já přemejšlim, jestli mu neuškodí sklenička Coca-Coly 🙂 To myslim nadneseně, ale chudáci některý mimča, co si musí zažívat ještě před narozením.... Někdo musí na mimčo čekat x let nebo podstupovat IVF a někdo si zapálí 15 cigaret denně 😠

jitulinkaaa
autor
7. únor 2015

Holki porot se plíží a už tři měsíce sem bez cigarety sem na sebe strašně moc pišná, chci pro malího to nejlepší. Snat ho ten počátek těhu nepoznamenal chci s něho mit doktora tak uvydim.

marie_anna
7. únor 2015

@jitulinkaaa To víš, že bude doktor! Promovanej. 🙂

marsrutka
7. únor 2015

@jitulinkaaa holka ty vedeš 😉 , holki, pišná, snat, uvydim,porot, tak jsem se dlouho nezasmála 😉

scai
7. únor 2015

@jitulinkaaa každý doktor být nemůže... 🙂 .Většinou se i inteligence dědí. Nic ve zlým.... ale řešit na začátku těhu 15 cigaret a v tom nejdůležitějším obdobím rpo vývoj takhle kouřit, pak vidím gramatiku maminky...no nevím nevím....

alubif
7. únor 2015

No je to hezký, že jsi přestala kouřit, ale evidentně kouření tvé matky dost poznamenalo - ten pravopis je otřes!!!! Ale aspoň je čemu se zasmát 🙂 Jen doufám, že tvé kouření tvé dítě moc nepoznamenalo!!!

barulina
7. únor 2015

@jitulinkaaa ty na ten kurz jdi. ty totiz zadny matersky instinkt nemas kdyz tehotna vyhptlis krabku. odpor

jitulinkaaa
autor
7. únor 2015

Holki děkuju za povzbuzení a optymizmus jenž mi dodáváte...

barinkas
7. únor 2015

to snad ani nemůže být pravda, že někdo takto píše 😀 neřeším, že kouří, každého věc 😀 mně do toho nic není, když chce, já to neovlivním... navíc ptát se, zda to škodí, může jen husa...
Ale ten pravopis 😀 no, jsem se pobavila a jdu něco dělat 😀
Možná by tazatelce neškodilo si zopáknout pár tříd ZŠ 😀

jitulinkaaa
autor
7. únor 2015

@barinkas hele zklydni se...

deathy
9. únor 2015

No, jak už tu asi mockrát padlo, ptát se v dnešní době, zda kouření škodí.. to je jako ptát se, jestli je voda mokrá 😕
Já sama jsem velký kuřák - tedy byla jsem. Snažili jsme se o prcka, tak jsem to alespoň dost omezila a v momentě kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, tak cigarety šly pryč. Normálně bych přestat kouřit nedokázala, snažila jsem se mockrát, ale nikdy se to nepovedlo. Jediný pro mě nakopávající důvod je to dítě.
I u první dcery jsem to tak měla. Ta tedy byla neplánovaná, takže nějaké omezení nepřišlo. Ale dvě čárky na testu a já přestala. Z minuty na minutu. Nekouřila jsem celé těhotenství a ani po dobu co jsem kojila - což tehdy bylo rok a půl.
Mám v plánu to tak mít i nyní. Nejsem si totiž upřímně jistá, jestli v době, když už budu moct se nenechám zlákat touhou zapálit si. Manžel je kuřák, takže pokušení mám na očích denně. Ale kromě jednoho stavu, když jsem fakt měla chuť cca před dvěma týdny to zvládám naprosto ok a spíš kolikrát manželovi "nadávám", že smrdí. A i zakouřené věci mi vadí.
Samozřejmě je to na každém, ale já když vidím těhotnou maminku s cigárem u huby, tak bych jí dala pár facek. Já bych se bála takhle vyjít vůbec ven, s obavou, že by mi tu facku vážně někdo dal.

mi_ki
9. únor 2015

Ano. Kouření vážně škodí miminku! Pišou to v každém článku pro maminky.

Strana