icon

Škodí kouření v těhotenství?

jitulinkaaa
6. zář 2014

Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?

anua
16. čer 2016

Nicoret zvykacka. Koureni zabiji v krvi kyslik -koluje telem spatne okyslicena krev a dite se dusi. Prvni vec pro telo je zasobit kyslikem tvoje organy a dalsi , vyvyjejici se telicko je az "co zbude" a pro vyvoj mozku je dulezity kyslik. NEmuze byt pridusene, ve stresu nebo nevyrust....skoda. NEtrap ho a radsi si dej Nicotin jinak. Aspon E-cigaretu a snizu a snizuj. Posnaz se! Az se narodi bude mit sileny abstak, bude kricet a plakat a tebe to bude stat hodne sil instinkt neinstinkt. K tem kurzum: instinkt te nenavede. Budes v rukou lekaru a jejich rezii porodu. Takze pokud nezvladnes dychat a davat energii spravnym smerem, nebudes vedet co se deje, bude jen bolest a doktor s kapackou. Snad mas cas si to jeste prehodnotit......KDyz nesneses verejny kurz zkus pozvat domu trebas nejakou Dulu ktery by ti vse vysvetlila, ty budes odpovedna za dite ne doktor -ty jsi jeho zakonny zastupce a ponese nasledky. NE doktor.

lenka253
Autor odpověď smazal
zuzana0809
16. čer 2016

@lenka253 Já si myslím že to jsme si vymysleli my kuřačky, že není dobré přestat že dne na den😃.Já na počátku kouřila tím stylem,že když si muj chlap šel zapálit tak jsem si běžela třikrát potáhnout.Tak dvakrát za den.Jinak je v práci.Takže ráno a pak večer když chodí kouřit.To jsem pak dělat přestala protože jsem byla líná za ním běhat a dávala jsem si jednu cigaretu za týden když jsem jela k mámě na kávu.Tak u ní.Ted jsem u ní byla ve středu a cigaretu už jsem si nevzala.Zapoměla jsem na to dokonce😃. Takže už si asi nezapálim.Navíc se modlim jestli jsem i tak mimčo nějak nepoškodila.Zitra jdu do poradny a mám strach že bude menší než má nebo tak něco.Prostě je lepší nekouřit a to hned.Za ten strach to nestojí😞. Hlavně doma neměj cigarety.Jinak nevydržíš.Ja žádný nemám a mám klid.Mít je doma,tak si určitě zahulim a pak si budu nadávat.

izz76
16. čer 2016

@lenka253 Prosímtě nehledej výmluvy...to,že není dobré v těhotenství úplně přestat kouřit,by žádný doktor z pusy nevypustil,to je výmsl sobeckých kuřaček. Kdo chce kouřit přestane a nevím jaká větší motivace může být než vlastní dítě. Můj muž přestal kouřit ze dne na den,kouřil x let asi 10cigaret denně. Byla to moje podmínka společného bydlení,nekouří už 6let. Když se chce jde všechno.

onelove
16. čer 2016

Na to je jediná odpověď :,,Ano, kouření nenarozenému dítěti škodí." Kvůli miminku to po dobu těhotenství a kojení přece vydržíš (a pak už to stejně ani nebudeš potřebovat🙂 ), ať si to pak případně nemusíš vyčítat. Já to taky dala a to jsem před těhotenstvím kouřila jak fabrika 😀

lajla
16. čer 2016

@lenka253 já bych se spíš opravdu řádně podívala na složení cigaret, obal, a ten smrad po zhasle ulezene cigaretě...pogooglila či přečetla co píšou v chytrých příručkách co kouření miminkam dělá...a pak rozhodla, zda je opravdu lepší přestat hned nebo tomu miminku sem tam kouřit do domečku...ne se ptát kuracek na MK...

g_m
16. čer 2016

@lenka253 Pokud nejsi silná kuřačka (a i kdybys byla) tak nechápu to sobeckost si muset dát alespoň jednu, dvě... A v těhotenství jsou chutě úplně někde jinde, takže bych si nebyla tak jistá, že na cigaretu mít chuť budeš. A kaž si zdraví sobě a ne mimišu...

cukricek123
16. čer 2016

Kouřila jsem asi 3 roky. Poslední rok i 15cigaret denně klasických modrých. Měla jsem strach jak budu zvládat nekouřit, ale jakmile jsem měla //, sekla jsem s tím, a je to v pohodě. Miminko si nezaslouží dýchat to co já. Já mám na výběr, ale ono ne. Takže pokud člověk chce, tak přestane. Bez těhotenství by to ale asi šlo těžko, to přiznám.

jitulinkaaa
autor
17. čer 2016

@luhace1 Neurážej mě, laskavě...

andreaandrejka
17. čer 2016

Nebudu se rozepisovat, stejně to nemá smysl. Otázka na odpověd. Ano, samozřejmě,že škodí. A ten kdo si myslí že ne, není zcela inteligenčně normální. Můj názor.

luhace1
17. čer 2016

@jitulinkaaa

A ty sa laskavo vzpamatuj, prispevok som pisala 13. unora 2015 a teraz mi akoze odpovedas? Ani po roku si nezmudrela?

jitulinkaaa
autor
19. čer 2016

@luhace1 Přečti si všechny komentáře a pak mě kritizuj, ty nádhero...

luhace1
19. čer 2016

@jitulinkaaa
Ty nadhero,...nestojis mi ani za precitanie vsetkych komentarov, kedze si skoro cele tehu ublizovala svojmu dietatu uplne vedome...si slaboch, azda necakas, ze ti tu zlozim teraz poklonu...uz ma neupozornuj a nepis mi!

jitulinkaaa
autor
22. čer 2016

@luhace1 To jsi mě uzemnila, asi neusnu...fňuk...☹

simdan
24. čer 2016

@jitulinkaaa Ano škodí ale znám spoustu mámin co kouřily a mají zdravé děti

martiina_k
25. čer 2016

@simdan a znáš i spoustu mamin, které kouřily a děti nejsou zdravé? Příčina a důsledek se nemusí projevit hned po porodu.. moje mamka taky kouřila a já si prošla rakovinou. Z důvodu toho mám zničené vaječníky a nemůžu mít děti... takže tak...

jitulinkaaa
autor
25. čer 2016

Holky, vy kvůli tomu naděláte...je tolik horších věcí...

dadaamstaff
25. čer 2016

Skodi urcite, ale to musi kazdy vedet sam co dela ;)

lenatu
25. čer 2016

Já byla taky silná kuřačka a kvůli miminku jsem přestala z minuty na minutu..uvědom si, jak to škodí tobě, natož miminku..každý doktor ti řekne jak moc to ubližuje a co tím riskuješ..a jestli si myslíš, že když tvoje máma kouřila když tě čekala a jsi zdravá tak i tvoje dítě bude v pohodě..No comment..vyjímka potvrzuje pravidlo. A dle mého názoru si VELKÝ sobec když si to ani kvůli miminku nedokážeš odpustit 🙂 Ono se ti to vrátí..

ella101
30. čer 2016

Ahoj já jsem byla těhotná tak jsem zjistila až ve 4.měsíci kouřila jsem pak jsem omezila na jednu cigaretu a pak se mi narodil syn váha 1800g a měřil 47cm byl moc maličkeja teď mě to trápí že jsem kouřila a teď jsem po druhé těhotná zjistila jsem to dřív a vůbec nekouřím spíš hodně jím jsem v 10 v týdnu a jsem štastná že jsem přestala až přestanu kojit tak se uvidí jestly si zapalím nebo ne. Děkuji a ahoj.

tereza2016h
1. črc 2016

Ahoj, jsem taky kuřačka (byla jsem), před těhu jsem vykouřila 10 cg denně, ale s přítelem jsme se dopředu domluvili, že
přestanu postupně. Když člověk přestane hned i miminko má abstinenční příznaky... Vydržela jsem to ale jenom 3 dny, z deseti jsem to stáhla první den na 3, druhý dvě a poslední jednu. to bylo mé postupné přestávání,.... prostě bych to měsíc, dva asi nedala... musela jsem přestat hned...

jitulinkaaa
autor
2. črc 2016

@luhace1 😝

luhace1
3. črc 2016

@jitulinkaaa
Prosila som ta, aby si ma neoznacovala a nepisala mi uz...comu ako nerozumies?

ajinka868
5. črc 2016

To jsem ráda, že jsem tady našla takové téma. Holčiny, mám známou, už je v 5. měsíci, před otěhotněním kouřila přes krabičku denně,po zjištění těhu to omezila na těch 5-10, ona ví, že je to škodlivé a ohrožuje to mimčo, ale nejde jí to přestat a taky, že prý když už je v 5.měsící, tak to nemá smysl přestávat úplně 😠 . Můžete mi tady napsat, že ono má smysl opravdu přestat kdykoliv během těhu?třeba jí to dodá motivaci 😖

cukricek123
5. črc 2016

@ajinka868 Podle mě má asi i trochu pravdu. Pro tělo by to byl asi větší šok než takhle. Ale nejsem doktor nevím.. Já přestala ze dne na den co jsem zjistila, že jsem těhotná.

kyti75
5. črc 2016

@ajinka868 ano, ma to smysl kdykoliv prestat. Uz treba jen proto, ze az se ji mimi narodi, bude mit abstak, protoze uz nebude dostavat pravidelne davky☹

ajinka868
5. črc 2016

@kyti75 díky,to jí řeknu, taky jí pořád říkám,že to určitě má smysl,tak snad přestane

andreaandrejka
5. črc 2016

@ajinka868 Mě zaráží to, že ona si je vědoma toho, že to je škodlivé a přesto kouří dál..To fakt postrádá logiku. Hele, jakou jinou motivaci by měla ženská mít, když to není ani její vlastní dítě? Smutné...

mrskato
5. črc 2016

@ajinka868 já jsem taky přestala během (v začátcích) těhotenství. Vlastně už podruhé. Není to zas tak těžké. Sice jsem nevypálila celou krabku denně, spíš tak půlku, ale i tak. Nejdřív jsem to hodně omezila, na 2-3 denně, někdy jen 1,ale postupně to prostě nešlo, tak jsem si řekla, že od tohoto dne už nebudu kouřit. První měsíc se mi o tom i zdávalo, hrozný 😀 Má to smysl a věřím, že je lepší přestat kdykoliv, než se vymlouvat na to, že by miminko mělo absťák, podle mě je to blbost, přestat kouřit je nejlepší rozhodnutí a znovu začít je nejblbější, doufám, že zase nezačnu 😀 😀

micaella23
5. črc 2016

Me rekli na utz ze 3-5denne nic moc neuskodi, kdyz uz zensky musej, tak at se drzej limitu, ja taky prestala ze dne na den, musela bych se mlatit do palice hodinu za kazdy blby potahnuti. A to jsem v praci dala krabku denne:( fuuuuj

Strana