icon

Srpnovky 2019

malinkaelinka
22. pro 2018

Ahoj holky, je tady některá z vás taky čerstvě těhotná a vychází jí termín na srpen 2019? Já jsem z těch dvou čárek pořád v šoku a ráda bych s někým sdílela tyhle pocity. Doufám, že se nás tu pár najde 🙂

Strana
z7
marcetta_k
31. pro 2018

@jannetta85 vůbec bych to neřešila. To, kdy se Ti povede otěhotnět se úplně naplánovat nedá. Řekla bych jim to úplně stejně jako komukoliv jinému.

ajkada
1. led 2019

@jannetta85 Taky brecim z hormonu a unavy, ze nezvladnu batole a mimino 🙈🤗

jannetta85
1. led 2019

@ajkada doufám že to období brzo opadne a bude líp 😉

denuliin
2. led 2019

Doufam, ze se mi nevolnosti vyhnou. Zatím to zvládají skvěle. Jediné co, tak me poboliba břicho místy. Co vás? 😊

editao
2. led 2019

Ahoj, koukam ze to tu nejak trochu utichlo, ale snad je to odpocivanim po Vanocich a cekanim na kontroly.... Rada bych se k vam pridala 🙂 Termín dle MS mi vychazi cca na 2.8. Mam dneska za sebou uz treti kontrolu, podle dnesniho utz to vypada zhruba na 9+3, uz mi vzali krev a vystavili prukazku... 22.1. me ceka ten velky srceening, tak tajne doufam, ze uz se i dozvime pohlavi (je to sice jeste brzo, ale schvalne jsem se objednala k doktorovi, ktrery je vyhlaseny tim, ze uz cca v tom 12. tydnu to pozna a temer nikdy se v tom nemyli - jsem hrozne zvedeva :D ) Doma uz mam petiletou slecnu a stejne jako u ni zatim vse probiha naprosto v pohode, netrpim na nevolnosti - spatne se mi dela, jen kdyz mam hlad a to mi staci se proste najist a jsem ok 🙂 Jsem jen dost unavena, ale to uz taky prechazi... Bricho mam teda uz snad jak v 5.-6. mesici :D Ale to jsem taky tak mela i u dcerky :D

marcetta_k
2. led 2019

@denuliin já ani tentokrát nevolnosti nemám a jen doufám,že ani nezacnou🙂 jinak byvam víc unavená a to pobolivani břicha mám akorát když víc zvedám malou doma🙂

marcetta_k
2. led 2019

@editao už 3.kontrolu? Ty jo, já mám termín podle ms o týden později a byla jsem zatím jen 1x🙂

andieraur
2. led 2019

@editao To jsem rada, ze nejsem sama, ktera uz ma bricho, jak v pokrocilym stadiu tehotenstvi 😁 V patek zacinam osmy tyden a uz to na me jde videt, mazec 🙈 To bricho si proste pamatuje, ze uz jednou bylo obrovsky 😂

lucinkamarecek
2. led 2019

@andieraur přidávám se taky mám pupoš a všechny kalhoty mě tlačí , díky Bohu za ty necudné legíny sice to nejsou kalhoty , ale kašlem na to jsou pohodlné 😁

mě čeká teprve druhá kontrola 10.1., @marcetta_k

marcetta_k
2. led 2019

@lucinkamarecek já jdu na druhou až 23.1.kdy se budou dělat í odbery🙂

editao
2. led 2019

@marcetta_k no, moje doktorka dela utz pro zijsteni zacinajiciho tehotensvi uz v cca 6.tt - to jen potvrdi ze je tam dutinka znacici zacinajici tehu... Rovnou objedna na dalsi kontrolu za 2 tydny (cca na 8tt) aby byla jistota, ze se tehotensvi vyvyji a je videt tlukot srdicka - kdyz je to ok, tak v 10tt odbery a prvni poradna.... U prvni dcerky mi v tom 10tt ultrazvuk nedelala, ale dneska doktorka co tam byla na zaskoku mi ho udelala, tak uz mam i dve fotecky - z minule a z dnesni kontroly 🙂

editao
2. led 2019

@andieraur me se i v prvnim tehu zvetsovalo hned od zacatku 😃 Uz v tom cca 6.tt me tlacily pevnejsi kalhoty, i kdyz to jste nebylo videt, ale uz jsem musela zacit nosit neco pruznejsiho 😃 No, a ted 10tt a pupek uz teda poradnej, takze ja uz to musela i oznamit rodine, ptze bych nemela sanci to utajit 😃 (je fakt ze moje mamina ma schopnost poznat ze jsem tehotna, jeste driv, nez to vim ja sama, takze to pro ni nebylo zadne prekvapeni 😃 )

lucinkamarecek
3. led 2019

@editao mám úplně to stejné jsem teď v 10.tydnu a manželova teta co dojela po půl roce do ČR říká Luci nic proti, ale přibrala jsi. A já říkám jí to víš to v těhotenství bývá 😊 taky jsem musela hned s pravdou ven, protože mám břicho jak po trojité večeři o pěti chodech 😁

editao
3. led 2019

@lucinkamarecek jj, taky tak vypadam :D I kdyz co se tyce moji mati, ta je snad opravdu jasnovidec nebo ja nevim - kdyz jsem byla tehotna poprve, tak jsem to zjistila 27. prosince (teda to jsem uz mela nejakou dobu zpozdeni ms, takze jsem to tusila, ale videt na me zatim nic nebylo) - den pred tim jsem byla na navsteve u nasich... A kdyz jsem to pak koncem ledna (taktez kvuli velkymu brichu) nasim oznamovala, tak mamcina reakce byla: "A vis ze jsem si rikala uz o tech vanocich, jak jsi tu byla, jestli nahodou nejsi tehotna?" . Tak jsem ji rekla ze je dobra, ze to poznala jeste driv nez ja :D No a ted - jeji prvni slova kdyz jsem to oznamila (cca pred tydnem) "Moje jasnovidecke schopnosti mi to uz davno prozradily, takze jsem to cekala" - no a protoze se se svym tusenim taky samozrejme hned pochlubila tatkovi, tak ten rekl taky jen "My jsme si to mysleli" :D Hrozny, clovek je chce prekvapit, a nemuze :D

marcetta_k
3. led 2019

@editao v 6.tt to teprve zjišťuji já podle testu 😂 ale je vidět jak každý doktor to řeší jinak 🙂 u nás se chodí až tak ten 8.tt a pak zhruba 12.tt utz+odběry a pak za týden nebo 2 sijove projasneni

andieraur
3. led 2019

@marcetta_k Taky pozoruju, ze kazdy doktor to dela jinak. U syna uz jsem v tehle dobe mela za sebou prvni ultrazvuk. Ted mam jinou doktorku a na prvni kontrolu jdu az za tyden, kdyz budu pomalu zacinat 9. tyden.

marcetta_k
3. led 2019

@andieraur tak ono tam dřív není stejně nějak nic moc vidět, tak to docela chápu. Myslím, že by mě taky objednali až na ten 9.tt ale to byly Vánoce. Co vím, tak ono se pak hodně liší i ta jednotlivá vyšetření... někdo dělá jen utz, někdo vyšetřuje i na koze.. je to různé no

slunicko1551
3. led 2019

Holky, já jsem tak ráda, že nejsem sama, komu už roste bříško :D pořád jsem si říkala, že jsem to asi přes svátky přehnala a přibrala. Nevěřila jsem tomu, že tak brzo by mohlo jít vidět těhu bříško. Ale je pravda, že na jiným místech jsem nepřibrala vůbec. Tak zatímco mojí mamce vykouklo bříško až v 5. měsíci, já v té době už budu roztomilá velrybka 😂

editao
3. led 2019

No, ono v tom 6tt je videt jen dutinka, ale aspon uz se tim potvrdi zacinajici tehu i jinak nez testem... ja mela jasne pozitivni test uz ve 4tt (hned v den ocekavane ms a prvni priznaky uz jsem pocitila jeste o par dnu driv)... V tom 8tt uz by melo byt videt srdicko a jsou i pri dobrem "zaberu" patrne i rucicky a nozicky (jak budu mit chvilku, tak nahraju fotecky, ted musim jit s dcerkou sankovat 😃 )... U prvniho tehu uz mi pak utz moje doktorka nedelala, to uz jsem mela jen u tech velkych screeningu.... Stejne tak i na kotroly me pak zvala uz jen jednou za mesic, ted me zve po cca 3 tydnech, ale mozna je to proto, ze ted jsem na neschopence (kvuli nevhodne praci a nechci se hned tak ze zacatku hadat s vedenim o to, ze mam narok byt doma za plny plat, kdyz pro me nemaji vhodnou praci) tak si rikam, ze treba musi vykazovat i zvyseny dohled, kdyz mi dala neschopenku....

lucinkamarecek
3. led 2019

@editao jsem stejný případ s prací

Jinak jsem byla v 6tt na ultrazvuku poprvé viděla jsem prcka úplně pidi a srdíčko bylo jako zvon poté krev na hcg teď jdu až v 11.tydnu i na odběry

editao
3. led 2019

@lucinkamarecek no, ono asi i zalezi na tom, jak kvalitni ultrazvuk doktor ma... ta moje ma takovy stary, srdicko v 6tt na nem jeste videt neni, jen cerny flek (dutinka) a v nem miniaturni bila carecka (embryjko)... asi proto pak dela dalsi kontrolu v tom 8tt, kdy uz to srdicko je videt krasne...

lucinkamarecek
3. led 2019

@editao aspoň to máš krásné průběžně já jdu až po 5tydnech vlastně mezi prvním a druhým

denuliin
3. led 2019

@andieraur Mám to stejně, na první jdu až 14.1. Což už bude 9 týden. Bohužel mají ale totálně fu stav. Takže budu hodně dlouho čekat i přesto, ze jsem objednána.

editao
3. led 2019

Pridavam ty slibene fotecky - prvni foto je ze 17.12. (cca 8.tt) a druhe ze vcerejska (10.tt) 🙂

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao jeeee to brouček 😊

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao jejda chodím na stejnou gyndu na viniční 😉

editao
4. led 2019

@lucinkamarecek vazne? 😲 Tak to je zvlastni, ze mas kontroly uplne jinak 😲 Ale mozna je to i tim, ze ja uz jsem prece jen o neco starsi, navic je to uz me druhe tehotenstvi.... tezko rict.... Jen me mrzi, ze tam v posledni dobe skoro vubec nenarazim primo na Ceresnakovou, vecne tam neni.... I kdyz pan doktor je taky moc fajn.... a na hcg mi krev nikdy nebrali 😲

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao aha já byla u doktora dřív s problém s cyklem na vyvolávačky, HCG poprvé nabrano z prstu 3dny před ms potvrzeno nic nešlo vidět a nabrano HCG i z krve.pak ultrazvuk v 6.tydnu potvrzeno ale tou starší paní doktorkou co zaskakuje, nabrána mezi tím krev zda HCG roste, roste a tlouklo srdíčko. Teď jdu až 10.1. na další a rovnou i krevní testy a to budu v 11.tydnu. paní doktorku jsem viděla jen jednou za poslední rok. Jinak už máš krevní testy za sebou? Co ti dělali všechno ? Objednali tě někam jinam na uktrazvuk? Je fakt že jsem prvorodička a první těhotenství a u nás v rodině byla špatná dispozice protože mamka od 11.tydne ležela na udržení v nemocnici kvůli aktivní děloze

zvrsky
4. led 2019

Tak první screening objednaný na 12.2 u Apolináře paní byla strašně milá po telefonu byla jsem tam i při první ale to už je skoro 3roky tak uvidíme zda to bude stejně jen teda odběry musím k nim pro žadanku a pak zas na odběry jinde a příští pátek kontrola u svého snad se mimco má k světu co vy děvčata 🙂

editao
4. led 2019

@lucinkamarecek No, ona Ceresnakova ma uz par let sama nejake zdravotni problemy a i manzela mela myslim dost nemocneho (chodila k ni i moje mamka a hodne si s ni povidala), ale ordinaci se porad snazi udrzet, proto tam ma skoro porad zaskok... Tu starsi doktorku jsem tam videla ted poprve, jinak vzdycky doktor Marek.... Krev mi brali ted na te posledni kontrole, to ti asi uz budou brat taky jak pujdes... Berou 3 ampule a zjistuje se z toho krevni skupina a pohlavne prenosny choroby + krevni obraz myslim... Vysledky budou na dalsi kontrole, jinak chcou moc, zmeri ti tlak a bude je zajimat vaha pred otehotnenim a aktualni vaha... Vse ti zapisou do prukazky a tu uz ti daji spolecne s Prenatal Boxem. Na screening posilaji na Veveri, ale daji ti jen letacek s kontaktem a musis si tam zavolat objednat se sama, to muzes klidne hned, je dobry se objednavat dostatecne predem, mivaji dost plno, zvlast pokud chces nejakeho konkretniho doktora.... U dcerky jsem to neresila, ke komu pujdu, ale dostala jsem se k doktorce, ktera byla takova stroha a neprijemna, tak ted jsem si vyzadala pana doktora Vlašína - mozna jsi o nem slysela - je to vyhlaseny doktor z Veveri, pry opravdu kapacita, vsehno peclive prohledne, vysvetli a dokaze uz kolem toho 13.tt spolehlive poznat pohlavi - aspon co jsem tak ve svem okoli slysela, tak se pry vzdy trefil....

Strana
z7