Syndrom neklidných nohou v těhu. Co Vám pomohlo?
Chtěla bych se zeptat, jestli vám něco pomohlo, a co, díky=)
Já to mám v ruce...po porodu to ustalo, ale občas se mi to furt objeví...zrovna včera a předevčírem 🙄
Trošičku mi pomohl Magnosolv. Ale úplně to nezmizelo... Pomůže asi fakt jen porodit.
@poutnikova jé, o tom bych mohla napsat román....nepomohlo nic, fakt až porod. Teď u druhého to mám znova.
Už to mám za pár, těším se, až se toho zbavím, je to opruz 😡
Hrozný hrozný. Už jsem Chtěla chvilema skočit snad z okna. Pomohl porod. Bohužel. Trvalo to tak 6-8tydnu cca
@poutnikova já to taky měla, bylo to šílený celé noci jsem nespala, trochu mi ulevila koňská chladiva mast. Ale fakt po porodu jak když utne.
@poutnikova Porod🤣 Jinak zlepseni nastalo, kdyz jsem so prestala planovat kolik veci za den musim splnit. Podle me to je reakce na myslenky... ze je clovek jakoby rozbehlej...
porod 😀 ale jinak celkem ulevu přinášela alpa .. arnika na nohy.. nebo jakékoliv chladivé.. a prostě manžel mazal více než břicho :D
Zhorsovala to jednoznacne unava... pomahalo obcas trochu promasirovat a v lete kdy jsem jela 7., 8. a 9.mesic jsem si na postel davala mokry rucnik a nohy lezely na nem...
Já to teda neměla nijak hrozný, ale pomáhalo promasírovat chladivým arnikovým balzámem (měla jsem Top Gold - Arnikový balzám s kostivalem s kaštanem koňským).
Ano.mela jsem to nekdy od cca 30+tt a byl to fakt des, jeste 2 dny po porodu a pak byl klid 🙂
@poutnikova Já to měla celý devátý měsíc, vždycky v noci. Bylo to šílený, ale pomohl až porod...
Zrovna nedávno o tom mluvila kolegyně v práci. Začalo jí to v těhotenství a má to do teď, je to už 20 let 😲 😲 😲.
Ja na to trpela par let po porodu a bylo to nizkym zelezem. Takze jsem zobala Aktiferin a pomohlo. Takze doplnit zelezo. V tehu je ho take nedostatek.
Pomohl hořčík a železo, obojí na předpis od gynekologa, bohužel to na mě působilo jako silné projímadlo, ale nohy byly v pohodě. Tak nevím, co bylo lepší 🙂
ja na to trpela v obou tehu posledni trimestr. Mohlo jen nohy nahoru a oprit o studenou zed.
Po porodu to ještě chvíli trvalo,tak měsíc dva,ale pak to samo odeznelo. Brala jsem magne,to mírně pomáhalo.
Az porod, okamzite to preslo. Vim, neni to moc uklidnujici odpoved 😀 jezis, kolik ja prochodila noci 🙄 malinko pomahaly masaze nejakou chladivou masti.
Ahoj, co vím tak je to nízkým obsahem železa. Mám to také (dnes 33tt+6) akorát mě spis zlobí, únava, špatně se mi dýchá a rychle se zadychavám) doktor mi napsal železo ale je mi po něm strašně špatně 😞
Díky všem. cpu se železem, hořčíkem, vápníkem=D mažu, masíruju, a nespím. To je nejhorší, že nemůžu spát. Mám doma 2 holky, a babičky moc nepomůžou, a já jsem hotová, na děti řvu, a na muže taky, jsem jak zombíčarodějnice=( A ještě 3 měsíce do tp. Tak pak to snad zas zkončí...ale zavedem nějakou 100% antikoncepci teda=D
@poutnikova To je asi extrém, nejspíš to skončí po porodu, jak psaly holky. Držím palce, ať je to lepší. Kolegyně se celoživotně dost stresuje, tak je to možná i tím, ale fakt říkala, že to začalo těhotenstvím a trvá to doteď, i po 20 letech. Že kolikrát ani nevydrží sedět u televize, vůbec si to neumím představit. Já jsem teď v 17tt a mám v noci křeče do lýtek a pak mě to celý den bolí a už toto mi stačí. Neklidný nohy musí být fakt strašně nepříjemný.

@poutnikova Mě až porod 😊 jinak v těhu jsem nohy dávala na studený, ať už podlahu nebo stěnu, ale nic víc neporadím 😉