icon

Tipy na oblíbená klučičí jména pro novorozence

29. srp 2023

Dívky už začínám být lehce zoufalá. Mám kousek do porodu a nemáme vybrané žádné jméno. Nejde o to, že bychom se nemohli shodnout, ale nám se fakt žádné nelíbí. Chtěla jsem ryze české, dávat zahraniční jména mi přišlo vždycky směšné. Hlavně asi proto, že nejexotičtější jména, která v okolí mám, dávají lidé, kteří jsou s prominutím největší "nuly". Ale už jsem ochotná dát i nějaké cizí jméno, když to nebude úplně úlet.
Jaké klučičí jméno jste synovi daly,nebo byste teď daly, kdybyste se měly rozhodnout?

Moc děkuji!

Strana
z3
mama_mila
29. srp 2023

Mně se líbí Oldřich, Jindřich, Štěpán, Martin, Jáchym, Jonáš. Tyhle asi nejvíc.

miskadis
29. srp 2023

Mě se moc líbí Dominik, Štěpán, Lukáš, Šimon.

svija
29. srp 2023

Já má doma Martina a Víta a jsem spokojená, jak jsme vybrali. Není jich moc, je to klasické jméno k častému českému příjmení. A ještě to vyšlo tak, že mladší je dysgrafik a vyhovuje mu, že se podepisuje jen 3 písmeny 🙂.

nnnadja
29. srp 2023

Hynek

lvl16
29. srp 2023

Líbí se mi Artur a Samuel. A samozřejmě Oliver, kterého máme doma 🙂. U nás byl větší oříšek holčičí jméno.

zelenaesmolda
29. srp 2023

Tak to nechte az se narodi.Treba se na nej podivate a budete mit jasno

tojada
29. srp 2023

Filip

andyna85
29. srp 2023

Mám Matěje, teď už jich není tolik jako dřív.

petulkadodo
29. srp 2023

Syn je Petr. Jméno je to krásné, s mnoha tvary, ve školce je jediný. Náš výběr bych neměnila.

veruuu_kubesovic
29. srp 2023

Eliáš ❤ Damián, Hugo, Kryštof, Vincent

sorboni30
29. srp 2023

Mám doma dvojcata Vojtíška a Jindříška. To byly moje top. Kluci mají 8 a půl let. Jinak se mi líbí jméno Adrian. 🙏

michaela666
29. srp 2023

Václav - Vašek, Vašík, Venoušek. Přidanou hodnotu pro mě mělo i to, že je to jméno, které se u nás dědí po generace ( jen ta moje porušila, protože jsme všechny holky).

aaaa15
29. srp 2023

Syn je Karel, je to naše vysněné jméno. Měli jsme ho napsané už i u dcerky. Kdybychom někdy měli ještě jednoho, tak by to byl Martin.

kami1984
29. srp 2023

My máme Patrika a Richarda.

kleio
29. srp 2023

Mě se líbí Antonín - Toník, Benedikt - Ben, Vítek, Daniel, zajímavé je německé jméno Benno. Bohužel nám se nehodí k příjmení😩

aktakd
29. srp 2023

Prokop, Hynek, Vít, Václav.

podestatka
29. srp 2023

Máme Jonáš a byl ve školce jediný,ani ve škole kolem něj žádný není....Líbil se nám i Jan, Štěpán

wendie
29. srp 2023

Máme Stepan, Jiří, Jakub, dala bych ještě Jindřich, Robin...

jipe
29. srp 2023

Máme Michala, kdyby druhé dítě bylo kluk, byl by to Lukáš. Mně se líbil ještě Matěj, to neprošlo přes manžela, jázas nechtěla jméno s R (Radim, Marek)

mysh_me
29. srp 2023

Viktor, Robin, Timon, Erik, Edgar
My jsme meli podobny problem, ze se nam zadne jmeno pro kluka nelibilo a nebylo to “ono”… tak jsme si definovali nejaka kriteria, ktera chceme aby splnovalo, a vybirali podle toho (treba jestli se k prijmeni hodi vice tvrde/mekke, kratke/dlouhe, jake ma/nema obsahovat pismena, diakritiku apod).

georgee
30. srp 2023

Tobias, Oliver, Lukáš,Tomáš

izz76
30. srp 2023

Měla jsem ve vyberu Samuela a Richarda,libi se mi Adama,Michal,Lukáš,Alex,Dominik,Daniel.

landylu
30. srp 2023
gryfis
30. srp 2023

Já mám doma Sašu - jakože rovnou Sašu, nikoliv Alexandra... Ještě se mi zamlouvají třeba : Oliver, Oskar, Hynek, Artur, Antonín..

eniripsa
31. srp 2023

Máme doma Tobiáše a na to jak jsem všude četla, jak je toto jméno poslední dobou módní, tak ve finále v okolí žádného nemáme :D Manžel zásadně nechtěl typicky česká, co má každý druhý. U nás to byl opravdu boj o jméno, kdy mi muž všechny návrhy zamítnul a nakonec, když už jsem ho fakt hodně naštvala, vzal kalendář a dal mi 5 jmen co je ochotný akceptovat a líbily by se mu i k našemu příjmení... Tobiáš, Vít, Libor, Matyáš, Samuel... V současné době uvažuji o druhém a kdyby to byl zas kluk, tak buď vyberem z této pětice anebo se mi líbí jména Radim či po mužovi Roman

martinka0209
2. zář 2023

Já vždy chtěla Matyáše,ale i Matěj se mi líbí

78marcela
2. zář 2023

Dlouho jsem nemohla vybrat jméno pro kluka. Nakonec jsem nastupovala do porodnice se seznamem 16 jmen, do večera ho proskrtala na 11 jmen. Jak se narodil, žádný osvícení se nekonalo, prostě jsem na něj koukala a stále nevěděla..pak teda že Martin, pak jsem to zase vzala zpět..sestřičky tam staly nade mnou a určitě skřípaly zubama 😃 Nakonec je to Ondřej.
Jinak se mi líbilo Filip, Aleš, Jindřich, Martin, Marek, Lukáš.

jankaberankova
2. zář 2023

My budeme mít Jaroslava, a líbí se mi hodně Radovan a Jáchym, ale manželovi ne.

nataliere15
2. zář 2023

Máme Vincenta a Vendelína 😊

vodnarka2013
2. zář 2023

Moje jména jsou Vincent, Štěpán, Emanuel a Kryštof. Všechny mám 😅 už od začátku mám připravené jméno pro holku Magda a to mi nevyšlo 🙈

Strana
z3