Tipy na oblíbená klučičí jména pro novorozence
Dívky už začínám být lehce zoufalá. Mám kousek do porodu a nemáme vybrané žádné jméno. Nejde o to, že bychom se nemohli shodnout, ale nám se fakt žádné nelíbí. Chtěla jsem ryze české, dávat zahraniční jména mi přišlo vždycky směšné. Hlavně asi proto, že nejexotičtější jména, která v okolí mám, dávají lidé, kteří jsou s prominutím největší "nuly". Ale už jsem ochotná dát i nějaké cizí jméno, když to nebude úplně úlet.
Jaké klučičí jméno jste synovi daly,nebo byste teď daly, kdybyste se měly rozhodnout?
Moc děkuji!
Mě se moc líbí Dominik, Štěpán, Lukáš, Šimon.
Já má doma Martina a Víta a jsem spokojená, jak jsme vybrali. Není jich moc, je to klasické jméno k častému českému příjmení. A ještě to vyšlo tak, že mladší je dysgrafik a vyhovuje mu, že se podepisuje jen 3 písmeny 🙂.
Hynek
Líbí se mi Artur a Samuel. A samozřejmě Oliver, kterého máme doma 🙂. U nás byl větší oříšek holčičí jméno.
Tak to nechte az se narodi.Treba se na nej podivate a budete mit jasno
Filip
Mám Matěje, teď už jich není tolik jako dřív.
Syn je Petr. Jméno je to krásné, s mnoha tvary, ve školce je jediný. Náš výběr bych neměnila.
Eliáš ❤ Damián, Hugo, Kryštof, Vincent
Mám doma dvojcata Vojtíška a Jindříška. To byly moje top. Kluci mají 8 a půl let. Jinak se mi líbí jméno Adrian. 🙏
Václav - Vašek, Vašík, Venoušek. Přidanou hodnotu pro mě mělo i to, že je to jméno, které se u nás dědí po generace ( jen ta moje porušila, protože jsme všechny holky).
Syn je Karel, je to naše vysněné jméno. Měli jsme ho napsané už i u dcerky. Kdybychom někdy měli ještě jednoho, tak by to byl Martin.
My máme Patrika a Richarda.
Mě se líbí Antonín - Toník, Benedikt - Ben, Vítek, Daniel, zajímavé je německé jméno Benno. Bohužel nám se nehodí k příjmení😩
Prokop, Hynek, Vít, Václav.
Máme Jonáš a byl ve školce jediný,ani ve škole kolem něj žádný není....Líbil se nám i Jan, Štěpán
Máme Stepan, Jiří, Jakub, dala bych ještě Jindřich, Robin...
Máme Michala, kdyby druhé dítě bylo kluk, byl by to Lukáš. Mně se líbil ještě Matěj, to neprošlo přes manžela, jázas nechtěla jméno s R (Radim, Marek)
Viktor, Robin, Timon, Erik, Edgar
My jsme meli podobny problem, ze se nam zadne jmeno pro kluka nelibilo a nebylo to “ono”… tak jsme si definovali nejaka kriteria, ktera chceme aby splnovalo, a vybirali podle toho (treba jestli se k prijmeni hodi vice tvrde/mekke, kratke/dlouhe, jake ma/nema obsahovat pismena, diakritiku apod).
Tobias, Oliver, Lukáš,Tomáš
Měla jsem ve vyberu Samuela a Richarda,libi se mi Adama,Michal,Lukáš,Alex,Dominik,Daniel.
Ahoj,
tady najdeš inspiraci 🙂)
https://www.emimino.cz/seznam-jmen/jmena-zacina...
Já mám doma Sašu - jakože rovnou Sašu, nikoliv Alexandra... Ještě se mi zamlouvají třeba : Oliver, Oskar, Hynek, Artur, Antonín..
Máme doma Tobiáše a na to jak jsem všude četla, jak je toto jméno poslední dobou módní, tak ve finále v okolí žádného nemáme :D Manžel zásadně nechtěl typicky česká, co má každý druhý. U nás to byl opravdu boj o jméno, kdy mi muž všechny návrhy zamítnul a nakonec, když už jsem ho fakt hodně naštvala, vzal kalendář a dal mi 5 jmen co je ochotný akceptovat a líbily by se mu i k našemu příjmení... Tobiáš, Vít, Libor, Matyáš, Samuel... V současné době uvažuji o druhém a kdyby to byl zas kluk, tak buď vyberem z této pětice anebo se mi líbí jména Radim či po mužovi Roman
Já vždy chtěla Matyáše,ale i Matěj se mi líbí
Dlouho jsem nemohla vybrat jméno pro kluka. Nakonec jsem nastupovala do porodnice se seznamem 16 jmen, do večera ho proskrtala na 11 jmen. Jak se narodil, žádný osvícení se nekonalo, prostě jsem na něj koukala a stále nevěděla..pak teda že Martin, pak jsem to zase vzala zpět..sestřičky tam staly nade mnou a určitě skřípaly zubama 😃 Nakonec je to Ondřej.
Jinak se mi líbilo Filip, Aleš, Jindřich, Martin, Marek, Lukáš.
My budeme mít Jaroslava, a líbí se mi hodně Radovan a Jáchym, ale manželovi ne.
Máme Vincenta a Vendelína 😊
Moje jména jsou Vincent, Štěpán, Emanuel a Kryštof. Všechny mám 😅 už od začátku mám připravené jméno pro holku Magda a to mi nevyšlo 🙈

Mně se líbí Oldřich, Jindřich, Štěpán, Martin, Jáchym, Jonáš. Tyhle asi nejvíc.